- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #58015 üzenetére
Nincs jelölés a lapon?
-
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #58000 üzenetére
Arduino-val kevesebb, mint 2.000ft.
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #57979 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57977 üzenetére
Üdv a lejtőn.
-
Saccco
nagyúr
válasz
vargalex #57932 üzenetére
Eachine E011 / Boldclash Bwhoop / Furibee H801 / Eachine E011C / JJRC H67
Sőt a Furibee F36 sokszor van akcióban, kipróbálni a dolgot kiváló az is. ~$7
szerk.:
Értem. Akkor más ad neked majd jó választ.
Nem vagyok otthon az X5C forma gépekben. Csak a Whoop-okban.
Vagy elolvasod a cikket és megadod magadnak. -
Saccco
nagyúr
válasz
user112 #57928 üzenetére
Itt egy angol nyelvű útmutató - helyenként chinglish.
E010, de a E011 is ugyanez. -
Saccco
nagyúr
Kínlódtok itt az F3, F4 vezérlőkkel... a Silverwhoop-ok meg F0-án mennek.
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #57825 üzenetére
A kereső vajon mire jó...
Jackal tesztet is írt róla.
Amúgy azért olcsó, mert kint van a V2, Plus .(#57823) Baku:
Milyen gép volt az? -
Saccco
nagyúr
válasz
AMDaZERG_1 #57801 üzenetére
Ezért jó a whoop, nem néznek ki annyira.
Vagy még nem néznek ki.--------------------
Más:
When your brushed whoop flies like this, why bother flying anything else? JBFPVAmi érdekes a leírásban:
"testing out dem 4 blade LDARC TBS clone propz" - Ez lehet az. (20db ~2000ft)Értékelésben valaki azt írja, hogy meglepően halk propellerek.
-
Saccco
nagyúr
válasz
AMDaZERG_1 #57799 üzenetére
Mész piknikezni? Tányért is pakolsz be?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57765 üzenetére
Long range FPV-ben nem vagyok otthon.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57763 üzenetére
A headless mód minden csak nem segítség.
-
Saccco
nagyúr
A 3-pin-es csatlakozóval, amit említettél.
Amin nem volt arra forrasztottam csatlakozót. A 19kkv motorokhoz adott csatlakozó kiváló. De a bc alaplap tetején lévő 3-as csatlakozót is lehet használni, vagy csak a házát.Az átalakító csatlakozó, hobbykingről való.
Szerk.: ha van multimetered akkor ki tudod mérni, hogy melyik melyik. Egyébként ugyanaz, csak van még egy pont. De a többi lapon is vannak még ilyen pontok.
-
Saccco
nagyúr
Boldclash P01 charger for 1S LiPo and LiHV batteries - muteFPV vágja.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57738 üzenetére
Lehet venni egy-két helyen szivacsot. Nekem mondjuk a 3D nyomtató dobozából is megmaradt.
Egyébként egy távirányító-hordtáska van benne, mellette pont elfér a szemüveg. Alul a nehéz dolgok. A nyitóoldalhoz közel maguk a gépek.
Beleférnék a közepesbe is, de a szemüveg túl magas ahhoz. Ez az egyik, amiért elkezdtem nézni a csík szemüvegeket és kérdeztem rá arra, hogy ki mivel repül.
Eléggé feltűnést lehet kelteni vele.Egy bajom van vele, hogy nem tudom a hátamra venni.
Esetleg még egy fotós hátizsák jó lenne.(#57740) SpydeR3412:
Egy 816 készlet 1.500ft
Itt vannak a méret adatok:
6mm - up to 50mm props - 80mm - * 18 grams
7mm - up to 50mm props - 80mm - * 20 grams - for 0716 motors
7mmXL - up to 55mm props - 90mm - * 27 grams - for 0720 motors
8mm - up to 66mm props - 100mm - * 30 grams - for 0816 motors
8.5mm - up to 66mm props - 100mm - * 34 grams*finished fpv build weights as light as
(#57741) Peaceliker:
Igen, hamar kilapulnak a súly alatt. A csattanást azt bírják.(#57742) Baku:
Azzá kell tenni. Ez egy DIY csoport. -
Saccco
nagyúr
Minek a lőszeres láda az akkuknak?
Mr.Steele is csak kartondobozban tartja...
-
Saccco
nagyúr
Nekem iSDT SC620-om van. Nem szoktam figyelni, hogy hogyan kötöm rá. A 2warrior board-nál előfordul, hogy nem annyira állítom a tekerőt, ahány akksi rajta figyel, olyankor a töltő egyből visít, hogy figyelj paraszt.
Jó az intelligens töltő, ha már a user nem az.(#57713) ggggg5:
Nem rossz, csak Whoop-ba nem annyira jó.
Egyébként pl. pont az X5U 816-os motorjaira lehet az egyik legjobb Boss-t építeni.---------------------------
Mások:
- Úgy néz ki, hogy fognak majd Boss vázakat gyártani karbonból.
- Az Alienwhoop V2.1-ben van Blackbox log
- A fenti dologtól függetlenül került az egyik Betaflight fejlesztő figyelmi körébe a Whoop-ozás
- A fenti két állításból valami komolyabb fejlesztés kerülhet ki Betaflight+Whoop témában. (Bővebben) -
Saccco
nagyúr
Jumper T8SG $69.99 GB Flash deal.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57704 üzenetére
UAVFutures figura arra esküszik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #57695 üzenetére
Egy Fatshark HD3 is mozis?
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #57690 üzenetére
Én átveszem tőled aztán negyedáron...
----------------------
Más:
Ki milyen szemüveggel repül?
Megéri egy csíkszemüveg?
Melyik az ár-érték arány bestbuy?
Nem gáz a relatíve kicsi FoV? -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57677 üzenetére
Az a baj, hogy nincsenek kiemelkedően jó 31mm-es propellerek. Ez a terület még várat magára.
A 3 ágú lehet a jó választás.
Illetve a TBS-nek van egy ducibb propellere, nem tudom milyen lehet, de érdekes.szerk.:
Szerintem az a baj ezekkel a kicsi gépekkel BL oldalon, hogy a tower sok. Sokat lehetne spórolni egy egybe lappal. -
Saccco
nagyúr
válasz
st6969 #57669 üzenetére
Igazából bárhonnan jó, ahol van. De mielőtt beleugrasz.
- Ha silverware gépet szeretnél majd, akkor jó a JJRC H67 / Boldclash Bwhoop B03 és a Pro / Furibee H801 / Eachine E011 - Ez fenntartásokkal / Eachine E011C.
- Kell egy kis elszántság és barkácsolási hajlam
- Valószínűleg kell egy jobb távirányító
- FPV kamera
- Szemüveg
vagy
Vehetsz komplett gépet megkímélve magad a szívás ezen részétől, pl.: BetaFPB Beta65S lite repkész formában $50. Ehhez csak egy szemüveg kell.Teréz Atya például a Babyhawk-ra gondolt. Magyar cikk róla.
(#57670) SpydeR3412:
Csak most vettem észre, hogy közben lett még két komment, mire válaszoltam. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57665 üzenetére
A súlykülönbség miatt a 19000kv-s 615 kb. partiban az erősebb 716-okkal, a 617 még túl is lép rajtuk. Csak a 617 nem bírja addig, mint a 716 és még drágább is.
-
Saccco
nagyúr
válasz
-Ronnie- #57657 üzenetére
Volt egy teszt erre. Leteszed a gépet magad elé, hogy mögötte legyél. Kihúzod a jobb kart (mode2) valamelyik sarokba és gázt adsz neki, ha fejreáll, akkor a kar elhúzásának ellentétes oldalán lévő motor gyenge. Ha elemelkedik, akkor nem az a motor a hibás.
Nem vagyok 100%-ig biztos a módszerben, de valahogy így rémlik. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57656 üzenetére
Azok nagyon jó motorok. Még Mr.Steele is megküldte egy körre. Valamint valóban jó drágák, de ez ilyen.
De akkor már miért nem az Unicornisok ereje kell?
Igaz ezek 617-esek.Hasonló motorok más gyártónál:
BetaFPV 615 19500kv - épp sold out
MMW 615 19000kv - ez még drágább -
Saccco
nagyúr
válasz
st6969 #57643 üzenetére
Esetleg olvasd el ezt a cikket az apróságokról: Tiny Whoop (+ FPV)
(#57646) F.E.K.. :
Nem jól érted, kicsit összezavartalak.
Ha a Beta65S lite-ot veszed, akkor kell a távirányítóhoz a multiprotokoll modul, mert az a távirányításra a Bayang protokollt* használja.
Ha a másikat a sima Beta65S-t veszed, akkor nincs szükséged a multiprotokoll modulra, mert abból tudsz olyat venni, ami natívan képes a távirányítóddal beszélgetni. FrSky a FrSky-jal, Flysky a Flysky-jal, DSMX a Spektrummal, stb.Ha akarsz játék gépekből silverware-es gépeket gyártani, kell hozzá elszántság, néhány alkatrész és kitartás, akkor szerintem nyugodtan rámehetsz a lite-ra modullal, ha a készebb megoldásokat szereted, akkor felár ellenében inkább a közvetlenül FrSky képes gépre menj.
Akár az eredetileg linkelt Turnigy távval is tudsz érvényesülni, ha a Flysky verziót veszed a nem lite 65S-ből.*A protokoll az a nyelv amivel a gép és a távirányító egymással kommunikál.
-
Saccco
nagyúr
válasz
F.E.K.. #57638 üzenetére
Igen ehhez is kell a multiprotokoll modul. Egyedül a Jumper-hez nem.
KétHárom lehetőséged van:
- Építesz egy modult. Esetleg veszel egyet Goebish-től.
- Megveszed az olcsó copy-ját. A hatótáv nem túl nagy.
- Veszel egy iRangeX IRX4 Plus-t, ez mindent visz, mint a Jumper. A fentiek csak az NRF24-gyel kompatibilis protokollokat viszik. Másik frankó funkció ebben a modulban az, hogy a táv felületéről lehet mindent beállítani, nem kell a karokkal bohóckodni a protokollok váltogatásához.vagy nem Lite-ot veszel, hanem Beta65S-t és kiválasztod a neked tetsző protokollt. Ez nem silverware-s, hanem Betaflight gép.
-
Saccco
nagyúr
válasz
F.E.K.. #57631 üzenetére
kitartó vagy.
Ahhoz a távhoz kellene még egy multiprotokoll modul is, nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy kompatibilis ezzel a verzióval. Hosszabb távon szerintem jobban járnál egy Jumper (T8SG sima, plus) vagy FrSky (pl.: Q X7) rádióval. A FrSky az egyik legnépszerűbb eszköz, a Jumper meg simán megeszik mindent. Igaz ezek drágábbak, mint amit linkeltél. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a FlySky is elég népszerű és majdnem mindenféle gépből létezik kompatibilis megoldás.
A kinézett géphez nem feltétlenül kell távot venned, létezik RTF szettben is, úgy nem $43, hanem $49. Igaz egy elég egyszerű távot adnak mellé.
A szemüveg megy a gép kamerájával, sőt a többivel is.
-----------------
Más:
BetaFPV elkezdte árulni a AlienWhoop F4 V2.1-et. -
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #57614 üzenetére
Húzd ki az antennát lent vagy fent.
-
Saccco
nagyúr
Acro-ban nehéz repülni. Főleg, ha megfertőzöd magad az angle mód rossz szokásaival. Joshua Bardwell-nek van erre is, mint minden másra is videója. A lényeget jól elmagyarázza (vagy angolázza
).
A legfontosabb rész az, hogy stabil (angle) módban teljesen mást szabályozol, mint acro-ban (más néven rate). Előbbiben a különböző irányok maximális dőlését adod meg, az előre beállított maximális értékhez képest. Vagyis, ha a beállított érték 70°, akkor a félig elhúzott kar 35°-ig fogja dönteni a gépet. Ha semmit sem húzol semerre, akkor a gép automatikusan stabil állásba irányítja magát.
Acro-ban ezzel szemben a gép forgási sebességét határozod meg a kar állásával az adott tengelyen. Például, ha a rate 360°/sec, akkor ha teljesen előre tolod a jobb kart (mode2 pitch), akkor másodpercenként 360°-ot fog fordulni a gép azon a tengelyén. Ha előre nyomod, de csak pár millimétert, majd ezek után elengeded a kart, akkor a gép a korábban kapott beállított dőlést tartja (ameddig elért, míg a kart tartottad), egészen addig, amíg a kart nem húzod vissza az ellenkező irányba. Célszerű a gépet, mindig a haladási irányával megegyező irányba fordítani, különben hamar kontrollálatlanná válik a helyzet. A fordulásnál nagyon fontos, hogy mindkét kar egyidejű egyirányú húzásával lehet szépen fordulni (yaw és roll).
Ha még nem sokat angle-ztál és érdekel az acro, akkor célszerű egyből azt erőltetni, hogy minél hamarabb ráálljon az agyad arra az irányítási formára és berögzüljön az izommemória is.
Mostanában nem gyakoroltam, de kb. 5-6 akku után egy lakáskör menni fog, feltéve, hogy nem mész neki semminek.(#57606) KaiotEch:
Annyira nem vagyok még pro.
Amúgy a minőség elég rossz lett. Átállt az FPVviewer a rosszabb minőségre. Mindig befagy és véletlenül az adatokat is töröltem, nem csak a gyorsítótárat. -
Saccco
nagyúr
Jatszótéri móka, a végén két hosszabb vágatlan etap.
-
Saccco
nagyúr
Nézd végig a lapot, ha nem látsz egyik alkatrészen sem sérülést, akkor próbáld meg kicserélni a kristályt hátha az a gond. A két lábas kristályoknak nincs polaritása. Nem vagyok elektroműszerész, csak én ezt próbálnám meg.
(#57584) syler123:
Úgy értettem, hogy olyan kapcsolót, ami nem fix. Taranis-on van ilyen.
Elvileg channel 12-re beállítod, átkapcsolod, meg vissza és már megy is bind módba. A modulon nem fogsz semmit se látni. Legyen egy gép előtted, ami a távra vár és úgy nyomd be neki, ha megy akkor binddelnek és kész.Ezt másolták le azokkal a modulokkal, ezért gondolom, hogy mennie kell.
goebish/nrf24_multipro
"Create a model in OpenTX using external module in PPM mode, 12 channels and TAER sequence order."
Annyi, hogy neked nem OpenTX.Channel 12: Reset / Rebind
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #57572 üzenetére
Tudom. Egyébként maga a funkció alapból össze is van kötve az arm-mal. Illetve arm után nem egyből él, csak ha a gáz elér egy beállított százalékot.
(#57574) SpydeR3412:
Kíváncsian várom.
Egyébként az nem jó, ha nem ül szintig. Kinyírhatja motort, ha ráesik.(#57576) Gh0sT:
A beállításokat nézd majd át.
Nézegesd meg, hogy hogyan kell a csatornákat a Deviation-bel beállítani.A config-ban a DEVO-t válaszd.
// *************Transmitter Type Selection
//#define USE_STOCK_TX
#define USE_DEVO
//#define USE_MULTIA protokollnál alapból az Autobind-en áll, de ehhez fix id kell a távra, nem próbálkoztam még vele. Nekem egyszerűbb a beállított kapcsolóval bind módba tenni a modulomat.
// *************Radio protocol selection
// *************select only one
//#define RX_BAYANG_PROTOCOL
#define RX_BAYANG_PROTOCOL_TELEMETRY
//#define RX_BAYANG_PROTOCOL_TELEMETRY_AUTOBIND
//#define RX_BAYANG_PROTOCOL_BLE_BEACON
//#define RX_BAYANG_BLE_APP
//#define RX_NRF24_BAYANG_TELEMETRY
//#define RX_SBUSEzek a csatornák, amiket be kellene állítani, itt az 5 és 6 fontos.
//*************Assign feature to auxiliary channel. NOTE - Switching on LEVELMODE is required for any leveling modes to
//*************be active. With LEVELMODE active - MCU will apply RACEMODE if racemode channel is on, HORIZON if horizon
//*************channel is on, or racemodeHORIZON if both channels are on - and will be standard LEVELMODE if neither
//*************racemode or horizon are switched on.
#define ARMING CHAN_5
#define IDLE_UP CHAN_5
#define IDLE_THR 0.05f //This designates an idle throttle of 5%
#define LEVELMODE CHAN_6
#define RACEMODE CHAN_7
#define HORIZON CHAN_8
#define RATES CHAN_ON
#define LEDS_ON CHAN_ONA PID-ek és filterek alapból a Whoop-okra vannak állítva.
(#57577) SpydeR3412:
Biztos ideges lesz a nagy erőtől. -
Saccco
nagyúr
Nem kapott fordított polaritást?
Azon gondolkodok, hogy lehet pont a kristály halt meg a lapon. Az a henger bal oldalon kicsit lejjebb.
Ha a gyári távot nem használod, abban találsz cseredarabot.
szerk.: Ha nem láttál mágikus füstöt. Megnéztem egy lapot, azon nem vettem észre így hirtelen chipmelegedést.(#57568) Gh0sT:
Nincs értelme cserélgetned a lapokat. Az E011/H67/B03 és a Beta light is képes ugyanazt a szoftvert futtatni, nevesítve a silverware-t. Én a silverware NotFastEnuf verzióját ajánlom (NFE fork).Nagyon könnyen lehet definiálni, hogy milyen lapra szeretnéd feltenni. A beállítások többi része azonos a lapok között.
// *************DEFINE FLIGHT CONTROLLER HARDWARE
// *************SELECT ONLY ONE
// *************uncomment BWHOOP define for bwhoop, bwhoop pro, E011C Santa Edition, and Beta FPV Lite Flight Controllers
// *************uncomment E011 define for E011 flight Controller
// *************uncomment H8mini_blue_board for the H8 mini flight controller with blue circuit board
#define BWHOOP
//#define E011
//#define H8mini_blue_board
//#define Alienwhoop_ZERO // requires defining RX_SBUS radio protocolKorábban próbáltam a különböző gyári szoftvereket, gondolok itt a H67-re és a Boldclash-re, ezekhez képest az alap silver ég és föld. A most már angle-re is jobban kihegyezett NFE verzió meg megint dobott a dolgokon. Egyedüli érdekesség/furcsaság az idle-up funkció, ez nem engedi leállni a motorokat akkor sem, ha a gáz nulla, így mindig irányítható marad a gép, viszont amikor a földön van akkor pattog tőle.
-
Saccco
nagyúr
Ne csak a Whoop legyen...
Micro Flying Wing for V911/F949 receiver bricks
3D nyomtatott csupaszárny 400mm. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57530 üzenetére
Létezik, amit szeretnél.
Inspirációért nézz szét MMW kapcsolódó oldalán.-----------------------------
Más:
Végre van kép az Alienwhoop Zer0 korai kézzel készült alaplapjáról: -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #57525 üzenetére
2018.05.13 utáni, valahol előtte mahinált a PID-ekkel. Most meg a P, I és D számítási módján babrálnak valamit. Azt súlyozzák, hogy mért vagy hibával számolt legyen-e. Nem pontosan értem.
Korábban ezt mindig kivettem, de nagyon jó. A biztonsági funkció is, hogy nem engedi élesedni a gépet, amíg a gáz nincs levéve. (idle up ~ airmode)
//*************Arm switch and Idle Up switch (idle up will behave like betaflight airmode)
//*************comment out to disable
#define ARMING CHAN_5
#define IDLE_UP CHAN_5
#define IDLE_THR 0.05f(#57519) belakiraly:
Elég speciális csatlakozónak nézem, nem is láttam még ilyet.(#57526) Peaceliker:
Mit találtál? Mire? Akku?(#57528) Peaceliker:
Korábban vettem balance csatlakozó készletet azon volt szilikon kábel, amit a sima csatlakozókra forrasztottam. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57523 üzenetére
A csatlakozó a baja, hamar tönkremegy.
JST PH2.0 a barátod.-----------------------
Más:
Végre ki tudtam próbálni 3 hét után kint az új NFE-t. Illetve összehasonlítottam a két petéjű ikreket (syler).
A 19kkv kint sokkal-sokkal jobb, mint a 70.000rpm-es. Pont ott van az a plusz az ejtés megállítására, kihúzásra. És az új PID-ek is nagyon komolyak, meg az airmode is.
Végig stabil marad a gép, nem dobálózik. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57514 üzenetére
Lehet tölteni a HV-t nem HV-ra. Később meg upgrade a töltőn.
A HV sokat számít pluszba. -
Saccco
nagyúr
Eachine E010 E011 Frame Fix: Quick Fix for Warped E010 or E011 Frame - QuadSpex
Kommentek között valaki azt írja, hogy 1 perc forró vízben, semmi más nem kell.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57501 üzenetére
Nyélgázzal legalább 10-15 ütközés falnak (szerintem). Egyéb esetben kb. elpusztíthatatlan.
Tojásforma lesz az első két duct, meg max törik a prop. A kamera és az akksi előbb feladja.
A Flora canopy eltört a múltkor de a váz még mindig bírja. Majd Spyder beszámol talán a kegyetlen csapatás tűréséről.Még egy BC/E011/H67 vázat sem törtem el, elég lágy anyagból vannak.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57493 üzenetére
Nem az a para, törik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #57489 üzenetére
Milyen kupon?
Tényleg jó áron van.
250-260Ft-tal olcsóbb darabonként.Peaceliker:
Doinker V2?
A propeller kérdésedre nem lehet válaszolni, egyelőre nem élvez prioritást a gyártóknál a whoop propeller. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57487 üzenetére
Höhö, H801 váz $2, ha igaz ez is 7mm-es motorral megy, az biztos, hogy az alaplap silver képes.
Nincs olyanom nem tudom megerősíteni. A canopy lesz a legnehezebb pontja annak.(#57486) user112:
Nem kell leszedni. Automatikusan leáll. A lényeg, hogy teljesen feltöltve ne tárold.(#57485) Gh0sT:
Amit user112 linkelt, azok jók. Bár én a 260as GNB-kre adom a voksom, HV akkuk.
3-ágú fürgébb, az olcsó verzió viszont szépen törik belőle. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57483 üzenetére
Váznál figyelj, hogy ahhoz a motorhoz vedd, amit szeretnél használni.
Vázak:
Boldclash 1db $3
Boldclash 2db+prop+4db motor - ez Bestbuy, de coming soon... $9
E011 $3.2
H67 $3.5
Tiny6X váz+8prop+canopy $12 (lyukosztás)
Tiny6X mindenféle combo deal (lyukosztás)
BetaFPV 2db $9 (lyukosztás)(lyukosztás) - Ahol jelöltem oda a sima BC forma alaplap nem megy bele, csak a 4 sarkos, mint a tiny6 lap.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57481 üzenetére
Jaa, nem. Ezeket tudja.
Bayang kell, ide. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57478 üzenetére
Annak más a csatlakozója. Egyébként a modulnak mindegy, csak egy PPM jel kell neki és megy.
Hámilyenvagy, könnyű is legyen, szép is.
Olyan műanyag, amit emlegetsz az inkább 0603/0703-ra van.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57476 üzenetére
Multiprotocol modul Banggood-on $7, de under restocking... Ali-n is van belőle, olcsóbban is. Ez a Goebish modul ripoff-ja. Azt olyan $5-6 körül lehet anyagárban összerakni, de nem kicsit nagyobb a hatótávja.
Váz BG
Váz ebay
(nem a legolcsóbbat kerestem, csak linket adok) -
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #57473 üzenetére
Valami alapot lehetne, de ez is eléggé gyorsan változik/fejlődik.
Én sem vágom annyira, amennyire szeretem.Peaceliker:
Sose mondtam, hogy bajom van a brushless gépekkel.
Én is szeretnék venni vagy építeni egyet, de nem tudok ideológiát rakni az árbeli különbségre. Hosszú távon elvisz annyit a brushed rendszer is, de ez nem egyszerre terheli a családi kasszát.
A másik gond, hogy nincs hely ahol akár egy 2 collost is tudnék reptetni. A Whoop meg ártalmatlan és fun apró helyeken átpréselni.Tudomásom szerint egyelőre minden silver gép bayang-os. Kivétel lesz az Alienwhoop zer0. Viszont a silver lapok sbus képesek, lehet külső vevőt feltenni.
Úgy nézem kellene építeni egy két multimodult...
Azzal az olcsóval is működnek ám. Egyszeri költség. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57469 üzenetére
Ha úgy érted, hogy módosításhoz újra kell flash-elni, akkor igen. A törlés 1 másodperc, az írás 2.
Kb. annyi, mint a BF-nél a save. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57469 üzenetére
Minden szinten állítható. PID, rate, filter-ek, rádió protokoll, csatornák, módok, arm, air mode, stb.
vandor01:
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57464 üzenetére
Most csak a motort számolom, van két gépem 1×19kkv, 1×70.000RPM (kv?), plusz jön 2×19kkv, ez együtt 7eFt, amennyit tudok repülni nekem elég legalább
5-6 hónapig1 évig, sőt. Egy készlet BL motor 8-10eFt.
Az alaplap betaflight $30-40 bármelyik motor mellé, ehhez képest $6-7 egy silverképes, igaz kell egy modul is.Vagy nem az ármatek a kérdés?
Nincs matek, Benedikt is megmondta, hogy 716 is the way to go.
Minden méretnek megvan az előnye és hátránya.615 - Ha a legkönnyebb kell.
716 - Ha nem kötődsz a 6oshoz és sokoldalú gépet szeretnél. Fürge bent és szűk külterületen.
720 - Ha tényleg tudod, hogy mit csinálsz. - Vagyis ne csinálj ilyet.
8020 - Ha a leghosszabb repülési idő kell.
8520 - Ha legböszmébb whoop-ot szeretnéd.
The Matrix of Whoop - a hardware reference guide - Kapcsolódó rész. Azért ilyen kalózos a figura, mert német.--------------------------
Más:
Debug:
E011 és Boldclash Silverware képes laphoz fontos infó lehet, ha meghal a lap, értem ez alatt, hogy nem kapcsolódik a távhoz, annak egyik fő oka az alaplap felső részén látható kis henger (kristály) megnyuvadása, cseréjével újra életre kelthető a gép. A kicsi gépek távjában van cseredarab.--------------------------
Jött egy javaslat, hogy NFE fűzze meg a BetaFPV-t, hogy gyártsák a Boss frame-ket. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57461 üzenetére
Igen, jól.
A 615 sokkal érzékenyebb a súlyra, ott érdemes még a vázat is farigcsálni azért a néhány tizedgrammnyi megtakarításért. Valamelyik fórumban egy figura még a matricát is lekaparta az akksiról.
Ami még fontos, hogy a 615 jobban repül 2-es proppal, a 716 3-sal, kipróbáltam 2-essel meg se moccan. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57459 üzenetére
Megy az 260-assal is, de inkább 205 körül.
Kíváncsi leszek, ha lesz ilyesmi géped, akkor mit szólsz hozzá. Mármint bárkire kíváncsi vagyok aki nagy BL géppel küldi.
Nekem mostanában az asztallábak és széklábak közötti repkedés alakul szépen. Tudok a pillanatokból olyat összevágni, hogy kész profinak látszok. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #57456 üzenetére
Nem. Timer van az arm switchen. 30 másodpercnél rezzen+csippan, majd 15-nél, ha jól rémlik 10-nel meg másodpercenként rezzen.
Kíváncsi leszek teszt után mit szólsz. Sokkal jobb ebben a méretben a hv.
(#57457) thenameless:
Me scuzi.
Most visszamentem... tényleg.
Az utolsó sornál már a képet néztem. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #57454 üzenetére
Az a baj, hogy van benne kompenzálás is.
Amúgy igazad van 3.3-ra írja az alját. HV akkunál 3.5 és 3.3 között másodpercek vannak.
Jobb szeretem előtte lehozni a gépet, óvom az akkukat.Úgy tapasztaltam, hogy összehasonlíthatatlanul erősebb a HV akku, viszont amikor vége, akkor nagyon vége van és másodpercek alatt elmegy az ereje, nem fokozatosan.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57452 üzenetére
716 jobbára nagyobb akksival megy, így szerintem egálban lehetnek. Nekem 3 perc 20 másodperc nettó repülési időt bír a 260-as GNB-vel, ilyenkor 3.7V-tal jönnek le az akkuk. Low voltage warning-ig még bír 30-40 másodpercet, de olyankor már 3.5V-on áll meg kb. (a tiltás ide van állítva a szoftverben).
615-ből a 25kkv-s eszi az akkut meg magát nagyon, de az igazából nem is 615, hanem 617.
Ilyesmit tud a 617 25kkv. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57448 üzenetére
AndyRC dicsérte, az OSD hiányát hozta fel többször, de amikor OSD-s ilyen kis gépet reptetett, akkor meg azt emlegette, hogy 1 percet is elvesz az akkuból a plusz fogyasztó. Videók
----------------
Más:
Olcsó multiprotokoll modul range hack -
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #57419 üzenetére
Nem lepne meg, ha rokona lenne az Alienwhoop Zero-nak.
Tudtam!!!444négy. BetaFPV gyártja az Alienwhoop Zer0-t.
NFE:
"I’m testing side by side every day and 6mm golds on a zer0 are destroying my e011 on the fastest boldclash 7mm motors (same 250 packs). But don’t take my word for it, I’ll eat my hat if you don’t think this board out flies the toy boards in both power and smoothness!!! Hehe."Böszme gép építésére is jó lesz, mivel 2S képes.
-
Saccco
nagyúr
WILF Whoop I'd Love to Fly -
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57404 üzenetére
Azok az 59k motorok is jók, de olcsóbban többet hoz egy 716. Ettől függetlenül azok rántottak be totál az FPV-be, amikor beleraktam az F36-ba őket.
-
Saccco
nagyúr
Mi van itttttttttt:
BetaFPV F3 Brushed Flight Controller (Frsky Rx + OSD V2)
szerk.:
TX1 is available for VTX control. You could change VTX settings such as channel and output power in your Betaflight OSD or using your Taranis LUA Script. Here is the diagram when using the TBS Unify PRO Nano 5.8G VTX.Nem lepne meg, ha rokona lenne az Alienwhoop Zero-nak.
-
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #57405 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57392 üzenetére
Én meg a Whoop-ra.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57389 üzenetére
Brutál erős a rétegösszetartása a TPU cuccoknak, legalábbis ami nekem van azon csak pislogtam.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57380 üzenetére
Látatlanban is ki merem jelenteni, hogy szoftveroldalon sehol sincs a bugs a tello-hoz képest.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57369 üzenetére
Azért kérdeztem, mert a fotózás mellett lehetett volna cél egy FPV gép is.
Fotós gépekhez nem értek, de többen dicsérték a Tello-t, persze mindent a helyén kell kezelni. -
Saccco
nagyúr
válasz
Markizmark #57367 üzenetére
Mire akarod használni?
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57340 üzenetére
Köszi.
Még van 1-2 ötletem.(#57341) thenameless:
Megint a fájlok.
VM275t van benne. Az egészet a kamera köré terveztem. Egészen keskeny, hogy a kamera ne tudjon elfordulni benne. Felül is azért van a bevágás, hogy a kamera fülét is körbeölelje. Alatta egy TPU-ból nyomtatott apró tartó van.
Azon gondolkozok, hogy csinálok egy alsó részt is, ami a kamerát tartja.
Egyelőre ez csak egy V1, az alsó részen szűkebb, mint a Mohawk, nem ér teljesen a duct-okig.(#57354) SpydeR3412:
Igen vákuumos, mint a másikak, csak ezt most én rajzoltam.
Nekem bírják. Az egyik gépen hosszabb a csatlakozó, koppanáskor előfordul, hogy elnyomja az akku csatlakozóját. Ez is inkább csak 1 akkunál gond, annak lazább a csatlakozója. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #57269 üzenetére
BG-n pofátlanul drága.
szerk.: US raktárból annyi, CN-ből "csak" $3.79
---------------------------------------
Más:
Most belehajtottam 3-3 akkut a 19kkv BC motorokba és a sima 70.000RPM-esbe, amit a vázakhoz adnak.
A 19kkv sokkal nyomatékosabb, sokkal idegesebb. Érezhetően jóval előbb megfogja a zuhanást. Könnyedén is pörögnek fel. A simával könnyebben lehet smooth-abb a repülést bemutatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest