Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackWoOd
aktív tag
Erkölcsi bizonyítványt általában jogszabályi előírás miatt (pl. pénzes v. fegyveres munkakör) kérnek, hogy a problémásabb embereket már az első rosta kiszórja, ennyi.
Az a helyzet, hogy ma már fű-fa-virág (munkáltató) kér erkölcsi bizonyítványt.
Egyfajta divat lett, törvényi szabályozástól függetlenül.
(Igen, láttam hogy a mondatban szerepelt az _általában_ szó, csak tájékoztatásul közlöm a továbbiakat.)
Én spec. szoftvert fejlesztek egy cégnél és annak idején nekem is kellett, pedig semmi hűdetitkos/hajdekomoly fejlesztés nem folyik. Egyszerűen csak megteheti a munkáltató és kész. Büntetett előéletűeket nem foglalkoztatnak szivesen bizonyos szakmákban (törvénytől függetlenül). Nekem még két oldalas kézzel írott szöveget is prezentálnom kellett helyben, amit grafológussal véleményeztettek (ekkor már próbaidős voltam a cégnél).
mod.: typo
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
válasz
blue-eyed #37 üzenetére
Lehet éppen fenegyerek is. Erkölcsi bizonyítványt általában jogszabályi előírás miatt (pl. pénzes v. fegyveres munkakör) kérnek, hogy a problémásabb embereket már az első rosta kiszórja, ennyi. Azért egy tiszta erkölcsi bizonyítványtól egy munkáltató sem fogja eldobni magát.
[Szerkesztve] -
blue-eyed
csendes tag
Azért kérdeztem ténylegesen az adott példákkal mert akkor ezek szerint egy munkavállaló akitől kérik az erkölcsit az attól még pont lehet egy fenegyerek csak épp szabálysértéssel megúszta.....
(csak példák voltak, nehogy bekékeljetek)
[Szerkesztve] -
Apol77
tag
Szvsz a szabálysértésnek semmi köze ahhoz hogy kaphatsz-e erkölcsit.
A büncselekmény, legyen az felfüggesztett büntetés, vagy börtön, az már kizáró ok az erkölcsihez.
Illene mindenkinek tisztában lennie azzal, hogy követett-e el valamit, és ha igen, akkor az milyen súlyú cselekedet volt.
Elvégre hoznak egy határozatot......
Innentől kezdve felesleges kérdezgetni hogy kaphat-e az illető erkölcsit.... -
corlagon
senior tag
Erkölcsi bizonyítvány, annak szükségessége, büntetlen előélet, bűncselekmények és szabálysértések témájában:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Mit jelent, hogy büntetve volt-e...ez itt a fő kérdés.
Ellenem már indult szabálysértési eljárás, meg is büntettek ennek ellenére a fejemet rá merem tenni, hogy kaphatok erkölcsi bizonyítványt. Pár évvel ezelőtt kaptam is (de ha jól emléxem, utána történt ez az eset). Szóval személygépkocsi engedély nélküli átalakítás miatt jelentettek fel a rendőrök. Egészen pontosan az autó gyári kormánya volt kicserélve egy valamivel kisebb sportkormányra. Mivel nem volt róla műbizonylat, feljelentettek a fakabátok. A végén egy 10 ezer Ft-os büntetéssel megúsztam az egészet...
Szerintem nem az alapján bírálnak, hogy tényleg büntetve volt-e. Inkább valami olyasmire tippelek, hogy követett el vagyon vagy személy elleni bűncselekményt, esetleg olyat, ami a társadalom hátrányára szolgál...
Nem vagyok kompetens ebben az ügyben, de mostmár engem is érdekel, hogy mi alapján bírálják el, hogy kaphat-e az illető erkölcsit... -
törölt tag
ebben mondjuk igazad van, de szerintem, az hogy megpofozta a rendőrt, vagy tiltott helyen gyülekezett ez a munkáltatót nem nagyon érdekli, a bolti lopás már annál inkább, na most ha azért el is kapták, akkor szvsz bekerült a rendőrségi nyilvántartásba. mondjuk ez is attól függ hogy csokit, vagy lap topot lopott, mert ugye az eggyik szabálysértés a másik meg bűncselekmény. Ezt majd ő tudja.
-
-
blue-eyed
csendes tag
valaki???
-
blue-eyed
csendes tag
Tudja-e valaki azt hogy ha elkövettem pár szabálysértést (pl. véletlen saller a rendőrnek, rongálás, bolti lopás, ittas vezetés, gyülekezés közterületen) akkor attól kapok tiszta erkölcsit????
-
Sick Boy
őstag
köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
karib
addikt
Akkor valszeg 2k, csak én emlékeztem rosszul, pár hónapja kellett nekem is.
-
inkab
aktív tag
3 hete is 2000 volt +100Ft a formanyomtatvány + 160Ft az ajánlott feladás, és nem kell illetékbélyeg.... kb. 6-8 nap alatt jön meg.
-
Sick Boy
őstag
oough, amit Bash belinkelt, azon 1 500 HUF-os csekk van, amit Karib mondott, viszont 3 000. Mi az igazság? Nem mindegy basszus, nem, hogy munkám nincs, de eszetlenül le is vagyok égve
mod: tovább olvasva a Bash kolléga által belinkelt cuccot, ott 2000 márc 1-től 2000 HUF egyre érdekesebb, akkor most mennyi?
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Postára bemész, kérsz erkölcsi bizonyítvány jelentkezőt. Van benne egy kérdőív, egy postai csekk 3 ezer forintra, illetve egy válaszboríték. Papírt kitöltöd, csekket befizeted, az egészet berakod a borítékba, feladod, és kb. 2 héten belül küldenek egy zöld fecnit, ez az erkölcsi bizonyítvány. Tehát csak be kell ballagni egy postára és minden helyben elintézhető.
-
parandroid
félisten
még annyit, hogy erkölcsi bizit kérő lapot asszem csak ajánlva lehet feladni, és a legtöbb helyen elfogadják ezt az ajánlottlevél blankettát a bizonyítvány helyett, amíg nem jön meg. ha megjön az erkölcsi bizi, akkor temészetesen le kell adni. ill. ha odafigyelnek kicsit, akkor úgyis toporogni fognak kb két hét múlva, hogy miért nem adod le, nem kaptál? addig úgyis tart a próbaidő, bár szerintem ha már nem próbaidőn lennél, akkor is kitehetnek, ha egy adott határidőn túl sem adod le... vagy mittomén.
-
Bash
őstag
Huh, nekem 5 éve kellett erkölcsi bizonyítvány. Asszem, hogy 1500 HUF-ba került, egy nyomtatványt kellett kitölteni, és elküldeni valakinek, pár nap múlva postázták az erkölcsi bizonyítványomat. Részletekre már nem emlékszem.
Közben rákerestem, íme: Bővebben: link. Google rocks! -
Sick Boy
őstag
CSásztok
a segítségeteket kérném egy személyemet érintő ügyben.
Naszóval.
Állást keresek, DE, néhány állásnál kérnek erkölcsi bizonyítványt.
Hogyan, hol, menniyért és hogyan tudnék szert tenni egy ilyenre?
LÉgyszi segítsetek!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest