Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• fokati

csendes tag

válasz Lajosnagy17 #24160 üzenetére

Sziasztok!
    Nagyon úgy látszik, hogy ez a postán küldött SIM kártya dolog egy beetetés! Jelenleg már több mint egy hete megkaptam a kártyát, háromszor beszéltem az ügyfészolgálattal, hogy igen kérném az aktiválást. Minden alkalommal azt mondták, hogy visszahív a kolléga, de nem történik semmi! Nem tudom elhinni, hogy ha nem kamu lenne akkor több mint egy hét után nem hívtak volna vissza. Volt olyan ügyfélszolgálatos, aki szerint nem is kell aktiválni, mert annak működnie kell így is. Aztán azt mondta ő is, hogy várjak a visszahívásra.
    Valakinek esetleg aktiválták már?

• DevKiller

senior tag

Valószínűleg én voltam.
    19 évvel ezelőtt(+-) 5 év nagyimék települését bejárta a DIGI. Akkor a "tányéros" tv miatt jöttek. Olcsó volt, jó volt nagyimék ezt választották.
    Majd rá pár évre(idő térben nem beszélgettem vele erről, csak elmesélte, hogy volt)
    Újra jött a DIGI-s üzletkötő, hogy lehetőségük van DIGIMobil-ra.
    Nagyimék kaptak egy HUAWEI "vezetékes telefont" azért idézőjellel, mert SIM kártya kellett bele, és vezeték nélkül működött mint egy mobiltelefon, de a DIGI-nél ez volt akkor a vezetékes telefon, olyan előhívója is volt. A telefonnak antennája volt, kb olyan nagyságú mint egy routernek, és bizonyos helyeken működött jól. Azért kezdtek így mert ott a DIGI 2100-as UMTS-el azaz 3G-vel indult, és a térerő komoly gondokat jelentett. Később, mikor lehetőség vált a 900-as sáv használatára, felajánlottak neki egy mobilt.(kis nyomógombos valami) ami valamiért nem tudott kapaszkodni("megnémult" nagyim elnevezése után :)) ). Bent a házban sosem volt rajta térerő, nagyim ki járt vele telefonálni... Mégis emellett maradt, mert akkor egyedülállóan a DIGI adott ennyi külföldi percet, amin keresztül velünk tudott beszélni.
    Egy nap kapott nagyim egy SMS-t mi szerint, lejárt hűségedet hosszabítsd meg okostelefonnal. Ekkor már szerintem bár 4G korszak volt(de még kezdetleges) kapott egy HUAWEI Y360-at ez a kis telefon 3G képes, és a mostani "DIGIMobil Optim Nelimitat" előfizetést kapta. Jó Magyar szokások mellett 20x megkérdeztem tőle, hogy de tényleg netezhetek, nem fog sokba kerülni? Mire ő megunta, és felhívta az üzletkötő csajt és fülem hallatára elmondta, hogy "minden korlátlan"(de természetesen a buktató ebben benne volt, mint most is 3G-n 10 giga és lassítás) és azóta mióta nála vagyok használom.
    A DIGI a 2100-as kezdet miatt közelebb rakta egymáshoz a tornyait, és manapság jobb beltéri lefedettséget biztosít 900-on mint a versenytársak. Ott már felszabdalták a 900-as UMTS-t és újra hasznosították a szolgáltatók. A DIGI 900-as GSM, és a maradékon pedig 4G-t kezdett el kiépíteni. Ezt a kettőt teljesen elölről, és eddig nem mindenhol történt meg ahol nem ott jelenleg is 900-as 3G van, és max 2100 4G. Nagyimnál ez megtörtént, és mivel a 2100-as 3G pont annyira tökéletes mint régen(csak a "vezetékes telefon") tud vele valamit kezdeni, ezért jellemzően nem tudtunk beszélni. Muszáj voltam a csak 2G módot beállítani, és egyből full csíkra ment a térerő :))

Ez egy kis Magyar falu a határ mellett, ami nagyon közel van a határhoz légvonalban úgyhogy a saját Magyar vodafosos simemmel folyamatosan üdvözölnek Magyarországon, és Romániában is.
    Sorry ha valakit eluntatott a storym, csak gondoltam leírom, hogy ott hogy indult. Manapság meg beltéren szerintem egyértelműen csak a DIGI kint, és az itthoni 1800-as indulás miatt nem lesz másképp itthon sem.

Köszi ha elolvastad kis történetem :K

• sifarr

senior tag

Azt nem tudom, hogy Romániában hogyan kezdődött, de ...
    Ez valóban valamiféle elindulásra utal, vagy inkább új szakaszra..
    Ez alapján szerintem meghosszabbítják fél évvel a teszt időszakot.
    A vezetékes előfizetők közül azoknak, akiknek még nincs mobilelőfizetése kiküldenek egy sim-et, felajánlják a szerződést telefonon. Belekezdenek egy direkt marketinges szakaszba. Cél, hogy jelentősen növeljék az előfizetések számát.
    Aztán 2021 januártól jön az éles indulás, új csomag(ok).
    És persze lemorzsolódás, de akkor már lesz miből. ;)

Aktív témák