Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mauzes

addikt

válasz WiZARD #16418 üzenetére

Nagyon úgy tűnik, hogy felhasználói szokások és élethelyzet függő. Én a külföldi utakon kívül még életemben nem terveztem, hol kell tankolni, utazás közben sem igazán érzem igényét, hogy figyelgessem meg tervezgessem. Gondolom részben azért, mert mindig is 800-1000 km hatótávú (igen, tényleg) autóim voltak. Szóval én nem tudom átérezni, miért lenne gondtalanabb, hogy az autó megmondja nekem, hol KELL megállnom tölteni. De el tudom képzelni, hogy valakinek más élethelyzete van.

Amúgy is kicsit anekdotikus alapon megy ez a vita (és ebben nincs semmi meglepő). Azaz mindenki hoz előnyös példákat a saját oldalán, meg említ hátrányos példákat a másik oldalon, és akkor kész, ott az igazság. Közben meg ez nem tud objektív lenni és statisztikai mintáink sincsenek a nagy átlagokról, ki hogyan használja az autót és mi lenne jobb neki. Mindenkinek csak saját gondolata meg feltételezése van.

Én is be tudom írni a saját példámat, hogy havonta 1-2x tankolok, és mivel napi szinten megyek el benzinkút mellett, amikor kedvem van, beállok az egyikbe, és tök konkrétan 3 perc az egész. Nekem ez a gyakori. Ettől függetlenül létezik olyan élethelyzet, amikor sorba kell állni, egyértelmű.

Mondom mindezt úgy, hogy én imádok EV módban közlekedni, napi szinten töltöm a városi használtú autómat. De a családi utazóautó esetén 3 kisgyerek mellett én biztosan nem váltok még jópár évig EV-re, mert én kompromisszumosnak érzem az infrastrukturális részét.

• mjani1172

addikt

válasz WiZARD #16418 üzenetére

Most beírom naviba hova megyek, és kiírja hol hány percet kell tölteni, mellé árat is látok ha akarok.
    Mindennapi használatban meg reggel feltöltve útra készen vár az autó.
    Most akkor melyikkel lehet gondtalanul menni, és melyiknél kell tervezni? :F

Tehát az a gondtalanság, hogy beírod a naviba, az meg elmondja hol mennyi időt tölts és mennyiért tölts, hogy elérd a következőt? Baró. Egy igazi vad rocksztár vagy..... :))
    Nem bonyolítóm a gondtalanságot azzal, hogy egy belsőégésűnél erre nincs szükség, mert minden sarkon van töltőállomás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés