Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz dabadab #5590 üzenetére

"De."
    A TV-mnél VGA bemenetről az képnyújtás gomb nem csinál semmit. A DVI-t nem próbáltam még, de a leírás szerint nem érhető el mind a 8 opció.

"Itt nem kulonosebben elvaras a pixelpontos megjelenites (egy csomo 1366x768-as TV-t nem is lehetett HDMI-n nativ felbontasban hasznalni"
    Az enyém is ilyen, csak 576, 720 és 1080 jelet fogad HDMI-n. Ez a tervezési mód a népek átvágása, mert tökéletes képminőségről beszélnek, miközben konverziókkal, átméretezésekkel és szűrőkkel rontják le a képet. (Bár, ez a szép új digitális videózás eleve nagyrészt átverés.) Az 1280x720 az amcsiknak natív, náluk nem kell semmit átméretezni.
    Nézegettem a Faroudja doksiját, és az csak 576, 720 és 1080 között tud átméretezni. Eszerint ha a TV-met megküldöm 1080-nal a HDMI-n, akkor a Faroudja lekonvertálja 720-ra, majd a TV saját képméretezője felkonvertálja 768-ra. Dupla konverzió! Ennyit a szuper képminőségről... :(

"olyanrol meg nem tudok, hogy barmelyik TV ki tudna rakni a nativnal kisebb bemeno jelet 1:1-ben)"
    Ez egy 1024x768 a VGA bemeneten:

Remélem, látszik a két szélén a fekete csík. 1280x768-nál már nagyon vékony csikok vannak. Mindkét felbontásban nagyon szuper, éles a kép. (Az 1360x768-at pedig nem tudom kipróbálni, mert a notim nem támogatja.)

Új hozzászólás Aktív témák