Hirdetés
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- No Voice in the Galaxy
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
Azt mondta, hogy a 40alatti kategória az annyira nem gyere be 10,8 bol persze. Erre azt mondta hogy jó, bár nem 40, de a másikat annyira nem dicsérte, az elődjét, sőt. És tényleg, kézbe fogva erre se mondom, hogy top anyagok, de nem rossz. Főleg a két 10,8as boschnál látszik, az egyik 30 a másik 40, ugyan olyan paraméterekkel... Mondtam, hogy 4 ezren nem múlik, de azt mondta, hogy ezt meri ajánlani.
Mondtam, hogy 30nm elég, meg a 2x2Ah és brushlesst nem akarok, mert azt nem használom ki.
Lehet hogy nagyobb a jutaléka, de nem hiszem, flexbe pl dewaltot ajánlottak, az be is jött. De hallottam olyat is, amikor boscht ajanlott a makitaval szemben, nagy vésőgépnél.
Invertert is vettem, ott jobban képbe voltam, annál se akartak átvágni. Vettem porszívót ott sem.
Nyilván nem kezdheti el fikázni a másik márkát, amit forgalmaznak, az elég visszás lenne. Meg amugy sem hallgatok a boltosokra, csak megerősítés volt a cél, megláttam és megtetszett.
De amugy a brushless gépek egyre olcsóbbak, az akkuk ára is csökken, folyamatosan fejlesztenek valamit, lasd metabo impact, dewalt bluetooth akku, 5Ah akkuk stb, ez nem olyan, mint egy hálózati gép hogy megveszed és ugyan azt tudja, mint 20éve. 10éve még nicd akkukkal is elvolt az ember, fele ennyi teljesítnénnyel, és üzemidővel, cserébe nehezebb gép, és macerásabb töltés és használat mellett.
Az aldis 20ért kibírt 3 évet, ez 35ért 5 öt ki kell bírjon, én 10 évre számítok, de lehet hülyeség, persze kopó alkatrészek nem számítanak. Azt mondta, hogy ugyan a szénkefe nem cserélhető, de kb 7 egy új motor, az még elmegy, ha muszáj. Elvileg az akku is 3x3.6V lioon, én 18650nek saccolom, azt lehet horror felújítani, az új is 11500. -
Findzs
addikt
válasz
xxxjjjkkk #4395 üzenetére
9990 volt a dekopir is. Tenyleg jo kis gep megerte.
De az almom egy maffel p1c lenne de hat az ara
Veri meg a festoolt is [link]Franko lehet az a makita furo. Gratula hozza! Egyszer en is veszek valami komolyabbat.
Nem akarod szetszedni?Egyebkent mit hozott fel a metabo ellen? Lehet a makitan nagyobb a hasznuk. Vagy tobb jutalekot kap utana
Sajnos en ilyen vagyok mindig a hatso szandekot keresem ilyenkor -
xxxjjjkkk
senior tag
elég korrekt a dekopir, mennyi volt? jolemlékszem, hogy 12fele?
ma vettem egy ilyet [link]
metaboert indultam, mert ugy döntöttem, hogy egy akkus gép ami olyan, hogy teljesen megfelel, az, 60-100között van, így veszek valami kissebbet, ha kell ott a 220as gép, nem használnám ki, heti használatban van, nem napiba,
Valahogy ez jobban tetszett, az eladó is megerősítette, miután ismerem már látásból, és tudom, hogy ért hozzá, így hallgattam rá
majd kiderül, eddig tetszik -
Findzs
addikt
válasz
gyenesmartin #4361 üzenetére
Na szétszedtem íme:
Ez is 550 -es de nem pont ugyanolyan mint a 2015 -ös modellben.
Különbség még:
-a gumi V horonyban kapaszkodik nem T -ben
-a sebváltó kapcsolója műanyag mechanikájú nem fém (képeken nem igazán látszik de szétszedtem csak elfelejtettem lekapni)
-a kapcsoló is burkolatot kapott
-a motorhoz kapcsolódó kábelek le vannak zsugorozva -
-
Findzs
addikt
Van ebből az impulse -bol 220v os is:
[link]Levehető a tokmánya és bit -ek befogására is alkalmas.
Ez nem ugyanaz a típus de látható a bit -es téma 2:20 -tol:
[link]Bár megoldhatták volna egyszerűbben is ezt a tokmány levételt
Mindenesetre nem is drága a többi neves gyártóhoz viszonyítva és legalább nyújt valami értékes extrákat ez a metabó 220v os fúrógép.
Ha kipurcan a b&d hálózati fúróm lehet hogy ilyet veszek majd. -
Findzs
addikt
Ez az impulse technika a metabonál nem lehet rossz dolog
Hátha megjelenik majd a megfizethető kategóriában is (aldi lidl)Egyébként kb. a 33. másodpercnél hallani ahogy csattan a fék ahogy az aldisban.
-
Met
nagyúr
Ma délelőtt a Rokolya utcai Aldiban baromi sok akkus fúró volt még.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
attiati #4379 üzenetére
ezek tényleg hitványak
sima furo elvileg elég oda, mennyit költenél rá? gyakorlatilag +2ezer forint egy ütvefúró
15-20fele van már kék bosch makita, az hobbi célra örök élet[link]
sajátmárkás obi praktiker bauhaus 8-10fele lehet hogy van, azokból ki lehet jót fogni
amihez szerencse kell: black and decker einhellnem tudom mi az a bauhaus garancia, de a gyári is 2 év rá
[link] ez 11 -
xxxjjjkkk
senior tag
Régi bosch gépeket ismeri valaki?
[link]
örököltem egy ilyet, ugyan igy néz ki, mint ez, de nincs rakta cimke, és más a színe, [link]
belseje sem ugya az csak ugy 98% ban + nem állítható a ford szám
apámnak van ilyen b&d je, más, én boschnak sejtem, ráadásul felépítése is gyanus, hogy bosch copy, de csak a sejtésem van, igazából. mindegy, mert a régi b&d nagyon jó volt, csak szerintem nem az
viszont nagyon szép állapotban van -
-
attiati
veterán
válasz
xxxjjjkkk #4378 üzenetére
10-50 lyuk?
az komoly teljesítmény
És ami tartósabb, de még mindig számít az ár, ott mi jöhet szóba? Lehet tényleg marad a kölcsönkérés.Egyébként az üreges téglához mi javasolt? Ott az ütvefúró egyébként is rombol, nem?
Illetve gyakori tanács, hogy a falban menő vezetékre figyelni kell. Na azt honnan tudom, hogy hol megy a falban vezeték?Ez mekkora iromány már
"Bár a barkácsolás közben szerzett sérülés is fokozza párunk libidóját, ne kockáztassunk.
Használjunk védőfelszerelést. Itt nem a libidóra gondoltam." -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
attiati #4376 üzenetére
sima teglahoz nem kell utvefuro, így tescoba van 5ezer fele tesco markaju furo, multkor akcios volt 3-4 ert
ha szerencsed van, és nem gyári hibásat fogsz ki, akkor akár 10-50lyukat is ki tudsz vele fúrni mielőtt magától szétesik, amikor ez megtörtént visszaviszed, így 0ft ból is kijöhetsz
ennél olcsóbbat nem tudok
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
gyenesmartin #4375 üzenetére
ha megnezed, ahol 500-1000db van, ott 10$alatt is vannak
ahol 100 ott 10-20$, itt nem latok 10ezres min ordereket de sejtheted az árakatnyilvan vam afa szallitas rájön, szoval ja, ezt csak ők tudják, hogy mennyi pontosan, de nem buknak rajta az biztos
-
attiati
veterán
Téglafal és fa fúráshoz mi a legolcsóbb megoldás?
(esetleg csempe, de azzal óvatosan kísérleteznék)Használt is lehet, ha fúrógépben az bevállalható.
-
B-L-A-C-K
titán
Na fúró témát offolom, kicsit már túl van lihegve, még annyi ha esetleg ilyet akar valaki csináltam még egy kis kicsomagolós videót róla, de most már megy be a fiókba...
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
gyenesmartin #4367 üzenetére
mondom nezz ra az alibabas arakra
15$ebayen 1db ilyen motor, akkor alin a 10ezer db lehet ugy 1-2$ -
zoli03
őstag
válasz
Nagyon el van csúszva a számításod. Pl a motor szerintem 3-400 Ft. Szerintem az egész gép megáll anyagköltsége bőven megáll 5000 Ft alatt.
-
sanzi89
addikt
válasz
Azt biztosan elérték, hogy férfiként az élelmiszerboltok (Lidl, Aldi) újságjait én lapozom át elsőnek a családban.
-
gyenesmartin
őstag
válasz
xxxjjjkkk #4364 üzenetére
Azért gondoltam mert az alkatrészek kb ennyibe kerülnek:
Motor: 2K
vezérlő: 2K
hajtómű: 1.5K
tokmány: 0.5K
akkumulátor: 4-5K (1.5K egy cella még nagy tételben is 1200)
Műanyag ház: kb 0.5K
töltő: 2K
kiegészítők, plusz doboz: 1K.Nem hinném, hogy van rajtuk haszon. Mert még rámegy a szállítás, raktározás is.
Nem sajnálom őket, de én is csak arra tudok gondolni, hogy ez egy stratégia, hogy minél többen vásároljanak.
-
veze
őstag
válasz
gyenesmartin #4363 üzenetére
én azért nem sajnálom őket. Lehet egy dollárért rakják össze gyerekek kínában... Ezt nem tudhatjuk mindenesetre a garit nagyvonaluan intézik, futár hozza viszi és nem javítanak , újra csere vagy visszatérít
-
Findzs
addikt
válasz
Szerintem azért csinálják, hogy bevonzzák az embereket.
Én is csak azért mentem reggel, hogy vegyek egy ilyen gépet de végül 15 ezret ott hagytam -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
alibabán nézd meg az árakat a dzsunka furokra, ezek max 20%al kerülnek többe, egész Európába több ezres nagysagrendbe, ők gyártatnak
kihagynak egykét gyártót nagykert importőrt, még valószínűleg nagyobb is a hasznuk, mintha nagykertol vennek, de sokkal olcsobban adjak pont emiatt
joreszt ez az altalanos uzletpolitikajukaltalaban sajat gyartatas, tehat a nagy hibakat kikuszobolik, hogy siman elmenjen 3 evet, igy tul nagy kockázatot sem vallalnak
-
Findzs
addikt
válasz
gyenesmartin #4361 üzenetére
-
Findzs
addikt
Ha már így belejöttem rakok fel képeket a szétszedett workzone dekopírról ami a múltkorában volt akciós, hátha érdekel valakit:
Szét szoktam szedni mert nem szeretik bezsírozni rendesen őket. Legalábbis a b&d -ekben alig van valami.
De ebben az aldis -ban mint látható van anyag rendesen. Meglepődtem, hogy a csapágy még külön egy gumis burkolatban van. Több dekopírt is szétszedtem már de ilyen egyikben sem volt. Lehet ezért is van finomabb hangja mint az einhelemnek meg a 2 b&d -ernek. -
Findzs
addikt
Én is vettem egy workzone akkus fúrót ma, nem bírtam
A régit eladom és így nem sokba lesz. Reggel 8 kor már csak a fele volt meg a kirakott gépeknek. Még a nők kosarában is láttam fúrót
Az akkus multis gép is jó lenne nagyon kis profi. Szerszám nélküli szerszámcserés, munkaterület megvilágító ledel. De nem vagyok meggyőzve arról, hogy egy fűrészeléshez meg csiszoláshoz használt gépnek elég lenne a 2000 -es akku. Van ilyen gépem a múltkori akcióból csak az hálózatos.Kis összehasonlítás képekkel:
2015 -ös: 2017 -es:
- led fénye fehér - led fénye meleg fehér és mintha feljebb világítana ami jó
- 0-400, 0-1300 - 0-400, 0-1500 fordulat
- akku 1500 as - akku 2000 es
- 19 - 21 nyomaték fokozatÉs a sebváltó kapcsoló is fordítva van a két gépen ezt szoknom kell majd.
Az aldi elég felületesen írja le a gépek tulajdonságait az újságokban
Sajnos a két gép akkuja nem kompatibilis egymással. Pedig gondoltam rá, hogy a régiből megtartom az akkut.Egyszer szétszedtem a régit mert kicsit akadt a sebváltó kapcsoló. Látszik milyen vastag masszív műanyagból van a burkolat. Profin be van öntve a fekete gumi T alakban a kék műanyagba:
Egyébként rosszul emlékeztem nem 3 éves csak 2 a régi
-
Findzs
addikt
válasz
B-L-A-C-K #4352 üzenetére
Teljesen normális.
A melóhelyen 100 ezer ft -os dewaltok vannak azok is ezt csinálják. Azért azt az 1500 as fordulatot meg kell állítani. Nekem a régi 2015 ös 1300 as fordulatú workzone is csinálja.
És nem az 1 es fokozatban a csavarozásiban csinálja hanem a 2 es gyorsabb fúrás fokozaton. -
veze
őstag
válasz
B-L-A-C-K #4356 üzenetére
nekem van 10,8voltos meg 20 voltos is ( parkside) a kisebbel előfurok a másikkal csavarozok és nem kell cserélgetnem , igy haladok vele, ha be kell hajtani több tucat csavart. heti szinte használom őket, már vagy két éve és még mindig jók. ha tönkremennének és nem tudom megjavítani, már megérte akkor is ha kihajítom. Nekem többet ér a kettő így, hogy nem kell cserélgetnem a furókat /behajtókat felváltva és haladok a munkával, mintha egy darab lenne csak de az márkás ( mellesleg a kettő áráért nem kapnék 1 olyat) Nem iparszerüen csavarozok velük, csak néha surolom azt a határt :-D ( flexből is azért kell kettő , egy vágótárcsához 1 meg a csiszoló koronghoz, ne kelljen cserélgetnem)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
BullZeye #4354 üzenetére
Akkor ez van, lenyelem, mondjuk ezzel együtt tudok élni főleg hogy kb évente előveszem itthon 2x...
Cégnél többet van használva, de ott a nemrég említett Bosch van, az azért jóval minőségibb ahogy nézem. Ennek az irány váltó gombja is olyan gagyi, de persze ennyi pénzért, dobozzal, fejekkel azért ne várjunk csodát, jó ez így.
-
BullZeye
veterán
válasz
B-L-A-C-K #4352 üzenetére
Most jöttem fel én is, szikrázik meg kattan egy nagyot mikor megáll (1es fokozatban, 2es hibátlan), elég idegesítő főleg mert meg is rántja az egészet.
Megnéztem a videót, az enyém dettó ugyanezt csinálja. Hogy lehet ezt a féket kikapcsolni? Qrwa idegesítő és veszélyes, ha nem figyelek emiatt elugrik a fúró és megsérül a bútor.
-
B-L-A-C-K
titán
Megvettem ezt a Aldis fúrót, az normális hogy egyes fokozatban elengedésnél hangosan kattan? 2-es fokozatban nem, volt már pár elektromos becsavarozó/fúró a kezemben, de egyiknél sem tapasztaltam ilyet.
Levideóztam miről lenne szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Revolut
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest