- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Core2duo6600 #4453 üzenetére
nemigen vágom a linuxot, csak olyan drága volt a tuner, hogy nem maradt pénz win-re. viccelek csak, a kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni.
-
bruce20
csendes tag
válasz
Amennyire tudni lehet - és elnézést a pongyola megfogalmazásért és kitérőért -, napjaink AVI file-jai a RIFF sémára épülnek. Ez három tömböt jelent az avi-ban, melyeket fourcc címkék jelölnek. A leírások szerint az első tömbben vannak pl. az adatok (szélesség, magasság, hossz, stb.), a másodikban maga a video (itt jönnek be a codecek), míg a harmadik a tömböknek az avin belüli helyét jelölil. Így alkot tehát minden avi fájl kerek egészet, és ezért lehet minden avi különböző (codecre gondolok). Ha pl. avi fájl ftp feltöltés közben 80%-nál megszakad, akkor azt a videot a legtöbb lejátszó nem fogja tudni megnyitni, eldobja sérült file hibával. Legjobb emlékezetem szerint az ezredfordulón ezért volt nagy szó Linux alatt az mplayer, mert az képes volt sérült avikat is úgy-ahogy lejátszani, minden más eldobta őket. Ma már vannak progik erre, de érthető, hogy a konténer file "lyukas" lesz valahol.
Személyes tapasztalatom is van ezzel, szintén jópár évvel ezelőtt vettem fel Cobra 11-eket, amikben volt 1 reklámblokk. Kapacitás és kedv híján nem akartam vágni őket, hanem fogtam egy avi splitter és avi joiner progit, és gondoltam, hogy majd recode nélkül kiveszem a reklámot. Mondanom sem kell, hogy nem lett igazán jó a file, sokszor elszállt a lejátszó, csúszott a hang a képhez, szétesett a kép, stb.
Nem véletlen, hogy pl. a divx encoderek, (nálam dr. divx volt anno) a saját maga által 5 perccel korábban készített file-t is újrakódolja, ha kiveszek belőle egy részletet.A ts, mkv ugyan más mint az avi, de szintén konténerek. Nem mondom, hogy nem oldható meg, de valami oka kell legyen, hogy a hd átalakítók is rendre újrakódolnak.
-
attuska
csendes tag
válasz
pontosítok.
Csak a mplayer fordítható vdpau USE flaggal gentoo alá, xine, kaffeine, vlc nem.
mplayert kipróbáltam újra, idemásolom a terminál kimenetét:attila@attusamd ~/bin/ep128emu2 $ mplayer dvb://2@
MPlayer SVN-r29796-4.3.4 (C) 2000-2009 MPlayer Teamdvb://2@ lejátszása.
dvb_tune Freq: 802000000
Ez egy TS formátumú fájl!
NO VIDEO! AUDIO MPA(pid=2012) NO SUBS (yet)! PROGRAM N. 0
==========================================================================
Audio dekóder meghívása: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Kiválasztott audió codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: nincs video!!!
Lejátszás indítása...
A:11990.5 ( 3:19:50.4) of -0.8 (unknown) 4.6%Vagyis szerinte az autonómia ts-ben nincs videó.
Értesítene kellene az mplayer team -et valakinek, aki tud angolul. -
attuska
csendes tag
válasz
dvbcut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Linux kezdőknek
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- VR topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged