Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19101) korcsi válasza Hieronymus (#19100) üzenetére


korcsi
veterán

"... az adott frekvencián..." Melyiken?

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#19102) pjen válasza Hieronymus (#19100) üzenetére


pjen
félisten

Az a lepke széles sávú 21-60ig.Ennyi erővel azt is oda írhatták volna,hogy nem csak a fekete fehér,hanem a szines adás vételére is alkalmas.Természetesen Full HD ban. :) :DDD

(#19103) peppe79


peppe79
senior tag

Sziasztok!

Megkérdezem itt is, hátha valakinek van róla infója:

Amiko A4 android 4k UHD T2/C
OPTICUM SLOTH Combo plus UHD
Amiko A5 android 4k UHD
Amiko Viper Combo H265

Ezek közül ismeritek esetleg valamelyiket?
Jelenleg a kódolt MindigTV csatornák vételéhez egy Cryptobox 702T mini -t használok, de ez az stb sajnos 2 forintot nem ér. :( Egyszerűen képtelenség rábírni, hogy az EPG-ben feldobja az összes csatorna műsorkínálatát.
Felmerült még helyette egy Amiko 8275+, de ha már ennyit fizetek érte, lehet, hogy inkább egy olyan stb-t vennék, amivel fel lehet okosítani a mostani LG tévénket.

(#19104) Hieronymus válasza korcsi (#19101) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Pontosan azon, amin adott a HD csatorna. :DD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19105) garga01 válasza peppe79 (#19103) üzenetére


garga01
senior tag

Szia!

Az Amiko A4,A5 androidos boxok, nekem A4 combo van, nagyon jól működik. Megy rajta a youtube, netlfix is.
Az Opticum is jó márka, de azt nem ismerem.
Az Amiko 8275+ is jó box, de azon van CI fogadó, de úgy tudom ez nem linuxos.
Bővebben itt olvashatsz róluk: [link] [link] [link]

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#19106) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, jászainál lévő társasházi lakásomba szeretnék rakni egy mesh parabolát hotbirdhöz twin fejjel hd adásokhoz.

Van feljutás a tetőre, összesen 6 emeletes a ház+1 a tető, én az elsőn vagyok.
A fürdőben van egy jó széles szellőzőcsatorna, ott gondoltam lelógatni a koaxot, az egyeztetés a közös képviselővel még folyamatban van, a fürdőben a csövezést előkészítettem a kábel fogadására.
Pontos távokat nem tudok, régi épület, belmagasság kb 3,2méter, így a 6 emeletnyi távot 4 méterrel számolva kb 24 méterre teszem+15méter a lakáson belül+3méter a tetőn a paraboláig, kerekítsünk 45 méteres össztávolságra.
Az stb mindkét esetben lg tv beépített dvb-s2-es vevője (egy régebbi lcd és egy tavalyi oled).

A kérdésem az, hogy ezt a távot milyen koax és twin lnb bírja ki úgy, hogy a végeredmény még nézhető legyen?
Jó lenne, ha a 3x árnyékolt tiszta réz koaxon lenne feszítő, mert a 24 méteres szellőzőben nem tudom a legfelső és legalsó ponton kívül sehol se rögzíteni, kibírja ezt a koax?
Ha nap csak felül kb 3 méteren éri a koaxot, akkor is érdemes feketét rakni vagy jó oda a fehér is?
Tudnátok kábelt ajánlani?
Illetve ilyen távon hotbirdhöz elég a 80as mesh parabola, vagy legyen inkább 100as?
Elvileg hely, szóval a méret mindegy, árban meg nincs nagy eltérés köztük.
Melyik twin fejet érdemes mostanság venni?

Köszi előre is! :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19107) Atomantiii válasza Zirowe (#19106) üzenetére


Atomantiii
őstag

Én ilyen koaxot használok több antennánál is 50 m-es hosszúságban. Semmilyen jelveszteséget nem vettem észre a rövid (antenna alatti) tesztkábelhez képest.

(#19108) Zirowe válasza Atomantiii (#19107) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Igen, eredetileg én is ezt a kábelt néztem ki, csak nem tudom mennyire bírná magában azt a kb 24 méternyi szabad lengést feszítő nélkül.
Meg úgy alapból is gondolkodom, hogy hogyan tudnám csökkenteni a terhelést a kábelen.
Az árbócra 2-3x rátekerem, majd ahol le kell engedni, oda hilti szalaggal rögzítek egy kis gégecsövet a tégla hajlathoz, hogy abban menjen a koax, esetleg még bele egy kis szilikont, alul pedig gégecső hajlat fogadja a kábeleket, belül pedig már csatorna.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19109) cigam válasza Zirowe (#19108) üzenetére


cigam
félisten

A kábel fogja megtartani a lógást? Az nem lesz vidám. Tegyél mellé egy pár mm-es horganyzott huzalt. Arra ~30cmenként hozzá bandázsolod a coax-ot, így a megfelelően rögzített, felfüggesztett huzal leveszi róla a terhet. Sőt, léteznek önhordó kivitelek is.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19110) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Igen, én is ettől félek.
Találtam amúgy olcsóbban is, de se annál, se az általad linkeltnél nem írja, hogy a belső vezeték az tiszta réz vagy rezezett acél.
De akkor az járható út, hogy ilyen önhordó koaxot (az általad vagy az általam linkeltből, ha válaszolnak a boltok, hogy milyen a belsejük) veszek, és a felső részen lévő huzalt ráerősítem az antenna tartó árbócra?
Mivel twin fejet rakok, két szál koaxot kellene raknom, mind a kettő huzalos, és mondjuk 30-50 centinként szigszalag vagy gyorskötözővel összefognám a kettőt, felül pedig az árbóchoz rögzítés?
Illetve alul, a lakásba való bevezetés előtt is kell rögzítenem vhogy a huzalt vagy elég bevezetni a gégecsőbe?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19111) cigam válasza Zirowe (#19110) üzenetére


cigam
félisten

Megoldás lehet, de ismerni kellene a terepet. Pl. amikor elér a szellőzőbe, nem fogja kidörzsölni? Én a szellőzőbe fúrnék egy kampót, ami pár centire elemeli tőle, és egy kötélszívvel rögzíteném, vagy ahogy adja magát.

A kábelen, kivitelezésen ne spórolj, nem 1-2 évet kell kibírnia hanem legalább 8-10évet. Megkockáztatom egy profi szerelővel csináltasd meg, akinek vannak szerszámai, tapasztalata.

Plusz még ott van a villámvédelem kérdése is. Pl. az árbócot hozzá tudod csatlakoztatni a villámvédelmi rendszerhez?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19112) Hieronymus válasza Zirowe (#19106) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"A kérdésem az, hogy ezt a távot milyen koax és twin lnb bírja ki úgy, hogy a végeredmény még nézhető legyen?"

Pontosítsd, mit szeretnél.
A Twin LNB, kettő kábelt feltételez a kettő beltérihez.
Ha a szolgáltatás csak V vagy H poláron van, akkor a lejövő koaxot elegendő megosztani. De ez esetben az egyik beltéri LNB tápellátását le kell kapcsolni.
Önhordó koax kábel RG6 fekete, az a kábel, amit keresel.
De a koax kábel nem egyszerű úgy átjuttatni a szellőzőrácson, hogy megmaradjon a kábel minimális hajlítási íve. Ha túl kis íven hajlítod a kábelt, akkor legyilkolod az ívnél.
Ha biztosra akarsz menni, vagy problémás néhány frekvencia vétele, felrakhatsz jelerősítőt. Például Triax 2600S vonali erősítő. Az antennánál van a helye és nem a beltérinél.
A vásárlásnál figyelni kell hasonló termék esetében, hogy 5 és 12V tápfeszültséggel is üzemeljen. (V/H polaritás)

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19113) Zirowe válasza cigam (#19111) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Egyelőre még én is elméletben tervezek, mert csak alulról néztem fel a szellőzőben+google maps műhold képek.
Elvileg ma vagy holnap végre feljutok a tetőre is, akkor megnézem a földelési lehetőségeket is.

Eredetileg az volt az elképzelés, amit fentebb is írtam, hogy a szellőző szélére hilti szalaggal erősítek két gégecső darabot amibe bevezetem a két koaxot+szilikont nyomok bele, de így, hogy képbe jött az önhordó kábel a korábbi elgondolás helyett az általad írt kapós megoldást fogom alkalmazni, köszönöm az ötletet.

Igen, nem szeretnék a kábelen spórolni, ezért szeretném kideríteni, hogy melyiknek van tiszta réz belseje.
Mert alapvetően attól félek, hogy a táv miatt a rezezett kábelen túl nagy lesz a veszteség mind jelben, mind az lnb számára feszültségben.
A két koaxból az egyik az lnb-ből töretlenül menne az egyik tv-be, de a másiknál szükséges egy toldás lakáson belül, mert az alap koax a tv-ig tavaly már kiépítésre került.

Az a baj, hogy nem találok rendes adatokat arra vonatkozóan, hogy ha egy 60db conversion gain-es lnb-t használok egy túlméretezett mesh parabolával (100cm-es hotbirdhöz, amihez elvileg elég lenne a 80-as is), akkor 45 méteres távon van-e olyan jelentős a táp és jel veszteség rezezett acél kábelen, ami miatt az egész használhatatlan lesz.

Hieronymus: igen, korábban írtam, hogy két tv-hez (mindkettő beépített dvb-s2 tuneres, egy régebbi lg lcd és egy tavalyi lg oled) lesz a parabola twin fejjel két koaxxal.

A hajlási ívvel kapcsolatban arra gondoltam, hogy a szellőző mindkét oldalára kerül kampó amire az acél huzalt erősítem és a koaxot így tudom finoman hajlítani ott.
Sajnos a tetőn az antenna közelében egyáltalán nem megoldható az erősítés.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19114) cigam válasza Zirowe (#19113) üzenetére


cigam
félisten

Egy kicsit túl gondolod ezt a kábel kérdést, mint az audiofülek a hangzást. Pl. hiába van rézből, kb soha nem fogod megtudni milyen tisztaságú, milyen és mennyi szennyező anyagot tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy az acélnak nagyságrenddel jobb a szakítószilárdsága, plusz a magasabb frekvenciák a skin hatás miatt nem a drót teljes keresztmetszetén, hanem annak felszínén közlekednek. Vagyis nem az ördögtől való a réz bevonatos acél.

Ja, és mielőtt bevezetnéd a levezető csőbe, előtte csinálj egy kis hurkot. Ez a kis hurok arra jó, hogy amikor esik az eső, az alján lecsepeg a víz, így az eső(hó/jég olvadás) nem fog befolyni a csőbe. Plusz a cső végén is legyen egy ilyen kis kunkor, ha mégis beázna valamiért, azt ne egyenesen a lakásba vezesse. Vagy legalább a bevezetés előtt 20-30 cm-re tegyél a kábelre valami bumszlit(pl. a szilikonból egy gátat), amin megakad a víz, és ott cseppen le, a nagyja nem jut el a csőig.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19115) Zirowe válasza cigam (#19114) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Tehát akkor szerinted 45 méteres távon nagy parabolával nyugodtan lehet réz bevonatos acél, a veszteség nem fogja zavarni a vételt?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19116) cigam válasza Zirowe (#19115) üzenetére


cigam
félisten

Egy átlagos 51m hosszú RG6 kábel csillapítása 2GHz-en 26dB.
Az RG6 elég jól körülírja mit kell tudnia a kábelnek függetlenül attól, hogy miből és hogyan készítették. Persze a kínaiak bármire rányomtatnak bármit, szóval lyukra is futhatsz, de ha megbízható helyről vásárolsz kicsi a veszély.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19117) Zirowe válasza cigam (#19116) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Csakis megbízható boltból veszek. :)

Rendben, nagyon szépen köszönöm a segítséget! :R

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19118) Atomantiii válasza Zirowe (#19115) üzenetére


Atomantiii
őstag

3x-os árnyékolású kábelt vegyél.

(#19119) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Utolsó kérdés, mert szó esett a földelésről és a villámvédelemről.
A tartó és parabolának megoldom a földelését fent a tetőn.
A koaxoknak elég egy-egy ilyen a lakáson belül a tv elé beiktatva?
Nem kell túlfeszvédő vagy földhurok leválasztó?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19120) garga01 válasza Zirowe (#19119) üzenetére


garga01
senior tag

Ez elég a box elé, földhurok a kábeltv-hez kell maximum, antennához nem.
De ha vihar van, a konnektorból való kihúzás, és az antennakábelek kihúzása a legjobb módszer.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#19121) garga01 válasza Hieronymus (#19112) üzenetére


garga01
senior tag

Pontosítsunk kicsit, a V/H polár váltás 13/18V-al megy, nem 5/12-vel.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#19122) azbest válasza cigam (#19116) üzenetére


azbest
félisten

Nem tudom parabolánál ez mennyire probléma, de táv táplálásnál nem csak a jellel, hanem a tápfeszültség eséssel is kell számolni. A rézben kisebbet esik a feszültség, bár mivel itt nem amperekről van szó, lehet lényegtelen.

(#19112) Hieronymus
nem csak a V és H különbözik, hanem a 22kHz-es kapcsolójel is számít. Az kell a 11.70–12.75 GHz közti lekeverésére. Szóval 4 állapotú lehet. Nem tűnik jó ötletnek két boxot felfűzni és az lnb tápjával játszani. Max akkor működik, ha minden nézni akart adás ugyanabban a sávban van. Szóval a két független twin jó lesz.
Vannak okosabb megoldások, amikor egy kábelre fel lehet fűzni több erre felkészített boxot és a másik végén egy-egy boxhoz rendelt frekvenciára keveri le a jelet, de azt hiszem lnb ilyet nem tud, hanem más közbülső eszköz, multiswitch. Olyanokhoz meg quattro lnb a faja, ami 4 kábelen a 4 állapotot kezeli és a switch minden végpontnak ki tudja választani melyik kell épp adni.

(#19106) Zirowe
hotbir-öt emlegetsz, de abból több is van. Ha a 13E-re gondolsz, akkor oda valsz bőven jó.

Ha személyesen veszed, akkor nézd meg a végét a kábelnek. Az utp kábelnél eléggé látszik a futtatotton hogy belül más a színe a vágásnál. Gondolom koaxnál is.

[ Szerkesztve ]

(#19123) garga01 válasza azbest (#19122) üzenetére


garga01
senior tag

Az egykábeles megoldást unicable-nek hívják, a mostani tv-k is támogatják már sokszor, érdemes megnézni a leírását tudja-e. Nem feltétlen kell hozzá multiswitch, unciable LNB-t is lehet venni (persze jóval drágább mint a "sima"). Sok nem szolgáltatói set top box is támogatja. Persze mérlegelni kell ár/érték arányon, ha minden végeszköz támogatja, érdemes beruházni és akkor tényleg csak 1 kábel kell.

HotBird műholdból valóban több van, de mind a 13K pozícióban van, szokás egy néven hivatkozni rá. Szerinte az Eutelsat vagy régi nevén Eurobird-re gondoltál azokból van valóban több is. [link]

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

(#19124) cigam


cigam
félisten

Az AMIKO Impulse T2/C
- DVB-C felvételeit be tudom olvasni/lehátszani PC-n?
- Egy 5órás felvételt képes egy fájlba rögzíteni?
- Ha nem, és darabol akkor 1 fájl milyen hosszú?
- Időpontra is programozható? Pl. minden nap vegyen fel 8-tól 5 órát az adott csatornáról?
- Mekkora lemezt/partíciót képes kezelni?

Böngésztem az angol Manuel-t de nem tudok külföldiül :B Esetleg van magyar is?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19125) pjen válasza cigam (#19124) üzenetére


pjen
félisten

Fel tud venni TS formátumba,szerkezthető,lejácható PC n.Programozható is.Szerintem rendeld neten,ha nem jó vissza küldöd.

(#19126) cigam válasza pjen (#19125) üzenetére


cigam
félisten

Köszi! Céges lesz, így nehéz.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19127) farkas-j válasza cigam (#19124) üzenetére


farkas-j
őstag

Csak a kódolatlan adásokat lehet PC-n megnézni.

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#19128) cigam válasza farkas-j (#19127) üzenetére


cigam
félisten

Nem probléma, a mienk olyan (helyi tv digitális archiválásra kell)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19129) gulyasa


gulyasa
őstag

Hali!

Létezik-e olyan (pl. Android-os) elsősorban médialejátszó eszköz, amiben másodsorban DVB-C tuner is van?

Tehát nem egy set-top-box-ot keresek, amivel pl. MKV filmeket is lehet nézni külső tárolóról, olyanom most is van már egy jó ideje... (Golden Media 9080)

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#19130) PeterPH válasza gulyasa (#19129) üzenetére


PeterPH
senior tag

Talán egy Vbox.

(#19131) azbest válasza gulyasa (#19129) üzenetére


azbest
félisten

Nekem egy raspberry pi-re van dugva tuner, tvheadend telepítve rá. S hálózaton át van hogy nézek róla tévét. Fire tv 4k stick-kel dream player appal (h264 tévé adást hardveresen valamiért nem szereti, de sd adás elmegy szoftveres módban is), mibox androidtv-n Tvheadend Live Channel appal a beépített tv módba integrálódba. Telefonon a konyhában tvhclient appal. És 20-25 dolcsi körül vannak olcsó kínai tunerek (mygica t230 változatok és astrometa változatok), amelyek működhetnek vele.

A rögzítés és több tuner használatával párhuzamosan több különböző adás nézése, rögzítése is megoldható így. A rögzítést samba megosztásos nasra is lehet tenni.

Persze az is megy, hogy maga a pi legyen a médialejátszó, kodi felülettel, csak nekem streaming elfizetésekhez a rendes android alapú és támogatott rendszerek kellenek.

Van olyan tuner, amit talán közvetlenül is bedugható andoidtv eszközbe is és a hozzá való app telepítéséve működhet a beépített tvnézővel. De egyrészt ritka, vagy nehezen beszerezhető, másrészt lehet pont a C módot nem tudja, csak a T-t azzal a szoftverrel. És így nem is kell a tévé kábeléhez közel lennie a megjelenítőnek, mert wifin is szépen megy.

[ Szerkesztve ]

(#19132) Hieronymus válasza gulyasa (#19129) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

DVBPlayer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dvbfinder.dvbplayer

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19133) Bozek válasza PeterPH (#19130) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ez nem is rossz. 4 tuner van benne, úgyhogy simán megéri szerintem. Bár neki Android-os médialejátszó eszköz kell, ez meg nem az, csak TV.

(#19134) gulyasa válasza Hieronymus (#19132) üzenetére


gulyasa
őstag

Ez csak egy app...
Nekem eszköz kell, nem egy program.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#19135) cigam


cigam
félisten

Létezik olyan program, aminek bejelölök n+1műsort (pl egy sorozat, vagy egy film) és azt EPG-n folyamatosan keresi, hogy lesz-e valamelyik adón adásban. Ha megtalálja, akkor bejelőli nekem megnézendőnek. Ha eljön az idő oda is kapcsol/felveszi.
Mint a port.hu figyelő szolgáltatása, csak továbbfejlesztve.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19136) Bozek válasza cigam (#19135) üzenetére


Bozek
nagyúr

DVBViewer Recording Service (vagy a fizetős Media Server), ha azon belül megvan az EPG. A következő dolgok kellenek hozzá:
1. Először a Search EPG-nél be kell állítani a keresést, hogy tényleg csak azt vegye fel, amit szeretnél. Itt beállítasz a Timer Settings-nél mindent, és kipipálod az Auto-create recording timers-t. Majd alul adsz egy Preset name-t neki, aztán elmented. Így fent a Search preset lenyíló menüben ott kell lenni a megadott névnek. Ha már nem kell a keresés, akkor fent a Search preset-nél kiválasztod, majd alul a Delete-el törlöd.
2. A Timer-nél kiválasztod, hogy Internal Task Timer, majd nyomsz egy New Timer-t. Itt már csak beállítod, hogy mely napokon fusson le (érdemes mindig, amikor lefut az EPG Update), majd alul kiválasztod a Create timers automatically-t, aztán elmented.

Így a kiválasztott időben leellenőrzi az EPG-t és ha a mentett keresésnek megfelelő adást talál, akkor beállítja hozzá a felvételt. Én egy időben így állítottam be mindig a Juventus meccsek felvételét, csak ott arra is kellett figyelni, hogy az "élő" szöveg a címben volt, a "Juventus" meg a description-ben.

Ja, és ha a Media Server-en (nekem ez van meg) belül állítottál be E-mail-t, akkor küld is egy üzenetet, hogy milyen felvételeket állított be neked. Nem tudom, hogy ez RS-ben hogy van, de úgy emlékszem, hogy az is tartalmazta ezt a lehetőséget.

Szerk: Én xEPG-t használok az EPG letöltésére, ott a beállításoknál van olyan, hogy Call Auto Timer after import. Ezzel elvileg a 2-es pont ki is iktatható, bár nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#19137) Bozek válasza cigam (#19135) üzenetére


Bozek
nagyúr

Most leteszteltem az xEPG-s cuccot is, hozzáadja simán.

(#19138) Hieronymus válasza gulyasa (#19134) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

SDR driver
https://play.google.com/store/apps/details?id=marto.rtl_tcp_andro

Ez a driver. Neked olyan USB DVB-C támogatású rudacska kell, amiben RTL2832U chip van.
Ha van DVB-T/T2 támogatása akkor DAB+ rádióadók is elérhetőek. (A hardver azonos, csak szoftveres korlátozás van, amit átlép a driver.)

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#19139) cigam válasza Bozek (#19136) üzenetére


cigam
félisten

Hú ez jól hangzik. Köszi!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#19140) RR-13


RR-13
őstag

Sziasztok.
Esetleg tudja valaki, hogy miért lehet az, hogy a most vásárolt SENCOR SDB 5003T DVB-T készülék SCART csatlakozóján nézve a műsorokat, a Tv képének a két oldalán 1,5cm-es fekete csík van?

Az ALCOR, és a Wayteq -nél nincs ilyen probléma, azon szépen kiadja a kép mindkét oldaláig a teljes képet.
Próbáltam minden felbontással, de nem tudtam megoldani. Új Firmware nincs hozzá a gyártó, és a magyar oldalon sem, sőt, még a gyári 1.0-ásat sem tették fel 2019. július óta. :(

[ Szerkesztve ]

(#19141) Diák66 válasza RR-13 (#19140) üzenetére


Diák66
őstag

Elég drága készülék a tudásához és a márkájához képest. Esetleg egy scart RCA átalakítót megpróbálhatsz, ha van kéznél. HDMI-t olcsón nem lehet átalakítani. (talán kínából rendelve igen)

(#19142) wassermann válasza RR-13 (#19140) üzenetére


wassermann
Topikgazda

A TV menüjében nincs esetleg a képbeállításoknál valami "Auto", ami felülbírálja a beérkező jelet és széthúzza a képet rendesen?

(#19143) RR-13 válasza Diák66 (#19141) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi a tippet. :K
Azzal még nem teszteltem, mert nem találom, de szerintem azzal is ez lenne a helyzet, mert 3 készülékben sem adja ki a teljes képet, és 3db SCART-al is próbáltuk.

Teszteltem a HDMI kimenetét, ott szépen kiadja a teljes kép széléig a képet, csak a SCART nem.
Valóban itthon nagyon drága az átalakító.

Gondoltam rendelek egy HDMI -- SCART átalakítót eBayen 2.200 Ft a legolcsóbb, de nehogy már én költsek még a gyártó hülyesége miatt rá :F
A szerviz azt mondta nincs új szoftver hozzá, és nem tud tanácsot, adni, vegyek ALCORt :D

4 napja vettem a Sencort, még visszavihetem 14 napon belül. :U

(#19144) RR-13 válasza wassermann (#19142) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi Neked is. :B
De van, és ennyire tudja széthúzni a jelet, hogy ott van a két fekete sáv oldalt.
Mintha a fekete sávot is a vevő továbbítaná a kép részeként. Ez a baj. :(((

(#19145) RR-13 válasza Diák66 (#19141) üzenetére


RR-13
őstag

Most néztem, és nincs RCA bemenet, csak kimenet (RCA OUT), így oda hiába is próbálnám. :N

Ráadásul ez egy HDD Sony asztali felvevő, ami össze van kötve a Tv HDMI csatijával, és HDMI is csak OUT van rajta.
Viszont ha lenne HDMI IN, akkor össze tudtam volna kötni a vevővel úgy, de így nem.

A Samu Tv-én nincs SCART csak HDMI, de én nem oda szeretném egyből dugni, mert akkor nem tudok felvenni adásokat.

Elővettem egy régi ALCOR 2600-ast, és ugyanazzal az összekötéssel, ahogy a Sencort próbáltam, itt szépen teljes kép van. :K

[ Szerkesztve ]

(#19146) wassermann válasza RR-13 (#19144) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Igen, valószínűleg ez a baj. Ezzel tényleg csak egy javított, új firmware tudna mit csinálni

(#19147) Kroni1


Kroni1
veterán

Sziasztok!

UPC volt nálunk a földszintes családi házban 2 tévén, de egy ideje lemondtuk mert nincs rá szükség. Ugyan a lemondás után is megmaradt pár csatorna, de rengetegszer elmegy a kép, ezért az ingyenesen fogható csatornákat szeretném inkább egy dvb-t antennával befogni az említett két tévén. A tetőtérbe szeretnék venni egy antennát, vagy akár a tetőn kívülre is el tudnám helyezni, ha az inkább ajánlott, bár ez kétségtelenül némi többlet munkával járna.
Melyik megoldást ajánlanátok inkább? Esetleg konkrét típust is megköszönnék.

Másik kérdésem az lenne, hogy fent a tetőtérből egy UPC-től kapott (ha jól emkékszem F-csatis) osztóból megy le a két szobába 2 koax kábel a tévékhez. Ezt esetleg tudnám használni az új dvb-t antennával, vagy valami másféle osztót kéne beraknom? Ha két tévére osztanám el a jelet akkor jelerősítőre is szükségem lesz?

Köszi bármilyen tanácsot!

(#19148) kolor


kolor
csendes tag

Sziasztok!

Meghalt a Topfield TF-5000 PVR két kábel tuneres videó felvevőm. DIGI hálózatot használok.

Ehhez hasonló tudású új vagy használt felvevőt keresek, amely:
- legalább 2 vagy több KÁBELTV műsor egyidejű felvételére képes
- hálózati NAS-ra is képes felvenni
- a felvétel vágására képes (pl. kivágni egy részét)
- EPG-t jól kezeli

Opcionálisan hasznos lenne:
- Android mobilról felvételt indítani, beállításokat módosítani, TV műsort vagy felvételt mobilon megnézni.
- YouTube videók is megnézhetők.

Melyik készüléket javasolnátok (új vagy használt)?

[ Szerkesztve ]

(#19149) Danielnick


Danielnick
csendes tag

Sziasztok!

Mamámnak szeretnék dvb t2 es antennát venni. Neki elég bőven a 12 kódolatlan csatorna. Szerintetek működhet önmagában antennával? A tv új, tudja a támogatást. Ha igen milyet ajánlotok? Beltéri, kültéri?Ha nem milyen egyéb eszközt javasoltok hozzá? Köszönöm szépen előre is a válaszokat.

(#19150) Bozek válasza kolor (#19148) üzenetére


Bozek
nagyúr

Pont nemrég volt róla szó: [link]

Vágásra talán valamelyik alkalmazással képes lehet, bár nem vagyok otthon annyira az Android TV-ben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.