- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
új nyereményjáték a diginél..[link]
benne lehet osztályozni az üfsz munkáját, Digi mobilról kérdeznek, és van egy kérdés mobil tesztelőkre -
Flashget
félisten
válasz
haxxika #33591 üzenetére
Nálam ezért volt 2002-től 2007-ig ADSL, mert a hagyományos kábelnetük pontosan ilyen használhatatlan volt nálunk is. Hétvégén 0 net ahogy írod..ezt anno azok írták akik használni próbálták.
Volt olyan aki valahogy kinyomozta a rendszer kb. 90 bekötést bírt volna el azon a részen, de ha 125-en lógtak rajta hétvégén akkor nem volt senkinek nete. Mert kötötték az újakat eszetlenül, de semmi fejlesztés nem volt a sávszél meg elfogyott.
Akkoriban ez igazán gány cég volt a tévé frontján is kapták sorozatosan a feljelentéseket, kapták a büntetéseket is az ÁSZF-t sem tartották be igazán amíg a törvényt nem szigorították..és akkor tényleg nem volt más szolgáltató nálunk se. Ezután ugrottam fejest az akkor startolt lanba, mikor nevet váltottak.Aztán változott minden ők is és mikor már nem cseréli le az ember őket az ár/érték arány miatt, akkor jelent meg a T mint konkurencia a fantasztikus áraival, nettel, IPTV-vel. :p
-
haxxika
senior tag
válasz
Flashget #33453 üzenetére
Anno EMKTV-t köttettünk be, 2013 decemberéig ment a 150es ping, esténként 0 net, stb probléma. Ha hibabejelentésnél hívom őket rendszeresen rákérdezek, hogy mi a helyzet a fejlesztéssel, de csak ígérgetnek, hogy majd lesz. Más szolgáltató nem akarja betenni ide a lábát? (Telekom és partnerei, ill digin kívül)
-
Flashget
félisten
-
Prosector
addikt
válasz
Lackooo84 #33581 üzenetére
Nalam eddig mindig az volt a metodika, h rogzitettek a kerelmet, tovabbitottak a szereloknek, ok meg hivtak, amikor raertek.
Ha felhivnam az ufsz-ot, sztem ugyanezt mondanak.
A csaj is azt mondta szerzodeskoteskor, nem tudja mikor jonnek, sok a munkajuk, blabla.
Ha elkezdenem csesztetni oket, lehet meg is szivatnanak, a 30. napon jonnenek es nem dzolhatnek semmit.
-
Prosector
addikt
-
worxland
addikt
TJ-pukkasztásként:
-
sacaboy
tag
Itt egy kis cikk, hogy milyen is egy optikai hálózat..
TeeJay a végét tessék elolvasni: "A G-PON jövője!!!"
-
törölt tag
Kánikula van fiúúúúk!
-
törölt tag
válasz
Dzsozi56 #33570 üzenetére
Az elején én is ezt mondtam. Aztán már
, hogy nem kértem el előbb a fiam zsír új notebookját a méréshez.
Egy nappal a szerelő távozása után az új lapossal, már én is stabil 520/210-eket mértem.
..., de akkora már bebuktam a zsét, nem volt mit tenni.Ezért tanácsolom mindenkinek, hogy előbb kell meggyőződni arról, hogy a saját hardver/szoftver környezetünk megfelelő-e a nagy-sebességű csomagokhoz.... mert az még nem kerül pénzbe, csak esetleg egy családi/baráti segítségbe.
-
Dzsozi56
tag
válasz
#29810560 #33567 üzenetére
Az első hétvégi kiszállás ingyen volt, mert saját gépükön nem igazolták a szerződésben garantált sebességeket. Még egy szerelő kijön a lakásra pénteken és már Gbites hálózati kártyás géppel fog mérni. Ha az sem igazolja az én gyenge hardveremet, akkor az is ingyenes lesz. Ha mégis meghaladja legalább a 200-as letöltési tempót, az legalább arra nézve megnyugtató lesz, hogy a most épülő asztali konfigom nagy valószínűséggel már legalább ezt a tempót futhatja!
ASUS Z97-A, i5 4690k,8GB G.Skill 1866MHz memória kit, ASUS STRIX- GTX 960 DC2OC 2GB, OCZ Vector 150 120Gb SSD, Kingston HyperX Savage 240 GB SSD, 1TB WD Black 7200 rpm HDD. Ja és Windows 8.1 op. rendszer.
-
törölt tag
válasz
Dzsozi56 #33566 üzenetére
Vigyél haza egy tuti gyors gépet (lehet laptop is csak gyors legyen) és azzal mérj! (Pl. olyat ami már másnál bizonyított.)
Nekem Br. 2.500 Ft-om bánta (1 kiszállás/mérés), hogy kiderült, "karcsú" a hardver környezetem a DIGINet 500-hoz. Szerencsére egy router cserével megúsztam a dolgot.
... de, a 2.500 Ft-ot nagyon sajnáltam. Ez volt az ún. tanulópénz.
Ja! ... és mégegyszer bocs. Piszokul benéztem a HSZ-t.
Vigyázz, mert a sávszélesség a Windows esetén csalós. Az op. rendszer csak az elméleti max. kapcsolati sebességet írja ki. A hálókártya már teljesíthet sokkal rosszabbul is.
-
Dzsozi56
tag
-
törölt tag
válasz
#29810560 #33562 üzenetére
Bocs ezt benéztem!
Elnézést Dzsozi56-tól. Hiába a kánikula!
/
Tehát a hozzászólás helyesen:
TeeJay:
A DIGINet 1000-esek folyton elégedetlenek lesznek, a DIGINet 500-asok viszont elégedettek. Főleg, ha folyton a bitmérőt figyelik.
Amúgy milyen adathalmaz az amit 24/365-ben folyamatosan 200 Mbps-el kell nyomatni felfele?
Csak nem Te vagy Magyarország torrent bajnoka, mert akkor fizess elő bérelt vonalra. Azon tolhatod látástól-Mikulásig.
-
poli27
veterán
Remélem így megérti, ilyen a hálózat gpon on ,egy optikai szál több klienst szolgál ki, 32,64,128 db ont / szál a Digi 32 es osztást alkalmaz FTTH nál, FTTX nél ami a lépcsőházaknál van gondolom kevesebbet de itt se dedikált szál van mindenhol...
-
törölt tag
válasz
TeeJay #33560 üzenetére
Durrogtam volna?
Szerintem inkább Te durrogsz. Én csak segíteni szeretnék, de látom nem hagyod.
Írtál újabb 14 sort, de arra nem válaszoltál, hogy valóban Gigabites-e a hálózati kártyád.
... mert, a típus (Marvell Yukon 88E8042 PCI-E) amit a #33557-es hozzászólásban leírtál a Google keresés szerint nem az.
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #33560 üzenetére
Felfogod hogy osztott közeg?
Nem dedikált optika szál van lépcsőházanként az OLT ig, hanem valszeg több lépcsőház van összefogva egy OLT portra ami ugye 2,5G meg 1,25G tud... és ezen osztozik mindenki! Miért nem lehet ezt felfogni? De sztem húzassál be egy optikai szálat magadnak külön...
-
TeeJay
félisten
válasz
#29810560 #33553 üzenetére
látom te is úgy durrogsz hogy nem olvastad miket tapasztaltam...
szóval mikor egy 33lakásos FTTB lépcsőházba lerántanak mindent a ONT-ről és csak a szerelő laptopja mér és akkor sem megy 150megabit fölé a feltöltés az nálam minden csak nem oké...
erre raknak engem 1000-es csomaggal 7darab másik előfizető gigás switch-en illetve még 7 darab előfizető 100-as switch-en... csoda akkor hogy hétvégén 60megabit jut rám feltöltésre?esetleg ha napközben nem 150megabitet tudna visszafelé az ONT hanem mondjuk legalább 500-at akkor nekem is meglenne a feltöltés és nem csak hajnalban hanem hétvégén is
tudom mit reklamálok csak momentán azért fizetem a nagy csomagot mert 200megabitet szerettem volna felfelé, ha nem tudják és nem is akarják teljesíteni váltsak vissza 100/100-ra hiszen ott is ennyi lesz a feltöltés, semmit se változik -
törölt tag
válasz
Dzsozi56 #33557 üzenetére
A Google keresés szerint a Marvell Yukon 88E8042 PCI-E típusú hálózati kártya egy FAST Ethernet kártya a FAST Ethernet pedig 100 Mbit/s-ot jelent.
Tuti, hogy Gigabites az a hálókártya???
Nekem nem úgy tűnik.
-
bozo73
csendes tag
Müxik ez rendesen :
-
-
Dzsozi56
tag
válasz
Flashget #33554 üzenetére
A szerelő létrehozta újból a PPPoE kapcsolatot és ezt az info ablakot is előkapta, a kapcsolat Gbit-es volt, mint az általad linkelt ábrán. Egyáltalán ha 100-as notebookkal is csak 90-es értékeket mértek a lakáson van esélyük arra, hogy az 1000-sel legalább a garantált 200 Mbites letöltést mérik majd, ha semmi változtatás nem történik addig?.
-
törölt tag
válasz
TeeJay #33548 üzenetére
Ember téged közvetlenül az Amerikát Európával összekötő trönkre kellene kötni, talán pótmegoldásnak a BIX egy backbone vonalára.
... bár, szerintem Te ezekkel is elégedetlen lennél.
Egy osztott közegre csatlakozol. Nem tűnt még fel? Örökké ingadozni fog a sávszélesség!
... de, Te csak figyeld rendületlenül! Le ne vedd a bitmércéről a szemed!Talán egy saját műhold???
-
TeeJay
félisten
válasz
Dzsozi56 #33549 üzenetére
szerintem a marhák nem gigabites portra kötöttek téged vagy ha igen akkor a kábel CAT5 vagy régi esetleg az erek roncsak ezért nem tud gigabites linket dobni.
ha a gépedben tuti gigabites kártya van, közvetlenül told rá a WAN kábelt, csinálj PPPoE csatlakozást
és nézd meg úgy gigabites linket ír-e illetve mér vele szintén.
ha akkor sincs meg a kívánt sebesség akkor valami nem gigabites ott.ja egyébként szokásuk kimenni netbook-al mérni, ne hagyd magad nálam is kijöttek mértek 55megabitet letöltésre ami a garantált felett volt 5-el aztán mentek is hogy ez van.
fenét van ez, addig kell zaklatni őket míg max másik switch-re raknak vagy adj egy kis jattot és mondd hogy megoldható lenne-e hogy az ONT-re tegyen
aztán előbb utóbb meg lesz az a sebesség hidd el -
sacaboy
tag
válasz
TeeJay #33548 üzenetére
Ne is zárd le!
Javaslom a dig üfsz-on a pult ráborítását az ügyintézőre, az épület felgyújtását majd a kábelek kitépkedését a földből, rack szekrények falról való letépését.
Mint már előttem többen is mondták, nem az a baj hogy bejelented hibára h szar a visszirányod, természetesen "harcolj" a fullos szolgaltatásért, hanem az hogy minden nap kb 10 postod csak erről szól hogy neked most éppen mennyi az e-pénisz méreted a szolgáltató felé.
Üdv
Saca
-
Dzsozi56
tag
Üdv mindenkinek!
Hát nem tudom, lesz-e ebből még valami! DigiNet 500-as csomag előfizetés mellett csupán max. 50 Mbit/s letöltési és 40 Mbit/s feltöltési sebességet mérek. Első bejelentésem eredménye egy email-es levélben, hogy a lezárás mellett közölték:
Jogos volt a bejelentés: nem
Szolgálatásminôségi hiba volt: nem
A hiba lezárult: igenNa ez kiverte a biztosítékot és újbóli bejelentésre már kijött az ügyeletes szakember a tatabányai címemre. (megj: 500-as Diginet-hez 100 Mbit-es kártyával rendelkező laptoppal), de tápegység csere és új portra kötés után így is csak 91/92 Mbit/s sebességet mért, amit jegyzőkönyveztünk. Egy hét múlva jön a kollégája Gbit-es laptoppal.
Szerintetek várható valamilyen eredmény? Nekem is Gbit-es kártyám van (különben nincs értelme ilyen előfizetésnek). Mi lehet az oka hogy az én mérési eredményeim nem a szerelőéhez közeliek, feltételezve hogy ő méri a valósághoz közelebbi értéket? A saját mérés eredményét, mármint, hogy mennyire valós értéket mutat, mi befolyásolhatja? (hardverelemek, OP. rendszer stb)
Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
-
TeeJay
félisten
válasz
DonMaster #33546 üzenetére
jaj bocsi tévedtem, hajnali 2-kor volt mindenki a Balatonon mert akkor 217-el ment felfelé gond nélkül
és akkor jön a szokásos szöveged hogy optikai hálózaton nincs dugulás...
aha, persze... éjszaka minden oké napközben 60megabit a feltöltés
én meg azért fizettem elő az 1000-es csomagra hogy 200-at lássak és nem hajnali 3-kor akarok
na szóval azt hiszem még nem zártam le az ügyet -
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #33544 üzenetére
hát ha mindeki a balatonon lenne akkor te egy senki lennél nem de? de mivel nem senki vagy hanem TJ ezért nem mindeki van a balatonon , mert TJ netezik és méri 0-24/7-ben a speedtestet, és megörvendeztet itt minket 0-24/7-ben a méréseivel és a sok problémáival amivel mindekinek a hocipöje teli . szoval ne mond azt hoyg mindenki amikor te sem vagy a balatotn kivéve ha levittél egy lant a balatonra és a partrol netezel . akkor sorry.
-
Flashget
félisten
Lehet még sem kellett volna időben kifizetni a számlát.
Tisztelt Felhasználó!
A rendszer használata során váratlan hiba lépett fel.
Kérjük a kívánt szolgáltatás használatát próbálja meg később. -
Flashget
félisten
válasz
NoMagix #33527 üzenetére
Értem.
Pár éve lemondtam az egyik előfizetélses mobilszámomat..20 percig akartak győzködni a megtartásáról és amiért kellett az új, hirtelen járt az akciós mobil lető ami 3 nappal korábban még nem.
Nehezen értették meg 1-t vettem tőlük 1-t leadtam...nem változott semmi. -
*H*
aktív tag
válasz
knuckle #33532 üzenetére
Ahogy a fórumtárs már írta és levezette, a 6. és 7. havi már kifizetett net árát jóváírták, tehát levonták a számla összegéből (-4700Ft. x 2). Vagyis arányosan 627Ft.-ot kell fizetned. Nem fizettetik újra, mínuszos előjellel szerepel. A többi tételt már leírta a kolléga miért annyi amennyi.
Ami gond ezzel a számlával, hogy a 6. és 7. hónapban kapott kedvezményedet (2400Ft. x 2 - 320Ft.) most felszámolták és a 8. hónapra már nem szerepel a -2400Ft. Úgy néz ki, mintha már nem lenne hűséged a módosítás óta. Listaáron számláznak és a módosítástól számítva azt a majdnem két hónap okos csomag kedvezményt amit kaptál kiszámlázták utólag. Levonva azt a 4 napot ( 320Ft.=(2400/30)x4 ) a 6. havi 2400Ft. engedményből. -
bzoley
veterán
válasz
radi8tor #33529 üzenetére
Hónap vége volt, a nyolc nap épp egy újabb hónapnyi kötbér hozzáadása előtt járt le. Egyébként egy nappal később járt le a diginél a vállalt bekötési idő, szóval elvileg akár simán is mehetett volna a váltás. Olvasni, fórumozni végül is tudok, a telefon vette át a router szerepét. A letöltéseket kell máshova ütemezni, na meg hanyagolni a YT-ot, mert az erősen feláras lenne
-
Calogero
addikt
válasz
knuckle #33522 üzenetére
Először is júniust és júliust törölték neked (kétszer -4700 Ft, valamint a hozzátartozó kedvezményt kétszer +2400Ft)
Csomagot váltottál június 5-től DigiNet 500-ra
Ezért neked kiszámláztak jún 1-jún4 ig Diginet200-A-t (627Ft ) plusz a hozzátartozó hűségkedvezményt (-320 Ft)
Majd kiszámlázták a júniusban a DigiNeT500-at 3900Ft
Illetve a július havi 500-as netet 4500 Ft-ért.Illetve kiszámlázták az esedékes 8 havi szolgáltatásokat (TV,NET,TELEFON)
Az utolsó szerződést nézd meg hogy azon jelölve van-e a hogy akciós vagy nem akciós az előfizetésed.
Mert így számla alapján olyan mint ha csak június 4-ig lennél az okos csomagban. -
bzoley
veterán
válasz
Flashget #33525 üzenetére
A lemondás mail-ben ment, úgyhogy ott nem sok lehetőségük volt, de előtte kétszer is felhívtam őket a kötbér-számítás miatt, de egyszer sem említették, nem kérdezték miért akarok lelépni, semmi. Én meg szintén nem érdeklődtem, mert nem érdekelt az ajánlatuk. Azt hiszem bopeti98 telefonon intézkedett(ő végülis maradt), ő kapott jobb ajánlatot.
Egyedül a digisek mondták, hogy másodika után kötbér-igénnyel élhetek az elhúzódó bekötés miatt
Mondjuk amíg nincs végig drótozva az utca, sok jóra nem számítok. -
NoMagix
addikt
-
knuckle
aktív tag
válasz
Flashget #33523 üzenetére
én most néztem vissza, amíg lehetett, de nálam ilyen nem volt...amint látod az előrefizetés itt is stimmel, de a júniust kétszer számolják, ami nem jó...
de erre majd rájönnek, mert írok nekik mailt...
5460Ft nak kellene lenni, sőt, talán még pár forinttal olcsóbbnak is, ha azt a 4 napot is nézem, de ezek szerint hiába mondtam a hölgyeménynek, hogy hagyják a pébe azt a pár napot, kifizetem az 5600-at aztán a következőben már sima liba az új árral az új összeg. -
bzoley
veterán
Egyelőre nem egy sikersztori ez a T-ről Digire váltás. Másodikán letelt a 15 nap, senki nem tud semmit, talán ekkor, vagy akkor majd hívnak. A T lemondása sokkal simábban, percre pontosan ment, úgyhogy most semmi net
-
Flashget
félisten
-
knuckle
aktív tag
válasz
Calogero #33518 üzenetére
persze hogy van hűségem, és az előző, és azt azt megelőző számlán is úgy van...előre fizetünk egy hónapot, ez tisztasor
na de nekem most benne van ebben a június, a július, és az augusztus is
holott a júni júli már ki van fizetveés a még korábbi
és a mostani részletezése
nekem úgy tünik, bedupláztak picit, de majd kijavíttatom
-
NoMagix
addikt
Vajon ez a ZTE ONT mennyire bírja a padlás nyári 40-45 fokos meleget és a téli muniszokat?
Valaki rakta már ilyen helyre,vagy nem érdemes? -
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #33503 üzenetére
pedig sajnos úgy látom mégsem oldódott meg a kálváriám
és nem akartam 0-24-ben annyit kapni csak ha már kifizetem az 1000/200-at akkor legyen jó
namármost a foscsi ONT amit cserélt a srác azzal a router 600megabitet tudott, másik ONT-vel 940
ha nem jelentettem volna akkor sosem lett volna 600megabit felett... ez már legalább megoldódott
a feltöltésem viszont továbbra sem oldódott meg, napközben nincs 200, hétvégén 80max
és még ezt is letojnám ha nem néztük volna meg úgy hogy csak a laptopja volt rajta senki más mert mindenkit lehúzott, na akkor szintén nem volt 200megabit...ergo még mindig valami nem stimmel a hálózatukon és ha hagyom magam szívhatok mert a többi lakóval azt a keveset könnyű lerántani. sehogy sem értem vissza irányra miért nem kap egy lépcsőházi ONT 1xx megabittől többet hiszen kapásból van rajta egy 1000/200-as előfizető. valami vagy rosszul van nekik beállítva vagy tré a vissza irány és nem tudnak többet adni de a srác is vakarta a fejét hogy nincs meg a 200
ja és a poén az hogy pl hajnali 2-3-kor meg ki lehet hajtani a 220-at tehát nem a géppel routerrel kábellel ONT-vel van a baj hanem valami mással ami miatt a lépcsőházi ONT még 200megabitet sem tud visszafelé az optikai hálózaton napközben............
nem tudom mi lesz a vége de én örülnék azért ha legalább 4-500megabitet tolnának rá mert akkor nincs gond vissza és úgy mint másoknál nálam is meglenne mindig a visszafelé 200-220megabit
ha hagyom magam akkor évekig így fog menni és ha jön még netán 2-3 500-as előfizető akik hajtani is fogják megint a garantált alá fogok kerülni
-
DonMaster
addikt
válasz
Gróf... #33501 üzenetére
lehet van valami amit irsz, de ha a mostani csomagokat a digi átnevezné és fixen a garantáltat adná mindenhol ennyi pénz ért még akor is ár érték arányban a legjobb lenne, nah meg akkor mondhatni azt is hog 5000ft/ho ért van 300/50 mbps -es bérelt vonalad, ami elég jo ár, mivel 10/10-es kerül 10e/ho-ba tehát , ha csak a garantáltatnézzük akkor is jo ár érték aráynban a digi mindegyik másikhoz képest.
TJ -nél meg csak 1 baj volt mindenkinek, leirom, nem birkák a töbiek meg nem marhák hoyg azt modnták neki amit, meg nem galmabok meg beetethetö emberek, hanem megunták azt hogy TJ napi 10-20 HSZ-ben rinyál hoyg mivan nálla, 1x leirta volna és emg várja a szerelöt oké , legtöbb ember ezt csinálja 1x leirja mi a gixesz ha van itt aki tud segiteni segit hanem akkor majd amikor a digi hibát javitot, és csö, de itt napi 10-20 hsz-ben jöt a rinyálás ebböllet elege midnekinek ezért lettek ezek a hsz-ek,
de mindegy is nyugodtan maradj UPC és T-home meg a többi félhavi fizetést lenyulo cégnél sok 100x kisebb internet ért, ritkán kivánok roszat de neked azt kivánom hogy ahol laksz ne legyen digi soha. ha már enynire lehuzod öket közben nem is tudod miröl beszélsz. -
DonMaster
addikt
válasz
TeeJay #33499 üzenetére
igen de más a firmware az fttb-s huawei ont-nél mint amit ftth nál használnak, fttb-nél a 4 portba lehet külön külön dugni amég az ftth nál csak 1 port aktiv a 4böl az meg ftth-és fttb-nél hasonlo, hogy wifi off, mondjuk még hasonlo is mivel fttb-és ftth-náél is külön ppope-znek az emberek rá, lehet hoyg ha én is rádugnék még 1 routert és léenne még 1 ppope név jelesem tudnák 2 gépel 1 idöben csatlakozni mint fttb-körnéyken is van meg oldva mondjuk ott nem 4 hanem akár 10-20 emberke is ppope zik a huawei ont-kre
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gróf... #33501 üzenetére
Ami jár az a garantált, ezt ne feledd... O folyamatosan 1000/200at akar, ezért kapalodzik es keptelen felfogni hogy nem bereltvonali szolgaltatast fizet. Neki megvolt a terhelesmentes idoszakokban a maximum, az a baja hogy nem mindig allandoan maximumon megy.
A zoldseges pelda meg netto hulyeseg, maximum bereltvonalra lehetne vonatkoztatni mert ott 1 kilo krumpli garantaltan 1kg mindig. Ugyanugy Zsolt501 mindenfele hablababla peldai.
Amugy meg jelentsétek fel a Digi-t ha nem tetszik valami, ez a menő.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Gróf... #33501 üzenetére
Bizony ez így van ebben az országban, sok a bólogató és a megalkuvó ember.
Egy időben nálam is szerették eljátszani ezt a stílust, aztán rájöttem, hogy ha már fizetek valamiért, akkor kapjam már meg azt amiért fizetek is.
A digi esetében már nagyon ismernek, mert elejében sok volt a gond, de aztán szépen rendeződtek, mert volt néhány ügyfeles aki elejében hülyének nézett, és úgy voltak vele, hogy jó az nekem amit adnak, de hát őket is kötik a jogszabályok és a minőség biztosítási kritériumok, és ha ezt nem tudják biztosítani akkor ők is piszkálhatóak.A garantált minimummal kapcsolatban viszont az a baj, hogy az nem azt jelenti, mint azt sokan hiszik, mert ez bizony ha csak az van meg akkor a szolgáltatás nem teljesül, a garantált minimum nem ad mentességet a szolgáltatónak az alól, hogy ne biztosítsa az előfizetőnek a szerződésben ajánlott mennyiséget, vagyis a szerződésben szereplő minimum nem azt jelenti, hogy az már elégséges szolgáltatás, mert az még kevés, az esetek túlnyomó többségében a szerződőt (nem minimum) összegnek is meg kell lennie, ellenkező esetben a szolgáltatót kötbér terheli.
Pár éve volt is ilyen per amit a szolgáltató el is vesztett, mert ő csak a minimum szolgáltatást nyújtotta az ügyfél részére az esetek nagy részében.
Én informatikában dolgozom (egészségügy) és elég baj lenne ha ott is a minimumot kapnák csak mert jó az nekik.
De dolgoztam én több területen is már az építőipartól az élelmiszer iparig mindenhol, és rossz lenne, ha az lenne az általános, hogy csak a minimumot kapnánk mindenhol, én ilyen helyen nem szeretnék élni.Az még hozzá tartozik, hogy bizony szájtépés helyett az ember merjen lépni és intézkedni, és merje felvállalni, hogy ezek az ügyek néha élhúzódó ügyek, és néha próbálnak betartani, hogy ne vidd végig az ügyet.
-
Gróf...
aktív tag
Én azt mondom Tídzsé hozzászólásai-leírásai hasznosak!
Ami jár, az jár! Ha nem állunk ki magunkért, akkor csak egy csapat birka vagyunk (nyáj). Szégyellem ezt leírni, (mert rühellem őket mint a szart) de Amerikában ezt megcsinálná egy szolgáltató, akkor az ük unokájuk is fizetné a bíróság által kiszabott büntetést!
Azokat nem értem, akik ilyen mondatokkal nyugtatgatják magukat, hogy: "Még így is jól járunk" "Így is a Digi a legjobb szolgáltató""A garantált minimum megvan" -Ja! Csak akkor nevezzék át Garantált minimum X/Y csomagra! A zöldségesnél sem garantált minimum fél kiló krumplit kapsz egy kiló árárért!
A lejtőn könnyű elindulni. Először csak szarnak a sebességre, aztán rájönnek, hogy túl olcsók, esetleg kiszaladnak a fejlesztési keretből. Trallala-trallala, és máris a konkurencia szintjén találják magukat.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged