Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wednesday

őstag

válasz Delila_1 #39685 üzenetére

Pontosítok. :)

Kezdem az elejéről, nehogy kihagyjak valamit.

Az Urlap kinézete

A kép annyiban hibás, hogy nem a B8-nál van a név, hanem a D8 egyesített cellába, legördülő menüben.

Ami eddig működik és frankó. Kiválasztom a nevet majd beírom a rublikákba az adatokat. Majd ezek az adatok a következő fülre mentésre kerülnek egy makróval egy táblázatba, olyan elrendezésbe, amit a fenti képen linkeltem.

Igen ám, de kitalálták, hogy szükség lenne módosításra könnyen és gyorsan, ha nem éppen az az illető jön a dolgokért, aki előzőleg rögzítésre került. Erre írt nekem Mutt egy makrót, amit (#39630)-as hsz-ban linket.

Ez csinálja azt, hogy az adatbázisból kikeresi a név és dátum egyezésnél az alatta lévő adatokat, amit egy generált adatlapra ment el. A keresés nem az Urlapon történik, hanem az Urlap1-en. A generált adatlapot meg elnevezi a keresés alapján. Itt már elég lesz csak a nevet átírni, majd nyomtatni, menteni stb. Ezzel volt az a problémám, hogy a generált adatlap nem veszi át a formátumot, fej láblécet, oldalbeállítást stb.

És itt jön a kérésem. Az új Urlapon (a generálton) már kitöltve szerepnek az adatok (ahol módosítják a nevet) Ez alapján megkeresné a Mentes lapon lévőket és a változást (ami csak név változás) át kéne vezetnem az az összesítő táblázatba. Egyrészt beszínezheti azt a név, dátum és a hozzá tartozó adatokat pl: lilára.
    De az is jó, ha kicseréli a nevet, bár ez lehet nem fontos, hanem egy megjegyzés rublikába majd beírják a másik nevet. Tehát ez egy oda-vissza működős dolog, ahol én inkább külön szedtem az eredeti Urlapot, és a módosító (Urlap1) ürlapot és ezek dolgoznak a Mentésen lévő táblázatból.

Új hozzászólás Aktív témák