- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #17724 üzenetére
helló
arra esetleg van valamilyen tipped, hogy a későbbiekben hogy lehetne dinamikusan azokra a cellákra hivatkozni pl VLOOKUP függvényben, amiket ez a sub amit mutattál kitöltött ?
Kicsit részletesebben: van ugye egy változó sorú adattábla ahol az egyik oszlopban Hazai vagy Külföldi van írva. Ez a sub kitölt egy oszlopot a Hazai sorokra. Ezt a "Hazai" sorokra visszakapott értéket én egy azonosítónak szánom, és egy vlookup függvénnyel egy másik fileból az ehhez tartozó plusz információkat szeretném bemásolni vele.
Az egyetlen gondom az, mint ami az eredeti subnál is volt: csak azokba a sorokba szeretnék beíratni valamit ahol az X oszlopban "hazai" volt, tehát valahogy dinamikusan szeretnék hivatkozni a VLOOKUP függvényben az Y oszlop kitöltött soraira.
Próbáltam úgy, hogy definiálok egy változót, tovább folytatva a te Subodat. Alul a konkrét kód, a hivatkozások és oszlopok kicsit mások lehetnek benne, mert ez már a végleges változat ami fut.
ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amit te írtál, és klasszul működik: ehhez akarom majd hozzáépíteni a Vlookupot
Dim lnglastrow as Long
Dim lnglastrow2 as Long
lnglastrow2=Range("L"&Rows.Coun).End(xlUp).Row
For lnglastrow=2 to lnglastrow2
If Cells(lnglastrow,"R")="Hazai" then Cells(lnglastrow,"AB")=Cells(lnglastrow,"O")&"-"&Round(Cells(lnglastrow,"L"),0)
Nexta Vlookupot próbáltam így hhozzáépíteni:
Dim IDNUMBER as Long
IDNUMBER= Cells(lnglastrow,"AB")=Cells(lnglastrow,"O")&"-"&Round(Cells(lnglastrow,"L"),0)
For lnglastrow=2 to lnglastrow2
If Cells(lnglastrow,"R")="Hazai" then Cells(lnglastrow,"T")= "=VLOOKUP(IDNUMBER,'C:/test/[test.xls]INT'!$A$1:$P$65536,5,FALSE)"
Nexta Vlookup rendben le is fut, azonban az eredménycellákba csak ?#NAME hibaüziket ír vissza, mert rosszul hivatkoztam az IDNUMBER változóra. Ha az IDNUMBER-t manuálisan kicserélem pl AB1-re, akkor már a jó értéket írja vissza az eredménycellába.
Tudnátok segíteni mit kellene updatelnem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest