- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz draco31 #18414 üzenetére
Anno a Digis szerelő azt mondta (akkor még nem is volt kábeles szolgáltatás), hogy fizetniük kéne érte valahova és így marad olcsó, hogy amit tudnak beletesznek, de ennyi.
Volt olyan beltéri, ahol csatornánként lehetett hangerőt állítani, jó móka volt, de megérte, ha nem is lett tökéletes.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz garga01 #18387 üzenetére
Szia!
Köszi.
Jobban végiggondolva (régen csináltam), a kerthelyiségbe nem megy koax (és ez lenne a főbb probléma, bár jön a rossz idő...de jövőre is lesz tavasz), ott csak 2 UTP van, az egyik a Digi, a másik a kamerák analóg videójele. Tehát a koax sajnos nem járható, oda aztán még valamit behúzni...nem fog menni.
Én is inkább hajlanék a digitálisra, ez esetben akkor a HDMI osztó (aktív) és az UTP-s "átlövő" lenne a leghatékonyabb megoldás...
Néztem a német videót, ez tök jó kütyü! Itt gondoltak a részletekre, nem kéne HDMI osztó, az adóban is van kimenet. A kábel CAT5-e, a 60m az lehet necces, bár nem biztos...de ha jól gondolkodom, akkor 720p esetén ez lehet kicsit több is...csak megint van pár "ha". A fene enné meg.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz draco31 #18384 üzenetére
Köszi.
A 3. beltéri pont jó lenne SD-nek technikailag.
Dupla előfizetés szerintem nem lesz.
A kábel csere nem járható, tizenéve lett kivezetve, falban, csatornában, földben. Az ott marad. Inkább adnék neki egy nálunkhagyott parabolát, és az mehetne a kerthelyiségre...
Van az ingyenes mindigTV 2 TV-n, meg még a kamerák jele is 2-n pluszban. De az nem váltja ki a sportcsatornákat sajnos.
Sokszor előnyben részesítik az egyszer kifizetendő összeget, még ha nagyobb is, mint a sokáig fizetendő havi kisebb díjat...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Egy ismerős tanyáján Digi műholdas TV van. Tetőtér beépítéses ház, fent volt egy dupla beltéri, ott volt helyben egy TV, kettő a földszinten, és egy a kerthelyiségben. Sok évvel ezelőtt ki lett alakítva ehhez egy rendszer, ennek a buta dupla beltérinek volt SCART és RCA analóg kivezetése is. A távoli TV-khez UTP kábelek mennek, video balunokkal a végén, a hang simán a csavart érpáron, a maradék érpáron az infra távirányítás megy visszafelé. Természetesen egyszerre csak 2 helyen lehetett szabadon garázdálkodni, a másik 2 helyen max ugyanaz ment.
A dupla beltéri helyett viszont kaptak 2 HD-st, az egyik az emeletre, a másik a földszinti nagy TV-re. Ezeken már nincs analóg kimenet, csak HDMI (a régebbi Kaon egyik verzióján még volt minidin-en és még ment is egyszerre a HDMI-vel). Kellene nekik a másik 2 TV-n is, de legalább az egyiken...
A következő megoldásokat találtam, de nem tudom eldönteni, hogy jól gondolom-e:
- bérelnek egy 3. beltérit, gondolom, hogy lehet SD és akkor van analóg kimenet...a fej, ha jól emlékszem 4-es...ha nem az, akkor adnak olyat, hogy át lehessen fűzni, mint régen a duplánál? Vagy ez nem jó, a H/V átkapcsolás miatt?
- vesznek HDMI splittert, vagy passzívat és akkor egyszerre csak az egyik kimeneten lehet nézni, elvileg ez is elég lehet...vagy aktívat drágábban, akkor nincs ilyen megkötés, és kell még egy UTP extender, ami 60m-t tud UTP-n
- az előző eleje, de a splitter után HDMI->analóg átalakító és onnan úgy mint eddig
Az utóbbi kettőnél nekem elég sok a ha, túl sok a kütyü, amikhez képest elég nagy a kockázat a több tízezer Ft-nyi buktára.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
F toldóval lesz a legegyszerűbb, ehhez mindkét kábelvégre kell egy kézzel szerelhető (fel kell tekerni) F csatlakozó. Egy dolog fontos hozzá, a toldandó kábel(ek) átmérője, ehhez való belső átmérőjű legyen a dugó. Ritka a sodrott erű, reméljük azzal nem találkozol. Egy szike kell, meg esetleg egy csípőfogó, de lehet, hogy ollóval is menni fog.
Arra kell ügyelni, hogy annyira tekerd fel, hogy ha belenézel a belső szigetelés éppen szintben legyen a dugó belsejében levő nyílással. Az árnyékolás elemi szálai ne kerüljenek a melegpont (középső ér) közelébe, ami max 2mm-rel lógjon túl a dugó végén.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Samanbacsii #17450 üzenetére
Már csak Chuck Norris tud új modult igényelni a Digi-től.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz Castelejo #17385 üzenetére
A Digi Kaon STB-ről van esetleg vélemény?
Van belőle vagy 3 fajta.
Nekem jó, nem tudom, hogy mennyivel ad szebb képet neked a CAM modullal.
Amit utálok az enyémen, hogy az az 1 LED sem túl informatív. Kikapcsoltam? Bekapcsoltam? Újraindul? Nyomjam, ne nyomjam?Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz doberman #17372 üzenetére
Sajnos a Digi régebben sem a gyorsaságáról volt híres. Manapság inkább csak rosszabb lett a helyzet. Függ a terület szerelővel való ellátottságától, a szabad készülékek számától (ebben is rosszul állnak), az adott terület igényléseinek számától, stb... A koronavírus sem javított ezen. Illetve a Digimobil sok erőforrást és pénzt emészt fel, és úgy néz ki prioritása van. A versenyképes ár/szolgáltatás miatt sokan kivárják, így nekik nem akkora gond ez.
Ettől függetlenül persze, a mai világban valóban sok, de simán lehet kevesebb, majd kiderül.
Apáink 5-10 évet is vártak egy Trabantra, Wartburgra, Ladára...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz laller79 #17228 üzenetére
Próbáld meg ezt a fickót, másnak már segített. Illetve, ha a román, vagy a magyar nyelvű is jó...
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Szét kell nézned a szolgáltatók között. Ha nincs kábel (koaxiális), attól még lehet VDSL (telefonvezeték). Ha az sincs, akkor rossz környékre költöztél, ha fontos a net. Ezeket érdemes előtte megnézni. Ha muszáj volt, akkor meg kompromisszum. Ha a mobilnet jó, akkor abból kell a legkedvezőbbet kiválasztani, és venni hozzá wifi-s routert a lakáson belüli eszközök komfortosításához.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Anonymus23 #17211 üzenetére
Sajnos ez az URC-009 felejtős, annyi van, amit anno eladtak. Nem is értem, azóta minden forrás eltűnt. A vége felé még dupla áron lehetett kapni, de már az sem. De külföldi oldalakon sem, holott a gyártó weboldala él...
Valószínűleg egy 2$-os kínai taníthatóval is tudnád használni.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Anonymus23 #17209 üzenetére
Nem tudok ilyenről, elég nehéz lesz kideríteni. Viszont ha valahonnan tudnál szerezni egy ilyet (URC-009), ehhez van Kaon kódom (bár te is le tudnád klónozni vele az eredetit). Régen 1500Ft-ért adták, annyiért ajándék, manapság sokkal drágább lenne, ha lenne, de nincs sehol...de hátha, nézz szét!
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz tomkranich #17055 üzenetére
Szia!
Nincs, nincs, nincs, nem. Ezek a gyors válaszok.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz rosszcsont88 #16963 üzenetére
Nem 200Ft, hanem 300Ft a második beltéri és ezek szerint mindegy, hogy SD+HD, vagy SD+SD, vagy HD+HD.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #16937 üzenetére
Na, megjött a levél a számlával. 3600Ft lesz nekem is, úgy, hogy 3300+SD+HD beltéri. Ennyi erővel kérhetk majd a gyerekszobába is HD beltérit és akkor is ennyinek kellene lennie. Tehát az van, hogy nincs részletezve, hogy SD vagy HD. A fura az, hogy amikor dual SD volt (gyakorlatilag 2db SD), akkor nem volt külön díja. Ha lenne nekik dual HD, akkor megint így lenne...vagy valami nem logikus. Mindegy, 200Ft-al kevesebb lesz a havidíj, amit a kérelemtől számítottan lebontottak a számlán, forintoztak ide-oda. Elnézés kérés nincs, arról sem szól a fáma, hogy ha valaki nem veszi észre, akkor az miért fizet többet...
Anno választható volt, hogy kell-e a Sport1+Sport2+még valami, ha nem akkor 2700 és nem 3000, azóta ez elmúlt, meg 3300 lett? Egy kollégám állítólag 3300-at fizet egy SD+HD beltérivel és még FilmNow is van neki... kiért i ezt?Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Én meg most hallottam, hogy első HD ingyen, a második 300Ft, a harmadik 500Ft...javasolták, hogy menjek be, mert most én az 1HD+1SD-re fizetem a +500-at és elvileg nem is kellene, mert változtak a feltételek.
Az oldalukon csak annyi van, hogy:
Első box: 0 Ft
Második box: 300 Ft
Harmadik box: 500 Ft
Nem részletezi azt, hogy SD, vagy HD, de ha csak ennyi, akkor is -200Ft/hó[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz szabogabor10 #16883 üzenetére
Nem ismerek minden szerelőt, hogy miket tudnak, de azért ott a cégen belül csak szivárog több infó, mint ami itt kint elérhető.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz nagysandor79 #16774 üzenetére
Jött azóta számla? Kell fizetni a plusz HD beltériért?
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz nagysandor79 #16774 üzenetére
Majd írd meg, hogy mi lett. Nahát, 2018 és már kezdenek bejönni a HD-s boxok és hozzá egy marék HD adás is, hihetetlen.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz nagysandor79 #16770 üzenetére
Nekünk a hibás SD dualboxot cseréltek HD-sra, a másik szobába került egy SD box...azóta plusz 500Ft.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz tigipuf #16756 üzenetére
Sok műszakilag gyenge képességű ember él, a Digisek között is. A saját szüleim, nagyszüleim, apósomék, de még a hasonló korú barátaim között is van olyan (vagy akár a feleségem), aki azt sem tudja megkülönböztetni, hogy amit éppen néz, az melyik bemenetről érkezik, SD vagy HD, stb... Napi szinten akadnak fel általam fel sem fogható problémákon. Ez van, nem vagyunk egyformák, én sem értek mindenhez, vannak más jellegű dolgok, amikben én lennék a béna.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Mintaka666 #16566 üzenetére
Egy általam ismert szerelő is azt mondta, hogy vannak gondok a Digi-s beltérik és az újabb TV-k közötti kapcsolattal. Valami szabványon belüli difi van, máshol olyan is előfordul, hogy fekete kép (se kép, se hang) aztán helyrejön. Én faternál a HDMI-CEC részt kikapcsoltam és azóta jó...de lehet, hogy csak véletlen.
A két Kaon 1000-es beltéri annyira hasonló, hogy még a távirányításuk is ugyanaz...de talán már van egy harmadik fajta is...nem? Az első volt a lapos és SCART-os, aztán jött ugyanaz a miniDin AV kimenettel és most már kis zömök doboza van.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #16434 üzenetére
Ja...mivel mihamarabbi pozitív változást akartam elérni, nem volt időm minden változtatást egyesével kipróbálni, a HDMI4-ből át is dugtam HDMI1-be (ahova emlékeim szerint az első beltérije dugva volt, csak egy cserénél átdugták a másikba hátha, de nem ez volt a baj).
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Szaisztok!
Faternál már a második Kaon HD beltérit cserélték, bár az újak már nem úgy néznek ki, kis tömzsi beltéri felirat nélkül. A hibája az volt, hogy el-elment a kép, kiírta, hogy nincs jel, fekete háttér. Mivel ezzel az új beltérivel is csinálta, gyanús lett, hogy nem azzal lesz a gond. A TV egy Samsung felső kategóriás, nagy, ívelt, UHD, természetesen HDMI-vel összekötve. Keresztkérdésekkel próbáltam kideríteni, hogy vajon a megjelenő üzenetet a TV, vagy a beltéri adja-e, de az öreggel ezt nehéz volt megoldani, én meg nem ülhettem ott órákig. Kicsit meg is vezetett az infókkal, de a végén már olyan üzenetről is beszámolt, amit nem tudtam hova tenni...valami ventilátor leállt és ki fog kapcsolni a készülék... Belenéztem a TV beállításaiba és a HDMI opciónál kikapcsoltam a HDMI Cec Anynet+ lehetőséget.
Jelezte még, hogy a közszolgálati HD adásoknak nincs hangja, a többinek mindnek van...és valóban, bár az M1HD-nak volt. Újra TV menü és a hangnál PCM-ről, ill. autóról Digital-ra állítottam, és lett hang.
Azóta nem ment el az adás, örül az öreg. Valamiért összeveszett a beltéri és a TV Hdmi-n keresztül az Anynet opció miatt? És mi lehetett a titokzatos ventilátoros üzenet? Én nem hinném, hogy bármelyik készülékben lenne ilyen... Ja, a TV egyébként külön dobozkával bír, amibe lehet csatlakozni, minden csatlakozási pont ezen van...ha valaki még nem látott ilyet. Én is csak nála élőben eddig.
Samsung One Connect Box
Hátha hasznos lesz másnak is az infó, és nem cserélnek feleslegesen kétszer Digi boxot a szerelők...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Anonymus23 #16376 üzenetére
Nem rád gondoltam a kérdéssel, ha megnézed, nem is neked szólt.
Örülök, hogy megoldódik a problémád.Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #16370 üzenetére
Az egyetlen hely, ahol biztosan a Kaon NA1000HD-hez való kábelt árulnak.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Anonymus23 #16365 üzenetére
Elvileg a szerelőnek lennie kellene hozzá, akikkel én beszéltem, azoknak nem volt, sőt nem is hallottak róla.
Sokat keresgéltem, Minidin 9p a neve, de ez csak az egyik fele...van ahol kicsit másképp vannak a pinek ugyanezzel a névvel, sőt a bekötés az meg külön megér egy misét. Neked már nem kell végigszenvedned ezt a tortúrát, itt a kész megoldás...
Itt ebben a topicban... Bekötési rajz a HE-n.
A dugót a helyi alkatrészboltban rendeltem, hogy ők honnan? Passz. Ügyelni kell rá, hogy tényleg így nézzen ki, mert sok elfajzása van, és persze, hogy ez a fajta lelhető fel a legritkábban. Az, hogy bemész a boltba és veszel egy ilyen kábelt készen szerintem reménytelen, még a nagyságos eBay-ről is olyan érkezett, ami csak külsőleg látszott annak, a bekötése egy másik elgondolás szerint volt kivitelezve.
Dugó talán itt,a másik helyen csak aljzat van...vigyázat!!! pl. ez nem jó!!! Szívott itt más is vele már...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz kenwood3 #16346 üzenetére
Ha a meglevő, épp nem használt beltéri jelének átküldése elfogadható számodra, akkor én azt javasolnám, hogy a vezeték nélküli jelátlövőket hanyagold... Sajnos nincs jó tapasztalatom velük, bizonytalan vétel, mindenre érzékenyek, többfélét is próbáltunk. Ami bevált megoldás az a vezetékes kapcsolat. Kell egy AV modulátor, itt csak a barkács kedved/érzéked, és a pénztárcád szab határt. Bontott videóból magad is megoldhatod, de lehet kapni készen is, akár HD-set is (DVB-T-be pakolja). A távirányításra is lehet kapni vezetékes átlövőt, onnantól gyakorlatilag, mintha ott lenne a beltéri.
AV modulátor
Infra hosszabbító vezetékes
Ez utóbbi csak néhány méter vezetékkel rendelkezik gyárilag, de simán működik 20-30m toldással is. Jack dugós, úgyhogy még forrasztanod sem kell, lehet kapni hosszabbítót.
HDMI-s verzió távirányítással együtt[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz frovery #16318 üzenetére
Ilyet én még nem tapasztaltam, bár nem ezzel foglalkozom, de pár távirányító átment már a kezemen. Mondjuk ezekben inkább rezonátor van, mint kvarc, de még nem kellett cserélnem ilyet, ill. ennek a cseréjétől nem javult meg egy sem. Építettem már vezetékes IR hosszabbítót, amikben TSOPXXX vevők vannak és igazából a 36 és 38kHz-es is veszi a másik frekvenciáján adó távadót. Nincs akkora jelentősége, a kimenetén ott a demodulált jel, elég közeliek a frekik, mással meg nem kellett próbálkoznom. Van egy USB-n keresztül PC-n programozható távom, azzal eddig mindent megetettem és betanítottam.
Ha fényképezővel leteszteli már előrébb van. Ha nem villog, akkor tuti, hogy távirányító baj.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Winnie The P #16312 üzenetére
Sajnos az SD beltériknél szokott olyan hiba lenni, hogy nem veszi a távirányító jelét, de nem a távirányító a rossz. Nézd meg a telefonoddal, hogy villog-e az infra LED a távirányító elején, ha nyomod a gombokat! Ha nem volt mostanában áramtalanítva a beltéri, akkor egy ilyen elkövetésekor már lehet, hogy nem fog elindulni...táp halódás, kondi száradás...
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz #46372352 #16287 üzenetére
A műholdas dobozos lesz, tehát HDMI megy a TV-be, a kábeles meg mehet a TV tunerjébe...bár Telekom kábelen felénk csak huszondarab SD adás jön, IPTV-je van, az meg másik doboz és szintén HDMI. Meg akkor a TV-jé mellé még 2 távirányító, esetleg egy sok az egyben.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Voice24 #16216 üzenetére
Érdekes, nálam is a HD változatok a halkabbak. A DunaWorld meg ordít a többihez képest. Azt szerettem a régi SD beltérin, hogy csatornánként lehetett a hangerőt állítani, nagyjából ki lehetett őket szintezni...bár már akkor is volt olyan csatorna, amit még így sem, anélkül, hogy a többit nagyon halkra állítottam volna.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz szaby1818 #16107 üzenetére
Ha az analóg videó kimenetre gondoltál:
A Kaon minidin bekötéseÜdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz p@gabi #15996 üzenetére
Két fajta létezik, a koraiak (az enyém is ilyen) sima SCART-al voltak, az újabbak (ugyanaz az 1000-es típusszám!) már ezzel a MiniDin dugóval. Nem akárhol lehet kapni ezt a fajta dugót, nekem Kínából jött egy átalakító, ami nem pont olyan volt, aztán vettem egy dugót és megépítettem faternak. Sokan írták, hogy van a Digi szerelőknek, és kettővel beszéltem, akik a körzetünkben dolgoznak és nem tudtak róla.
Itt a bekötés, amit kiderítettem. Működik.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
Kicsit megkésve. SCART helyett van benne, tehát vonal jel. Csatlakozót érdekes lesz szerezni, ha nem tudsz a Digitől (nem adnak hozzá, a HDMI jár).
Kinyomoztam a bekötést, engem is megfogott elsőre.
Ha HDMI-n nézed a képet és analóg a hang, akkor lesz csúszás...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz frovery #14635 üzenetére
Sziasztok!
Tudja valaki ennek a minidin 9p dugónak a bekötését? Ne a netről, hanem egy tuti bevált kellene, mert van fent pár fajta, az biztos, hogy a 4-es a kompozit videó, de a 9 és a 8 nem az audio az biztos. Egy román srác leírása szerint a 2-es egy mono hang kimenet, de a legtöbb fellelhető rajz szerint ez a 6-os lenne...kicsit nehézkes próbálgatni, ezt a kis vacak dugót.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
Új hozzászólás Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Új állapotú M2 Mac Mini
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest