- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Dominó85: Chuwi Vi8 - Belépő szintű, kellemes árfekvésű, Windows 8.1 alapú, 64bites tablet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Retro: 3dfx Voodoo 2 SLI
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Ebből is látszik, hogy a GFlops csak egyetlen mérőszám, és mennyire nem lehet egyetlen mérőszám alapján megítélni valamit. Én tanultam (rendesen órán tanították!) :DD
-
JulWCZar
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Na igen, de a 76os Cray-1 is már 83 MHzen futott, és 64 bites volt.
Sőt, azt hiszem a Cray gépek már 94ben elérték az 1GHzet. Mindenesetre minden példányuk egy műalkotás. -
GhanBuri Ghan
őstag
Es milyen architektura lesz 15 ev mulva! Jelenlegi orajel, tranzisztor noveles mar sokaig nem fokozhato, hacsak nem vallaljuk fel, hogy a szamitogep 1KW-ot fogyaszt stabilan... Az Intel a korai nagygepek megoldasait (pl. pipeline-ok, cache) vette at, kivancsi vagyok egy mostani nagygep architekturaja mennyiben mas egy asztali gep procijanal.
-
JulWCZar
senior tag
Ez állati! Olvasgattam egy kis számítógép-történelmet, és a Cray szuperszámítógépek oldalára tévedtem. Ezek a gépek mindíg is az abszolút jövőt jelképezték, hihetetlen teljesítménnyel bírtak, és nem voltak hatalmas dögök, ebből kifolyólag a latency sem volt túl magas a rendszeren belül, ez által méginkább hasonlatosak egy hagyományos számítógéphez (az alakjuk is úgy volt megtervezve hogy az összeköttetések a lehető legrövidebbek legyenek).
Namost: adott a Cray-2, 1985ös számítógép, maximum 2 GigaByte ram, és 1.9 GigaFlops lebegőpontos teljesítmény.
A Sandra (nem röhög) szerint 1.94 Gflops az 1300as Durci teljesítménye.
Ha már csak a memória negyedével számolunk, akkor van egy Cray-2m!!!!!
-----
Mellesleg, ha valakinek nagyon izom gépe van, próbálja meg űberelni az 1991es Cray C90-et.
-----
Link: http://136.162.32.160/company/h_systems.html
Aktív témák
- Samsung A56 5g 8/256gb alza garis
- Weller PU 81 állomás + WSP 80 páka szett + Extrák (Keveset használt!)
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)!
- I7-8700 / 16gb ddr4 /Xfx Rx 5700xt/Ssd/Hdd
- Samsung Galaxy S23 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest