Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz molnigee #54943 üzenetére
Bugs 3 talán "történelmi" mélyponton van az ára. 75 dolcsiért, legalábbis. Még ha vámolják, akkor is. Kérdés, mire kellene? Asszem, láttam aprón is hírdetve, és arra tuti nem jön rá vám.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
-
varadigabor
senior tag
-
Alu
senior tag
válasz molnigee #54959 üzenetére
& SpydeR3412
A komplett drónt távirányítóval, akkuval, töltővel 60-80ezres határon belül maradva szeretném kihozni. Az fpv részre később 30-50k -t szánnék + kamera.
A DJI F450 és F550 vázak között gondolkodok, minden más ugyan az lenne. Ha jól tudom az 550 a 6 motorjával stabilabb és magasabbra tud repülni, de gondolom az akkut is jobban nyüstöli és nem tudom számomra van-e értelme a 6 motornak kevesebb repülési idővel vagy bőven elég lenne a 450 -es a maga 4 motorjával.
FC: DJI NAZA-M Lite
Speed Controller: SimonK 30A ESC
Motor: 2212 920KV
Táv és vevő: FlySky FS-i6
Dióhéjban ennyi. Nem tudom kínából mennyire kapni megbízható alkatrészeket, pl. a motoroknál az tényleg dji lehet vagy csak átmatricáztak valami mást. Akkut és töltőt itthonról vagy hobbykingről gondoltam rendelni, ezeket veszélyesnek érzem kínából.
Nyilván kellene még propeller, propeller lefogató, de ezeket nem érzem akkora tételnek, hogy befolyásolnák a projektet. Főleg nem kínából.
A távirányítónál nem tudom elég-e a 6 csatorna, ha később szeretnék feltenni a gépre egy gimbalt. Ezért is érdeklődők először nálatok, hogy lehetőleg ne kelljen mindent 2x megvásárolnom és így több maradjon az eszközökre.[ Szerkesztve ]
λŁƯ™
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #55121 üzenetére
Állati jó videó,és jó kis helyet használsz,tetszik! Marha jól nyomod.
Vannak ott kemény punch-outok,nem panaszkodhatsz az erejére... Komoly lett a Béka.Ma repültem én is,megvolt a Wizi éles tesztje frissített BF-tal,új esc-kkel.
A -2 fokos szeles de derült időben nagyon jól teljesített,hibajelenség nélkül,viszont alaposan alálőttem a kameraszöggel.
Szuper élmény volt,még az én esetleges és darabos kontrollommal is.
Mivel a kamerát egyelőre csak az akksi fölé tudtam rögzíteni,magasabbra került a súlypontja,így a megszokottól eltérően viselkedik néhány manővernél.Összességében úgy néz ki,összeállt a kis 220.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #55204 üzenetére
Nekem biztosan menne,csak egyelőre ipari mennyiségnek számít az a műanyag,ami a számomra megfelelő méretű kapuhoz kellene mint alapanyag...
Marha jól nyomjátok
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #55204 üzenetére
Arra várhatsz
Más:
Itt untam meg az akitainuval a baszakodást. Belefér minden, de a prop beleér a LED-be amin a buzzer van, szóval cumi cecilViszont eddig úgy éreztem minden olyan kicsi, most meg úgy érzem, MIÉRT ilyen nagy ez a vevő ami 3 gramm?
Pont nincs ami kéne, de jó lesz ez.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
LógaGéza
veterán
válasz molnigee #55222 üzenetére
Csak a videóra raktam össze, tudtam, hogy úgyse fog felszállni
Köszönöm, megpróbálom a hétvégén. Csak az a érdekes, hogy mielőtt szétszedtem, előtte tökéletesen repült, most meg... Álló helyében ment volna tönkre?
Nem szállt fel nagyobb gázon se."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
varadigabor
senior tag
válasz molnigee #55221 üzenetére
Hát ráadásul a vertical armos gépem elég érzékeny a prop hajtogatásra Nagyon szépen kell vissza hajtogatni Lehet majd bibladet fogok használni , az annyira nem fogy. Egyébként www.surveilzone.com
nem olyan drága, többi oldalhoz képestKipróbáltam a Dal 5544c-t nagyon állat
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
fape
senior tag
válasz molnigee #55215 üzenetére
Az enyémre írta, hogy összeesik. A nyári 40 fokos levegőt + a tűzőnapot, nem szereti a 25mm-s kpe. Úgy hogy még két réteg polifon csőhéj rajta van. Behajlik középen, olyan lesz mint a két púpú teve. Így is át lehet repülni alatta, de csak mint a műrepülők. Jókor kell visszarántani vízszintesbe
Azóta kapott még merevítést, majd a nyáron kiderül sikerült-e.Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz molnigee #55262 üzenetére
Aszem 4-5 méter közöttiek hosszra. A magasság ahogy kiadja. Sztem kb 3 nagy lépésnyire szoktuk leszúrni a betonvasat. Elég régi képek, de lehet segít a méret szemléltetésben
(azóta már két réteg csőhéj van rajta és a fehér vászon ami lelóg kb 10 centit)Nem ezeket a drónokat keresik!
-
vandor01
őstag
válasz molnigee #55276 üzenetére
6 meteres? IFA-val jartok at alatta? lizynek ekkora olajtot!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
twine
veterán
válasz molnigee #55849 üzenetére
Respect
Regen is tetszett ahogy repülsz,,,talán tőled kaptam kedvet a kis Lizardhoz, amiből végül a Diatone-lett!De mostanra úgy látom szépen fejlődtél...
Kis élménybeszámoló...
Sokatokkal ellentétben én a Gemfan Hulkie propok "törhetetlenségét" most az egekig magasztalom...igaz, mint mindig most is hozzáteszem, nincs összehasonlítási alapom, tehát csak arra hagyatkozom, amit tapasztalok...
2040-es 3ágú propok vannak fent...
És ugyanezt a "teherbírást" mondanám el a kis GT-R90-ről....
Hétvégén több részletben kb 15-20 aksit repültem ki....(élvezem, hogy végre üzembe állt a Q6+ is)ÚÚÚÚÚristen mit kapott szegény gép, és szegény propok,,,én nem is hittem el hogy ez a "nyitott" technika igy birja....Hihetetlen...volt, hogy kb 20m-magasságról, majdhogynem cső gázról disarmoltam a motorokat, mert megindult a focipályáról a házak felé a gép, és lövésem nem volt merre vagyok arccal.....cső gáz meg ugye azért volt, mert "először inkább fölfelé"....de aztán.....inkább disarm...
De ez csak egy volt a megszámlálhatatlan bukásból....rengeteget gurult, koppant, esett, kisebb nagyobb sebességekkel, és magasságból...
A Diatoneról rögtön az első esésnél letört a "torony" egyik szárának teteje,amire az anya van rátekerve...Azóta is ugy van,,,,ezen kívül semmi baja az ég világon,,,
Prop szettből pedig még mindig az első van fent, minden alkalommal csak vissza hajtogattam a legörbült propokat....
Komolyan meglepő mit kibírt.....persze ez lehet szerencse,,,de én csak tátom a számat...Egyébként egyelőre LOS próbálgatom a gépet mert egyrészt nem volt mellettem senki,másrészt szemüvegben irgalmatlan bénának érzem magam
És ez nagyon letör....eddig talán egy kört sikerült mennem szemüvegben a focipálya területén....de abban sem volt köszönet....a vége csúnya bukfnec...
Egyébként élmény a gép,,,piszkosul megy....csak hozzá kellene szoknom valahogy az FPV repüléshez -
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnigee #55849 üzenetére
Tegnap én is kijutottam repkedni.
Nekem még nem megy annyira a pörgés, de rajta vagyok a dolgon.
Vicces volt, hogy megint vissza kellett szoknom a BetaFPV mocikra a gyáriak után.Nekem ugyan nincs a gépen canopy, de rájöttem az előnyére: nem engedi, hogy fejtetőn álljon meg a gép esés után.
[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz molnigee #56011 üzenetére
Lizard95-el próbáltad a Gemfan Hulkie 2040 propellert? Van értelme próbálni, vagy akár időt spórolva át is szerelhetem a Gemfan 2035 2X3.5X4 4 pengésre?
A Splitet miért raktad műanyag tokba? Csak videórögzítés miatt volt fent a gépen a kamera, vagy azt használtad FPV-re is?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #56485 üzenetére
+1
Szintén a karokon,az említett módon rögzítve.
Syler123: Én is azt gondoltam hogy sanszos lesz a failsafe bizonyos helyzetekben,de annak ellenére hogy 3-400 méterekre szoktam általában elkolbászolni,sosem volt még tévesztés sem,nemhogy jelvesztés.
-
varadigabor
senior tag
válasz molnigee #56521 üzenetére
Mi jelenleg titkoljuk hogy pro-k vagyunk
Ózsdi F3 lappal, antik kamerával, retro blheliS esc-kel, nyomkodós vtx-el és dög nehéz vázzal és motorokkal talán a 80-as években volt top gépXDFerir x5 váz 50 dollár
motor pl hyperlite 2205 vagy 2204 70-90 (postával)
omnibus f4 nano v5+ ori 32 esc 60 dollár
runcam micro sparrow 30 dollár
furius fpv stealth 200 mw vagy unify pro hv race 30 dollár
240-260 dollár és van egy könnyű fullos top gépedwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #56523 üzenetére
Az a váz sztem nem túl faja. Nem a kinézet mert az engem (sokakkal ellentétben) pont nem érdekelte, de kamera védelem 0, karok sem cserélhetőek, 4in1 lehet be sem fér, pedig ma már legtöbben azzal repülnek, persze nem feltétlen csak az a jó. Nemtom, én nem venném meg, persze ízléses és pofonok. De biztos vagyok benne hogy ennyiből kijön jobb gép is ma már.
"Oh my Goa'uld!"
-
nagyúr
50$ még nem is sok egy vázért. A BQ Grizzly 17,5k-mba volt. Nézd meg az Armattan vázakat, 20k alatt nincs is, igaz törésgaris! Persze nekem is első vázam a 6k-s Realacc X210 V Pro volt, mai napig jó váznak tartom imádtam, erős is, de unibody-s az a baja inkább.
130-as egyedi vázam szintúgy 12k volt.
Egyébként meg lehet nem veszel észre semmit F3/F4 között, sőt még az ESC-nél sem, hogy multisho vagy dshoton vagy, mégis kb 10eFt-al drágább és újabb cuccost kapsz. Ha nem jön be eladni könnyebb az újabbat. Igaz építeni kell, amit én nagyon utálok.
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Am kb ugyan annyira jön ki, mert diatonet valószínű áfa plusz kezelési költséggel együtt majdnem ott van. Van egy verseny géped. F4 lap 8k/8k dynamic notch filterrel nem rossz.
Én jobban szeretek építeni.Am nekem is meghalt az egyik lapomon a buzzer, Dshot buzzerre át raktam, keresésre az is jó. Aksi feszt meg ilyeneket nem jelez.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #56532 üzenetére
Tegnap kifacsartam 14 akkut. Nagyon élveztem, de a végére már meguntam. A Frog váz kvasokat kibír, fele ilyen ütésektől a Falcon 180 már foszlik.
Ma/holnap inkább csupázni fogok, mert fő a változatosság!@Peaceliker - én, ha otthon vagyok naponta két gépet reptetek, gépenként 6-8 akksival. Sajna a Falcon 180 már nagyon húzza a belét, így azt megint szerelni kell, de nincs nagyon kedvem hozzá.
Mihók heti 2-3 szessön X 6 akku. Nemtom mennyit reptetek, de kevés. molnigee-hez képest meg botrányosan kevés![ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
BTW ti honnan tanuljátok az új trükköket? Melyik YT csatorna? Vagy meglátsz valamit, aztán a saját fejed szerint csinálod?
@AMDaZERG_1 - lehet, hogy csak elfáradt.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #56536 üzenetére
A Kalmi filter meg állítólag olyasmi, mintha két filtert eresztenél egymásra, de azok egyesített késése és fázisfordtása nélkül. Nekem nagyon sok a zaj a gyro-nál, ezért félek, hogy azonnal leégnek a motorok, ha rosszul van beállítva a filter. Megvárom a tapasztalatokat, aztán lépek.
BTW Butterflight már tudja hardverből állítani az FPV kamerát? BF-nél beleszólt a PID loopba, ezért nem került még be a 3.3-ba.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kriszbon
őstag
válasz molnigee #56518 üzenetére
Szépen megépített gép, jól is néz ki.
Ahhoz képest hogy vastag az alsó lemez, meg vannak ESC védők is, és rezgéscsillapítás, csak 350g körül van a gép propok+aksi nélkül.Az meg hogy mit írnak a súlyáról a többiek, engem nem igen izgat, nálam amúgy sem igen számít milyen nehéz mert nem reptetek csak bütykörészek, és a kinézet+felszereltség nekem fontosabb szempont mint a súly.
A vezérlőkről sem sokat tudok mondani, talán csak annyit, hogy ha eladásra kerülne a gép(mert szóba került az is ha jól rémlik) akkor egyáltalán nem számít mivel van szerelve, mert a leendő vásárló azt sem tudja miről van szó(még annyira sem mint én).
Csak rettentő olcsó legyen FHD képet küldjön telóra és menjen el kilóméterekre nagyon hosszú időn át.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
Tudom, hogy nagyon keveset repülök. Ahogy írtam is, értelmetlen is az a pénz ami benne van. De szeretem, szerelést is. Verseny nem érdekel, sosem megyek ki, az fix. Trükköket pl sehonnan sem nézek, csak repülök... Amikor időm van. Az kb hétvégente naponta 7-7 akku volt kb. Jön a második gyerek, lehet ennyi sem lesz, akkor lecsó az egész, ez ilyen
Tavaly 300 startom volt sztem kb... Idén inkább alszom
De már ennyi repülés után érzem, hogy 5 colos gépen az jön be ha alig van súlya. Tolom neki, amire telik és úgy 2205 2600kv 265g os emax 2:30 at bírt, 2204 3000kv tán 3at is bír majd... Amint lesz idegrebdszerem össze rakni ki is derül
Hozzá teszem én nem olom az akkukat, 3.5 ig meritem csak. Bár +30mp sem lenne tán ha 3.2 ig mennék.
De nyilván ha akarnék versenyre menni sem lennék ütő képes.
Amúgy akkor te jó sokat repulsz. Versenyen ennyi repülés után milyen eredmények jönnek össze? Tényleg kíváncsi vagyok... Ha már azt kapom a fejemhez, hogy nem érek el jó eredményt versenyen akkor miből tudnám, milyen gép a jó egyébként meg amennyi ember annyi "jó" gép. Ami nekem bejön lehet pro nem rudna vele jól menni és én sem lennék ügyesebb más géppel[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz molnigee #56542 üzenetére
Kanyarban lehet rengeteget fogni könnyű géppel. Ahol én repülök vannak vmi oszlopok és azokat szűken kerülve lepődtem meg, hogy könnyű gép alig sodródik valamit szal nagyobb tempóból is gyorsabban áll meg, azon sztem sokat lehet fogni, de nemtom mert én random megyek, kört időt nem mértem
"Oh my Goa'uld!"
-
-
popi1987
csendes tag
válasz molnigee #56556 üzenetére
bocsi, ha nem értem, hogy mire gondolsz itt. ( bár csak 5 percet olvastam utána a neten )
én úgy láttam, hogy a "prop wash" kifejezés annak a levegőnek a súlya, amit a propeller maga alatt nyom / tol.
ebből következően, minél több van belőle, annál erősebb a motor és a propeller = annál jobb | és minél kevesebb van, annál kevesebb levegő mozog = rossz
LINKígy kicsit nehezen értelmezhető amit írtál, ki tudnád nekem fejteni itt mire gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest