Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

LOGOUT blog

válasz hcl #9 üzenetére

Rákerestem evdevre, elvileg az is a /dev/input-ot exposeolja, ami ezeken az eszközökön sajna root only. De mindenképp utánanézek majd jobban.

SD kártya: [kép] Egy ilyen képem van a régi belsejéről. Elvileg újabb modellekben már nem is SD kártya van mindig, de itt pl egy standard SD-n volt a gyári rendszer (a képen az még a gyári). És volt egy userspace bináris, ami boot során megnézte az SD kártya sorozatszámát és ha nem egyezett egy fájlrendszeren található proprietary formátumba csomagolt konfigból kiszedett sorozatszámmal, akkor nem bootolt róla a cucc. PocketBook gondolta, keres egy kis pénzt a supporttal. Olvastam anno rémtörténeteket, hogy pénzért küldtek adott sorozatszámra usereknek mailben csere firmwaret, ha SD-t cseréltél. Én inkább visszafejtettem magamnak. :B

Végül azért kellett cserélnem, mert a gyári egyik napról a másikra read only lett. Minden ment, tudtam olvasni a régi könyveim, de minden új beállítást elfelejtett. Ezeknél elég gyakori típushiba volt anno sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés