-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Duplakattos lett a G400s-em bal gombja. Debreceneben akadna valaki, aki cserélni tudja benne a kapcsolót?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RAMyMamy #6255 üzenetére
Amióta Logitech erre a G logóra váltott a Gaming egereinél, azóta a Gaming Software-nek is ez a logója, ezért neveztem G Software-nek. Amúgy meg G, mint Gaming tehát ugyan ott vagyunk. Ha a G Hub-ra gondoltam volna, azt írtam volna, tudom, hogy az már másik. Amúgy a G Hub nem is támogatja a G400s-t. De ezek most mind felesleges körök.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz RAMyMamy #6253 üzenetére
A Gaming Software-ről beszélek én is. Futtat egy pár totál felesleges process-t állandóan a háttérben. Lehet CPU-t nem sokat zabálnak, meg 16GB-ba elférnének még, de engem minden ilyen felesleges kacat program zavar, ha folyamatosan fut a háttérben, aminek amúgy semmi hasznát nem veszem. Az se lenne baj, ha folyton futnia kellene a DPI átállításhoz, de ne legyen már ekkora "dög", mint a Gaming Software...
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
G400s-el kapcsolatban kérdezem, hogy hogyan tudnám beállítani rajta a (egyedi) DPI-t, ha nem installálom fel a Logitech G programot hozzá? Csak ezért nem akarom felrakni, mert felesleges erőforrás zabáló. Van erre valami tuti módszer (program) esetleg? A gondom a "gyárilag beépített" DPI értékekkel, hogy vagy túl "gyors", vagy "túl lassú". Én pedig valami "épp nekem megfelelőt" szeretnék beállítani hozzá.
THX!
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MikiLóS #6157 üzenetére
Halkítsd le a hangfalt és csak a jobb alsó sarokban lévő Windows hangerőszabályzóval hangosítsd a géped.-> Ennek így semmi értelme, hogy hangosítsam a gépem, ha a hangfal csutkára le van halkítva? Amúgy én mindig is így használtam: a Windows-ben a hangerő max-on van (általában) és a kellő hangerőt a hangfalon állítom be.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MikiLóS #6151 üzenetére
Arról a weboldalról már minden driver-t és programot felraktam amúgy az Armoury Crate kivételével, de te is láthatod, hogy ott külön USB driver nincs is hozzá.
Win 11 frissítések meg a legújabbak.
Amúgy igen, minden hátsó USB port foglalt a gépen. Az USB 3-asokon 4 db külső winyó lóg. Az USB 2-esekben egy aktív USB HUB és egy USB-s hangkártya (iBasso DC03, nem épp egy gagyi fajta). Az USB-HUB-ba van az egér is dugva, meg egy wireless bill.-zet vevőegysége (Logi Silent Touch, ami elvileg szintén nem egy gagyi).
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egér: G400s. (Külön driver nincs feltéve, csak az, amit a Windows felrakott).
Windows 11.
Új gép, Gen. 10-es i3-as procival.
ASUS PRIME-B560M-K alaplapJelenség: az egér mozgatásakor (tehát pont, amikor valamerre megmozdítom) halk, magas frekvenciás hangot hallok kijönni a gépből (az is az asztalon van). Mintha "sipákolna", amikor mozgatom az egeret. De csak nagyon halkan, már az esti órákban érzékelhető... Korábbi (és elég régi összetevőkből való) gépemmel nem tapasztaltam soha ilyesmit, ugyan ezzel az egérrel.
Mi lehet itt a gond?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jaffa 2843 #6054 üzenetére
Lásd a fenti problémámat, ezért a GHUB-al is tennék egy próbát, de ha csak van támogatása a G400s-re.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz jaffa 2843 #6051 üzenetére
Nem tudod véletlenül, vagy valaki, hogy a G HUB támogatja e a G400s-t. Ami listát találtam a neten a szerint nem, de az lehet elavult is.
-
SunMount3r
nagyúr
Gyors teszt a Task manager-el: Most, hogy fut pár app, meg a Chrome 2 Tab-al a rendszer alapjáraton 7-17%-os CPU terhelést mutat. Amint elkezdem mozgatni az egeret (és minél gyorsabban annál inkább) felmegy 45-57%-ra is a CPU terhelés. Amint nézem, főleg a Chrome és a System interrupts proecess-ek terhelése nő meg ilyenkor. Valami azt súgja ez sem teljesen normális...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Én meg már nem tudom mire gondoljak. Valami USB-s "gubanc" lehet, hogy van a gépen, de ezt hogy lehetne kideríteni? De amúgy meg miért épp csak az egérrel jön elő? Bill.-zettel és a Gamepad-el is tejesen rendben van.
Arra gondolok, hogy pl. az egér mozgatása közben hírtelen valamiért extrán terhelődik a CPU, miközben fut a böngészőben a Stadia, ezért akad a stream is közben.
-
SunMount3r
nagyúr
A Stadia Topic-ban ezeken az alap részeken már túlvagyunk. Sokan játszanak ott is PC-s böngészőből egérrel és nekik nincs ilyen gondjuk. A Destiny 2-őt próbáltam amúgy (reg. nélkül is ingyenes, te is kipróbálhatod), de katasztrofális a szaggatás. Ott van az előző hsz.-eim linkjein, hogy a Stadia Fórumán is jócskán panaszkodtak hasonlóra, van akinél a lekérdezés levétele megoldotta, de nálam nem sokat javított. Még lenne az, hogy kipróbálom ezt: [link] Legalábbis próbálnám, de a teszt weboldal szerint nálam nem kapcsolódik ki a vsync, hiába írom be ezeket a Shortcut-ba. De szerintem csak van "valami" ettől függetlenül, ami ezt a Lag-ot okozza. Valami USB-s gubancra gondolok, vagy nem tudom már mire, hogy pont csak a Stadia-nál jön elő (legalábbis ott érzékelhető).
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Lajtorja #6039 üzenetére
A másik linken (a mi az előzőben van) írtam, hogy próbáltam azt is. 125-ön javult kicsit, de messze nem az igazi, még így is játszhatatlanul Lag-ol.
Kipróbáltam egy másik egérrel (CM Xornet) és ugyan az a helyzet. Tehát nem a G400s miatt van specifikusan úgy tűnik. Valami az USB kezeléssel nem stimmelhet? Mármint ahogy az egereket kezeli, mert mint írtam se bill.-zettel, se a Gamepad-el nincs ilyen probléma. De akkor mégis mi lehet?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezt ide is belinkelem, mert nagyon gyanús, hogy a probléma forrása az egér körül van.
Szóval szerintetek mitől lehet? Mert ez nekem nagyon fura.
-
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A G400s-emmel adódott egy kisebb probléma: a görgő alatti plusz gombot (nem a görgő gombját!) már elég nehezen veszi be. Sokkal erősebben, határozottabban kell rányomni, mint eddig, hogy működjön. Ez így elég kényelmetlen, miután már úgy megszoktam normálisan.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
+Kérdés: jaffa talpakból az 1mm-eset vagy 0.5mm-est ajánljátok rá?!
(Jó lenne egy Omron csere is a főkapcsolókra, de sajnos nincs hozzá hegesztőszerkóm, meg nem is vagyok benne gyakorlott...)
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A G400s-emnek lassan lejár a garanciája, ezért most szeretnék majd Jaffa-tól rendelni hozzá rendes talpakat. Gondoltam, ha már úgy is felszedem a csavarok, helyét szétszedem és megpróbálom javítani ezt a régi gondomat vele: Túl hangos a görgő, hallatszik valami súrlódó effekt a görgetés közbe, ami elég "racsnis", bóvli feeling-et kölcsönöz neki. Erre még mindig ez a legjobb megoldás: amit régebben írtatok.???!
Nem teljesen vagyok 100%-osan biztos mit is kell majd konkrétan csinálnom, ritkán látok egeret belülről. Elrontani azért nem lehet így a görgőt (vigyázok persze, csak nem szeretnék valamit rosszul bepasszintani se)?!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Most vettem észre egy pár perce, hogy elkezdett Lag-olni az egérmutató.
Olvasgattam az oldalon és, ahogy az egér kurzorral lekövettem a mondatokat balról-jobbra húzva, egyszer csak megtorpant pár pillanatra a mutató, majd miközben folyamatosan húztam tovább hirtelen "kivágódott" a kép szélére. Próbáltam reprodukálni és ugyan úgy csinálja kb. 20-30 másodpercenként.
2 éves lehet az egér és eddig ilyet nem tapasztaltam, ugyan ezzel a géppel, ugyan ezzel az OS-el (WIn 7).
Egy aktív USB HUB-on keresztül csatlakozik a géphez (egy notebook).
Logi G400s-ről van szó.
Mi lehet a baja?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Bélabácsi #2243 üzenetére
- Verify the product or receiver is connected directly to the computer and not to a hub, extender, switch or something similar
- Disconnect/reconnect hardware
- Upgrade Logitech Gaming Software to the latest version
- Upgrade firmware if available
- Try a different USB port; if a USB 3.0 port was used previously, try a USB 2.0 port instead
Also, please test the mouse on a different computer, and observe if the issue remains.-Hát marha relevánsak ezek a "tanácsok" az adott probléma kapcsán, nem mondom... Sticky note-os copy paste az egész...
Régen pedig legendás volt a Logi support-ja...
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az egér topic-ban már írtam róla, hogy elferdült egy Logitech M100-as egérnek az USB csatija és kábelt kellene cserélni ezért benne. Honnan lehetne biztosan jó kábelt keríteni hozzá?
Az E-bay-en már nézelődtem, de ott csupa "fancy" drága egérhez árulnak csak külön kábelt.
Elvileg így néz ki belülről: [link]-tehát ha minden igaz szabványos csatis egér kábel kellene hozzá...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
- ReMarkable 2 tablet alig használt, extrákkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest