- Pajac: Nincs rá kapacitásom
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
fpeter07
veterán
2018.11.03 Mecseki Láthatatlanok 30
Egy rövid leírás a túráról:
Már korábban kinéztem ezt a túrát. Haverom sikerült rábeszélni a hosszabb távra. Így meg volt a teljesítmény jellege a túrának, nem mintha 15 km olyan könnyű lett volna a Mecsekben...
Az útvonal első fele nekem sokkal jobban tetszett. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a végére már energia/erőfogytán voltam.A túra egy kis autózással kezdődött. Lementónk egy valóban veterán teherautóval. A plató teljesen megtelt emberekkel, mi ketten meg beleültünk pole positionba az anyósülésre. Az autó zajerőssége vetekedett egy rockkoncerttel. Elképesztő hangja van egy ilyen járgánynak. Lejtőn még csak muzsikál, emelkedőn (20-30 emberrel) rendesen rázendített.
A túraútvonalat tanulmányozva gyorsan leesett, hogy a térképi jelölések nem egyeznek meg teljesen a fákon lévő jelölésekkel. Borítékolható volt egy eltévedés, ami később össze is jött. Szerencsére csak kis kitérőt tettünk. Érdemes már a túra elején megnézni a pecsételő pontok helyét, ugyanis az elsőnél simán elmentünk. 2,6 km-nél volt, speciel nem számítottam rá, hogy ilyen korán már elő kell szedni a lapot.
A túratársak komoly tempót diktáltak, mi inkább csak vánszorogtunk hozzájuk képest. Ez annyiból rossz volt, hogy a későbbiekben nem volt kit követni. A kistubesi/tubesi kilátók pazarak voltak. Az ember már itt érzi a fáradságot, és meglehetősen rossz belegondolni, hogy a táv majd' fele vissza van még. A kilátók után egy széles erdei, kerékpárnyomként is jelzett úton haladtunk. Rövid hullámos fel-le szakaszok váltották egymást. Ezután egy meredebb köves-gyökeres lejtőn mentünk vissza alacsonyabb mBf-re. A főúton való betonos/padkás gyaloglás viszonylag monoton volt.
Egy újabb erőpróba az Árpád-kori templom után következtett, ugyanis a melegmányi csúcsot le kellett győznünk. Emelkedett rendesen, de szép lassan elfogyasztottuk az emelkedőt. Az utolsó "K" betűt adó ellenőrzőpontnál nem mi voltunk az utolsó túrázók. Az utolsó emelkedőn ránk sötétedett, de még ki lehetett venni a turista utat. Célban kitűző, emléklap, zsíros deszka és tűzforró gulyás várt... egy belvárosi pizzériában pedig desszertként pizza is.Elég hosszú menetidőnk lett a végére. A végére - a két fáradt tappancson kívül - sok emlékkel és fényképpel gazdagodtunk.
A retro járgányok egyike. Készítettem egy videót arról, hogy a csapatszállító járgányunknak mekkora hangja volt. Hát a felszálló repülőgép hozzá képest légyzümmögés.
Mire leértünk a völgybe azt hittem kiszakad a dobhártyám.
Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Domainekkel kapcsolatos kérdések
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RTX3060 12GB!
- DeLL Precision 5560 Munkaállomás Intel Core i7-11850H/32RAM/512SSD/RTXA2000/FULL HD IPS kijelző
- Komplett Otthoni Iroda Csomag: Lenovo G580 (SSD, 6GB) + Samsung lézeres multifunkciós nyomtató
- Apple watch Series 8 45mm cellular gyári 99% akku
- TeamGroup 2x8GB 16GB DDR4 2666MHz
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 8GB Kolink Citadel FSP 500W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Natural Titanium használt, karcmentes 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mire leértünk a völgybe azt hittem kiszakad a dobhártyám.