Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikeman
aktív tag
2-3 ezerért új csapot adnak 5 év garival, szal.....
Csak azt nézd meg, hogy a flexicső elég hosszú legyen. -
Horbal
őstag
Ne haragúdj nem akarlak megbántani, de ez a csap a rajta lévő (fotókon látszó) vízkő és vakrozsda mennyiségéből ítélve már erősen megérett a cserére...
Szvsz jobban jársz ha újat veszel, vannak azért 15k-nál jóval olcsóbbak is... -
Sarp
csendes tag
Ha jól látom, ez egy Kludi csaptelep lehet, tehát nem rossz (Tesco-gazdaságos) minőségű, jobban jársz, ha kihúzod a kerámiabetétet és elviszed mintának a boltba, ahol kb. 3-4 ezerért kapsz egy újat. Kb. hat éve cseréltem ki egy hasonlót, azóta is tökéletes. Gumigyűrűk cseréje csak ideiglenes megoldás.
Mielőtt betennéd az újat, egy alapos tisztítás, vízkőmentesítés nem árt.
Ha van otthon jó minőségű hőálló, szilikonos zsírod, a csap belső felületét vékonyan végigkenve meghosszabbíthatod a kerámiabelső élettartamát. -
Zsotie
tag
Szétszedtem amig tudtam, de ami az előző hozzászólásban levő képeken van, azon nem jutok tovább. Igy nem tudom, hogy mit cserélje benne.
Maga a kar pille könnyű, ez sz.v.sz. nem segít.
Egyenlőre nem akarok 15eFt újra költeni.
Szerintem nagyon kényelmes, nem kell két csapot tekerni, nem tudom normálisan beállítani a kivánt hőfokot és vízmennyiséget, ezzel meg nagyon egyszerű. -
nagydee
tag
nos, ha belegondolsz, azért zár vissza, mert valami meglazult/kikopott, vagy esetleg (nemhiszem) egy rugó fáradt el, ezért nincs elegendő surlódás, hogy megtartsa a kart.
megteheted, hogy szétszeded és megnézed, mi lazulhatott meg, és megpróbálod kicserélni, ha tudod.
vagy nemes egyszerűséggel kikönnyíted a kart, hogy ne legyen akkora súlya... akkor nem fog bezáródni.
vagy kidobod az egészet a fenébe és veszel rendeset.
sosem értettem, hogy mi a jó, az ilyen keverőcsapokban...
én jobban szeretek tekergetni -
Zsotie
tag
Ha valaki nem értené, csináltam két képet.
Bővebben: link
Bővebben: link -
Zsotie
tag
Köszönöm a hozzászókásokat.
A csapot szét tudtam szedni addig, amig látok egy kék műanyag kört, a közepén van egy fehér kar, ami tulajdonképpen nyit-zár. Ezeket viszont nem tudom kiszedni, mintha alulról fogná valami. -
Motion_Blur
félisten
Egy megaLOOOOL a topiknak
Amúgy meg sok sikert -
Vitus
őstag
Egyébbként jók ezek a csapok ha megfelelnek a körülmények.
1. A rendszerben jól működő vízszűrő van.
2. A szerelők átmosták a rendszert miután megcsinálták.
3. régi rendszerre nem érdemes rakni mert a leváló vízkő miatt úgyis hamar tönkremegy.
Ezek nagyon hosszú életűek ha megfelelően vannak telepítve, viszont 1 makacsabb piszokdarab is elég, hogy amikor felemeled vagy elfordítod a kart végigszántsa a benne lévő kerámiát és onnantól kezdve vége van. -
tildy
nagyúr
Ajánlott olvasmány:
Bővebben: link -
Vitus
őstag
Ugyan úgy szerelhető. A kék piros müanyag mögött van egy csavar azzal le lehet szedni a billenőkart és akkor hozzáfér a kerámiabetéthez. Ha ez mofém csap akkor szerencséje van a valami olasz akkor valóban egyszerűbb ha kicseréli, bár a mofém belsőrész is kb 3-4k.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Miért miért...
Én tutira vágom milyen csappal van gondja, és ha szereltem volna már olyat meg is mondanám.
Egyébként ez az egykarú jobbra balra huzigálós csap az.
Szerintem is érdemes lehet újat venniSajnos a régi csapok könnyebben szerelhetők...
Bebean : fater két iylen csapot is felszerelt otthon, semmi gond nincs vele. Ha csináltál már ilyet korábban akkor nem fogsz parázni.
Itt le van írva, hogy kell szétkapni:
''Az egykaros csap lelke (4) a kezelőkar és a leszorító anya alatt található kerámiabetétes vezérlőegység, egyszerűbb nevén a kartus.
Természetesen az egykaros csapok kartusa szükség esetén cserélhető. Ehhez le kell venni a csap karját, amely vagy egy imbuszkulccsal nyitható hernyócsavar, vagy a kar tetején lévő korong eltávolítása után szabaddá váló csavar megoldása után szerelhető le. Ezután le kell csavarni, vagy ki kell pattintani a félgömb alakú takaróelemet, és ki kell csavarni a kartus-leszorító csavart, ezzel a kartus hozzáférhetővé válik. Ha zárt kartussal van dolgunk, mely arról ismerhető fel, hogy lapos alja van, és azon három nyílás található, akkor kartus egyszerűen kiemelhető, kicserélhető, és a csap fordított sorrendben pillanatok alatt összeszerelhető (4). Ha azonban nyitott rendszerű kartust kell kicserélnünk, akkor a kivétel a kartus oldalán lévő, nagyméretű tömítőgyűrű miatt valamivel nehezebb feladat, és könnyen előfordulhat, hogy a kartus szét is esik. Ezért azonban nem kell kétségbe esnünk, mivel a kartus nem javítható, és ezért nem is érdemes erre az időt pocsékolni. Kartust csak az adott csaphoz való, gyári pótalkatrésszel szabad kicserélni.''
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
tenyleg draga a vizvezetekszerelo. viszont, ha vesz egy uj csapot, azt nem biztos, hogy fel tudja rakni tökéletesen. könyen szivaroghat a viz egy atalakito mellett stb. vagy ilyesmi. szoval, ha uj csapot vesz, akkor is lehet, hogy kell hivnia szerelőt.
en nemreg vettem ket keverőcsapot, összesen kb. 4500 volt a kettő. a vizes 10-12-ert akarta fölrakni. aztan feltettem en... (azóta izzadtan rohanok haza mindig, hogy a lakast elarasztotta-e a viz)
Zsotie: en eddig csak olyan keverőcsapokkal talalkoztam, ahol csak egy csavart lehetett meghúzni, ami a kart tartja. ugy ertem, ha mozog a kar, akkor a kar alatti reszen van egy kerek müanyag vagy gumi burkolat, azt le kell szedni & altalaban egy inbusz csavart kell meghuzni.... de ennek meghuzasa nem fogja meggatolni szerintem a kar leereszkedeset. azert probald ki.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Az ilyen topioknak általában pár órán belül az a vége, hogy:
a, szerelőt hív
b, megjavul magától
c, megjavítja maga
Az élet nagy kérdéseitől a csaptelep nálam elég messze van
Bár ha belegondolok, Shakespeare is írt valamit a csaptelepekről
''...megszerelni, vagy nem megszerelni az itt a kérdés. Akkor nemesb e a lélek ha megszerel minden hibát és problémát, vagy telefont ragadva szerelőt hív neki''
(amúgy mi a reális esély arra, hogy megoldást találunk a problémára? Értsd: valaki megmondja, milyen csavart, hol húzzon meg, vagy mit cserljen ki? Hiszen még a pontos csaptelep konfigot sem tudjuk. Az adatainál sincs feltüntetve)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Erdeya a csaptelep is hardver.
Ez a szép, tönkrement a tapétád, elromlott egy kapcsoló, hívj szerelőt. Pedig dehogyis.
Nekünk műltkor a csap csöpögött és nehezen záródott (a miénk még tekerős) . A tömités ment ki , vettem egy tekerőt és ennyi.
Az újabb csapoknál sajna nem tudom hogy van, hogy működik az egész. -
erdeya
senior tag
na neeeee
Ez lenni hárdver fórum! Kápiss? -
Zsotie
tag
Sziasztok!
Van a fűrdőszobában egy egykarú vízcsap. Az a gond vele, hiába nyitom ki, emelem fel a kart, az szép magától lassan lesülyed és elzárja a vízet. Kezd mostmár nagyon idegesítő lenni. Nem szeretném még lecserélni, és gondolom van rá valami megoldás, hogy meg lehessen csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest