- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrc
tag
A coreavc 1.7-nél lehet választani, hogy milyen deinterlace-t használjon a codec. Bob, blend és hardware választható.
A cyberlink és az arcsoft esetében ilyen opciót nem találtam, ezeknél csak azt tudtam beállítani, hogy be legyen-e kapcsolva a deinterlace, de azt hiszem csak a bob-ot tudják.
A blend jó minőségű (felbontású) képet ad, de a elmossa a képet, a bob pedig felezi a függőleges felbontást, viszont jól teljesít a gyors mozgásoknál is.
Szemre nekem a coreavc-ben lévő hardware tűnt a legjobbnak, mert nem láttam gondot a gyors mozgásoknál és talán a kép részletessége is megmaradt.
A jobb felső sarokban lévő Duna logó nekem pl. jól láthatóan villog is, amit kimondottan szeretek, mert ez emlékeztet leginkább arra a valódi interlace képmegjelenítésre, ami az 50Hz-es analóg tv-ken is van.
Nem tudod véletlenül, hogy mit is csinal tulajdonképpen ez a hardware deinterlace? Érdekelne, mert lehet, hogy csak meggyőztem magam, hogy jó képet látok közben pedig ez a leggyengébb..
A DXVA bekapcsolása után nálam kevesebb részlet látszik a képen, elmossa a digitalizálásból adódó háttérzajt (már ha van ilyen) és csökkenti a számítógéppel készített animációk pixelesedését is, viszont pl. az arcokon lévő ráncokat is elég jó hatékonysággal fedi el.
Ezen mondjuk elképzelhető, hogy a VGA kártya beállításainál lehetne változtatni, ennek majd még utánanézek.Azért nem ástam magam olyan mélyen bele a témába, csak kipróbáltam pár codec-et, beállítást és teljesen szubjektív szempontok alapján nekem most a coreavc képe tetszik még a leginkább.
A tuneremhez kapott avermedia codec egyébként még részletgazdagabb (értsd: zajosabb
) képet ad, viszont az hibás, ezért rendesen akadozik az adások megjelenítése közben, így nem is tudom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- újszerű MacBook Air M1 256GB SSD space gray asztroszürke Apple magyar
- Chieftec Force 500W (CPS-500S)
- újszerű iPhone 13 Pro 128GB alpine green alpesi zöld független Apple
- ACER laptop /2 magos CPU /8 GB RAM /256SSD /magyar billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest