-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #49203 üzenetére
Ahhoz még hang vagyok
-
válasz AMDaZERG_1 #49203 üzenetére
Ó, tényleg, alig 10k körül lenne darabja. . 2 db 5-6s akkuért kapsz 3 db 4s-es akkut ugyanabból a típusból. . Nagyjából 6 db akkuval mész ki repülni. Az mennyi is?
-
válasz AMDaZERG_1 #49181 üzenetére
Alu és alu közt is óriási különbség van. Az átlag alumínium nem rideg, hanem pont az ellenkezője, deformálódik, törés nélkül sokszor. ebben van jó és van rossz is. Általában a legtöbb alumíniumot az iparban ötvözik. ettől lesz jobb, vagy rosszabb, attól függően, hogy mire kell használni.
Ugyanilyen változó a karbon is. Az is változó fizikai jellemzőkkel bír. A műanyagoknál is vannak óriási eltérések.
Gyártástechnológiától függ minden. -
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #49179 üzenetére
viszont ami meg túl rideg az törik (mint a carbon), szal az sem megoldás, hogy kő kemény
"Oh my Goa'uld!"
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #49148 üzenetére
Hát nekem a liftoff nagyon bejön, pidelheted is a gépet, expot, rate minden, be is lőttem egy gépet ami hasonlít a wizardra, aztán lehet versenyezni, multizni, freestyl-ban írja a trükkök nevét, meg pontozza stbstb....
egy mulit verseny kipróbálnék mégVelcot nem tudom, én már 2szer felraktam, lehet kihagytam valami beállítást? nem szokásom ilyen lámának lenni de demot kevés, megvenni meg tuti nem fogom
--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #49140 üzenetére
dehogy felső akus nem sok hely van ott, pont ráfér egy gopro
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #49137 üzenetére
Jaaa, hogy felső akkus. Eszembe nem jutott, ritkaság ma már az :-)
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #49129 üzenetére
Jól hangzik, de az a kamera felfogatas siralmas szerintem
"Oh my Goa'uld!"
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #49132 üzenetére
Velocidrone, felraktam azt is, nekem nem jó a távval, össze vissza megy, pedig kalibráltam elvileg.
Minden más simben jó a táv, szóval nem azzal van a gondFreeriderből a recharged jobb, ott jobban lehet állítania gépet, én be tudtam úgy lőni hogy majdnem olyan mint a wizard. Az alap freerider már nekem nem adja vissza az irányítást, valószínű azért mert nincs expo, és nekem nagyon ideges, hirtelen.
-
david335
tag
-
gonger
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #49064 üzenetére
Én is így jártam. 11.12-én rendeltem meg a Leadert, Nekem is azt mutatta, hogy van raktáron.Egy hete írtam nekik, pár levélváltás után kértem, hogy ne fűrészeljük tovább a pukit, adják meg, hogy mikor lesz postázva. Ez a válasz jött "We expect to ship the item between Nov 25 - Nov 27. Once we ship it we will send you an email with the delivery information. "
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #49032 üzenetére
Válaszolt a GearBest.
November 30 a várható szállítási idő (kezdete).
November 11-én adtam le a rendelést raktári állapot szerint volt raktáron...
Visszaválaszoltam nekik és nem finomkodtam.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
grimm2015
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #49032 üzenetére
Itt csak az van kihagyva, hogy olcsóbb mint a többi, ha van eu exprees akkor áfát sem kell utána fizetned.
+ volt itt már pár olyan dolog, ahol az első csomag elakadt, feladták újra, majd kétszer is megkapta a rendelését, és meg tarthatta. (tablet, drón stb. több ilyet is olvastam már, 20-30ezer ft értékek)Persze az ilyen 1-2ezer ftos kis szarokat én sem innen rendelem.
Battlenet: Grimm#22690
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #49008 üzenetére
szerintem kamuzták hogy van készleten , elvileg nov 28-30 között postázzák.
Azért imádom Iflight, fpvmodel, myrcmartot ezek korrektek és gyorsak. Remélem fejlődnek majd és lesz minden féle RC cucc náluk.www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
-
Kris87
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48987 üzenetére
Ahogy előttem már le lett írva; ne vegyél 30C-s akksit, gyenge lesz, 45C-set keress!
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDaZERG_1 #48987 üzenetére
Írtam feljebb, hogy 45C-s akkut vegyél ahhoz a géphez..
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDaZERG_1 #48954 üzenetére
Elalszik a piros, ha kész. Vannak a piacon 45C-s akkuk, azok védettek.. meg jobbak is. Ötösével, töltővel. Egyben tölti, egy időben mindet.
-
vandor01
őstag
vmi ledecske csak akad benne vilagit/elaszik mikor kész az aksi....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
üszök
őstag
Van benne kis elektronika. Az szabályoz.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48873 üzenetére
Lencse sokat számít. De már lassan nem drágább egy jobb kamera mint egy értelmes lencse
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48873 üzenetére
Jól telepakoltad az OSD-t
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48864 üzenetére
Ma meg már a postás át is adta a Runcam Micro Swift 2 kamerát
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
válasz AMDaZERG_1 #48856 üzenetére
Mobil appról nézd, a weboldalon ha nem látsz hozzá trackingot, attól még appon simán van. .
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48755 üzenetére
en rendeltem 20xx 24xx bol is 3 agut mert van 4 meg 5 agum és érzésre csak az aksit zabalja mig a KK tojason a 28xx 3 agu volt, jol repult es volt rendes repulési ideje mind 2S vagy 3S-en is
legyen mindenbol aztan probálkozni kell... de erzesre 3agu lehet ezekre a pöcsköszörükre a legjobb a sima repkedéshez (semmi extrem full acrozashoz folyamatos padlogáz etc )...
majd kiderul ha itt lesz minden es jo ido is lesz reptetni[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #48752 üzenetére
2035 szerintem
-
Jackal2
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48741 üzenetére
Azt én is olvastam, de neki az a jelenség, hogy leesik. Mivel én csak 2S-sel repültem, én nem tapasztaltam, de majd lehet meggyilkolászom újra hétvégén
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48681 üzenetére
Én mondjuk ezekkel a 2 colos gépekkel nem megyek olyan magasra (sőt pár méterre csak), arra ott vannak a nagyobbak.
Amúgy azt az elején észre vettem, amikor még nem acro ban repültem (vagy már kapcsolgattam nemtom már), hogy angle szélben nagyon szenved. Már akkorában is tiszta nyomi, amiben acro ban még vígan el lehet repkedni.Én ma havernak mutattam babyzard ot, szegény esett párat betonra, de meg sem kottyant neki. Szívósabb ez a váz, mint gondoltam
"Oh my Goa'uld!"
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48682 üzenetére
Az összes DHL, EMS verzió tréfás, és a DHL-nél 6000 a vámolás költsége az adókon felül. Én a priotity line - EU express szállítással rendelném, ott az valszeg tréfamentes, de az lehet nem olyan gyors.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48676 üzenetére
Micsoda? Milyen magasan voltál hogy atfujta a Dunán a szél? Vagy rosszul értem? Egyáltalán miért kell dunaparton repülni?
Sajnálom amúgy, de okosabbnak tessék lenni.--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48667 üzenetére
Küldtem neked pár vázat, én nekem nincs maróm, meg tudod, repülni szeretek nem hackelni, szerintem én átrakom majd valamibe, de amúgy elvagyok vele most ahogy van, van egy tartalék váz is, addig nem piszkálom még megy
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48665 üzenetére
Igen, de alapból nem fér bele sajnos, csak ha megfeszíted a vázat, én ezért akarok másik vázat alá, pl a leader vagy QX95 vázat, vagy armattant
HOW TO: Runcam Swift Micro on a Eachine Lizard95
Érdemes vidiket nézni...--> http://dronearena.hu/ <--
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48651 üzenetére
az EU regestered nem jo..... csak az EU expres jatszik trefa mentesen HA azzal is adjak fel! nem pedig sima postaval..... most van egy combosabb csomim EU expressre var ekkor ok rendezik a trefat altalaban UK ban... vagy ki tudja hol.... de megrendelonek a DPD vagy GLS hozza ki trefa nelkul... remélhetoleg... vagy legalabb is eddig sikeres volt
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48547 üzenetére
Valszeg szakadás volt cellák között. De igen, jobb ha nincs ott meg már amúgy is tök mindegy
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48537 üzenetére
Ha jött füst akkor az nem 0V volt 0v nál már semmi nincs meg fel sem fújodik az fix. Akkor volt abban még valami élet ezek szerint.
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48485 üzenetére
Én bátor és merész voltam legutóbb mikor túlmerítettem(igaz nem 0-ra csak 2V körülre) átraktam másikra töltéshez de csak rövid időre.
Néztem mikor felugrott annak a cellának a feszültsége 3V fölé kikapcsoltam, és feltöltöttem rendes módban(ez csak pár s idő volt).
Szoktam vele repkedni, nem igen veszek észre rajta sok mindent, talán annyit hogy annál az aksinál 13 akárhány V közelébe túlmerítve a hirtelen beesés gyorsabban megy végbe.Nincs olyan 4S töltőd ami nem okos?
Mert azzal meg lehetne próbálkozni.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48485 üzenetére
Az jó. Akkor ugyan ezzel sztem 1s ként töltsd fel, gyorsabbak lesz
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48483 üzenetére
Hihetetlen lassan fogja kibalancszolni, azért mondtam hogy azt a cellát 1s ként kéne tölteni bontott csatin. Isdt amúgy tölti, igen.
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48475 üzenetére
Nem jött be. Végöl semmit nem töltött bele abba a cellába. Valószínűleg a munkahelyen, ahol van mindenféle biztonsági felszerelés 3S -re alakítom. Amúgy az ISDT töltő túlmerültet visszahoznak, legalábbis TerézAtya (aki manapság sajnos túl elfoglalt) írt ilyet. Gondolkodom a Q6 plus vásárlásán.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48475 üzenetére
nekem mint olvastatok volt 2db 2S (350mah) aksim ami zerora merult.....
Ni toltessel kezdtem kb 10perc mikor mar 3V magassagaban jart akkor atraktam lipora!Azota is mukodnek azok az aksik... full-ig fel lehet tolteni
DE erzesre 90% a teljesitménye... azaz hamarabb lemerul.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48470 üzenetére
Úgy értem hogy feka +3. Kábel pl az már 2s. Második cella az kettes és 3as kábel között lesz pl. Aztán lehet ezt írtad csak nem értem xD
Szal kettes cella - kábele az egyes + kábele."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48467 üzenetére
Arra ügyelj, hogy balance csatin egymás mellett lesz a + - mindig!
Szerk : mindegy melyik mód
varadigabor
Hát így már nem vt olcsó
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48464 üzenetére
Ha kiméred melyik cella hibás, balance csatit bontva csak azt nikkel módban tudod tölteni 3v ig. Onnan viszi töltő. Hozzá teszem ez veszélyes is lehet, csak felügyelet mellett csináld, mert kigyulladhat.
Szerk : hacsak nem csak szakadás van. Ki kéne mérni cellankent meg fő kabelen is
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
FingR86
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48464 üzenetére
3 cellásítsd, úgy meg jó lehet vmire 😀
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48460 üzenetére
Nem nehéz pedig úgy se felszállni. Adod neki lassan a gázt, fel emelkedsz ,megdöntöd és mész is előre.
Leszállni nehezebb mindig felborul szegény[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48454 üzenetére
Felszállni én Stab módban szoktam, és feltolt szemüveggel.
Mikor jó pár méter magasan vagyok, akkor lehúzom a szemüveget és átváltom Horizonra, de van hogy már előtte átkapcsolom.
Leszállás is hasonló módon történik nálam, hogy feltolom a szemüveget, régebben átkapcsoltam Stab módba, de akkor elég volt leimádkozni, mert pár % gázingadozásnál is csak a magasba akart menni.
Utóbbi időben Horizonba hozom le nagyon óvatosan bánva a karokkal.
Volt pár alkalom hogy szemüvegben hoztam be/le a gépet, de annyira csalóka a kamerakép távolság, hogy vagy messzire sikerült, vagy már durván hallatszott a hangja, én meg magamat nem láttam, így inkább jelenleg a másik verziót részesítem előnyben..
A gázkarral meg óvatosan ezeknél a módoknál(Acro+Horizon) mert sokkal érzékenyebb mint Stab módban, elég ha "rágondolsz" a karra és már dől is valamelyik irányba.Múlt év vége felé nem tanultam meg Acrozni, de az idén sem igen, mert csak most ősz felé kezdtem el kicsit többet használni a gépet(abba is akartam már hagyni amúgy) de aztán nem erőltettem azt a módot az idén sem.
Ez van, én csak repkedek.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
varadigabor
senior tag
Én se mindent értek. Azóta tanultam sokat mióta elkezdtem quadozni Terézatya meg Jackal blogjából tanultam meg az alapokat, de sok minden csak videókból és angol oldalakról lehet megtanulni.
Más: Betaflight okozhatja azt hogy spracing f3 fc-nél BF 3.2-t ha felrakom akkor lefagy az egész ha rá megyek a reciever fülre? 3.1.6 működik frankón de én dynamic notch filtert akarok
-
Peaceliker
addikt
Ha 400-500deg/sec a rate és van egy 30% os expo sokkal könnyebb vezetni acro ban, csak ezt nem szokták elhinni
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48449 üzenetére
Kamera platform fw kkel arra hajtanak hogy minél finomabban lassabban mozogjon a gép... Nem csoda ha nem mérges xD
Persze inav nem az a tipikus cucc, amennyire tudom.
Amúgy acro t gyakorold sztem, horizon veszélyes lehet meg sztem fpv ben már értelmetlen is, nehezebb irányítani angle t is, mert ellened dolgozik... Horizon is csak az egy ponttól elengedi magát, lehet trükkös. Először menőnek gondoltam aztán rájöttem hogy bohocsag... Sztem szigorúan ;-) acro nagy szabadságom ad, ha rate kevesebb az elején akkor nagyon jól kezelhető."Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
Átrakod Horizon-ba és már jobban is dönti a gépet, csak azzal óvatosan mert hamar csinál váratlanul flippet egy hirtelen mozdulatra, vagy nagyobb betöntésnél ami hirtelen történik.
Vége felé: [link]
Itt meg ilyen magasságból nem tudom mennyi idő alatt tudtam volna lehozni Angle módban. [link]
A Modes ablakban megadod hogy melyik kapcsolóra mit csináljon.
De gondolom Acro módban is hasonlóan reagálhat hirtelen mozdulatra.
Csaptam úgy már oda rendesen Acroban, mert hirtelen nem jutott el a tudatomig hogy visszakapcsoljam akár Horizon, vagy Angle módba, és a gép helyreteszi az elcseszett manővert(azóta Horizon van csak).Amúgy Angle módban elég leimádkozni a magasból, vagy hazahozni ha kicsit nagyobb a légáramlat.
Érdekes a régebbi verzióknál nem volt ennyire gáz az Angle, sokkal jobban lehetett repülni abban a módban is.[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Átváltod Acrora Valahol lehet állítani hogy jobban engedje dönteni anglben is, de nem tudom hol mert ott az acro. De ne fossatok már ennyire tőle, olyan 4-5 aksig nehéz de utána megszokod és sokkal jobb Acroban.
-
Baku
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48366 üzenetére
Ezért mondom én mindig, hogy E011 erősebb motorokkal, izmosabb akkuval, azt kell megvenni....
De soha senki nem hallgat rám .... Hát akkor kucigoljatok! -
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48379 üzenetére
Nekem amik voltak ilyen aio k elég jók vtak. Volt ami jobb volt olcsó nagyobb kameránál
De nemtom gyárilag mi van benne, én gépemben csak váz lizard aztán van benne babyhawk, pikoblx meg gb s kamera ami nagyon bejön"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48366 üzenetére
Rateprofilet lehet váltani gombbal, nekem is így ment babyhawk lakásba. Levettem ratet olyan 400deg/sec re és simán jó volt bentre :-)
"Oh my Goa'uld!"
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48364 üzenetére
Csak a motorokat kell kicsrélni kicsit erősebbekre és megy az
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48344 üzenetére
A banggodos link helyesen.
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48344 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48287 üzenetére
Kingkong 5045 amit szerettem még, de a cyclon jobb annál is, reszponzivabb, hamarabb irányba húzza a gépet.
Lizardon nem gyári van, hanem gemfan 2035, ez elvileg jobb, de ez is gyalázat bár olyan tökmindegy a lizardnak, 2 toll is közel derékszögben meg volt hajolva, ugyanúgy repült, csak a hangján hallottam l xd
A gemfan hulki 2040-et mondják még jónak.--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48282 üzenetére
Az pörgés ma nagyon ment nekem is Amúgy ez a cyclon prop ... egy se tört, egy se hajlott, pedig volt kb 5 ilyen esésem. Ellenben a Lizard gemfan propok, hát azokat nem győzöm hajlítgatni, nincs valami jobb prop rá?
A Lizard is marha jó ám, nem is tudom melyiket élveztem ma jobban... Lizard95 tánca a bányász géppel
(Fogalmam sincs amúgy mi az a cucc, csak tippelem hogy valami kifejtő valami)[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48260 üzenetére
Privát üzenet ment.
-
cd334
tag
válasz AMDaZERG_1 #48258 üzenetére
Jövő héten nálam. Soroksáron dolgozom. Egyébként az egy 330 ohmos felületszerelt ellenállás, a pontos méretet eltalálni nehéz de tippre 0805-ös vagy 0603-as.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48241 üzenetére
Azért annak mennie kellene BF alatt is, igaz ha jól rémlik Acroban úgy sem működik.
Ha iNAV alatt sem működik, akkor nem is tudsz repülni, mert amíg nem zöld minden nem enged felszállni, meg ha Failsafe RTH akkor kell megfelelő számú műhold is ráadásul(Teréz Atya oldala).
Tényleg őt rég láttam már a fórumon.Meg lehet próbálni olyan csarnokban, de szerintem csak a repülést tudod megnézni, esetleg poshold még.
Ma én is kipróbáltam a pozíció tartást és jó volt, a jelvesztéses teszt viszont megint elmaradt(táv lekapcs.).
Más.
Nekem meg ma megjött az egyik aliról rendelt kijelzőm a hibás helyett, elég jó időt futott(nem úgy a régi kijelző).
A hibáknál és környékén már nem is volt kép, a másiknál amit használok szemüveget, még csak homályos sötétebb folt van a hibáknál, de még használható(úton a kijelző ehhez is).
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48241 üzenetére
BF-ben nem igazán működnek ezek a poshold meg RTH,
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48237 üzenetére
Na akkor most öröm van de nagyon.
Legyél is észnél, de úgy is lesz részed olyanban is amikor azt se tudod mit csinálj, vagy ha csináltál miért azt csináltad.
Ezt nem értem hogy hogy a Gyro nem működik nálad, vagy szándékos?
A magasabb műhely nem biztos hogy jó ötlet GPS szempontból, főleg ha sok benne a fém(igaz ki tudhatja).
Az iNAV akkor lesz jó, ha a kiosztás, és más működés is az lesz mint BF alatt, és ne erőltesd a legújabbat, majd inkább később.
-
Vgyuri2
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #48219 üzenetére
Jelenleg is van olyan megoldás, hogy ballon visz fel egy gps-t és rádióadót tartalmazó kis kütyüt, a sodródását rögzitik, a tetőponton levágják és vagy ejtőernyővel, vagy saját merev szárnyakkal lejön. De utána a rádió alapján meg kell keresni, ha sikerül. És ott van a hélium és a lufi ára.
Érdekes lenne kombinálni a kettőt, egy drónt emelni fel a lufival, és a végén az hazajön.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48187 üzenetére
Ebből a sok cuccbol amit rá raksz, egyik nem ugyan azon az uarton van mint rx?
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48191 üzenetére
Jójó csak megemlítettem.
Persze értem hogy nem eszetlen módon csináltad, de én már csak olyan vagyok ha már 5 méterre van azt veszélyesnek tartom, mert sokszor elég csak "rágondolni" a gázkarra és már 10-15m-el odébb is van ez a dög.
Mert olyan hirtelen meg tud lódulni hogy csak na, és olyankor menekülés fölfelé mert ezeknek 20-30m távolság csak egy gondolat, ami még meg sem fogalmazódott az emberben.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48187 üzenetére
Őőő... jah igen.
Azzal az OSD katyvasszal igazán csinálhatnál valamit, mert az egy katasztrófa.
Ami nem kell tüntesd el, meg kicsit rendezettebben jobban el lehetne igazodni rajta, meg ahogy láttam rendesen kalibrálva sem igen vannak a dolgok(magneto).
Egyébként mi jeleníti meg ezt az OSD menüt?Én még magamhoz sem engedem ilyen közel azt a szecskavágót, nem hogy mikor ott van valaki, egyszerűen idegesít ha közel jön.
Na mindegy, én a helyedben megpróbálnék egy régebbi verziót, és azonos configurátorral rárakni.
Megpróbálom visszakeresni amiket külön le tudtam tölteni zip formában, majd kicsomagoltam külön mappába, és Chrome alatt bővítmények-->kicsomagolt bővítmények betöltése-->kitallózod neki az a mappát amelyiket szeretnéd, és ha nincs engedélyezve akkor megteszed, majd az indítás, és már be is tölti a régi verziót(eddig az 1.7.2--1.7.3--1.8.0 amit találtam) ebből én az 1.7.2-őt töltettem be, és abban az azonos verziót választottam(egyébként engedélyezni kell máskor is).
Teljesen másképpen is rakta rá mint előtte, elsőre nem is akart menni.
Full erase, meg manual baudrate bekapcs, és ott a legkisebb átvitellel, igaz lassan megy rá, de ráment(valahol ezt is olvastam).
Így helyreálltak a dolgok, de mint írtam nem tudok repülni vele még, de jónak tűnik.Nahh.. [innen] szedtem le, érdekes délelőtt még az 1.7.2 is olyan formában volt fent mint az újabbak.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48177 üzenetére
Most melyik verzió van rajta, és melyik configurátorral raktad rá?
Amúgy lent teljesen rendben működtek a motorok, és a kiosztás ugyan úgy 5678?
Csak mert ahogy mutattam nálam rendben lett a kiosztás és motor működés is, de én repülve még sajnos nem tudom ezt kipróbálni.
A másik gépem ilyen lenti működéssel aránylag rendben repül, kivéve Angle mert ott nem dönti be eléggé a gépet.
Ja igen, és milyen módban repültél, vagy mindegyikben ezt műveli?Miért mekkora magasságot állítottál be neki hogy nem merted engedni addig felemelkedni?
Jaj ez a videózásos dolog, örülök ha egy oszlopot észreveszek, vagy hogy a távolban áll valaki, nemhogy van ruha rajta vagy nincs.
Más.
Jól tudom ha air mód be van állítva akkor levett gáznál is forogniuk kellene a propoknak, vagy nem jól tudom?
Csak mert úgy rémlik Horizon módban jó múltkorában forogtak mikor leszálltam, de az utóbbi időben nem ezt csinálja.
Rá kellene állítani, de hol és mit is?[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
Nem lehetséges esetleg, hogy a remegés mechanikai (statikai) eredetű?
Kvázi, mint a Bugs3-nál, gyengék a karok a motorok erejéhez ....
(Csak egy ötlet.....) -
Peaceliker
addikt
Pid?
Lehet kevés /sok P kevés D.Amúgy én nem is repülök olyan környéken ahol emberek vannak /lehetnek. Azon kívül, hogy veszélyes és zavaró, előbb utóbb ki fognak onnan utálni, mert itthon mindig zavar valakit ha a másik jól érzi magát. Bár az hozzá tartozik, el kell ismernünk, hogy ezek hangosak, tehát nyugodt pihenés ellensége.
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48162 üzenetére
Még csak így gépre dugva néztem meg gyorsan, tehát messzemenő következtetéseket nem kell levonni belőle, de úgy működik mint BF alatt.
-
koko 959
csendes újonc
válasz AMDaZERG_1 #48138 üzenetére
Hasonló eset történt meg velem. 2 hete hétvégén kint repültem a mezőn, igen magasan voltam felvételt készítettem az ekennel proba keppen mivel lecsereltem a lábakat a bugs 3-on hogy ne lógjon bele a kepbe. Valami hozzáért a labamhoz, leneztem egy kutya, nem vicsorog semmi gond. Vissza felneztem az egre a gepet sehol nem lattam. Ovatosan kezdtem leengedni hogy majdcsak hallom a motor hangjat, ehelyett nehany masodperc mulva pittyeget a távirányító hogy a hatokor szelen van a gep majd pedig ujabb masodpercek mulva hatokoron kivul kerult s gondolom valahol lezuhant. 2oran at kerestem a taviranyitoval ugy hogy nem mertem kikapcsolni hatha ujra kapcsolatba kerul a géppel, de sajnos semmi. Ezért gondolkodom a következő gepen hogy csak gps-el rendelkezot veszek. Azt legalabb nem viszi el a szél.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48143 üzenetére
Nálatok jó idő van? Én már tiszta depi vagyok, 3 nap eső, ma meg erős szél...
Kis lizi már itt pityereg hogy nem viszem le a játszótérre xd--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48140 üzenetére
röviden, semmit sem fogsz észrevenni... dshot hype van, én se azzal repülök, a sima wizi még nem tudja, és sose okozott gondot. multishot kb ugyanolyan jó... persze a dshot az szuper smoot
jött már kutya és ember is mellém repülés közben, az a tapasztalatom, hogy szemcsiben megnőnek az egyéb érzékszervek érzékenységei is, már messziről hallom ha jön valami felém
ha meg nagyon megijedsz, akkor úgyis crash
Amúgy próbáltad már hogy mondjuk 90el csapatszu és nyomsz egy rth? én el nem tudom képzelni hogy reagálja le a gép, mer ha csak annyi hogy víszintebe rakja magát és megpróbál megállni akkor gondolom még van sodródás bőven közben, akkor viszont rosszabb mint ha én fékezek le egy manőverrel. Azt értem ezalatt hogy szerintem lassabban jön össze egy pos hold a gép álltal, mintha én csinálnám manuálisan. de ez csak feltételezés, marha szívesen megnézném élőben milyen.--> http://dronearena.hu/ <--
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48138 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is MULTISHOT-ra van rakva, csak nekem ugye 1.71 van rajta, nem ezek az újak, és már annál is elcsesztek valamit az Angle módon.
Érdekes hogy BF is úgy járt, hogy idén az újabb kiadásoknak gondja van/volt sok FC verzióval.Erről az Omnibus F4-ről meg mintha olvastam volna valahol, hogy több dologgal sem kompatibilis rendesen, persze lehet rosszul emlékszem.
Egyébként egyáltalán nem értem hogy BF alatt miért nem tudják megoldani rendesen a GPS támogatást, sőt ugye iNAV alatt is vannak gondok.
(#48140) AMDaZERG_1:
Szerintem te kb, semmit nem veszel majd észre rajta hogy visszaraktad, mint ahogy én sem igen veszek észre különbséget.
Inkább annak lehet jó aki versenyez, vagy/és kellenek a nagyon gyors reakció idők a gép részéről.
Lehet amúgy hogy MULTISHOT Ready funkciója ennek sem tökéletes még minden FC esetén, mert az 1.70-ben van kicsit előtte még benne sem volt.
[link][ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48136 üzenetére
Jut eszembe, nem volt iNAV alatt DSHOT600 én MULTISHOT-ra tettem. Számít?
Feldobtam a BF-et, csak megbizonyosodjak, hogy nem HW hiba van.
Tökéletesen pörögnek, felemelve a földről is max gázon kilengés nélkül pörög, mint a disznó.
Blackboxot mentettem, bár sok értelme nincs, mert abban sem látok semmi rendellenességet.
Szóval iNAV -al kellene kezdjek valamit, de nem tudom melyik az a pont, amin a problémát fenékbe rúgnám.
Gyanakszom erre a DSHOT600 - MULTISHOT dologra...
Most látom mai frissítéssel felkerült egy OMNIBUSF4V3 1.8-RC2 variáns. Teszek vele egy kísérletet...
Nekem leginkább azért kell a GPS, hogy megvédjen, ha gond van.
Egy lehetőség. Egyedül reptetek FPV-ben, eddig stim, aztán beleélem magam, de valami elkezdi rángatni a lábam. Hopp, mi a fene! Egy kutya, akit arrafelé sétáltatnak, de nem pórázon, hanem szabadon engedve.
Én meg ijedtemben nem csak a szemcsit dobom le, hanem valamerre a gépet is ahelyett, hogy nyomok neki egy RTH-t, vagy egy alt-poshold kapcsolót. Itt nincs mező, ahol magamban és a bogarak... Ja, az is gond!
Szóval jobb szeretem, ha van egy ilyen mentési lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48136 üzenetére
Amúgy durva kiket tudtok szívni /szenvedni persze én meg máshogy vagyok szélsőségesenes, én meg bf 3.1.6 al nyomom meg multishot. De úgy vagyok vele hogy ezzel repül minden jól, nem vonz hogy más menjen fel. Persze tudom, nektek gps meg ilyenek...
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48130 üzenetére
Hát, ez elég durva
Őszintén, fogalmam sincs... Inavban lehet egyesével tesztelni a motorokat mint BF-ban?
Nem mondom hogy én mondtam hogy inkább repülj, mint széthackeled az egész gépet, mert Te dolgod, de így nem fogsz haladni semerre
Szívesebben látnám már tőled a HD freestyle vidiket--------
Más, ugye ti is láttátok mi lett elérhető BG-n?
Ha nem hát segítek: split kettő--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48128 üzenetére
Hülye kérdés de ugye csak azért fogtad le, hogy fel tudd venni? Tehát a levegőben is ezt csinálja?
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #48110 üzenetére
Tudod meséltem, hogy nekem ugyan ezt csinálta a Wizard-dal, itt jött el a pillanat, hogy kuka INAV
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48113 üzenetére
Végre egyenlőre lezárhatom ezt a témát...
Nem tudom hogyan, de megoldottam a gondot. Vissza mentem a kezdetekhez az iNAV-ban.
Feltettem az OMNIBUSF4V3 1.8.0. nem adtam neki presetset. Most minden szupernek tűnik.
BG kosárból dobom is ki az ESC-tOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48110 üzenetére
Tedd rá az 1.70-es vagy 1.71-es verziót és nézd meg azzal.
Nem mindig az újabbak a jók, lásd BF egyes verziói néhány FC esetén.[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48095 üzenetére
Most vagyok igazán bajban...
Feldobtam a BF -et iNAV helyett és a motorok egytőlegyignégyig tökéletesen pörögnek.
Mi a következő lépés? Szeretném az iNAV-ot, de volt fent az 1.7.3 és az 1.8.0. Valamiért ott az egyes motort idiótán kezeli (ahogy a videón is látható).
Még jó, hogy nem vettem meg előre az ESC-t...
Valakinek van valamilyen ötlete mit mókoljak, hogy iNAV alatt is jól működjön?szerk: eső miatt meg nem tudok lemenni élesben is lepróbálni...
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48095 üzenetére
Ja én még azt hittem a lizardról beszélünk, nem értettem miért van azon INAV
Nekem akkor volt ilyesmi mikor az egyik forrasztásom felvált az esc-n..bénán forrasztok de fejlődök Én lehet rendelném a csere esc-t.www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
varadigabor
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48083 üzenetére
Nem feltétlenül esc hiba, nekem ezt csinálja azzal a hulladék JJpro p130al. Motorjai olyan puhák,hogy kis esés után tönkre megy... Lehet ha megcserélsz két motort akkor meg tudod hogy a motor rossz vagy az esc.
Miért nem Betafliight van rajta? Inav ha jól emlékszem a Dshotot se tudja.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48075 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy desync miatt van az a fordulatszám probléma. Adok neki némi gázt és csak egy idő után kezd neki a forgásnak az egyes motor, aztán pörög, és ahogy néhány gázadásnál leáll nullára.
Gondolom ez a desync. Ez mitől jött elő? Amit nem próbáltam, hogy arm után azonnal pörögjenek a motorok és akkor mit csinál, mivel eleinte is mindig álló motorokkal armoltam és nem tapasztaltam ilyen jelenséget.
Most viszont bosszant a dolog, hogy az istennek sem akar felemelkedni kicsit repülni.
Milyen lépéssel tudom ezt a hibát megoldani?
Jelenleg iNAV 1.7.3 van az FC-n (Omnibus F4 v3 SD) az ESC A-H-25 BLHeli_S 16.6(#48078) david335
Nem, amilyenre akarom...[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #48072 üzenetére
Az valóban fura, de neked mode1-es a távod?
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #48063 üzenetére
Nekem EATR1234 volt ugy jok voltak az iranyok. Amit adtal ott valoban TAER volt, azt hittem direkt allitottad be
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48062 üzenetére
Ezt a forgást annak köszönhetem, hogy rosszul volt beállítva a táv. Most ezt korrigáltam, de miért 5.6.7.8. -al jelzi a karokat?
Ez a GPS brutális! Panelházban vagyok és velem szemben egy másik, ami teljesen leárnyékolja az eget. Egy nagyon kis területen "lát" az ég felé a dron és mégis 6 holdat lát. Próbánál 16 volt a legkevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #48060 üzenetére
Aztán van olyan szabi ami nem szereti, de manapság már ritka. Ha desync el akkor fordítsd vissza és forrasztás.
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48059 üzenetére
Megtaláltam a megoldást... BLHeli Suite
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #48055 üzenetére
A lényeg meg lemaradt
Teréz Atya írásából úgy emlékszem azt írta, hogy koccanás után javallott az újrakalibrálás.
Amúgy akkucsere után nem kell (szerintem)Molnigee
Kocsim sajna nincs, így marad a sok idiótaság cipelése...
Valóban, inkább felszálló, mert leszállni még nekem egyszer sem sikerült oda, ahova akartam
A táskáról való indulással nem békéltem meg miután egyszer egy "repülőrajtot" vettem
A prop rendesen belerajzolt
A vásárolható meg nem igazán nevezhető olcsónak, és amit én láttam múlthéten egyik drónos srácnál már meg volt tépázva, ugyanis leginkább amit fotózáshoz használok derítőlapra hajazott annyi különbséggel, hogy ez narancssárga volt. szerintem nem túl jó. Azon is gondolkodtam, hogy a modellfotózáshoz használatost erre használom. Jobb a szőnyeg. Az olyan puritán[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48055 üzenetére
Leszállót én nem szoktam használni, max felszállót.
Felszállónak jó a táska is amiben viszem, vagy a doboz amiben érkezik a gép, vagy a kocsiból a kis szőnyeg.
Van aki meg runcamos felszálló állomást vesz jó pénzér ugye?--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48053 üzenetére
Szetrintem compass kalibrácira gondolt, az viszont kell, vagyis annó kellett, minden nagyobb léptő több km-es halyváltoztatásnál, meg ha nem volt stbail a gép.
Erre gondolt szerintem--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48043 üzenetére
Igen a gyárit vettem hozzá, nincs nagy választék amúgy, ha jól emlékszem 2 másikat találtam ami jó bele. Remélem fogja bírni azért...
A motor amúgy nekem is lóg ahogy írtatok, egy prop levételnél félig lejott a harang, kalapáccsal visszavertem xd. Bírja azóta, persze kérdés meddig...--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #48032 üzenetére
Nekem ugyanez volt, esc csere megoldotta, már rendelheted is, én csak másfél hónapot vártam rá..
-
FingR86
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48036 üzenetére
lehet nem lesz olyan jó mint a szülinapi akciói voltak, de biztosan lesznek most is csábító dolgok.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #48028 üzenetére
gondolom BF vagy CF-t lehet resetelni majd ujra beallitani aztan ESC kalibralast is ujra megcsinalni.... minden frissen belove es meg mindig bohockodik.... ESC kalibralaskor nem irt hibat? De lehet ott ki fog bukni mert majd kuldi a hibauzeneteket ESC iras/olvasa.... valami nem kerek lehet visit majd?? azt tenyleg rendelned kell valamit....
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic