Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4901) pittbaba


pittbaba
aktív tag

Na, most annyit romlott a helyzet, hogy most már tiszítás-nyomtatás-tisztítás-nyomtatás az ellenőrző mintázaton ugyanott nem nyomtat. Akkor lehet most már, hogy fúvóka? Csak olyan szépen jöttek mindenhol a cseppek a fejből mikor átmostam, hogy eltömődve biztos nem vannak.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4902) atala válasza pittbaba (#4900) üzenetére


atala
Topikgazda

Az eltömődést nem fogod látni, és igen, ez szokványos hiba az utángyártott patronokat, tintákat használva. 90 fúvóka van színenként a nyomtatódban, nem tud az összes eltömődni.
Még egy dolgot meg tudsz tenni. Nem tudom, milyen a szerkezete a fejnek, jó lenne egy kép róla. Lehet, hogy amit most leírok nem működik, mert én a Canon nyomtatómnál csináltam ugyan ezt.

Kiszeded a fejet. Keresel egy olyan fecskendőt aminek akkora a nyílása, vagy legalábbis a feje, mint ahol a patron érintkezik a fejjel. (nekem a gyerekek gyógyszer felszívó fecskendője ilyen) Megtöltöd desztillált vízzel azt a részt ahol ez a nyílás van, a lényeg, hogy víz alatt legyen a nyílás. A fecskendőbe is szívsz fel vizet, rárakod a nyílásra, és átnyomod a fejen a vizet, ügyelve, hogy levegő ne kerüljön bele. A fej alján, a fúvókáknál spriccelnie kell a víznek. Így kijön az esetleges lég buborék, és a kis szennyeződés is.
De arra figyelni kell, hogy ne nagy nyomással préseld át a vizet, mert megrepedhet belül a fej!!!

[ Szerkesztve ]

(#4903) atala válasza pittbaba (#4900) üzenetére


atala
Topikgazda

Ez az alkoholos ablaktisztító nem biztos, hogy jó ötlet! Tönkre vághatja a fejet!
Bogár oldós zöld kocsi ablakmosó folyadékkal szokták tisztítani.
Azt is megteheted, hogy kimosod a tölthető patronokat, megtöltöd ezzel a zöld ablakmosóval. Készítesz egy olyan nyomtató mintát, hogy 5 cm-es sávban felváltva legyen sárga, kék, piros, és fekete sáv. Ezt az egész lapon. Berakod az ablakmosós patronokat, és elkezded nyomtatni. kinyomtatsz 10 lapot, és utána megnézed. Az a baj, hogy az ablakmosót nehezen tudod majd kiszedni a patronokból.

(#4904) pittbaba válasza atala (#4903) üzenetére


pittbaba
aktív tag

Igen, ezeken túl vagyok csak ablakmosóval. Neten azt dúrtam ki csodaszerként. A fecskendővel beömlőnyílásba belepréseltem és alul spriccelt a folyadék a fejből, és azt is megcsináltam hogy a kazettát megtöltöttem és azzal nyomtattam tisztítottam nyomtattam tisztítottam míg ki nem fogyott. Kimostam kiszárítottam a kazettákat, megtöltöttem festékkel és ugyanaz van. Nagyon furcsa. Nem tudom ilyenkor fúvókánként külön külön van olyan egység ami felfűti (porlasztja) a festéket? Mert akkor szerintem az lehet a gond, hogy egyes fúvókáknál ez elromlott. Kb állandósult a hiba a mintázatokban fekete és sárga színnél, a többi szín általában jó, néha ejt 1-2 hibát.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4905) pittbaba


pittbaba
aktív tag

Hát ez egyre durvább... két garnitúra kazettám van, betettem a szublisat újra, ha a transzferes fekete kazettát teszem bele akkor minden rendben, ha beteszem a szublis fekete kazettát, patron/tinta hiányt mutat, pedig tele a kazetta. Mi a fene történhetett vele amiből úgy gondolja nincs benne tinta? Botrány ez az epson.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4906) atala válasza pittbaba (#4904) üzenetére


atala
Topikgazda

Az epsonok nem fűtik a tintacseppeket. Azt a canon csinálja. Az epsonnál hideg piezo technologia van. Meg ne kérdezd hogy működik, valahol már olvastam egyszer, le van írva a neten.
Szerintem ennél többet nem tehetsz. Ha szemre se csinál szép nyomatot a nyomtató, akkor fejcsere.
Ha meg úgy is már szeretnéd lecserélni a nyomtatót, ajánlom neked azt ami nekem is van. A Zsombor szerint sokan viszik szublis nyomtatásra. Megtöltöd a kazettákat, 4x100ml-el, és egy jó ideig nem lesz gondod vele.

(#4907) atala válasza pittbaba (#4905) üzenetére


atala
Topikgazda

Koszos lett az érintkező. A tinta szintet nem látja fizikailag a nyomtató, csak a chipből olvassa le.

(#4908) atala válasza pittbaba (#4905) üzenetére


atala
Topikgazda

Még az jutott eszembe, hogy te milyen gyakran cserélgeted a normál tintát tartalmazó (transzferhez) patront, és a szublis patront? Nem szerencsés cserélgetni, mert az összekeveredő festékek okozhatnak csomósodást, ami eltömődéshez vezet. Két technológiához, külön nyomtató kell.

(#4909) pittbaba válasza atala (#4908) üzenetére


pittbaba
aktív tag

Nagyon ritka a csere, mert már átálltunk lézer transzferre, nem volt jellemző az utóbbi fél évben hogy cserélni kellett. Most azonban már mindent leszartam és ide-oda cserélgettem, hátha jobb lesz. Legalább a megrendelésemet tudtam most teljesíteni úgy tűnik.
Az az igazság h a szublit sem csináljuk már csak 1-2 fix emberünk van aki kér minden hónapban egy-egy adag ugyanolyan megrendelést, csak e miatt tartjuk, ezért nekem tök fölösleges a 100ml, szerintem megveszem a legolcsóbb szublis nyomtatójukat aztán annyi..

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4910) pittbaba


pittbaba
aktív tag

Hahh nézd mennyiért találtam meg a nyomtatódat:
http://www.sublimation-tech.com/hu_HU/kezdolap/teli-nyomtato-akcio-2013

Zsomborék azért tesznek hasznot rendesen :D Viszont meg is érdemlik, az emberek szinte kitanítottak engem az újabb technológiákra, meg kaptam ingyen teszteket, ha valami nem vált be elsőre..

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4911) atala válasza pittbaba (#4910) üzenetére


atala
Topikgazda

Mielőtt megvettem, megnéztem a neten, és mindenhol 60 körül volt, ezért nem foglalkoztam vele. Amit linkeltél, az egy régi akció volt, de úgy nézem, most is 50e ott az én nyomtatóm. De a B510-es is csak 101e. Nagyon jó ár! De nem bánom, hogy a Zsomboréknál vettem, majd priviben megírom, hogy miért. Az egyik okot már le is írtad.

(#4912) epzon válasza pittbaba (#4905) üzenetére


epzon
őstag

ezzel az epsonnal kerestél egy adag pénzt úgy hogy nem arra használtad amire ki lett találva, nem azzal a tintával használtad amihez kifejlesztették, majd ez a sz...r képes és tönkremegy

tényleg botrány, be kellene perelni

(#4913) atala válasza epzon (#4912) üzenetére


atala
Topikgazda

Ez igaz. A canon nyomtatómnak a harmadik patron garnitúra után megtérült az ára. Tehát, ha minden harmadik patroncserénél kidobnám a nyomtatóm, akkor is még csak az eredeti árában lennék. Sajnos egy idő után tönkremegy. Eltömődik, folyik...stb Ez van. Igaz, most sem azért cseréltem le, mert rossz volt. Bár szenvedtem vele rendesen, de most éppen nincs eltömődés. A pigment tinta kellett.
Szerencsére a mostani nyomtató teljesen más rendszerű. Itt nincsenek patronok a fejnél, csővel megy a tinta a patronoktól a fejig.

(#4914) pittbaba válasza epzon (#4912) üzenetére


pittbaba
aktív tag

Hát ha a haszonnal számolok, akkor az az adag pénz másfél év alatt annyira térült meg kb mint a nyomtató ára, többet nem nagyon hozott ki sajnos, ha beleszámolom az elfecsérelt fejtisztításokat akkor meg lehet már mínuszos is a biznisz, nagyon sok selejtet termelt ilyen szoftveres problémák miatt is, mint lapkidobás a felénél, óriási csepp a 200Ft-os szublis lap közepén -> kuka.
És igen, botrány, mert felmegyek a netre, beírom hogy egyedi póló készítés, kijön, hogy kezdőkészlet szublimációhoz, az ember elkölt 300 000 Ft-ot a start készletre, és használat közben derül ki, hogy az egész félmegoldás, majdnem hogy átverés, én így érzem. Egy oldalon sincs odaírva, hogy ezek a nyomtatók nem erre valók, és törvényszerűen egy év után elromlik. Biztos nem mentem volna bele. Hidd el, ha egy valag pénzt kerestem volna vele, ahogy írod, már vettem volna réges régen újat, hogy a selejt para sem legyen meg.

Itt van az egyik legnagyobb ezzel foglalkozó cég oldala, szublimációs nyomtató néven árulnak:
http://signdepot.eu/hu/31-szublimacios-nyomtato

Szóval igenis jogos a morgásom szerintem, foglalkoztam sok elektromos cuccal életemben, és meg tudom állapítani, hogy valami jól van e összerakva, vagy sem. Ez az Epson szerintem nincs jól megcsinálva, szoftveresen is rengeteget küszködtem vele, a firmware-ről nem is beszélve. Pl: benyomom a gombot, hogy kérem a kazettákat kivehetővé tenni, akkor a fej odamegy arra a részre ahol ki tudom venni a kazettákat, de ha már jelez, hogy kifogyott valamelyik tinta, és megnyomom ugyanezt a gombot, a fej olyan helyre megy, ahol nem férsz hozzá, többször nyomkodni kell míg a helyére megy -> nincs jól megcsinálva.

A beperelés pedig nem annyira vicc, szerintem jogilag megállná a helyét, ha ezzel mennék a fogyasztóvédelemhez, hogy szublimációs nyomtató néven van forgalmazva egy berendezés, ami egyáltalán nem is az... csak hát nagyon jó fejek a sign depotosok, nem tennék ilyet velük.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4915) atala válasza pittbaba (#4914) üzenetére


atala
Topikgazda

Szerintem nem azért ment tönkre a nyomtató, mert szublimációs tintát használtál. Akkor is tönkre ment volna, ha valami utángyártott tintát használtál volna. Sajnos ezek ilyenek. Ezért is féltem 60 ezret kiadni most a nyomtatóra, de bízom benne, hogy ha eredeti tintát használok (még ha töltve is), akkor sokáig ki fog szolgálni.
Az eddigi nyomtatóim 20-30 ezer környékén voltak. A mostani canon amit lecseréltem, 4 éves, és mondhatjuk, hogy semmi baja. Csak már elegem lett az állandó töltögetésből, hol jön a tinta, hol nem. Ha eredeti patront tennék bele, szerintem semmi gond nem lenne vele. Csak hát eredetiben csak a kezdő patront látta szegény. :)

Nekem is volt olyan, hogy tele a patronok, szépen elkezdte nyomtatni a lapot, majd a felénél egyszer csak elfogyott valamelyik szín. Vagyis nem elfogyott, csak nem jött ki a fejből. 400 Ft kuka. Talán belevegősödött (bár, menet közben nem tudom, hogy tud belevegősödni), vagy mit tudom én.

(#4916) epzon válasza pittbaba (#4914) üzenetére


epzon
őstag

én értem amit mondasz csak kevered a dolgokat. Nem az Epson adta el neked ezt a nyomtatót erre a célra, hanem egy vállalkozás aki úgy gondolta, hogy jó lesz ez arra.

szóval az a mondatod, hogy botrány ez az epson annak úgy kellett volna hangoznia, hogy botrány ez a signdepot, vagy ez az átalakítás. Mert ebben az esetben a legkevésbé hibás az epson, hiszen ő sosem mondta, hogy ez így jó lesz.

Amúgy nem kötözködésképp de azt írod, hogy :
"ha már jelez, hogy kifogyott valamelyik tinta, és megnyomom ugyanezt a gombot, a fej olyan helyre megy, ahol nem férsz hozzá, többször nyomkodni kell míg a helyére megy -> nincs jól megcsinálva."

a fej egy olyan helyre áll be ahol van egy kis pöcök (csatolt képen pirossal bekarikázva) a házon és ott áll meg az a szín(ek) amelyiket cserélni kellene. Mert ugyen ha nem számítógépről indítod a cserét, honnan tudnád, hogy melyik szín fogyott ki? így először megmutatja, hogy melyik(ek) üres(ek), majd beáll oda ahol cserélni tudod. -> jól megvan csinálva

[ Szerkesztve ]

(#4917) pittbaba válasza epzon (#4916) üzenetére


pittbaba
aktív tag

Na aranyos, mert nekünk, akik ezzel dolgozunk az a véleményünk, elromlik így is-úgy is -> sz*rok a nyomtatók.
Viszont amit írsz, ebben lehet valami, a bibi az, hogy nekem nem a cseppnél áll meg kb soha. Random van, hogy legszélén, van hogy középen, de, hogy nekem pont a kifogyott tintát jelezte volna a pöcök, nem sok emlékem van rá..

A másik pedig az, hogy lehet itt védeni a nyomtatót, de nem érdemes. Éves tapasztalataim azt mutatják, ez az informatika egyik legsötétebb bugyra, a nyomtatóbiznisz. Botrányos elszállt toner árak, rosszul összerakott drága gépek. Egy éve vettem 300e Ft-ért egy Konica Minolta irodai órásgépet, 100 oldal után bekrepált (belülről felrobbant a fuser), persze a kereskedő rögtön tárja a kezét, alkatrészekre első bekapcsolásig van garancia, most pereskedhetek emiatt, mert hamarabb ment tönkre, minthogy meg tudtam volna kötni rá a szervizszerződést.

Nekem bárki is próbálja elmagyarázni, hogy ezek jól összerakott cuccok, csak a világon 1000-ből 1 ember használja rendeltetésszerűen, annak nem fogok hinni, mert marhaság. Láttam életemben sok jól összerakott cuccot, ha valamit jóra akarnak megcsinálni az jó is, akár egy örök élet, szerintem a világ vicce, hogy 1 évre gyártanak 30-40e Ft-os nyomtatókat, és hogy a gyári tonerek 70%-os használtság után kidobhatóak, 1/3 tintával, azért már nem a kőkorszakban tartunk, bármilyen 1$-os chippel sokkal pontosabban érzékeltetni lehetne, hogy tényleg van e még tinta abban a patronban. Súly alapján pl, de bármilyen vizuális megoldás sem kerülne többe a gyártónak 1$-nál. Ez egy maffia ami arra épül, hogy eladjanak nyomtatókat minimális árréssel, majd a szervizszerződésekből élnek meg, mert az alapvető dolog, hogy el fog romlani egy évben 1x vagy 2x. Ez igenis botrány, és csak ámulok-bámulok, hogy ezt mindenki szó nélkül elfogadja... a környezetszennyezésről nem is beszélve.. háztartásonként évente 1db kidobott nyomtató, még magyar viszonylatban is kurva sok, pedig szerintem ennél az átlag még jóval magasabb, és az már csak a hab a tortán, hogy az alkatrészek veszélyes hulladéknak számítanak.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4918) epzon válasza pittbaba (#4917) üzenetére


epzon
őstag

tény, hogy vannak gondok ezen a piacon, de nem gondolnám, hogy ez különbözik az IT többi területétől.
Nekem pl a telefonok azok ami egy fekete lyuk - nem tudsz mondani olyat ami igazán jó, és ne lenne horror ára

amúgy szublimációra jó lehet az epson külső tartályos nyomtatója DE csak akkor ha folyamatosan használod.
Nekem rengeteg olyan ügyfelem van akinek 7-8 éves tintás epson nyomtatója van, után gyártott tintával használják és közel 100 000 oldalt már lefutottak és még mindig mennek, igaz már nem abban a minőségben.

Szóval vannak itt jó eszközök csak tudni kell őket használni, és ezt ne értsd félre.

Amúgy ha másoló akkor sajnos azt kell mondjam hogy a Minolta a legalja, viszont a legolcsóbb is.
Nézz meg egy Sharpot tuti nem lesz gondod, de azt nem is kapod meg 300eft-ért

(#4919) pittbaba válasza epzon (#4918) üzenetére


pittbaba
aktív tag

Telefonban szerintem vannak nagyon jók, a samsung galaxy s2 szerintem egy óriási fogás volt, és 100 körül megkaphattad újonnan is előfizuval. A zsebemben lakik kulcs és pénz mellett, vigyázok rá, de fele annyira sem mint a nyomtatóimra, és egy karcolás nincs rajta, tökéletes. Nem recseg-ropog, nem hullik szét még ha leesik sem. A telefonok egyébként tökéletes példa erre, mert ott is az van, hogy lehet kapni ugyanazt a teljesítményt papíron e-bayes másolatokban, de azok rettenetesen vannak összerakva, ezért annyi. 4magos proci, 1Gb ram, csak nem mindegy milyen.

Nem értem félre egyébként, de megmondanád milyen nyomtatók azok? És mit jelent a tudni kell használni? Azt, hogy minden nap nyomtatok vele 100 színes oldalt? :) Mert őszintén elég régóta vagyok az IT szakmában, de ilyet még nem láttam, milliós gépeknél sem, max ha szervizszerződés volt rá kötve, és félévente valamit cserélni kellett benne, de légyszi homályosíts fel ezzel kapcsolatban, mert lehet végig én szúrtam el valamit.

Konica-t azért vettünk, mert az volt a legajánlottabb nyomtató az egyik technológiánkhoz, meg mert volt egy kis Konica-m és az bakker túlélt minden más gépet, a legolcsóbb lézeres fekete gép volt, abba ha belefeküdtem volna is nyomtatott volna annyira jó masina volt, szóval nem annyira az alja az tapasztalataim szerint.

PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM

(#4920) epzon válasza pittbaba (#4919) üzenetére


epzon
őstag

ezaz hogy egy 20eft-ból előállított telefonért hajlandó vagy még előfizetést is kötni, de egy 20eft-ért árult nyomtatóhoz az emberek 80%-a nem veszi eredeti kelléket, pedig lehet havonta 1000ft-nál nem is kerülne többe

csak ugye a telefont azt látják a nyomtatót meg használják

tudni kell használás alatt, azt, hogy megfelelő helyre megfelelő gépet. Igen egy tintással ma már sokkal olcsóbban lehet nyomtatni mint bármelyik lézerrel, de alkalmazkodni kell hozzá, ami azt is jelenti, hogy ha NEM eredeti tintát raksz bele akkor nyomtass már vele minden nap, mert amúgy a SZAR festék TÖNKRE fogja VÁGNI az egyébként JÓ nyomtatódat. Vagy nem kell de akkor maradjunk kussban.

Az IT szakma azért elég tág fogalom, és azon belül az irodatechnikában megy a legnagyobb gányolás. Hol láttál te mondjuk PC-ben házilag összerakott tápot? vagy házilag megírt vírusírtót? Ezekre simán költenek több százezer forintot mert nem lehet megkerülni.

ki által volt ajánlott a minolta? inkább azt nézd meg
aki kicsit is benne van az tudja, hogy a minolta khm nem a csúcsminőség, hanem az egyik legolcsóbb. A kettő meg ritkán jár együtt. Itt sem sikerült. Szerinted egy Sharp miért kerül kétszer annyiba?

(#4921) feri84


feri84
újonc

Sziasztok.
Epson sx218-om van 3 éve,és teljesen homályosan nyomtatja a fekete részeket,a piros helyett sárgán nyomtat,kék és sárga rendben,tehát pirosat egyáltalán nem,feketét elmosódva nyomtat, túl 4-5 fejtisztítási program futtatáson.
Mit lehet vele csinálni?

Köszönöm előre!

Feri

(#4922) KovGer


KovGer
csendes tag

Sziasztok,
mivel nem találtam külön sx415-ös topikot így ide írom, hátha valaki tud nekem segíteni. A problémám az lenne, hogy a gyári telepítő cd-m eltűnt, az epson oldaláról amit a 415 ös kiad az a 410 drivere és programcsomagja, így nem tudom feltelepíteni. Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem tudná a gyári cd-t lemezképbe eljuttatni hozzám? Nagyon fontos lenne.

E-mailcímet adok pm-ben,
Köszönöm előre

A szépség nem minden, de jó nézni.

(#4923) Jarod1 válasza KovGer (#4922) üzenetére


Jarod1
addikt

hát nekem sx 405 öm van ha az jó hozzá...

(#4924) KovGer válasza Jarod1 (#4923) üzenetére


KovGer
csendes tag

Üdv, szerintem az nem lesz jó, ha már a 410 es verzió sem működik.

A szépség nem minden, de jó nézni.

(#4925) klac válasza KovGer (#4924) üzenetére


klac
aktív tag

https://www.google.hu/webhp?sourceid=navclient&hl=hu&ie=UTF-8#hl=hu&q=sx415+driver+windows+7

Ezek ?

[ Szerkesztve ]

(#4926) KovGer válasza klac (#4925) üzenetére


KovGer
csendes tag

A gyári honlapon fent lévőt próbáltam, de az csak a sx410hez való és nem kezeli le a 415-öt. Így ez nem jó sajnos. Noname helyről meg nem igazán akarom leszedni, mert a vírusokat nem szeretem a gépemen.

A szépség nem minden, de jó nézni.

(#4927) epzon válasza KovGer (#4926) üzenetére


epzon
őstag

ügyfélszolgálatot vagy a szervizt próbáltad már?

http://www.epson.hu/hu/hu/viewcon/corporatesite/cms/index/6

(#4928) KovGer


KovGer
csendes tag

Supportot nem próbáltam, de ma sikeresen megtaláltam véletlen a cd-t. Lent volt a garázsomban, de gőzöm sincs hogy mit keresett ott...

Köszönöm az ötleteket.

A szépség nem minden, de jó nézni.

(#4929) lemusz


lemusz
addikt

Sziasztok!

Stylus dx 4450-es nyomtatónk gyatrán nyomtat. A képeket eléggé elsárgítja, szinte már a felismerhetetlenségig. Minden tintából van benne elég, nyomtatófej tisztítást is csináltattam vele, de semmi változás. Mi lehet a baja?

[ Szerkesztve ]

(#4930) atala válasza lemusz (#4929) üzenetére


atala
Topikgazda

Egy fúvóka ellenőrző lapot nyomtassál. Ott láthatod, hogy esetleg melyik színnel van gond.

(#4931) Phyllobates


Phyllobates
csendes tag

Üdv mindenki! :)
Epson sx 105 nyomtatóm van, tegnap vettem bele utángyártott patronokat.
Tudna valaki abban segíteni, hogy miért üresen adja ki a lapokat? Próbáltam rákeresni, hogy hol kell ilyen nyomtatófej tisztítást csinálni, de konkrétan semmit találtam erről. :) Viszonylag régebben volt használva, gondolom be lehet száradva a fej. Vagy ha van valakinek más tippje, akkor megköszönném. :)

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4932) Thrawnad válasza Phyllobates (#4931) üzenetére


Thrawnad
senior tag

Az teljesen beszáradt.
Olvass vissza pár ezret, vagy keress a nevemre :D

Thrawnad

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#4933) Phyllobates válasza Thrawnad (#4932) üzenetére


Phyllobates
csendes tag

Na ne idegesíts! :DDD
A pár ezres visszakereséshez most épp nincs kedvem.. :DDD Esetleg röviden leírnád, hogy miért rémisztgetsz ezzel? :D

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4934) Phyllobates


Phyllobates
csendes tag

Hjaaa, egyébként hozzáteszem, hogy a mocsok nem is látja elvileg a patronokat. :( Valami kommunikációs hibát ír ki. Amit viszont marhára nem értek, hogy miért, mivel eddig sosem volt ilyen. :(

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4935) epzon válasza Phyllobates (#4934) üzenetére


epzon
őstag

mert szar fos kínai hulladék festék tintát vettél hozzá!

vegyél normális tintát és minden rendben lesz, vagy ne legyél lusta és olvass vissza

(#4936) Phyllobates válasza epzon (#4935) üzenetére


Phyllobates
csendes tag

Szerintem én nem ilyen hangnemben írtam, szóval a véleményedet innentől kezdve tartsd meg magadnak.. Köszi-puszi! :)

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4937) epzon válasza Phyllobates (#4936) üzenetére


epzon
őstag

az igazság néha fáj
a nyomtató lehet mocsok, a kínai hulladék festék nem.... fordítva ülsz a lovon (csak szólok)

[ Szerkesztve ]

(#4938) Phyllobates


Phyllobates
csendes tag

Hja, csak abban, amit te írsz, nincs sok igazság. :) Ha másnak nem rinyál a nyomtatója az utángyártott miatt, akkor az enyémnek sem kellene.
Magyar lévén a lovat pedig tökéletesen ülöm, puszi! :DD

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4939) epzon válasza Phyllobates (#4938) üzenetére


epzon
őstag

szóval szerinted az a kínai gyártó aki semmilyen szabványt/előírást nem tart be, és csak MÁSOLJA az eredeti kellékanyagot, az tud egyenletes hibátlan minőséget gyártani.
Az a több mint 110 éves Japán cég aki mindig is precíziós eszközöket gyártott ő képtelen erre.

vigyázz mikor leszállsz a lóról...

(#4940) Phyllobates válasza epzon (#4939) üzenetére


Phyllobates
csendes tag

Mint írtam, ha másnál működik utángyártottal, akkor nálam is kéne. :)

Én legalább tudok rajta ülni, veled ellentétben. :) Leírom még egyszer, hogy hanyagolj, mert még mindig nem vagyok kíváncsi a véleményedre, és nem is leszek. :)

A gyatra kis életedről meg nem én tehetek, szóval ne rajtam éld ki a pici lelked sérüléseit. :)

Segítségért fordultam ide, nem azért, hogy nyomorult kis fitymahúzogatók szánalmas hozzászólásait olvasgassam. :)

..The Aesir rides out to war, with armor shining bright, followed by the Einherjer, see Valkyries ride..

(#4941) epzon válasza Phyllobates (#4940) üzenetére


epzon
őstag

elmagyarázom még egyszer lassan, szájbarágva

rossz a PATRON amit vettél a nyomtatódhoz. Azért mert NEM EREDETI ezért sok benne (sok benne = nem az összes hanem minden 3. 4.) a selejt minőség.
A sok benne a selejt minőség azt jelenti, hogy az egyik jó a másik nem. (ez a rész arra vonatkozik, hogy ha másnál működik akkor nálad is kellene működnie)

A nyomtató jó, mert az egy konstans dolog (konstans = állandó) nem változik benne semmi. Azaz ha eddig jó volt és valamit változtattál akkor ne ott keresd a hibát ami változatlan* hanem ott ami változott** (hibakeresés 1 lépés)

hidd el nekem hótmindegy hogy meddig szenvedsz a géppel, de buzizhatod napokig akkor sem fog megjavulni, amíg a SELEJT patront ki nem cseréled (és ha szerencséd van és gyorsan cselekszel akkor nem köt bele a fejbe a hulladék kínai festék). Ha vársz a csodatanácsra és elég ideig rugózol a semmin, akkor szépen megköt a festék a fejben és akkor indul a szopóroller. Öveket becsatolni :Y

*változatlan = nyomtató,
**változó = patron

(#4942) atala válasza Phyllobates (#4940) üzenetére


atala
Topikgazda

Sajnos az epsonoknál az utángyártott patronok sokszor rosszak. Nem a patronnal van baj, hanem a chippel ami rajta van. Úgy néz ki, az epson elég jól gyártja a chipeket, nehéz másolni. Sokszor olvasni olyat, hogy eddig elfogadta a chipet, a másik nap meg már nem. Nem tudni miért. Talán be van kapcsolva az automatikus firmware frissítés a nyomtatónál, és telepít egy új firmware-t, a háttérben. Vagy egyszerűen csak rossz minőségű a chip, és bedöglik. Bár, ez utóbbit nem hinném, mert a canonokba az utángyártottakba is a kicsi kínai gyártja a chipet, de azoknál nincs ilyen gond.

Egyébként epzon-nak igaza van, mert a hibák 90%-át az utángyártott patronok okozzák.
Én most eredeti tintával nyomtatok, mert nagyon jó áron jutottam hozzá, de egyébként én sem vennék eredeti patront. Nem a leg olcsóbb apatront kell megvenni, és okosan használni, és akkor kevesebb a gond vele.

(#4943) Thrawnad válasza atala (#4942) üzenetére


Thrawnad
senior tag

Na akkor gyorsan leírom, ha már kirobbantottam a vitát :D

A program frissítés előtt mondjuk 6 hónappal készült UGY patron még jó a nyomtatóba a régebbi nem. Minden kis chippen van egy szám azt figyeld! Az alapján tudod eldönteni hogy menni fog, vagy nem.
Valamint kapcsold ki az autómatikus frissítést.
Ha pedig belekötött a fejbe a tinta akkor a keresőbe ÍRD BE A NEVEM!!!

Thrawnad

UI: Bocsika! Phyllobates nak szántam.

[ Szerkesztve ]

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#4944) atala válasza Thrawnad (#4943) üzenetére


atala
Topikgazda

Nem nekem szántad, de azért visszakérdezek. :-)
Hogy érted azt, hogy a program frissítés előtt mondjuk 6 hónappal készült UGY patron még jó a nyomtatóba a régebbi nem?
A firmware-re gondolsz, vagy az illesztő programra?
Igaz, és eredeti tintát használok, de tölthető patronokkal önresetelős chip-el.
Ha nem frissítem a firmware-t, és az illesztő programot, akkor akár 3-4 év múlva is jó lehet?
Vagy az illesztő progit lehet újat feltenni, csak az fw-t nem?

(#4945) Nagya21 válasza atala (#4944) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
A nyomtató frissítést kapcsold ki(már ha van olyan rajta), mikor települ a program meg is kérdezi, na ott nem szabad a pipát berakni.
Üdv Nagya
UI:az én D92-esemnél még nem kérdi a program.
UI UI: én is önresettes utántölthető tartályt használok, eddig O.K.

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#4946) schumi


schumi
aktív tag

Hali

Valaki tudna segiteni a kovetkezoben ? :
Epson dx4400 printerrol van szo, vadiuj patronokkal, feketen kivul minden mast hajlando nyomtatni csak azt nem ( ezt mi okozhatja?) egyforma markaju utangyartott patronok, minden ok csak fekete nem ://.

Legujabb driver van fennt, a nyomtatofejeket vagy fuvokakat vagy miket kiaztattam, kitisztotottam(szetkaptam a nyomtatot), de nem lett jo :(

Elore is koszi a segitseget

Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing

(#4947) bobek72


bobek72
tag

Sziasztok.
Valaki használt már az eredeti 70ml-es tintából más nyomtatóval? Mik a tapasztalatok?
Jól gondolom, hogy ha egy epson r300-ba raknám nem lenne vele gondom?

(#4948) Thrawnad válasza atala (#4944) üzenetére


Thrawnad
senior tag

A program frissítésre értettem.
Az alapján figyeli a patront. A 6 hónap meg csak tipp, nem tudom a pontos értéket.
Illesztő progit fel tudod tenni ujra. Már jártam így. Nállam volt egy nyomtató kipucoltam, uj patron bele tökéletes, elvittem a gazdijának és tessék patronok nem ismerhetőek fel. szerencsére nem messze lakik, úgyhogy visszajött velem, és nállam ujra ment :D.
Ezután mivel amúgyis ujra akarta tenni a oprendszert ujrarakta, régi driver, és softy vissza, egyből jók lettek a patronok :D

Thrawnad

Hardver hibára ritkán van jó szoftver...

(#4949) atala válasza Thrawnad (#4948) üzenetére


atala
Topikgazda

Értem, köszi!

Akkor figyelnem kell rá, hogy nehogy egy újabb illesztő progit tegyek fel. Akkor a CD-ről kell készítenem egy másolatot a gépre, hogy ha bármi gond lenne a CD-vel, meglegyen a driver.
Azért első körben, nem tenném újra a rendszert. Ha tényleg az illesztő progi felelős a tiltásért, akkor lehet, hogy elég lett volna törölni a drivert, majd a regisztiből is kipucolni mindent ami a nyomtatóra vonatkozik, és új feltenni egy régi drivert.
De szerintem a firmware-t meg végképp nem szabad frissíteni. Annál már nem tudod visszarakni a régit.

(#4950) pasig


pasig
csendes tag

Sziasztok.
Kellene egy kis segítség.Van egy BX635Fwd nyomtatóm.Akarok nyomtatni, és mindig azt írja ki hogy az "Epson status monitor 3 működése leállt", és nem hajlandó semmit nyomtatni.Már ujratelepítrettem,de így sem működik. Mi lehet a gond?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.