Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hb000
aktív tag
válasz JSadi01 #5519 üzenetére
Próbáld meg kézi kereséssel. Add meg frekvenciának az egyik digis frekit (pl 354MHz, de első körben ne a 121MHz-et, mert az lehet, hogy problémás lesz), QAM-nek 256-ot, szimbólum sebességnek meg 6900-at. Így meg kell találnia az ezen és a többi frekin levő digitális csatornát, és a teljes keresésre sem kell három napot várnod.
-
hb000
aktív tag
Csak akkor, ha a monitorodon van valamilyen videobemenet (mármint nem vga/hdmi). Enélkül sem scart-on, sem rca-n keresztül nem lehet csatlakoztatni.
Ami a tunerkártyát illeti: ha már tunerkártyában gondolkodsz, akkor minek a box? DVB-C tunerrel foghatóak az adások közvetlenül is. -
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #5606 üzenetére
Hát persze, drágábbak, csak a két dolog nem ugyanaz. Ezért írtam, hogy nem erről szólt a kérdés. Amit te írsz, az egy set top box, ő pedig tunerkártyáról kérdezett. Azt írta, hogy box már van, azt szeretné monitoron nézni.
Khm, hogy visszadobjam a szúrkálásod: nem kellett volna sokat visszaolvasni (5589), hogy kiderüljön -
hb000
aktív tag
válasz Alfonz64 #5610 üzenetére
Ez pont a fordítottja: vga jelből csinál analógot.
Az ilyen szimpla kábeles átalakítókkal tessék vigyázni, pénzkidobás. Csak az működik, amelyiknél konkrét átalakító kütyü is van, táppal, ki- és bemenetekkel. A passzív, kábeles megoldásról mindössze annyi az információ, hogy hallottunk valakiről, akinek állítólag a haverjánál egyszer működött.
De ez amúgy sem jó RAIN91-nek, mert nem scart-ból csinál vga jelet, hanem fordítva. -
hb000
aktív tag
Én pl arra lennék kíváncsi, hogy az EPG alapján műsorfelvétel rendesen működik-e. Tehát lapozgatod az EPG-t, megtetszik valami, lenyomod a REC-et és beállítja a felvételt. Ilyenkor alapból tudja-e azt, hogy pár perccel korábban kezdi és később áll le (ha igen, hány perc, állítható-e).
Felvett anyag a pendrive-on, vagy vinyón mennyire kezelhető, alap media player programok le tudják-e játszani? -
hb000
aktív tag
válasz konrada #5667 üzenetére
Ez rendben van, pontosan ez volt a kérdés, amire pumpaduda1 válaszolt. Arra voltam kíváncsi, hogy beállítható-e, hogy kérdés nélkül, alapbeállításként korábban kezdődjön és később végződjön a felvétel, mert ezzel lehet kiküszöbölni a kapcsolójel hiányát.
Viszont ha ezt nem tudja ez a techwood, akkor az sajnos nagyon nagy hiányosság.
Pumpaduda1: Az itt belinkelt beszkennelt leírásban én nem láttam erre opciót, kérdés az, hogy a kézikönyv óta van-e újabb firmware, ami már tudja. -
hb000
aktív tag
válasz pumpaduda1 #5669 üzenetére
Hááát, oké, oké, de azért az utólagos szerkesztés nem ugyanaz.
-
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #5670 üzenetére
Hello!
Ez csak attól függ, hogy ki mire akarja használni. Ha valaki nem akar felvenni, akkor hurrá, van neki olcsó stb-je és médialejátszója, ne is keressen mást. Ha már felvételről van szó, és folyton lemarad a műsor vége, akkor viszont rohadt drága a techwood, mert csak heverni fog a polcon porfogóként És azért lássuk be, ez az apróság a mindentudástól messze van, sőt, a gyártó részéről semmilyen plusz fejlesztést nem igényel, elvégre az epg-s felvétel lehetősége már adott. Ezért számomra érthetetlen, hogy miért nem tudja.
Szerintem a digitális adásban a könnyű felvétel a legjobb dolog, mert ez garantálja, hogy tv műsorból csak olyat látok, ami érdekel, az alekoszokat meg áttekerem.
Nem akarok senkit lebeszélni, vagy rábeszélni, csak érdeklődtem, mert úgy érzem, hogy kicsit -hogyismondjam- kezd felülreprezentálttá válni a techwood itt a fórumon. Én magam ha veszek bármilyen eszközt, akkor a hátrányait is megnézem, szerintem nem árt, ha itt az is ki van emelve. -
hb000
aktív tag
Hogy van megoldva a kábel szétosztás? Amit írsz, abból olyasmi derül ki, hogy sorban jönnek egymás után a tv-k és mindegyiknél helyben ágazik tovább a jel (talán valami T-elosztóval?). Ennél sokkal jobb egy helyen háromfelé osztani és a három tv-hez külön-külön kábelt vezetni. Lehet, hogy a lakás adottságai nem engedik meg ezt a kábelezést, de az talán belefér, hogy az első tv-hez megy egy kábel, ott van egy hármas osztó, az egyik ág megy az első tv-hez, a másik kettő pedig a távolabbiakhoz.
Az, hogy az adás rossz, nagyjából kizárható, legalábbis annak a legkisebb a valószínűsége. -
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
válasz Sir Lancelot #5763 üzenetére
Kerüljétek a Digit, ultrafos szolgáltató, nagyságrendekkel igénytelenebb és instabilabb mint a UPC vagy a T!
Köszönjük, Emese
Épp ma olvasgattam a T fórumát, mert akkor kezdett hanyatlani, amikor szerencsére leléptem tőlük decemberben. Hadd idézzek be ide egy aktuális bejegyzést a T fórumáról:
"Egy kedves hölgy írt az mtkapcsolatról,mégpedig azt hogy legyek türelemmel,az IPTV
akadását a Cisco HGW szoftverének frissítése meg fogja oldani... Azóta sem történt semmi,az akadások azóta is folyamatosak az esti népszerű műsorok (Fókusz,Aktív) után,akkor is ha éppen nem a tv2-t,rtl-t nézzük.Tehát valamilyen adattorlódás lehet a hálózatban ebben az időben,de senki sem mondta hogy kivizsgálná... És azt sem hogy meddig várjunk arra a bizonyos frissítésre."És ez a probléma csak egy a sok közül. Az utóbbi fél-egy évben a T a béka segge alá küzdötte le magát mind minőségben, mind ügyfélszolgálat szinten, az áraik pedig a csillagos égnél nem álltak meg, mennek tovább. Túl sokat remélsz tőlük, ráadásul ott kénytelen leszel hűségidőt is kötni. Hát, te tudod...
Majd azt is írd le, velük hogyan bontottál szerződést. Ismerve a módszereiket az lesz az igazán vicces -
hb000
aktív tag
válasz Sir Lancelot #5773 üzenetére
Jelentősen túlreagáltad. Természetesen le-emesézlek, mert ez a hozzászólásod ennyit ér. Akkor is, ha az én stílusomat kifogásolod. A tied milyen volt?
Aki a T-t isteníti, az nem ismeri a szolgáltatásait. Nekem volt hozzá szerencsém, azóta lebeszélek mindenkit, akinek van más lehetősége. Ez az oka a kifigurázásnak és az emesének, kisbarátom.[ Szerkesztve ]
-
hb000
aktív tag
válasz Rotor82 #5779 üzenetére
"Másik pedig, hogy az lcd-n az sd boxon keresztül van valami folyamatos zúgása a tv hangszórójának. Euro scarttal van összekötve, ha ez számít valamit."
Szerintem főleg ez számít. A képminőségnél biztosan, mert euroscarton csak analóg jel mehet át és azon belül is lehet composit, illetve rgb. Ha pl egy régi kábelt használsz, amin az rgb bekötés nincs meg, akkor compositon megy át a kép, ezzel is rosszabb a minőség. Ha teljes bekötésű a kábeled, akkor is beállításfüggő a dolog. Az lcd tv egészen biztosan képes RGB jelet fogadni, a boxon viszont előfordulhat, hogy alapból nem rgb a jel. A box menüjében próbáld meg megkeresni a video out jel beállításait és nézd meg, hogy RGB-re van-e állítva.
A legjobb az lenne, ha hdmi-vel lehetne a tv-re kötni, de a fórumos infók alapján egyáltalán nem biztos, hogy van ilyen kimenet a boxon. Azért érdemes megnézni.
Egyébként próbáltad már cserélni a boxot? A hagyományos tv-s box a saját scart kábelével mit produkál az lcd-n? Ugyanúgy zúg a hang? -
hb000
aktív tag
Magától nem minden tévé alkalmas rá. A földi sugárzású digitális adás vételére akkor alkalmas a tévé, ha van benne DVB-T tuner, a kábeles digitális adás (=Digi szolgáltatása) vételére pedig akkor, ha van benne DVB-C tuner. A mai tévékben előbbi nagyon gyakran, az utóbbi csak ritkán van benne.
-
hb000
aktív tag
Nehéz találni olcsó és jó boxot, sajnos a dvb-c-s eszközök drágák. Ami olcsó (techwood), arra igaz lesz a mondás, hogy bizony híg a leve.
Korábban ajánlották még itt a Selteka CIC-402HD cuccot is. Emlékeim szerint volt 1-2 dícsérő vélemény, de személyes tapasztalatot nem tudok írni róla. Amilyen infókat itt láttam, az alapján nem tartom rossznak, itt hirdetik és itt van a használatáról egy videó. -
hb000
aktív tag
válasz hangya1983 #5848 üzenetére
A menüben keresd a csatorna hangolásnál a digitális kábel adók beállítását (dvb-c).
Itt szokott lenni olyan, hogy teljes keresés, gyorskeresés és kézi keresés.
Érdemes a gyorskeresést választani, mert ha egy frekit kézzel megadsz, az a többi freki infóját is tartalmazza. Kérni fogja ezt a frekvenciát, szimbólumsebességet és QAM értéket.
Add meg frekvenciának a 370000 kHz-et, szimb. sebességnek 6900-at, QAM-nek 256-ot. Igy meg kell találnia rádiókkal együtt asszem 90 adót. -
hb000
aktív tag
válasz hangya1983 #5848 üzenetére
Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy ebben van dvb-c tuner? Én a philips oldalán nem láttam erre vonatkozó adatot, más oldalon meg azt írják, hogy dvb-t nincs benne, az meg elég ritka, hogy csak C van, de T nincs.
-
hb000
aktív tag
Nekem azért nem meggyőző az, hogy a facebookon havonta egyszer valaki rákérdez a comedy centralra. Az még nem tömeges igény. Emellett akinek nem kell, az nem írja oda, hogy ne is legyen, mert neki nem kell... Nálam volt évekig CC, szerintem gagyi, mégsem írok, hogy ne is legyen.
Ízlések és pofonok. Az világos, hogy érdemes lenne egy plusszos csomagot bevezetni, de akkor kezdődne a vita. Nekem pl nem az általad felsoroltak kellenének bele és joggal mondhatnám, hogy azokért én nem akarok fizetni, miért nem veszik ki a plusszos csomagból. Ebből következik, hogy egyetlen plusszos csomag nem megoldás.
A T minicsomag megoldása pedig rossz példa. Szemét módon kitalált, túlárazott szolgáltatás.
Abban egyetértünk, hogy jó lenne valami megoldás, de ahhoz normális módszert kéne kitalálni. -
hb000
aktív tag
A digi IS, meg a pénzéhes retek IS. Merthogy ez utóbbi azt hiszi, hogy a képarány változásával színvonalasabb lesz a műsora és külön pénzt kér érte. Az előbbi meg azt hiszi, hogy elég az átállás napján elkezdeni tárgyalni, mikor hónapok óta lehetett tudni, hogy mi fog történni.
-
hb000
aktív tag
Nem valószínű, hogy 10e Ft alatt kapsz DVB-C tunert, inkább 20e Ft körül lehet hozzájutni. Ami biztosan megfelel a céljaidnak, az pl a technisat cablestar (kevés helyen kapható, és emiatt -saját tapasztalat alapján- bele lehet futni olyan boltba, ahol keményen átvágnak, ha nem figyelsz), vagy az anysee dvb-c tuner.
Sajnos DVB-C-s eszközöket olcsón nem lehet kapni. Kártyát egyáltalán nem, boxból pedig ami olcsó, az egyben gagyi is (lásd az itt agyonreklámozott techwood). -
hb000
aktív tag
válasz sandró60 #6129 üzenetére
Az idézeted nem pontos, árat nem írtam, csak annyit, hogy agyonreklámozott.
Én nem látom, hogy azóta is keresnék. Általában set top boxot keresnek, de az nem egyenlő a techwooddal.
Egyébként persze, megkérdezheted. Azért tartom gagyinak (és ez tulajdonképpen még dícséret is), mert az olcsósága igen sokba kerül, amikor az ember rájön arra, hogy mennyi mindent tudhatNA, de mégsem tudja. Így nézve szerintem borzalmasan drága. -
hb000
aktív tag
-
hb000
aktív tag
válasz Octopus21 #6191 üzenetére
UPC-hez biztosan nem, mert ott kártyához rendelt boxot lehet csak használni. T-nél elméletileg működik úgy, hogy a kártyát a T-s boxban kell azonosítani, majd áttehető a saját boxba. A linkelt cuccban van conax olvasó.
Korábban itt még a selteka 402-t ajánlgatta valaki. Az viszont talán valamely szláv nép terméke volt, ha abban esetleg jobban megbíznál Különben meg olyan mindegy, mert valahol minden kínaiSzerk: úgy látom, közben más is válaszolt. Hiába, a tempó is számít
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Star Trek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- BestBuy topik
- Home server / házi szerver építése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- Simtrecs pedál GT eladó 360ezer ft
- Igazi különlegesség! Cooler Master Mastercase SL600M
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest