Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3901) MarQs válasza tjb007 (#3900) üzenetére


MarQs
senior tag

Azokhoz a feladatokhoz amiket említesz, elég a Wacom Bamboo Pad is - de inkább csak azokhoz. Az Intuos széria már belekap az ügyesebb/igényesebb rajzok világába.
Említésre méltó különbség a programozható gyorsgombok és a toll nyomásérzékenysége. Az Intuos ez utóbbiból 1024 szintűt hoz, míg a Bamboo Pad ennek csak a felével bír.
(Ennek ellenére régi motorosok azt mondják, hogy az 1k fölötti nyomásérzékenység már csak mókusvakítás, mert évekkel korábban ez alatt is jól megvoltak...)

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3902) Brekk válasza tjb007 (#3900) üzenetére


Brekk
addikt

Szia!

Esetleg ha van időd, akkor gyere be ide és próbáld ki minkét táblát. :K

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#3903) tjb007 válasza MarQs (#3901) üzenetére


tjb007
nagyúr

Köszi!
Szerintem Bamboo Pad lesz, aztán ha kevésnek bizonyul beruházok egy Intuosra.

(#3902) Brekk

Jó lenne, de mostanában nem tervezek a fővárosba utazni.

(#3904) Brekk válasza tjb007 (#3903) üzenetére


Brekk
addikt

:B Elnézést, elfeledtem megkérdezni, hogy budapesti vagy-e.

[ Szerkesztve ]

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#3905) FazekasLaci válasza tjb007 (#3903) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

A Bamboo Pad gyenge lesz firkálgatáshoz. Tapasztalatból mondom. A tolla nagyon vékonyka, kényelmetlen fogni hosszú ideig. Régen a Bamboo Pen and Touch néven kiváló termékek futottak, azonban azoknak az utódjai lettek az Intuos Pen and Touch-ok, illetve az Intuos Pen!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#3906) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Egy kis infó azoknak, akik a Wacom táblák közt választanának: a jók között is van jobb. :D

A Hardveraprón szembe jött velem egy nagyon jóárasított CTL-470 (3. generációs) Bamboo tábla, nem volt szívem otthagyni. :D Gondoltam ideális helyszíni munkákhoz, amikor laptopon dolgozom esküvőn. Egy baja volt, hogy toll nem volt hozzá, ezt beszereztem Fazekas Lacitól a Grasshopperben (ez itt a reklám helye :D bár nem kell mert úgyis mindenki ismeri őket, aki komolyan Wacomozik ;)): az új tollal (ami nem az eredetileg hozzá való radír nélküli, hanem már az új szériás radíros toll) hibátlanul működik a tábla (Ezúton is köszönet érte!).

És a lényeg, amiért írok: tábla és tábla között is óriási különbség van ergonómiában (a technológiai fejlődésből adódó funkcióbeli különbségeket most hagyjuk). 3 éve van egy A3 méretű (PTK-1240) Intuos 4 XL táblám, azt szoktam meg. Hozzá képest ami furcsa: a Bamboo a negyedakkora mérete miatt kényelmetlenebb mint az Intuos 4 óriási felülete, amin a kezem és az alkarom is elfér akár, ennél folyamatosan rossz helyen van a tábla széle és nyomja a csuklómat, újra és újra megakadok miatta a rajzolásban. A tollának a fogáspontja túl alacsonyan van az Intuoséhoz képest (pedig a gombjaik egy magasságban vannak és a hegyüktől is ugyanakkora távolságra): furcsa így tartani, csuklókitörős mert nagyon mélyre kell nyúlni a tollal a tábla felületéig. Az alsó gombjának szinte nincs érzékelhető nyomáspontja, sokszor nem találom (arra programoztam a jobb egérgombot, a felsőn az undo van) szóval rendesen kell szokni. Persze ezek mind egyéni preferenciák: lehet másnak az ő kézméretével nem fog gondot okozni. Csak jól ki kell próbálni mindent vásárlás előtt, hogy mennyire áll kézre. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3907) BonFire válasza *Ropi* (#3906) üzenetére


BonFire
veterán

Nálam például minden gomb le van tiltva, nem tudok úgy dolgozni, hogy ne nyomnám be véletlenül állandóan. :O

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3908) *Ropi* válasza BonFire (#3907) üzenetére


*Ropi*
félisten

Mármint a táblán vagy a tollon? A Bamboo-n nincs gomb csak az i4-en a 8 expresskey, de azok süllyesztettek és elég nehéz véletlenül megnyomni őket, mert amúgy is erő kell hozzájuk. A tollat meg (legalábbis az i4-ét) már megszoktam, bevált ez a gombkiosztás: nagyon gyorsítja a dolgokat. Ha meg nagyon necces akkor elforgatom az ujjaim között és úgy biztosan nem nyomom meg. A Bambiét még szoknom kell... :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3909) BonFire válasza *Ropi* (#3908) üzenetére


BonFire
veterán

A régi bamboon hogyne lenne már gomb. Kétállású, billegős izé. Nem tudom úgy megfogni, hogy ne nyomnám meg, így előjön folyton a helyi menü meg egyebek. Le van tiltva. Magán a táblán nincsenek letiltva a gombok, de nem használom őket, ugyanis Windows alatt (7 és 8 alatt is) feszt elfelejti random a programozásokat, és mindig visszaáll a gyári beállításokra, az meg semmire sem jó. Így maradok a bill kombinációknál.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3910) *Ropi* válasza BonFire (#3909) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezt mondom én is: a tollon van, csak a táblán nincs. :)) Viszont a tollon lévő alsó gombnak nincsen nyomáspontja, meg a felületből is alig áll ki, így nem érzem. Az i4-em tollán sokkal határozottabb a gombok tapintása.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3911) BonFire válasza *Ropi* (#3910) üzenetére


BonFire
veterán

Igen, alul laposabb, de benne van a mikrokapcsoló, és ha ráfogok az ujjammal, akkor be is nyomtam. Az elején próbálgattam, hogy úgy forgassam a tollat, hogy ne érjenek hozzá az ujjaim, de egy idő után nagyon belefáradt a kezem, ebbe a kényszertartásba. Inkább kikapcsoltam őket.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3912) *Ropi* válasza BonFire (#3911) üzenetére


*Ropi*
félisten

Kinek a pap, kinek a papné... :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3913) BonFire válasza *Ropi* (#3912) üzenetére


BonFire
veterán

Na, hát ez van.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3914) Kodaka


Kodaka
csendes tag

Hellóka mindenki

A következőbe kéne a segítségetek. Úgy adódott, hogy jelenpillanatba sikerült leegyeztetnem két adás-vételt. Egy Wacom Intous pro L-t és egy Yiynova MSP19U és az érdekelne, hogy szerintetek melyiket érné meg inkább megvenni. Mert én eddig kevés érvet tudtam magamnak felállítani az egyik és a másik mellett ami nem elég ahoz hogy azt mondjam hogy ezt éri meg jobban.

Ami eddig a Yiynova mellett szól nálam, hogy először is ez egy interaktív monitor. Ami jobban a kezemre állna és könnyebb lenne vele rajzolni. Ami ellene, hogy bár én eddig jókat olvastam róla de mégis jóval gyengébb a termék támogatása. Vagyis ha valami gond van sokkal körülményesebb a toll hegy utánpótlás vagy esetleges termék javítása. Ezzel szemben ugye a Wacom-nak sokkal jobb a termék támogatása, esetleges meghibásodás vagy utánpótlást pár kattintással meg lehet oldani. Viszont mégis csak egy sima digitalizáló tábla amit sokkal több idő megszokni és ráérezni az idézőjeles kezelésére mint egy interaktív monitor esetében.
Szóval abban kellene a segítség, hogy szerintetek melyiket érné meg inkább szerintetek választanom? Mi szólna még az egyik és másik mellett vagy ellene?

(#3915) BonFire válasza Kodaka (#3914) üzenetére


BonFire
veterán

A Yiynova tényleg csábítóbbnak tűnik, azonban kérdés, mennyire komoly ez az eszköz. Wacomban ugyanis a monitoros a Cintiq, ami már csúcskategória, ennek megfelelően az ára is húzós.

Ellenben ami szerintem zavaró rajta:

• Tükröződik az üveg. Ezt már 2014-ben nem így kellene megoldani, ez még mobiltelefon kijelzőjén is bizonyos idő elteltével eléggé zavaró és szemrontó lehet.
• A másik a lag. Mivel itt közvetlenül a toll alatt látod a megjelenő ecsetvonást, sokkal jobban fog zavarni ez a pár ms késés, mint egy hagyományos táblán, ahol is nem a kezedet nézed rajzolás közben, hanem a képernyőt.

Másfelől semmilyen extra megszokást nem igényel a hagyományos digitalizáló tábla megszokása, amin rajzolsz, mert a szemed a képernyőn van egyfolytában. Egy-két napig lehet szokatlan, onnantól viszont már tökmindegy, hogy monitorra, vagy táblára rajzolsz. Két nap után már csak előnye van a Wacomnak, az általad is említett terméktámogatást is figyelembe véve.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3916) *Ropi* válasza BonFire (#3915) üzenetére


*Ropi*
félisten

Maximálisan egyetértek.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3917) FazekasLaci válasza Kodaka (#3914) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Jajj, forgalmaztuk a Yiynova MSP19U-t, régen a Proview készítette és Visboard néven futott. Évekkel ezelőtt meg Xerox Visboard néven ment. Nagy tapasztalatom van vele.
Röviden megosztom:
- kiváló fényképszerkesztésre, akár több monitoros környezetben is.
- rajzolásra korlátozottan alkalmas, inkább nem alkalmas. Egy Wacom Intuos Pen and Touch tábla is többet tud nála és ergonómiailag jobb. A nyomásérzékenység nem igazán használható ki.
- nagy a meghibásodási aránya. Sajnos az előállítással is voltak problémák, mivel kínai gyártóról beszélünk. Nagyon fontos, hogy akkor vedd csak meg, ha előtte letesztelted a monitort az utolsó pixelig, valamint megnézted azt is, hogy esetleg amit porszemnek nézel, az a monitor felületén, vagy a felület alatt, a készülékben van! Sajnos ez rossz tapasztalat, volt a kezemben festékfoltos monitorú Visboard... Persze csak 2-3 pixel méretű festékfoltokról beszélünk, de akkor is zavaró. Ahol egy van, ott több is van.

Szóval, ha kifogsz egy hibátlan változatot, akkor jól is járhatsz vele. Bár az árát figyelve ugyan kisebb egy Wacom Cintiq 13HD, azért a kijelzője lényegesen jobb, színhűbb.

Ja, és még valami. Kizárólag VGA-csatlakozása van, ami mindent elmond róla. D-SUB-nak is mondják, de a tény az tény, hogy nem DVI és ez jelentősen visszavet a teljesítményéből.
Első körben ennyi, ha konkrét kérdéseid vannak, nyugodtan írd meg!

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#3918) Kodaka válasza FazekasLaci (#3917) üzenetére


Kodaka
csendes tag

Nos, hogy őszinte legyek, már a kezdetektől fogva a Wacom felé hajoltam. Csak mivel adódott egy ilyen lehetőség gondoltam rákérdek kinek mi a véleménye róla. Már BonFire válaszánál tudtam, hogy a Wacom a jobb választás. Viszont korábban pont a Grasshopper oldalán láttam, hogy árultak/-nak egy Visboard nevezetű interaktív monitort ami kiköpött mása a Yiynova-nak ezért vártam pont Fazekas Laci válaszára. Na és most már értem miért hasonlítanak annyira egymásra...

Egyébként én meg azt értem, hogy Cintiq a best a legjobb. De én nekem az egyetlen bajom, hogy nagyon túl van árazva... Örülnék ha a Wacom egy kicsit alakítana az árain, mert nagyon kihasználja, hogy ő a legnagyobb a piacon. Vagy annak örülnék ha a Cintiq mellé csinálna egy kicsit gyengébb szériát mint ahogy most van az Intous és az Intous Pro.

(#3919) FazekasLaci válasza Kodaka (#3918) üzenetére


FazekasLaci
aktív tag

Tudod, minden relatív. Egy német átlag 2-3 ezer eurós nettó fizetéséhez képest töredék az ár. Egy német design stúdió költségvetéséről meg ne is beszéljünk. Nem magyar pénztárcának szabták, az biztos, de ha nálunk jóval olcsóbb lenne, akkor minden német itt vásárolna. Ezért kerül ennyibe a Cintiq. Amúgy a Cintiq sok olyan dolgot tud, amit egy konkurens sem, így teljesen egyedülálló a piacon. Érthető, ha a gyártó is ezeknek megfelelően kéri meg az árát, pont ahogy az Apple az iPhone-ért, iPad-ért vagy a Samsung a Galaxy S5-ért. :)

10 évvel ezelőtt, amikor még nem voltak a Wacomok ennyire elterjedve, egy Wacom Graphire otthoni táblát értékesítettünk olyan 30-40e Ft nettó áron. Ennyiért ma bruttóban, 27% ÁFÁ-val kapsz már sokkal jobb táblát. Régen ráadásul a fizetések is alacsonyabbak voltak, egy 30-40 ezret kevésbé tudtak kigazdálkodni a 2000-es évek elején, mint ma, amikor már szinte semmi értéke nincs a pénznek.

Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

(#3920) tibi72


tibi72
aktív tag

Sziasztok!
Meg jöt az új táblám. Köszönet a Fazekas Lacinak és a grasshopper nek.

(#3921) tibi72 válasza tibi72 (#3920) üzenetére


tibi72
aktív tag

Ja ez egy WACOM INTUOS PRO LARGE.kép

[ Szerkesztve ]

(#3922) jimspie


jimspie
tag

Kezembe került egy galaxy note tab 10-es táblagép. Régebben próbáltam már, de nagyon elcseszett rajz app lehetett rajta mert borzalmas volt a kezelése viszont most nagyon jól elszórakoztam vele. Komoly munkákra még mindig nem alkalmas, de skiccelésre, ötletelésre, gyakorlásra ideális. Sketchbook pro app kifejezetten jól működik, de kell hozzá egy óccó kínai kesztyűből gyártott "palm rejection glove". Lehet fel is kell pimpelni egy-két jól szigetelő anyaggal, hogy tényleg jól működjön. Amennyiben ezzel megvagyunk már nyugodtan pihentethetjük a kezünket a screenen. Egyedül az S-note app-ban lehet teljesen kikapcsolni a touch funkciót amíg rajzolunk.
4 magos 1.4-es procival megáldott, 2 giga memóriás 16giga bővíthető belső memóriás gépet kapunk 90 000ért mely ideális rajzolásra (nem sok layeren). Szerintem messze ez a legjobb megoldás ebben az árfekvésben ilyen célra. Az itt megtervezett vázlatokat pedig könnyen áttehetjük a gépre, hogy ott a komolyabb felszereléssel befejezzük.
Kicsit régebben volt ez téma itt a fórumon amikor is más volt az álláspontom ez ügyben, de most kijelentem, hogy igenis simán van helye ennek az eszköznek a digitális rajzolás/festés topikban.
Sőt, be is ruházok egyre :P

[ Szerkesztve ]

(#3923) bluuzia


bluuzia
aktív tag

Sziasztok!

Egy Wacom Intuos-t szeretnék venni a lányomnak, mivel imád rajzolni.

Az lenne a kérdésem, hogy a small és a medium közti méretkülönbségnek mekkora és milyen jelentősége van egy átlagfelhasználó számára. Érvényes-e a minél nagyobb annál jobb: érdemes beruházni a nagyobb, de jóval drágább táblára - vagy bőven elég a kisebb is?
Előre is köszi az infót.

[ Szerkesztve ]

Segítség a GTA V. napi feladataihoz: https://logout.hu/bejegyzes/bluuzia/gta_v_daily_objectives_tippek.html

(#3924) jimspie válasza bluuzia (#3923) üzenetére


jimspie
tag

Hello,

A tábla ajánlott mérete a monitor méretétől függ. 21,5"-os monitorig ajánlatos az A6-os small (20" felett már bőven belefér az A5-ös medium méret).
Amennyiben nagy kézmozdulatokkal rajzol a hölgy, érdemes a nagyobbat venni. Ha aprólékos, kicsi mozdulatokkal dolgozik akkor az A6-os méret elég.

Nem mindig jobb a nagyobb. Egy laptop monitorhoz pl totál szívás egy L-es méretű (bár intuos-ban nincs L-es csak intuos pro-ban).

[ Szerkesztve ]

(#3925) bluuzia válasza jimspie (#3924) üzenetére


bluuzia
aktív tag

Egy 19"-os monitoron nyomná. Ezexerint a Wacom Intuos Small Pen and Touch elég lesz. Abból is talán a Manga, ha már adnak hozzá plussz szoftvert.

Még sosem próbáltam, sőt használat közben is csak a YT-on láttam ilyen táblát, azért is vagyok hozzá teljesen analfabéta.
Köszönöm szépen az infót. Nagy segítség volt.

Segítség a GTA V. napi feladataihoz: https://logout.hu/bejegyzes/bluuzia/gta_v_daily_objectives_tippek.html

(#3926) jimspie válasza bluuzia (#3925) üzenetére


jimspie
tag

Majd azért érdemes felkészülni arra, hogy egy ilyen eszközzel némileg nehezebb a rajzolás és szokni kell legalább pár napig. Ceruzával papírra sokkal egyszerűbb a rajzolás viszont a tábla+szoftverek olyan lehetőséget adnak amelyekkel sokkal hatékonyabban lehet alkotni. Én a tetoválásaimat pl képtelen vagyok PC-n megrajzolni, mindenképp kell egy vázlatot alkotnom papíron ceruzával és majd csak azt viszem fel gépre, hogy illustratorral pontosítsam a vonalvezetést. Ki kell ismerni a PC adta lehetőségeket, megéri.

[ Szerkesztve ]

(#3927) BonFire válasza jimspie (#3926) üzenetére


BonFire
veterán

300 dpi-ben Photoshopban megrajzolod a skiccet, jó ránagyítva, ecsettel, majd a skiccet áthúzva Illustratorba szépen a véglegesre alakítod az ábrát. ;)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3928) jimspie válasza BonFire (#3927) üzenetére


jimspie
tag

A tetkóban elég sok a gombolyű forma amelyet kínszenvedés photoshopban szabad kézzel normálisan megrajzolni (nekem) és sokkal gyorsabb és egyszerűbb ceruzával kivitelezni. Próbálkoztam az általad tanácsolt módszerrel is, de csak szenvedés volt. Ceruzával megoldottam fél óra alatt azt ami gépen másfél óra volt. Ide nekem cintiq kell minimum (lesz is valamikor .. ehj csak az ára, ha legalább részletre lehetne venni, de még azt se.)
Tényleg, tuti nem lehet részletre venni? :D

[ Szerkesztve ]

(#3929) BonFire válasza jimspie (#3928) üzenetére


BonFire
veterán

Kört-gömböt amúgy sem egyszerű rajzolni, még papíron sem. Szőrös kört rajzolunk arra is. Ps-ben egyszer kell beállítanod az ecset opacity-jét és fedését olyanra, mint a cerkáét, attól kezdve képernyőre is pont ugyanolyan lesz rajzolni, mint papírra. Sokáig én sem használtam ki ezeket, és csodálkoztam, hogy a papírrajzhoz képes milyen rondák a skiccek. Pedig ha megvan a megfelelő pressure, opacity és fedés beállítás, onnantól már ugyanolyan. Persze így nem kapsz nagy kontrasztú rajzot, de nem is érdekes, vázlatvonalakat akár külön rétegre is lehet rajzolni, a rendes kontúrokat meg megint másikra. És végül úgyis Illustratorban köt ki az a tetkóminta a végén, tehát még az sem baj, ha kissé ügyetlen lett az a gömb.

Én fiktív logókat szoktam rajzolgatni, abban a kör az egyik legfőbb motívum. Nem bánom, ha kissé csálé, mert majd Illustratorban a végén úgyis kiigazítom, a skiccet meg ugye senki nem látja végül. ;)

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3930) jimspie válasza BonFire (#3929) üzenetére


jimspie
tag

Jaja. Néha amúgy összejön, de újabban nem szenvedek vele. Tervezem a galaxy note tab 10-es beszerzését is, skiccelésre ideális lenne. Nem szeretem a papírt mert a radírozás mindig mindent összemaszatol :S (hatalmas problémák tudom :D, de én ilyen vagyok). Nem szeretem a macerát, készen kérem a premium szolgáltatást és csak úgy tudok nyugodtan dolgozni :D .
Valamint sokszor nem vagyok gépközelben és jó lenne ilyenkor is agyalni, rajzolni pl buszon sokszor utazok 4 órákat, ez mind elpocsékolt idő :( .
Egyébként én szabadkézzel nagyon szép köröket rajzolok, ezzel nincs gondom. Megpróbálom beállítani az ecseteket PS-ben, hogy cerka érzete legyen.

(#3931) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Ismer valaki olyan helyet, ahol akril / plexi lapba méretpontosan belemarnák nekem a Wacom táblám negatívját? Akarok csináltatni az asztalomra egy "retouching layert", amiben szintben van a tábla. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3932) BonFire válasza jimspie (#3930) üzenetére


BonFire
veterán

Ha nem akarsz maszatolni, használj monopol radírt. Ez olyan, mint a gyurma, kicsi darabot is le lehet belőle törni, hegyesre sodorni, és úgy törölgetni. Kevesebb lesz a maszat.

Egyébként pedig a digitális tábla és a papírra való rajzolás soha nem lesz ugyanolyan érzés. A több százezres Cintiq-nek is van lagja, és engem ez például mindennél jobban zavar. Pont elég, hogy csálé legyen a finom vonal. Ha tutira kell menni, akkor még mindig az analóg technika a legjobb.

Persze én azért vettem Wacom táblát, mert havi szinten elég sok papír és cerka került a kukába, amivel csak skicceltem, ráadásul szkennerem sincs, minden sikerültebb rajzot vagy lefényképeztem (amivel is torzult a perspektíva, mert nem volt függőleges állványom), vagy szaladtam a könyvtárba szkennelni 10 Ft-ért… macera. A tábla óta nincs papír- és időpocséklás.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3933) BonFire válasza *Ropi* (#3931) üzenetére


BonFire
veterán

Konkrétan nem, de bármilyen CNC marós meg tudja neked csinálni. Sőt, még nem is csak CNC, hanem analóg marós, kézzel, rajz alapján is. Lehet, hogy még az asztalos is megcsinálja, mert ehhez azért nem feltétlenül kell marógép.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3934) MarQs válasza BonFire (#3929) üzenetére


MarQs
senior tag

Elsőre, digitális cerkára váltásnál - ha addig nem igazán foglalkozott az ecsetekkel az ember - a legnagyobb újdonságot és egyben nehézséget is valóban a pressure, opacity és fedésbeállítás jelenti. Nekem legalábbis mindenképp ezt hozta a dolog, viszont még nem sikerült teljesen kitapasztalnom, hogyan is volna a legjobb.
Tudnál esetleg dobni a témáról egy írást, vagy egy tutorialt? Lendítene kicsit a dolgomon... :)

"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"

(#3935) *Ropi* válasza BonFire (#3933) üzenetére


*Ropi*
félisten

Köszönöm a tippet, én is ebben az irányban gondolkozom. :K

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#3936) jimspie válasza MarQs (#3934) üzenetére


jimspie
tag

Bocsesz nem ismerem a magyar kifejezéseket mindig is angolul használtam ezeket a szoftvereket szóval: Mi az a "fedés"?

(#3937) BonFire válasza jimspie (#3936) üzenetére


BonFire
veterán

Van egy Flow nevű ablak. Ott lehet százalékosan ezt állítani. Fedésnek csak én hívom, mert hirtelenjében nem találtam rá megfelelő szót magyarul.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3938) jimspie válasza BonFire (#3937) üzenetére


jimspie
tag

Köszi, azt ismerem bár használni nem szoktam.
Az airbrush funkció mi a francra jó sosem tudtam rájönni?!

Jah oké megvan már mire jó :D

[ Szerkesztve ]

(#3939) jimspie


jimspie
tag

Hali,

Kicsit off kérdés, de:

Photoshopban egy fél óra rajzolgatás után elkezd belassulni az interfész.
Értem ezalatt azt, hogy amikor brush-ról eyedroper-re váltok pl akkor 1-2 mp-es hatásszünet van a váltás közt. Az első fél órában minden jól működik majd belassul így. Ugyanez felfedezhető rajzolásnál is gyakran vagy bármikor amikor rajzolok a tollal. A windowsban is ha az asztalra "rajzolok" a tollal egy pillanatra megakad és aztán kezdi el a keretet húzni (pl ikonok kijelölésénél). Baromi idegesítő. Olyan mintha lagolna, egyébként meg ha gombokra kattintok vele a windowsban bárhol akkor nem csinálja csak a háttérnél meg ikonok kijelölésénél valamint photoshopban. Van valami ötletetek mitől lehet? Régen nem csinálta, photoshop cs5 alatt sem volt ilyen. Most cs6-ot használok.

Gép speckói: i3, 8gb ram, r9 270x radeon, 120gb ssd-n a win és a photoshop,

kicsi felbontást használok kb 1000*1000 pixel, 2-3 layer.

[ Szerkesztve ]

(#3940) KisDre válasza jimspie (#3939) üzenetére


KisDre
senior tag

Most elsőre benyögtem volna hogy talán kevés a GPU mem, de olvasva a gép speckót, ööö nem :DDD
Jóval gyengébb gépem van s mégse tapasztaltam még ilyet. Igaz, CS4-et használok.

Abból ítélve hogy win alatt is laggol, nem hiszem hogy az újabb PS lenne az egyedüli(?) baja. Ámbár jó kérdés, ilyenkor én mindig valami háttérben futó hülyeségre gyanakszom (illetve régeben gyakran vírusra).
Esetleg még driver. De sajna úgyamúgy passz :F

KisDre.artstation.com

(#3941) KisDre


KisDre
senior tag

Szerintetek ennek a tolla nyomásérzékeny lehet? Samsung Galaxy Note Pro 12.2
(Egyébként durva de meg nem venném :DDD )

KisDre.artstation.com

(#3942) jimspie válasza KisDre (#3941) üzenetére


jimspie
tag

Minden galaxy note-nak nyomásérzékeny - 1024-es nyomásérzékenyég.

(#3943) jimspie válasza KisDre (#3940) üzenetére


jimspie
tag

Persze CS5-el nekem is prímán működik. A photoshop 6-nak egyetlen nagy előnye van számomra s az pedig a felhasználói felület színének szerkeszthetősége. A CS5 (és lejjebb) vakít a világos színeivel, ellenben a CS6 kellemesen sötét (vagy amilyet beállítasz). Nagyon jól nyugtatja a szemet hosszú munkafolyamatoknál.

Btw: Hétfőn jön a Wacom cintiq 13HD-m a Grasshopperéktől :))
Asszem lesz öröm és bódottá! :DD

[ Szerkesztve ]

(#3944) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Hello,

Kerdesem lenne a szakikhoz. Parom kepregenyszeru dolgokat rajzolgatna. Ar ertek aranyben milyen tablat erdemes ehhez vasarolni?

(#3945) jhos910 válasza RexMaximus (#3944) üzenetére


jhos910
aktív tag

Hali!

Alapvetően nem így választjuk a rajztáblát, nincs "manga rajzoláshoz" tábla. (Van jegyzeteléshez, gyakorláshoz/ismerkedéshez, profi munkához és profi grafikai monitor illetve grafikai hybrid.
Inkább úgy tudod kiválasztani a táblát, hogy ezeket leírod nekünk:

-milyen szinten áll a hölgy
-milyen szintig szeretné azt használni
-mekkora monitorhoz lesz a tábla
-mekkora a költségvetés

(#3946) jimspie


jimspie
tag

Megjött :P

Csak sajnos pixelhibás és megy vissza cserére :(

Egyébként rohadt jó cucc, nagyon jó vele rajzolni.

(#3947) BonFire válasza jimspie (#3946) üzenetére


BonFire
veterán

Nem acc nekem egy monitort? :P

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#3948) RexMaximus válasza jhos910 (#3945) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

-milyen szinten áll a hölgy - laikuskent nem tudok erdemben valaszolni
-milyen szintig szeretné azt használni - csak "ugy" rajzol embereket targyakat stb (no manga :) ), nincs ilyen kepzetsege, es jelenleg nincs tervben hogy ilyesmit tanul.
-mekkora monitorhoz lesz a tábla - valtozo, 20" 4:3 keparanyu, 21" wide, 13,3" macbook
-mekkora a költségvetés - minnel kisebb :). Belepokategoria ami ar ertek aranyban jo mennyibe kerul? (akarok neki venni egyet, ha bevalik es hasznlni fogja akkor nezek egy komolyabbat e szerint lojjuk be)

(#3949) jimspie válasza BonFire (#3947) üzenetére


jimspie
tag

A másik (immár nem nagyon használt Samsung TV monitor) újonnan volt 50k (mivel TV is) 4 hónapos asszem 2 év garival. Én 40-ért adom, ha adom. Amennyiben téged a TV része nem érdekel úgy gondolom nem éri meg mert ennyiért simán kapsz újonnan monitort.

(#3950) jhos910 válasza RexMaximus (#3948) üzenetére


jhos910
aktív tag

Most a wacomnál voltak átnevezések/butítások ezért érdemes az előző generációs olcsó modelleket is felkutatni a neten. (ne tedd, én megkerestem neked :D )
Ha újban gondolkodsz akkor a fenti link, ha használtban akkor azt keresgélni kell.
Van rajta 4 gomb+touch funkció. Jól bejáratott ketyere.
Olcsóbban lehet kapni az új generációs táblát (könnyen megtalálod pl google segítségével) touch nélkül, van touchos is de még drágábban stb stb...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.