Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Siker!!!!!!
Elkezdtem játszani a wpa_supplicant.conf paramétereivel a leírása alapján: [link]
Nagynehezen kikísérleteztem, hogy tudja ez a rejtett SSID-t, csak kicsit trükkös paraméterekkel!
Az ap_scan=1 maradnia kell változatlannak, annyi kell csak, hogy a network blokkon belül beszúrjon az ember egy sort:
scan_ssid=1De aztán megoldani, hogy ez boot során automatán lefusson nem volt egyszerű!
Először is csináltam látrehoztam egy példányt a helyes, javított wpa_supplicant.conf fájlból a /system alatt.
Majd rájöttem, hogy az initből meghívott wifidaemon hozza létre a /tmp alatt a config fájl majd hívja meg a wpa_supplicant programot és ez ugye időbe telik. Korábban hiába másolom a /tmp-be a fájlt, mert utána felülírja a wifidaemon a saját verziójával. És ugye azt is meg kell várni, hogy elindul a wpa_supplicant mielőtt kinyírom a kill-el és elindítom újra a már javított fájlommal.Ezt úgy tudtam megoldani, hogy figyelem a wpa_supplicant által létrehozott wlan0 socket fájlt, amint ez a fájl megjelenik, indulhat a móka!
A lényeg, hogy végül ezeket a sorokat kellett a /system/init/ipcam.sh végére biggyeszteni:
file=/tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
while [ ! -e "$file" ]
do
sleep 3
done
cp /system/wpa_supplicant.conf /tmp
killall wpa_supplicant
rm /tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -d -c /tmp/wpa_supplicant.conf &Így mostmár újraindítva automatikusan fel tud lépni a rejtett SSID-s wifire is!
Teljesen saját munka, ez a neten sehol nincs még dokumentálva kereséseim alapján.
Akinek hasznos. használja egészséggel!Azért tényleg röhej, hogy a kínaiak ezt nem tudták beletenni!
Egy rohadt sor lett volna abban a szerencsétlen config fájlban! -
Andralin
aktív tag
Sajnos az /etc az read-only fájlrendszeren van.
Már próbálkoztam a wpa_supplicant leállításával és újraindítással a módosított scan paraméterrel, de hiába.
A /system az eeprom-on van, írható és emlékszik a módosításokra boot után is. Ide mentettem a wpa_supplicant.conf átírt példányát. Egy scripttel felülírom a /tmp-ben a config fájlt az újjal, kikillelem a wpa_supplicant processzt majd újraindítom:cp /system/wpa_supplicant.conf /tmp
kill 127
rm /tmp/run/wpa_supplicant/wlan0
wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -c /tmp/wpa_supplicant.confEzek után sajnos nem tér vissza a wifi-re egyáltalán, hosszabb idő után se, ha kapcsolgatok hidden vagy sima SSID között az AP-n, akkor sem.
Azt tudom, hogy az SSID rejtése nem sokat ér, sőt, megfelelő linuxos progival némi hallgatózás után a wifi jelekből vissza lehet fejteni a rejtett SSID-t is.
Nagyjából annyit ér az egész, hogy laikus szomszédok nem látják az AP-met.
De azért dühítő, hogy az összes többi eszközöm, köztük jópár okoseszköz gond nélkül támogatja a rejtett SSID-t, csak ez a kamera nem! Már 6 éve így van beállítva ezért nem fogom csak emiatt megváltoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Így tör borsot a Samsung az Apple Vision Pro orra alá
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest