Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dudikpal

senior tag

válasz Mutt #19313 üzenetére

Köszönöm, tökéletesen működik :R

Viszont kiderült, hogy nem jó úton indultam el. :B
    Tulajdonképpen a sort egy már számított cellából ki tudom nyerni egy kivonással.
    Ebből a sorból akarom kinyerni a mennyiségi egységet.
    Először megvizsgálom h melyiket tartalmazza, majd kiíratom.
    Én ezt így oldottam meg:

=HAHIBA(VÁLASZT(ÖSSZEFŰZ(HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ csom";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"5");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ m";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"1");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ bliszt";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"2");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ tek";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"3");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ db";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"4");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ pár";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"6");""));HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ m";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"méter");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ bliszt";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"bliszter");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ tek";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"tekercs");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ db";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"db");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ csom";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"csomag");"");HAHIBA(HA(SZÖVEG.KERES("/ pár";INDIREKT("A"&HELYETTE(P6;"A";"")-5));"pár");""));"")

Viszont belefutottam a túl sok argumentum hibába az excelben, pedig még bővítenem kéne további mennyiségi egységekkel a listát.
    Van ennek egyszerűbb módja, és csak én bonyolítottam túl?

Új hozzászólás Aktív témák