Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kiralybali

tag

Itt a fórumon felszedett ismeretek alapján már gyakorlottan készítettem divx-es tömörítményeket VirtualDub-dal a DV kamával felvett anyagaimból.

Aztán jött egy DVD film, amiből egy 700MB-os divx-es filmet akartam csinálni AutoGordianKnot-tal. Ezt a progit korábban is zökkenőmentesen használtam.
    Most azonban a célméret megadás ellenére 9 órányi szüttyögés után kiköpött magából egy 2.2GB-os végeredményt. Kódolás közben meg mintha a Divx-es ablakban azt a 3000-res bitrátát írta volna ki, amit a VirtualDub-nál szoktam beállítani a kamerás anyagok tömörítésekor. Gondoltam ezen beállításokat valahol elmenti a gép és az AutoGordianKnot-nak meg hiába mondom meg a célméretet, ő mégis figyelmen kívül hagyja ezt.

Sebaj, gondoltam majd Xvid-ba tömörítek. Erre meg azt mondta az AutoGordianKnot, hogy az nincs bizony telepítve, pedig volt.

Hát unistall divx-re, xvid-re és AutoGordianKnot-ra, minden divx és xvid nevű könyvtár törlése a merevlemezről, mi csak volt, majd mindhárom cucc install.

Ezt követően a kamerás anyagok tömörítését divx-el megint tudtam nyomni és az AutoGordianKnot-tal és xvid-del meg megcsináltam a 700MB-os célanyagot.

Azóta azt is megnéztem, hogy a VirtualDub-os tömörítéskor a Divx panel-en valamely advanced beállításban van egy divx-temp directory. Gondolom ide menti el a beállításokat? Ha ezt az AutoGordianKnot használata előtt letörölném, akkor vajon tudnék azzal is divx-be kódoltatni úgy, hogy a végeredmény az a fájlméret legyen, amit akarok?

Hali

Új hozzászólás Aktív témák