- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, én imádtam, mert nem tudok forrasztani sajnos a mai napig (általában itt szoktam meghúzni az inkább nem nyúlok hozzá határt), meg tesztpontokat se akartam keresni, pláne, hogy ezekhez szinte lehetetlen kapcsolási rajzot szerezni. Itt meg csak kikaptam az SD-t és simán lehetett cserélni, meg 32 GB-ra frissíteni.
Az a pötty rajta nagyon vicces egyébként. Elvileg azért volt rajta, hogy ne tudd kiszedni.
-
Rákerestem evdevre, elvileg az is a /dev/input-ot exposeolja, ami ezeken az eszközökön sajna root only. De mindenképp utánanézek majd jobban.
SD kártya: [kép] Egy ilyen képem van a régi belsejéről. Elvileg újabb modellekben már nem is SD kártya van mindig, de itt pl egy standard SD-n volt a gyári rendszer (a képen az még a gyári). És volt egy userspace bináris, ami boot során megnézte az SD kártya sorozatszámát és ha nem egyezett egy fájlrendszeren található proprietary formátumba csomagolt konfigból kiszedett sorozatszámmal, akkor nem bootolt róla a cucc. PocketBook gondolta, keres egy kis pénzt a supporttal. Olvastam anno rémtörténeteket, hogy pénzért küldtek adott sorozatszámra usereknek mailben csere firmwaret, ha SD-t cseréltél. Én inkább visszafejtettem magamnak.
Végül azért kellett cserélnem, mert a gyári egyik napról a másikra read only lett. Minden ment, tudtam olvasni a régi könyveim, de minden új beállítást elfelejtett. Ezeknél elég gyakori típushiba volt anno sajnos.
-
Az előző olvasómban az akku annyira felnyomta a panelt, hogy elkezdtek megjelenni rajta a szépségek. De érdekes volt, hogy először az SD kártya adta meg magát, ami egy 4 GB-os SDHC volt. Az is nagy izgalom volt, hogy honnan rendelek én max 32 GB-os SDHC-t (SDHC esetén elvileg ennyi a max és sok helyen olvastam, hogy SDXC-t pl már nem esz meg a hardver). Végül sikerült, ráírtam a régi SD tartalmát és nem bootolt be. Kiderült, hogy a szoftver ellenőrzi az SD sorozatszámát, aztán nem bootol, ha nem tetszik neki. Kézzel kellett azt is patchelnem...
Majd ment ismét 2 hónapot, aztán felnyomta az akku a panelt. Úgy éreztem erősen időzített bomba van a kezemben, ami előbb-utóbb megint meg fogja adni magát. Annyit meg nem akartam már rá költeni, nem került az annyiba...
Input kapcsán meg elvileg a /dev/input/*-hoz root kell ez alapján: [link] Nem teljesen látom át, hogy az inkview hogy oldja meg az input eventek fogadását, lehet az OS direktben küldi őket vissza. Majd megpróbálom megfejteni.
De egyelőre itt tartok, örülök, hogy ez a basic clock app működik: [link]
-
-
Ja, ez is gyárilag Linux, csak root nem volt rajta.
Touchtól félek picit. Koreader pl az inkview API-t használja az eventekre, amit én nem akarok importálni... Elvileg direkt input eszközt csak roottal lehet zaklatni. De még nem látom, hogy akkor az inkview hogy kap eventeket mezei userként. Majd meglátjuk, mennyire macera, ha oda jutok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nemrég sikerült dobogós helyezést elérnem egy versenyen, ahol a nyeremény egy Amazon utalvány volt. Viszont az amerikai...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Hegesztés topic
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest