Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
bigsee
üzenetére
Keress online konvertereket pdf2doc vagy pdf2xls néven. Sok reményt ne fűzz hozzá, lehet egyszerűbb és gyorsabb lesz felgépelni és megformázni. Az ingyenes verziók kb semmit sem tudnak kezdeni az táblázatokkal, pláne, ha magyar nyelven van. párszor csináltam ilyt, annyi hibát rakott bele, hogy újra kellett gépelnem. Profi, fizetős cuccot még nem hazsnáltam.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nincs előttem excel, fejből meg nem írnék hülyeséget. Keress rá a súgóban, elég jól használható. Ott vannak példák is a függvény hazsnálatrára. A lányege, hogy összefűzött szövegként megadott paramétert a további függvények hivatkozásként tudják kezelni.
Mivel a hivatkozásban egy számot kell megadni (mert ez a neve az adott munkalapnak), de az indirekt szöveget vár paraméternek, így használnod kell a SZÖVEG() függvényt is, aminek a második paramétere "0" legyen.
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
Helló!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban.
Van egy Access adatbázis és benne több tábla (laboratóriumok: megnev, cím, akkrszám, Dolgozók: név, beoszt, jogosultsag) . Van egy excel munkafüzet.
Hogyan tudom megoldani azt, hogy:
- a munkafüzetben egy legördíthető listában jelenjen meg az egyik adatbázis tábla egy bizonyos mezőjéből szett értékek (mondjuk a dolgozok táblából a nevek.
- egy nevet kiválasztva a listából tetszőleges cellába beilleszti nekem a kiválasztott személy beosztását.Az én megoldásom az, hogy amikor megnyitom a munkafüzetet betölti az adatbázis összes tábláját, frissítve, és ezekből érvényesítéssel és FKERES függvénnyel keresem az adatokat. Ez működik, csak 1: nem túl elegens, 2 indokalatlan adatforgalmat okoz.
Esetleg van másik, frappánsabb, lehetőleg makrót nélkülöző megoldása a feladatnak, valamilyen beépített funkció?
Segítségeteket előre is köszönöm.
üdv föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Feltételes formázással elég keveset szoktam foglalkozni, így passz, hogy hogyan lehetne ennél hatékonyabban megoldani.

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Cella értéke eggyenlő 26 és alul megadod a hozzá tartozó színt. Ez után új szabályt veszel fel ugyan arra a cellára, cella értéke eggyenlő 13 és alul megadod a hozzá tartozó színt. És ezt megcsinálod az összes értékkel.
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ki lehet választani azt is, hogy cella értéke alapján. Ha több érték is lehet, akkor egyesével be kell az összes értéket felvenni a szabályba.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Feltételes formázás néven keresd. Lehet cella értékére is beállítani.
-
föccer
nagyúr
válasz
the radish
üzenetére
Cellaformátumban válaszd ki a megfelelő formátumot.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Az excel magától nem fogja tudni, hogy a beszúrandó szöveget szét kell szednie-e vagy sem. Az adat importtal tudod utasítani erre.
Ha mindenképpen csak beszúrással akarod rendezni a dolgot, akkor vagy makrót kell mögő tenni, vagy szöveg tördelő függvénnyel kell szétszedned a beszúrt szöveget. Szerintem mind a kettő bonyolultabb, mint exportálni.
A függvényeset össze3dobtam neked, átküldöm e-mailen.
-
föccer
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
Darabhatöbb föggvény. Színre csak makróval menne.
-
föccer
nagyúr
válasz
Garffi
üzenetére
INDEX és a HOL.VAN függvényeket kell kombinálnod. A HOL.VAN függvénnyel keresteted meg az INDEX Függvénynek a paramétereit. Most nincs előttem excel, de pofon egyszerű, pont erre a kettőre van szükséged.
Ha extrázni akarod, akkor a B8-ra és B9-re beállítasz egy érvényesítést->listából, hogy elkerüld az esetleges elgépelésből adódó hibákat.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
bara17
üzenetére
Ha egyesítessz 2 cellát, akkor csak 1 cella tartalom lehet, lévén 1 cella lesz, nem kettő. Bár nem értem, hogy pontosan mit szeretnél... Ha az a probléma, hogy a "húzott" képlet másolásban automatikusan módosulnak a cellahivatkozások, akkor használd a $ jelet.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
stumpjumper
üzenetére
Oldalbeállításnál tudsz a margókon növelni/csökkenteni, vagy oldal közepére igazítani.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Jelöld ki az E oszlopot, majd simán nyomj egy sorba rendezést, bővítsd az adattartományt. Másik variáció, hogy a legfelső sort kijelölöd és beállítasz egy szűrőt, majd E oszlop szűrőjében rendezed sorba.
Ez után E oszlopot kijelölve használd a részösszeg funkciót. A felugró ablakban beállítod, hogy költséghely szerint rendezzen és melyik oszlopot adja össze. Bal oldalt megjeleni 3 "+" jelecske egészen kint a munkalap széplen, fent a felső sarokban. Ott tudod kibontani/bezárni az adott szinteket.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
PistiSan
üzenetére
Egyesével le lehet vágni a bal, vagy a jobb oldalon lévő szavakat. Ehhez meg kell kerestetni a vesszőnek a helyét, és a teljes karakterhosszból levonva a vessző pozícióját, megkapod a vessző utáni karaktersornak a hosszát. =BAL() függvénnyel elrakod az első szót, =JOBB() függvénnyel a maradékot. Következő sorban újra... a karakter hossz paraméterrel játszani kell, hogy a vessző ne okozzon gondot.
Nincs előttem excel, hogy pontosan összerakjam neked a függvényt, de ebből már ki lehet silabizálni. Ha nem megy, akkor holnap este megcsinálom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Polllen
üzenetére
Bár nem teljesen értem, hogy mi a feladat, de a =KEREKÍTÉS() függvény erre jó. Meg lehet adni benne, hogy 50-re kerekítsen. Ehhez tartozik még a =PLAFON() illetve a =PADLÓ() függvény is (vag lehet, hogy kerekít.le és kerekít.fel néven van, erre most nem emlékszem.
(#30849) Gyufaaa: Mondtam, hogy formázni kell a megjelent értéket.

üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
válasz
csasaKKP
üzenetére
Rakj elé 2 segéd oszlopot. Az elsőt sorszámozol 1-től. A másodikban az előzőre hivatkozva =HA(MARADÉK(H5;6)<>1;1;0) függvény, majd szűröd a második oszlopit a 0 értékre. Ha zavar a szűrő, akkor simán kimásolod az egész szürt táblát és átdobod egy üres munkalapra. 1 perc az egész.
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
---
Jó, leültem, rájöttem, hogy rég tanultam matekot.
n.-dik gyök X = X 1/n-en.
Én meg 10 perce rágom a kefét, hogy nem találom az n. gyök függvényt. 
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
válasz
exceltanulo
üzenetére
Használd az indirekt függvényt. Vagy ha elég 1 cellába összerakni a nevet, akkor használd az összefűz függvényt.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Ez egy vizsgálati eredményeket ábrázoló grafikon. A vizsgálat eredménye egy anyagra jellemző, %-ban kifejezett szám. A vizsgálatot csak korlátozott mennyiségben, az egész % értékeknél végezzük el, viszont az anyagra jellemző érték a legkevesebb esetben lesz kerek%. A természetanyánk így találta ki az anyagot. A vizsgált anyagjellemzőnek mindig van egy maximum értéke, csak éppen nem tudjuk, hogy hol. (tapasztalat alapján 6-8% között, de ez változik.
Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy al elvégzett vizsgálatok közül melyiknek legnagyobb az értéke =max() függvény ugyebár..., hanem arra, hogy a vizsgálati eredmények álltal kirajzolt görbének hol van a maximuma. Ha ismerném a görbe egyenletét, akkor 2 deriválással már megkaphanám annak a maximumát, csak hát nem ismerem a görbe pontos egyenletét. A közelítő polinomok és egyéb trendvonalak ebben az esetben igen használhatatlanok, mert a vizsgálati eredményben pontos (0,05%) eredményt kell megadni. Ennél jóval nagyobb tévedést adna, ha közelítő polinommal számolnék.
Szóval ennek fényében látsz rá valami megoldást, hogy automatán ki tudjam számoltatni amit szeretnék, vagy maradjak a manuális leolvasásnál?
Köszi szépen

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Ezzel az a baj, hogy az adattábla az csak abból az 5 pontból áll, amin az adatjelölők állan (2-10%-ig) Nekem meg arra a maximum pontra lenne szükségem, ami az illesztett görbe maximuma. A leni példánál maradva ~8,22%.
Nem kell a diagrammra rárajzolnom, hanem csak számszakilag kell tudnom kiszámolni (amit most csak "ránézésre" tudok megmondani).
Ha erre tudsz valami frappáns megoldást, akkor azt megszönömöm, ha megosztod.

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Helló!
Adott egy MS Office Pro 2010. Adott egy diagramm, amit adattáblából készítek, mondjuk egy ilyen:

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék makró nélkül, automatán maximumot meghatározni a kirajzolt diagrammhoz? (tehát hány %-nál érem el a maximum értéket.
A segítséget előre is köszönöm.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Darabteli-t nézd meg. Erre van kitalálva.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
terencehill
üzenetére
Jah, félre értettelek. Én ezt mindig cellák összevonásával oldottam meg. Beszúrok +1 oszlopot, megcsinálom a kellő kiosztást, majd a fennmaradó sorokban összevonom a 2 külön oszlophoz tartozó cellákat.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
terencehill
üzenetére
Sorok illetve oszlopok sorszámai közé beviszed az egere, akkor megváltozik az egér mutató. Ekkor egérgombot nyomva tartva szét tudod húzni, vagy össze tudok őket nyomni.
Több sort kijelölve is működik, illetve, ha duplán kattintasz akkor automatikus méretezésre áll át.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Igen, az lesz a megoldás, hogy feltöltöm és a letöltési linket küldöm el. A saját honlapunkra kellene felrakni, csak amire az IT-n átverem ennek a 2 fájlnak a felrakását, az kb 1 hét

Szüval marad az ingyenes tárhely, meg a hiperlink. Reméleem az rendesen ki fog menni...
Köszi

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1
üzenetére
Zsír köszi, majdnem jó lett. Csak a csatolt 2 doksit nem volt hajlandó elküldeni a megírt levéllel együtt. Viszont beillesztett 2 csatolmán ikonjának a képét azt betette a levélbe. Majd vakargatják a fejüket, hogy nem bírját a csatolt pdf-et megnyitni.... :-/
Erre valami megoldás, csak ki kellene mennie a mellékleteknek is.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Abban kérem a segítségetek, hogy hogyan tudnám megoldani a legkönyebben az alábbi feladatot.
Ki kellene küldenem 80 db e-mailt. A címzettek nevei és címei egy excel táblában vannak felsorolva. Az e-mail egy meghívó egy rendezvényre.
Ha jól emlékszem, akkor rá lehet veni az outlookot arra, hogy az xls-ből kiszedje a neveket és címeket és azt külön-külön elküldje minden címzetnek, csak nem találom ezt a funkciót.
Ha tényleg van ilyen, akkor azt merre találom, illetve ha nincs, akkor hogyan ehetne ezt megoldani?
Köszi,

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Van olyan függvény, ami az fkeres és a vkeres függvényt egyben tartalmazza?
Van egy baromi nagy adattábla, amit nem rendezhetek sorba sem függőlegesen, sem vízszintesen és ebből az adatmezőből kellene kinyernem az adatokat.
Köszi

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Most nincs előttem excel, így csak kb-ra írom
=HA(HIBA(FKERES(E2;Raktárkészlet!A:G;5));0;FKERES(E2;Raktárkészlet!A:G;5))
A HIBA függvénynek nem adtál paramétert, és a ha függvény sincs rendesen beparaméterezve. Használd a függvényekhez tartozó súgót. Sokat segít

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Geryson
üzenetére
Ha mindig 6 karaktert keresni, akkor a =bal(A1;6) függvény kell neked. Ez megadja a forrás cellában lévő szöveg első 6 karakterét- Ezt be lehet ágyazni az fkeres-be. Az fkeres végén a tartomány megadásánál ki lehet kapcsolni azt, hogy pontos egyezést keressen, de olyat nem tud, hogy csak az első x karaktert ellenőrizze.
Én csinálnék egy segéd oszlopot és abba keresnék.
(egyébként mi megy a tv-ben?
)üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Az alábbi feladat megoldásában kérem a segítségeteket.
Adott egy közepes táblázat, amiben különböző lehetőségek összehasonlítását kell elvégezni.
Utolsó előtti lépésként megkapunk 3 különböző variációra vonatkozó ktg értékeket. Ebből kellene a "hogyan érdemes" oszlopba beírnom, hogy melyik variációra jön ki a legalacsonyabb ktg.
Az eredmény vehető az S44:U44 tartományból is.
Mindezehez nem használható makró, csak sima függvényekkel lehet megoldani a feladatot.
Köszi szépen

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Ndrew8647
üzenetére
Vagy a termék neveket hasonlítjuk össze, vagy a cikkszámokat. Ezt neked kell eldönteni. Ha csak a cikkszámokat, akkor a példánál maradva csak a kék színű sapkák lesznek összehasonlítva, míg ha csak terméknév alapján, akkor az szívás és most így 1/2 12-kor nem vállalom.

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Valamiért a hibakezelés nem akar működni, de mndegy, a célnak így is megfelel.

B1-be
, ha A oszlopban vannak az adatok:=HA(SZÖVEG.KERES("adat2";A1)>0;"Talált!";"Nincs találat!")
Ezután autoszűrő bekapcsol, leszűrsz a "Talált kifejezésre a B olszopban, majd copy-paste az új munkalapra.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Komolyan.
n.-dik gyök X = X 1/n-en.