Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Flashget

félisten

válasz lajos75 #21264 üzenetére

Én csak azért raktam be, hogy miért ne 4300-ast, kivéve ha kell az 5GHz..

de van egy ilyen is:

Hát ezt a TP-LINK benézte. Középkategórás árért az 1043ND v2.1 veri a felső kategóriát. Én az egyik 4300-asomat cseréltem le rá. Igaz, hogy az tud 5Ghz-et meg két USB-je van, de annak gyengébb a processzora mint a 720MHz-es MIPS 74Kc v5.0 ami ebben van. A gyári firmware nem tud többet mint a régi verzió, azzal a különbséggel hogy egy helyen be lehet kapcsolni a hardweres NAT-ot ami a gyártó szerint 800Mbps-t tudott volna, ha esélyt adok neki. De nem adtam, hanem OpenWRT-t raktam fel. Ez 6 tűzfal zónával és 8 VLAN-nal is 200 Mbps felett route-olt. Az igazi különbség a régi és az új 1043ND között IPv6-ban mutatkozott meg. Az optikán a Telekom 10MB burst-öt engedélyez ami a Huawei HG850-esem 100Mbps-es korláta miatt kb. 1 mp-es burst-öt jelent. A régi 1043ND 65-70 Mbps körül megbicsaklott IPv6-on és nem tudtam kihasználni a rövid ideig meglévő sávszél tartalékot. A v 2.1 simán kitolja szoftveresen a 100Mbps-et, semmilyen beszakadás nincs. Jóval kevesebbet eszik és kevésbé melegszik is, mint a régi. Kifogástalanul megy amióta megvettem, bár mind az öt V1-esem és a két 4300-asom is hibátlanul működik, szóval még nem volt gondom TP-Link routerrel (igaz alsó kategóriás eszközöm nincs tőlük).

Aktív témák