Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Közben a második kérdést ki is pipáltam, mert kipróbáltam és a GTX1050-essel gyönyörűen működik a passtrough Dolby Access nélkül is a VLC alatt, a tömörítetlen TrueHD Atmos sávot is szépen átviszi.
Érdekes, hogy csak a VLC-vel ment alapból a Kodi és a Plex Player Windows10-es appjaival nem, pedig elvileg ott is beállítottam az átengedést, de biztos van még valami beállítás amit nem csináltam meg..Más VGA-kkal is igyekszem lepróbálni majd, kiváncsi vagyok hogy egy AMD A320 integrált vajon tudja-e ugyanezt?
Még az lenne az igazi, ha mondjuk a CEC is működne a HTPC-ről Kodi alatt.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Motoszkál bennem egy HTPC építésének igénye. Mivel van egy Dolby Atmos képes hangrendszerem az lenne a kérdésem, hogy van-e valahol fellelhető információ arról, hogy melyik alaplapok, vagy VGA-k képesek kitolni az Atmos hangsávot, már ha vannak ilyenek egyáltalán.
nVidia-nál találtam egy táblázatot, ami szerint elég sok VGA-juk ki tudja tolni tömörítetlenül az Atmos hangot, ez igaz lehet?! Nem tudom, vajon az CPU-ba integrált intel/amd megoldások közt van-e olyan ami tudja?!Másik kérdésem, hogy egy Win10 alapú HTPC-re meg kell vennem a Dolby Access-t vagy az csak az Atmos for Headphones-hoz kell, és a passthrough-hoz nem?
Köszi minden infót előre is!

-
Kroni1
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
A CEC csatlakozó az a HTPC header nevű valami?! Ezek szerint vagy ebbe egy belső adapter vagy ilyn header nélküli lapba a drágább külső adapter kell ahhoz hogy lehessen a tv remote-al vezérelni a HTPC-t?
Ezt nem épitették be még egyik kifejezetten HTPC-s alaplap HDMI kimenetébe sem!? Nem értem miért nem, de ideje lenne ha már egy raspberry-nél is sikerült..
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Nem csak a pana tv-vel van igy, én eddig bármivel probáltam átállitani a cec konfigot mindig bekapcsolja TV-t.. Pedig én is örülnék ha nem kapcsolná magátol, de sajnos igy van ez rbmc, és openelec alatt is, probáltam raspival és cuboxal is.
Neked milyen htpc-d van ami tudja a cec-t?! Ez az amd apus amit irtál fentebb?!
Visszatérve az usb power on-ra: van egy logitech wireless kombom, ami usb-n felébreszti a pc-met ha lenyomok egy billentyüt.. De nem csak a PC-t, a cuboxra kötve azt ki felkelti sleepböl és bekapcsolja a tv-t.. Nem tudom ez direkt van-e igy de nem rossz feature.

-
Kroni1
veterán
Miért használ mindenki yatse-t az eredeti xbmc remote helyett?! Többet tud valamivel? Nálam az is nagyon jol megy..
-
Kroni1
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Csináltam is neked egy kis videót, hogy milyen jól testre lehet szabni Aeon Nox-al a rendszert.
-
Kroni1
veterán
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Az Aeon Nox skint próbáld ki, rengeteg extra beállítási lehetőség van benne! Fényévekkel jobb mint a gyári confluence. Többek közt az is, hogy pl. a filmek menü alá kitesz egy folyamatban almenüt, amiben csak a megkezdett filmeket látod.
Továbbá ha belépsz a teljes filmes mappádba ott is lehetőség van megkülönböztetni a filmeket:
új film: csillag
folyamatban lévő film: félig teli csillag
megnézve: pipa

Ezen kívül csomó dologban jobb, de erre csak használat közben fogsz rájönni. Elsőre kicsit szokatlan lesz, de nagyon jól testreszabható, minden menüpont ki-be kapcsolható, és amit én imádok benne: akár 6 saját menüpontot is hozzáadhatsz egyedi szabályok (pl. hely, besorolás, műfaj, év, stb..) alapján! nálam vannak pl. gyerekfilmek, 3D filmek, kedvencek, koncertvideok, stb..) Adj neki pár napot, hogy kiismerd, akár ugy is be lehet állítani, hogy ne nagyon térjen el kinézetben a confluence skintől..
-
Kroni1
veterán
válasz
tom_tol
üzenetére
Pont ezt irtam, hogy nem igazán tudok olyanról amik támogatják, vszleg nincs is ilyen, csak azért fogalmaztam igy mert nem tudom biztosra. De nem értem miért hagyják ki ezt a kisebb videozásra való VGA-kból, nem lehet olyan nagy költségvonzata, amikor egy 35 dolláros raspberry is tudja.
-
Kroni1
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Én is azért adtam el a 650-est mert az LCD nekem is felesleges volt és csak jobban meritette az elemeket. Helyette vettem egy 300-ast, mert azon nincs, viszont sajna háttérvilágitás sem.. 300-ast itthon már nehéz találni, én ebayen vettem egy ujat olyan 10k körül. Nekem nagyon bejön, hidd el talán a leglogikusabb és legjobban megcsinált távkapcsoló. A különböző részeken a gombok más formájuak és a különböző mélységnek, és formának köszönhetően mindig tudom melyik gombon van épp a kezem, nem is hiányzik a háttérfény. A TV-m sajátján meg egyforma az összes gomb, na azon mindig be is nyomom a világitást. És nem mellesleg jól össze van szerelve, én már 5-6 éve nyuzok ilyet és nagyon birja a strapát.. És szinte mindent ismer, én a TV-t, a Cubox-omat, az erősítőt, CD lejátszót és a klímát is erről irányítom. Mondjuk ha csak a médiaplayerhez kell akkor ez neked nem szempont. Közben látom a 350-est is ajánlották, az kb ugyanaz mint a 300 volt, csak én nem ismertem..
szerk: Látom, hogy HTPC-d van, a VGA-ja nem tudja véletlenül a HDMI CEC szabványt??! mert ha igen akkor külön távkapcs se kéne csak a TV sajátja.. Ezért imádom a raspberryt meg a cuboxot. Azokhoz nem kell semmi, még egér billentyűzet sem, Kodi feltelepités után automatikusan vezérelhetőek a tv távkapcsolojával!
-
Kroni1
veterán
válasz
Froclee
üzenetére
Na jelentem a keymap editorral mindent be tudtam állitani 5 perc alatt amit szerettem volna, így nincs már szükségem az egér bill kombóra, a harmony-val elérek mindent amit akartam!

Menüben a távirányítóról is előjön a context menü (ami a jobb egérgomb volt eddig), lejátszás közben Codec infohoz sem kell már a billentyűzet és egy gombnyomással tudok végre hangsávot és feliratot váltani/ki-bekapcsolni!
-
Kroni1
veterán
Üdv! A cubox topicban már kérdeztem, de az nem igazan pörög..
Nagyon jól működik a cubox i2ex-em 5.0-as openelec-el, most a távinyányítást próbálom állítgatni. Működik a CEC, de van egy Logitech Harmony 300-am ami elvileg nem csak az alap funkciókat tudja kezelni, szeretnék mást is ráprogramozni.. a MyHarmony adatbázis a cubox i4pro profilt ismeri, ezzel működik is az i2. de pl. a context menü, a next subtitle vagy a next audio és a Codec info gombok habár ott van a lehetőségek közt de nem működnek. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám ezt rátanítani?
-
Kroni1
veterán
válasz
envagyok
üzenetére
simán, csak oe vagy rbmc alatt a perifériáknál be kell kapcsolni a cec support-ot és kész. máris kezeli a TV-m. RPi-t én csak kiváncsiságból vettem, de nagyon kllemes csalódás, jól használható htpc-nek. A következő lépcső mondjuk egy cubox, de az már drágább mulatság, viszont erősebb, gyorsabb is.
-
Kroni1
veterán
válasz
devil-k
üzenetére
Hát nézd, ha valakinél az "a fő feladata, hogy média tartalmat szolgáltasson" és ezt képes is megtenni akkor szerintem akár egy tabletet, egy raspberry-t, vagy akár az S4-es telefont is idevehetjük mint alternatívát.. A lényeg, h arra kell használni amire képes, és nem feltétlenül arra amire leginkább való.

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Forrmell.enn
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 100% Akkumulátor
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabelel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Érdekes, hogy csak a VLC-vel ment alapból a Kodi és a Plex Player Windows10-es appjaival nem, pedig elvileg ott is beállítottam az átengedést, de biztos van még valami beállítás amit nem csináltam meg..