Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• band1103

őstag

válasz petyuska74 #6418 üzenetére

A CoreAVC egy igen jó CODEC! Nem player! Sokan valamelyik hasonló nevű playerrel keverik.
    Bár dabadab társam nagyon kisarkítja és elnagyolja de abban teljesen igaza van hogy sokkal erősebb az nV a HD filmek lejátszásban a CUDA óta.

Egyébként saját tapasztalataim miatt én úgy vélem hogy ha csakis csak net+HD filmekre kell a gép akkor egy 3000Mhz-en ketyegő X2-es mellé nem létkérdés HD gyorsítós GPU vagy IGP. Jó ha van de a CPU is elbír már vele könnyedén még alulfesszelve is. Bár lehet én inkább egy Athlon II X2 240e-re neveznék be az alacsonyabb fogyasztása miatt amit ugyancsak alul lehetne fesszelni , bár azt sem tudom megjelent-e már :B .

Ha AMD-t akarsz only net+HD-re akkor az ajánlatom egy 785G-s alaplap egy Athlon II X2 235e-el (ezt se tudom hogy lehet-e kapni :B de utána néznék) és egy olcsó low profil passzív PCI-E2.0-ás GF8400GS a profi DXVA és CUDA olcsó támogatásához. Miért IGP-s alaplap ha egyszer lesz bele VGA? Mert a 785G az eddigi legenergiatakarékosabb AMD chipset az ajánlott VGA meg tényleg minden visz.

DXVA: DirectX-el történő videó lejátszás-gyorsítás melyben egy megfelelően fejlett DirectX a VGA vagy IGP-ben lévő GPU-nak egy speciális részét (a Video Processing Device-t) használja a filmek lejátszásának gyorsításához a CPU helyett. Az Ati VPD-je az UVD sorozat az nVidia a saját VPD-jét pedig VP-nek nevezte el amiből ugyancsak több generáció van már.

Új hozzászólás Aktív témák