Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz Laccoss #112163 üzenetére

Mire gondolsz? :) Nem simán a wifi drágította a dolgot ha csak az kellett volna filléres tétel (ahoz képest ami ráment). Komplex a rendszer, mert vidéken vagyok, itt nincs optikás szolgáltató csak ADSL. 2db ptp linken jutok el a városba kb 8km egyik pár 5,5 fokos sugárzási szöggel így viszonylag pontosan kellett belőnöm őket. 5ghz ac rendszer. onnan még 4km optika a fő mikrotik routerig, Van közte 3db switch és 2db ups abból az egyik már itthon ami nagyobb teljesítményű és nem csak ezeket az eszközöket viszi, hanem egy külön hálózaton ellátja a ház egy részét, plusz aggregátorozási pontot is csinálok(folyamatban). kb 400/400-at tudok átpréselni rajta a legvégén. A házban 3db ap van köztük roamingolással leszabályozott teljesítménnyel mérésen alapuló csatorna választásokkal (100m2, hasznos 85m2 kb.), van 2db plusz mikrotik router, abból az egyik az lte antennát kezeli passthrough-ban plusz egy pppoe linket fog össze meg ennek az egésznek a backupja, plusz ipsec alapú vpn, hogy minden esetben a fő routerem használjam, redundáns lokális dns szerverek quad9 kimenővel, tartalom szűréssel. Kinti ap 90 fokos sugárzású, kültéri egység, viszont adaptív teljesítmény szabályzású wifi6e képes cucc, így alapban elég alacsony a kimenő teljesítmény, szomszéd ebből nem sokat érez, plusz a hátsó kert fele néz ahol szükség lehet rá, de amíg nem mész hátra addig eléggé folytott a teljesítmény, így sok vizet nem zavar senkinek, plusz az éjszakai órákra vezérelten leveszem 0-ra. Ház körül meg a benti ap-k még működnek 2.4-en, igaz ott már alacsonyabb sávszélességgel, de így a szomszédokat ez sem zavarja, bent náluk már ebből nem érzékelsz semmit. Plusz van szerver ami monitorozza a hálózat tagjait és szükség esetén beavatkozik vagy értesítéseket küld, illetve scriptek vezérlik az ups mögötti hálózatot, vagyis annak tagjait, hogy áramszünet esetén a nem létfontosságú fogyasztókat lekapcsolja ups akksi állapot függgényében. Lényegében a legvégén mielőtt kidőlne az ups a házban lévő dolgok ami olyan az szabályosan leáll magától, aztán ha újra van betáp áram és elért egy bizonyos szintet az akksi akkor azok a fogyasztók amiket kikapcsolt előtte, azokat újra áram alá helyezi és elindítja Azért is mondtam, hogy nyilván ez irreál és az emberek 99%-nak semmi szüksége rá, de nem lehet a szolgáltatótól elvárni mindent különösen egy lakás vagy ház wifi lefedettségének a biztosítását, mert nem erre szerződtél velük. Ha szerencséd van akkor újabb típust kapsz, de ettől még a régi nem sz*r, mert arra amire oda tették alkalmas, lakás belső fedése meg a user dolga 4-5W plusz fogyasztás vagy plusz 1 eszköz ide vagy oda. Én ennyit vackot is elhelyezgettem ízlésesen, így nem megugorhatatlan, 4-5W havi szinten meg egy cukorka ár a helyi boltban. És félreértés ne essék nem szándékozom túrkálni senki zsebében, de azért ezek nem megugorhatatlan dolgok, hogy legyen egy normális routerünk szolgáltatótól függetlenül. Ha azonnal nem is tudsz beruházni rá, de betervezed egy költségnek és nem tudom, elraksz rá havi 1000-2000Ft-ot akkor is pár hónap alatt összerakod az árát.

Aktív témák