Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kiralybali

tag

válasz corlagon #23 üzenetére

Sosem használtam Dr.Divx-et, de mivel az is veszteséges tömörítés (bár persze maga a DV is az), romlik a minőség, de persze te választod meg, mennyire.

A leszedett DV avi-ból 3 lépésben csinál divx-es avit, szinte 0 szakértelem kell hozzá. Hogy mennyire veszteséges a tömörítés azt nem tudom. Úgy emlékszem lehet beállítani, hogy a kép tömörítése során low - medium vagy high quality-t akar az ember. Egy pár perces 1.1G-ás DV aviból high quality mellett (2 pass után) 90 Mega körüli avi készült. Nekem monitoron nézve nem okozott olyan érzetet, hogy romlott volna a minőség.

De azért is kérdeztem rá az alternatívákra, hogy okosodjam.

''Keret''programnak (amin keresztül a codeceket használod, azaz tömörítesz) jó az ingyenes, félmegás VirtualDub. 1.6.2 a legújabb, ez már kezeli a DV-AVI type 2-t.

Letöltöttem ezt, de még haza kell vinnem és fel kel tennem.
    Más fórumtémában láttam olyat, hogy VirtualDubMod. Ezt is letöltötem valami 1.5.10.1 verziót. Mi ez a két progi? Ugyanarra valók?

Ha jól értem, akkor átszedem valamivel a kamerából a cuccot DV avi formátumba, majd valahogy (még nem tudom hogy) ráengedem ezt a VirtualDub-ot, ami szépen összetömöríti nekem. Kell-e ennek során valami mágikus paraméterezést megadnom (pl. bitráta, stb.), amihez érteni is kellene, vagy a pórnép számára is érthető quality megnevezésekkel operálhatok, mint a DrDivX-nél?

xvid (kép) és mp3 (hang) kombinációt szeretem

Eszerint gondolom az is megadható a proginak, hogy melyik codec-eket használja?

Üdv. és köszi az eddigi segítséget is

Új hozzászólás Aktív témák