- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Den
veterán
jaj, oké hogy te ezeket elhiszed csak könyörgöm legalább ne terjeszd.
A napi 1000mg vagy több c vitamin szedését javaslom hosszútávon mellőzd ha nem akarsz urológián kikötni vesekővel. Ekkora adagot csak súlyos c vitamin hiány esetén szoktak alkalmazni.
A recept nélkül kapható szerekben azért van relatíve kevés mert bármilyen furcsa is az étellel elég c vitamin jut a szervezetbe, hacsak nem étkezünk abszolút egysíkuan, teljesen zöldségmentesen. Emellé, még pluszban bevinni a teljes napi szükségletet fölösleges és ártalmas.
Receptre lehet nagyobb, akár 1000mg-os c-vitamint is kapni. -
Azért tesznek bele ennyit, mert ha többet tennének bele, akkor meggyógyulnál tőle és az érthető okokból egy gyógyszergyárnak nem érdeke...
Jó példa erre a C vitamin. A 60 mg, ami a ''napi szükséges mennyiség'' úgy jött ki, hogy hitler kiszámoltatta, hog mennyi az a minimális mennyiség, amit mindenképp meg kell kapnia egy harcosnak, hogy ne dögöljön meg skorbutban a harcmezőn.
Szentgyörgyi Albert (a C viamin felfedezője) mapi 1000 mg C vitamint evett, amikor egészséges volt, amikor néha beteg, akkor 8000-10000 mg-ot.
Nem tudom hogy vagy vele, de én inkább hiszek Szentgyörgyi Albertnek, mint Hitlernek...
A cukor meg sok minden csak nem energiaforrás. (mármint a szacharóz, mert sokféle cukor van, pl a tejben laktóz, a gyümölcsökben fruktóz stb.) A Szacharózzal az a baj, hogy mivel az emberi faj kifejlődése során soha nem találkozott vele, csak az elmúlt pár száz éve, ezért nem igazán tudja feldolgozni.
Én például ha véletlen eszek cukrot, utána percek alatt ''elfáradok''. Igazából csak visszakerülök abba az állapotba, amibe előtte voltam, csak most már, hogy nélküle élek ez feltűnő. -
Josh
tag
Korábban olyat hallottam, hogy azért nem tesznek több vitamint a vitaminbogyókba, mert nem engedélyeznek többet, mert az már a dilettáns táblázatösszeállítók szerint már méreg lenne.
Lehet, hogy veszek ilyen vitaminokat én is, ezek drágábbak,mint a centrum?
Az, hogy állandóan elkalandozik a figyelmem, szerintem egy kipihent alvás segítene. Itt az érettségi, a továbbtanulással is gond van, úgyhogy viszonylag nagy most rajta a stressz, főleg így meló mellett.
Amióta nem eszel cukrot jobban alszol? Én úgy tudtam,hogy a cukor az elsődleges energiaforrás. -
A centrumot felejtsd el! Nevetséges mennyiségek vannak benne. Tényleg...
A Calivitának (korábban California Fittness) és a FreeChoice-nak (korábban Dr. Fitt) vannak jó multivitamin cuccai, én is olyat szedek.
Semmi gondom az alvással, mióta rendszeresen szedek vitaminokat. Előtte sűrűn előfordult velem is, hogy csak forgolódtam az ágyban órákig, reggel meg kelni kell...
Mostanában 6-7 óra alvás után magamtól ébredek, általában fél-egy órával az óracsörgés előtt. Mondjuk az is hozzá tartozik a történethez, hogy mióta nem eszek cukrot (szacharózt), azóta elég a 6 óra alvás, a vitaminokkal ''csak'' az elalvási gondot sikerült kezelni. -
Josh
tag
válasz
Cardinella #38 üzenetére
Viszonylag rendszeres életmódot élek. Kb mindenap ugyanakkor kelek 6 órakor. Ugyanakkor szoktam reggelizni, délelőtt tanulok. Délben 7 km-t bringázok az ebédért. Délután tanulok, este mindig ugyanakkor eszek, füdök, megvan a menetrend,hogy mikor mit nézek a tévében. Aztán meg csak forgolódom az ágyban. Kb. éjfél, egy óra körül tudok elaludni, és egész nap olyan vagyok mint a mosott sz*r, semmire nem tudok odafigyelni. Halottam már az autogén tréningről, el is olvastam ez ügyben egy könyvet, de még azt a 2-3 percet sem bírom ki, hogy odafigyeljek bármire is.
-
Pont ezért szedjél B1 vitamint, mert kevés jut belőle a szervezetedbe.
Ha ezt pótolod, akkor a nemalvás OKÁT szünteted meg.
Ha altatót szedsz, a TÜNETET nyomod el, a probléma nem változik.
Egy orvos ismerősöm szerint ez olyan (mint ahogy a legtöbb gyógyszer teszi) mintha tűz esetén megszólalna a tűzriasztó, a tűzoltóság kivonul, és ahelyett, hogy eloltanák a tüzet, kikapcsolják a tűzriasztót, és elégedetten távoznának.
De a te életed, a te egészséged, azt csinálsz vele, amit akarsz... -
Cardinella
aktív tag
-
Josh
tag
Most így visszaolvasva azt láttam, hogy Den mondta, hogy nem kell egyből a legroszabb mellékhatásokra gondolni. Én most nem tudok aludni, és nem 4-5 év múlva. Vitaminokat eszek, nem szokott más lenni tőle az alvásom, egyszerűen csak forgolódom az ágyban, és nem bírok magammal. Azt olvastam, hogy a B1 vitamin nincs megfelelő mennyiségben még a B vitamin összességbe sem. Tehát, ha az összes többi B-s vitaminból már dugig vagy, akkor is kevés jutott a testebe B1 vitaminból.
Lehet-e recept nélkül kapni,és mennyibe kerül? Nem akarok úgy elmenni a gyógyszertárba, hogy csókolom Dormicum van?
Van egy ilyen játék a neve Revenge of Army, ott bemegy a csávó a gyógyszertárba:
Gyógyszerész: Jó napot, mit adhatok?
Főhős: Valami erőset kérek. Schwarzenegger van? :D -
Vazz! Rám ne fogd, hogy rábeszéltelek! :D
Én minden erőmmel lebeszéllek róla! Mint minden tudatmódosító szer, ez is ártalmas és kerülendő. Ne feledd, hogy a gyógyszergyártók szerint mindíg az aktuális legjobban menő szer a legjobb, a legkevesebb mellékhatású, a legbiztonságosabb stb. Aztán amikor 4-5 év múlva piacra dobják az újabb szert, akkor arról meg kiderül, hogy ''ez már nagyon biztonságos, nem olyan, mint a dormicum volt...''
Ha ennyire komoly alvási problémáid vannak akkor szerintem szedjél inkább vitaminokat, jobban jársz. Főleg B1-et és C-t. Annak tényleg nincs mellékhatása és még aludni is jobban fogsz...
[L]vitamin.lap.hu[/L]
Szerk: Na mé nem megy a link?
[L]http://vitamin.lap.hu[/L]
[Szerkesztve] -
Josh
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Tegnap felkerestem egy-két honlapot, és ott mindenütt azt írták, hogy ezt drogosok használják, meg alvajárók lesznek tőle, de ti meggyőztetek, hogy heti egy, max kettő szedésétől, még nem lesz semmi bajom.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy recept nélkül lehet-e kapni, és mennyibe kerül kb.? -
Lord Zero
addikt
josh,
szóval csak annyi, h nem kell túllihegni a dolgot, ez nem egy drog, amin filózni kell, h jajstenem kipróbáljam vagy se
de! a benzodiazepinek és társaik drogszerű hatást fejthetnek ki más trankvillánsokkal, de főleg alkohollal való kölcsönhatás esetén - azért erre jó odafigyelni!
ez egy készítmény, amit jobb ha nem használsz, de ha néha beveszel egyet, mert ki akarod aludni magad, nem fogsz sem elhülyülni (úgyértem, nem jobban, mint ahogyan azt természetes úton tennéd :DDD ), sem függővé válni -
Den
veterán
nem kell megijedni, a mellékhatáok listájánál odaírnak mindent aminek a lehető legkisebb elméleti esélye is van, leginkább jogi okokból, de ezek ritkán következnek be (ha gyakoriak lennének nem forgalmaznák a szert.) Az összes álltalam próbált altató és nyugtató közül ez vált be legjobban, még akkor is be lehet venni ha csak kevés idő van az alvásra, mert pár óra alatt elmúlik a hatása.
Persze csak akkor kell szedni ha muszáj, de alkalomadtán még mindig jobb egy dormicum, mint végigvergődni az éjszakát, másnap meg vödör szám inni a kávét :) -
Lord Zero
addikt
no, én sem azt ajánlom, h mértéktelenül fogyassza a dormicumot, sőt, amennyire lehet, kerülendő mindenféle szer használata, de azt mindenképp tudni kell, h a maga kategóriájában nagyon jólsikerült hatóanyag,
olyan értelemben, h ritkák és távolról sem olyan vészesek a mellékhatások, és gyors felezési idő + teljes metabolizáció = nem marad benned napokig vagy hosszú órákig -
Ploszi
senior tag
én inkább 1 pohár vörösbort ajánlanék (esetleg kettőt, ha a lánynak is töltessz) egyébként a Dormicum mellékhatása:
Mellékhatás:A szer ritkán észlelt mellékhatásai sedativ hatásának tulajdoníthatóak,melyek dózisfügg?ek és az adag mérséklésekor megsz?nnek.
Hosszantartó szedés során-az erre hajlamos betegeknél -egyéb altatókhoz,sedativumokhoz és trankquillánsokhoz hasonlóan megszokás alakulhat ki.Esetenként,ha a beteget valamilyen szokatlan inger az alvás els? két-három órájában felébreszti, el?fordulhat, hogy a beteg valamilyen szokásos munkába kezd(pl.f?zés,levélírás),melyre kés?bb nem emlékszik(amneziás epizód).Hogy a jelenség esetleges el?fordulását egy adott betegnél megállapíthassuk,célszer?, ha az els? Dormicum adagot a beteg ismer?s környezetben veszi be. -
Lord Zero
addikt
ha iszol rá, akkor az igazi :)) mint minden kistrankvillánsra (a idegrendszerre ható nyugtatószerek egy csoportja)
nadekomolyan,
azért ez az emklékezetkiesés kicsit meredek!
a mellékhatások ritkák, az anterograd amnesia valóban előfordulhat elvétve + idősebb korban légzési nehézségeket okozhat (leginkább olyanoknál, akik eleve vmilyen légzőszervi problémával küzdenek)
injektábilis formában kell inkább vigyázni (nem túl gyorsan adagolni, mennyiségre figyelni, stb) -
Josh
tag
válasz
Don Vittorio #18 üzenetére
Mi az, hogy nem érsz oda 14 előtt sehová? Reggel úgy érzed, mintha fejbevágtak volna? Nyomott a hangulatod, nincs kedved semmihez? Most akkor kicseréltnek érzed tőle magad, vagy idegroncsnak?
Recept nélkül lehet-e kapni? Mennyibe kerül?
A mellékhatásokat előre is köszönöm. -
Josh
tag
válasz
Don Vittorio #18 üzenetére
Mi az, hogy nem érsz oda 14 előtt sehová? Reggel úgy érzed, mintha fejbevágtak volna? Nyomott a hangulatod, nincs kedved semmihez? Most akkor kicseréltnek érzed tőle magad, vagy idegroncsnak?
Recept nélkül lehet-e kapni? Mennyibe kerül?
A mellékhatásokat előre is köszönöm. -
válasz
Don Vittorio #20 üzenetére
Mit? :DD
-
Azért mielőtt ilyen brutál szereket adagolnátok magatoknak érdemes lenne utánanézni a mellékhatásoknak is. Általában elég durvák szoktak lenni.
Én természetes anyagokat javasolnék helyette. Pl. szex után jót lehet aludni :D -
Josh
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt recept nélkül kapni? Mennyibe kerül? Valóban ennyire jó, hogy másnap úgy érzed, hogy kicseréltek volna? Egy kicsit el lett hanyagolva ez a topik, de engem érdekel.
-
Először én is csak a fehéret ( 7.5mg ) ajánlom, a kék szerintem overkill.
-
simonzé
addikt
Durva ez a topic.
-
VÁMpír
aktív tag
Lehet recept nélkül is kapni?
-
-
Den
veterán
Tényleg jó. Az a legjobb benne, hogy rövid hatású, elaltat, de pár óra alatt elmúlik a hatása, nem vagy tőle tompa másnap, könnyen fel tudsz kelni időben, és hagyja a normál felszines alvás- mélyalvás ciklust ''lejátszódni''. A legtöbb altató nem ilyen hanem puff fejbevág, aztán 8 óra mélyalvás (ami nem igazán pihentető), másnap tompaság stb...
ha nem szoktál szedni altatót, akkor a kisebbik verzióját vedd, és érdemes abból is felet először próbának. És csak akkor vedd be mikor már tényleg aludni akarsz, mert gyorsan hat. -
Strottler
tag
Van egy haverom, aki esküszik erre az altatóra. Azt mondja, hogy 4-5 naponta ha egy igazán pihentetőt, jót akar aludni, akkor bevesz egy ilyen bogyót és reggel úgy ébred fel, mint akit kicseréltek. Ha ez tényleg ilyen klassz, akkor kipróbálom én is. Van másvalakinek is tapasztalata ez ügyben?
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest