Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Na, hős vagyok. Sikerült az első műveletemet végrehajtattni. C6 cella tartalmát gombnyomáűsta átmásolta az A30 cellába

No, már törölni is tudtam...
Kis lépés ez az Excellnek, de hagy hőstett tőlem...

Ez működik?
Cells(A1
20)gondolok itt egy A1-től C20 ig történő terület hivatkozásra?
köszi az eddigi segítséget. Asszem nekifekszem a súgónak. Nagon nagy szükségem lenne az objektumok tulajdonsátgaira, eseményeire, és a paraméterezésrs... No meg nem ártana tudni a VBasic szintaktikáját is (lokális változó deklarálása, ciklusok szintaxisa. Valahogy a for i:= 0 to 9 do begin .. end nem nagyon akar működni
Hiába no, én csak a pascalt toltam 
De még pár óra és ráérzek, és akkor lesz ám nemulass

Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
No, akkor ezeket az infókat most jóóól meg kell emésztenem

köszi,
Üdv, föccer
ps: még egy kérdés: Olyat tudok csinálni, hogy egy esemény akkor fusson, ha rányomok pl a printre? Mert akkor nagyszerűen lehetne töltögetni az autoszűrő alatti cellákat, mielött kimenne printre, és a nyomtatás után meg szépen lehete.
gondolok itt valami Worksheets("munka1").OnPrint eseményre, amibe jól bele lehetne írni az általad előbb vázoltaktat.
Köszi, üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
Alt+F8 a makrók ablakát nyitja meg, és nem a kódot...
1 részhez szerintem lista kell...Autoszűrő máshol nem igazán használható, csak ha van alatta adat.
Van alatta adat bőven. Vagy 5000 sornyi
Az érvényesítés-> lista azért nem jó, mert egy-egy oszlopban önmagában nincs sok különböző adat az 5000 sor 15-20 különböző adatból áll össze. Csak van vagy 140 oszlop összesen, és ezek variációjából nagyából nincs 2 teljesen egyforma sor. Namost a listával azt érem el, hogy a legördülő menüben ott figyel mnind az 5000 sornyi adat benne a sok-sok redundáns értékkel. Az autoszűrő ezért jobb, mert ott nincsnek redundáns adatok. Egy érték, csak egyszer szerepel, így nagyon gyorsan lehet benne beállítani a dolgokat.Objektum orientált programozás lévén minden dolog valamilyen objektumban foglal helyet. az objetumoknak vanna különböző tulajdonságai, mint pl a színe, vagy a mérete, tartalma, és vannak hozzá rendelt akciók, mint pl a kattintás (mi történi, ha rákattintasz), és vannak egyéb események, mint pl amikor törlöd az adott objektumot, vagy létrehozol egyet. stbstb..
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
Csak kellő mennyiségű szalicil kell hozzá

ON:: lehet olyat csinálni, hogy ha az autoszűrőt egy külön, egyébként ütres sorba teszem, akkor amikor a szűrőveltételt megadom neki, akkor a felétételt kiírja nekem az adott cellába? A dolog arra lenne használva, hogy a nyomtatában megjelenő 39 oszlopból így ránézésre lejhetne látni, hogy melyek azok az oszlopok, amik szerint szűrve lett az adott kimutatás. Akkor nem kellene külö ráírogatni a lapra, hogy a következő 4 pldal az adattáblák azon sorait tartalmazza, ami megfelel ennek, és ennek, és ennek, és ennek a feltételnek. Tipikusan 5-7 feltételekkel fogunk benne szűrni, és úgy nyotatni az eredményeket.
Makró téma:
no, akkor egy kis szájbarágós segítséget kérek. Hogyan tudom elővarázsolni az adott munkalaphoz tartozó küdot (Talán Eszközök-> makró-> visual basic editor??? )?
Hogyan tudok kirakni a munkafüzetre egy nyomógombot?
És hogyan tudok a gomb megnyomásához utasítrásokat hozzárendelni?
Illetve mi a pontos neve a cellákat kezelő objektumnak, és annak milyen főbb tulajdonságai és milyen főbb akciói vannak?
Előre is köszi,
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
Igen, ennek már nekifeküdtem. A baj csak az vele, hogy így marha sokáig tart és nem igazán leszek "jó" benne. Amit késízteni akarok (hosszabb távon), azért az nem lenne olyan egyszerű dolog, és Nem akarok most is úgy gényolni, mint anno a Dorland-Delphiben tettem.. Ezt most úgymond hülyebiztosra kell megcsinálnom, hogy akár 2-3 év múlva is futtatni tudjam.
ÜDv, föccer
-
föccer
nagyúr
Tudtok nekem valamó jó irodalmat ajánlani (akár elektronikus formában is
), ami az Excel 2003 makró alapokat magyarázza el? Valami bézik hülyéknek szánt verzió kellene, onnantól fogva, hogy hol és hogyan tudok egy munkalapra gombokat és chekboxokat kitenni, és hogyan tudok aláprogramozni különböző műveleteket. Gondolok itt olyanokra, hogy gombnyomásra kiüríteni a megadott cellákat, meg ilyenek.Köszi,
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

köccke.
mod:
A feladat, hogy a C oszlopba olyan összeget hozzak létre a B oszlopban lévő számokból,, amik az A oszlopban szereplő azonosítók szerint azonosak
csak lehet egy picit bugyután fogalmaztam...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Bingó, ez a megoldás. Elég egyszerű, nem tudom, hogy miért nem akart menni
Azért ennél sokkal durvább függvényeket szoktam csinálni 
pl:
=HA($BI1194="";"";HA(NINCS(FKERES($BI1194;alapanyagok;$DR1194;0));"ANYAG";HA(VAGY(FKERES($BI1194;alapanyagok;$DR1194;0)=0;FKERES($BI1194;alapanyagok;$DR1194;0)="");"ÁR";"OK")))üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A darabteli egy olyan számot ad eredményül, ami azt mondja meg, hogy hány darab cellám van a megadott tartományban, ami eleget tesz az adott feltételnek. Nekem arra lenne szükségem, hogy a feltételnek eleget tevő cellák tartalmát összeadja. Jobban modva nem is azoknak a celláknak, hanem a mellette lévőknek.
Köszi,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Üdv!
No, eljött az idő, hogy Én si kérdezzek ebben a témában

Adott egy adattömb. Példának okáért egy ilyen:
A B
1 1 130
2 1 0,25
3 2 4,5
4 2 65,2
5 3 733,1
6 3 2
7 4 182
8 4 47
9 4 2
10 4 19
11 4 88,7
12 5 17,85
13 5 8
14 5 4
15 5 9,5
16 6 16
17 7 7
18 8 20A feladat, hogy a C oszlopba olyan összeget hozzak létre a B oszlopban lévő számokból,, amik az A oszlopban szereplő azonosítók szerint azonosak.
Tehát az A1+A2; A3+A4; A5+A6; A7+A8+A9+A10+A11; stb...
Szóval: hogyan paraméterrezzem a szumha fügvényt?
A segítséget előre is köszönöm.

Üdv, föccer
mod: jah, másik kérdés: Adott az XLS dokumentum. cirka 50MB-t képek nélkül. Hozzáírtam még még néhány tucat cellát, majd mentés, és csinált belőle egy cirka 22 MB-os fájlt. Ezt most hogyan, és miként? Ugyan az az excel verzió (egyik napról a másikra), és adatot nem töröltem. A többi függvényhez nem nyúltam, azokat értékekkel nem helyettesítettem...
Hogy a rákba csinálta ezt? Egy kicsit beparáztam, amikor megláttam. kb 1 hete csinálom ezt a táblázatot, és nem szeretném, ha fossá menne. (bár minden napra van + biztosági mentésem róla, de akkor is...)Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
alexnowan
üzenetére
alexnowan : keress meg néhány programozással foglalkozó cégnél/egyénnél. az ára/idő szinte csak az igényektől függ...
dukari: Érdekes bug
Próbáltam törölni a cellát is, és a tartalmát is. Egyik sem vezetett megoldásra.... Ha kicsi a tábla, akkor marada a shift+<klikk>,
Kérdés: Van egy fájl, amiben van kb 14 munkalap. Szépen formázott, nyomtatásra váró jegyzőkönyv van minden munkalapon. Ha újjab másolatot készítak egy munkalapról, akkor: 'nem lehet több betütipus' hiba jön elő. Ha az egyik munkalapon az egyik diagrammhoz újjabb adatsort akarok hozzáadni, akkor ugyan ez a hiba+program szabálytalan műveletet hajtott végre....
Van valami megodás? Vagy készítsek 30 db fájlt?
thx
üdv.: föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- ASUS routerek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3917, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

20)
), ami az Excel 2003 makró alapokat magyarázza el? Valami bézik hülyéknek szánt verzió kellene, onnantól fogva, hogy hol és hogyan tudok egy munkalapra gombokat és chekboxokat kitenni, és hogyan tudok aláprogramozni különböző műveleteket. Gondolok itt olyanokra, hogy gombnyomásra kiüríteni a megadott cellákat, meg ilyenek.

Hogy a rákba csinálta ezt? Egy kicsit beparáztam, amikor megláttam. kb 1 hete csinálom ezt a táblázatot, és nem szeretném, ha fossá menne. (bár minden napra van + biztosági mentésem róla, de akkor is...)
Fferi50