Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Igen, én imádtam, mert nem tudok forrasztani sajnos a mai napig (általában itt szoktam meghúzni az inkább nem nyúlok hozzá határt), meg tesztpontokat se akartam keresni, pláne, hogy ezekhez szinte lehetetlen kapcsolási rajzot szerezni. Itt meg csak kikaptam az SD-t és simán lehetett cserélni, meg 32 GB-ra frissíteni.

Az a pötty rajta nagyon vicces egyébként. Elvileg azért volt rajta, hogy ne tudd kiszedni.
-
Mr Dini
addikt
Rákerestem evdevre, elvileg az is a /dev/input-ot exposeolja, ami ezeken az eszközökön sajna root only. De mindenképp utánanézek majd jobban.
SD kártya: [kép] Egy ilyen képem van a régi belsejéről. Elvileg újabb modellekben már nem is SD kártya van mindig, de itt pl egy standard SD-n volt a gyári rendszer (a képen az még a gyári). És volt egy userspace bináris, ami boot során megnézte az SD kártya sorozatszámát és ha nem egyezett egy fájlrendszeren található proprietary formátumba csomagolt konfigból kiszedett sorozatszámmal, akkor nem bootolt róla a cucc. PocketBook gondolta, keres egy kis pénzt a supporttal. Olvastam anno rémtörténeteket, hogy pénzért küldtek adott sorozatszámra usereknek mailben csere firmwaret, ha SD-t cseréltél. Én inkább visszafejtettem magamnak.

Végül azért kellett cserélnem, mert a gyári egyik napról a másikra read only lett. Minden ment, tudtam olvasni a régi könyveim, de minden új beállítást elfelejtett. Ezeknél elég gyakori típushiba volt anno sajnos.
-
Mr Dini
addikt
Az előző olvasómban az akku annyira felnyomta a panelt, hogy elkezdtek megjelenni rajta a szépségek. De érdekes volt, hogy először az SD kártya adta meg magát, ami egy 4 GB-os SDHC volt. Az is nagy izgalom volt, hogy honnan rendelek én max 32 GB-os SDHC-t (SDHC esetén elvileg ennyi a max és sok helyen olvastam, hogy SDXC-t pl már nem esz meg a hardver). Végül sikerült, ráírtam a régi SD tartalmát és nem bootolt be. Kiderült, hogy a szoftver ellenőrzi az SD sorozatszámát, aztán nem bootol, ha nem tetszik neki. Kézzel kellett azt is patchelnem...
Majd ment ismét 2 hónapot, aztán felnyomta az akku a panelt. Úgy éreztem erősen időzített bomba van a kezemben, ami előbb-utóbb megint meg fogja adni magát. Annyit meg nem akartam már rá költeni, nem került az annyiba...
Input kapcsán meg elvileg a /dev/input/*-hoz root kell ez alapján: [link] Nem teljesen látom át, hogy az inkview hogy oldja meg az input eventek fogadását, lehet az OS direktben küldi őket vissza. Majd megpróbálom megfejteni.
De egyelőre itt tartok, örülök, hogy ez a basic clock app működik: [link]
-
Mr Dini
addikt
Ja, ez is gyárilag Linux, csak root nem volt rajta.
Touchtól félek picit. Koreader pl az inkview API-t használja az eventekre, amit én nem akarok importálni... Elvileg direkt input eszközt csak roottal lehet zaklatni. De még nem látom, hogy akkor az inkview hogy kap eventeket mezei userként. Majd meglátjuk, mennyire macera, ha oda jutok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface GO 1, 2, 3 - PRO 8, 9,10, 11, X Magyar Világító Billentyűzet
- Eladó, párom iPhone 14 Plus - 128 GB / kártyafüggetlen / telefonja!
- Gamer PC - B450 WiFi -Ryzen 7 3700X, RX 6700 XT, 32 GB DDR4, 512 GB NVME
- Dell latitude 5420 i5-1145G7/ 16gb ddr4/ 250gb m.2 SSD
- Dell XPS 9350 13.4 /16:10/FHD+1920x1200/Intel Core Ultra 5 GEN2 226V/16GB/512GB SSD/ÚJ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 24 Ciklus - 100% akkumulátor- HUN
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest