Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz SFU #3148 üzenetére

2006-ban kezdtem az ipart. Sokáig jól elvoltam 1mg glimepiriddel, de pár éve Covid alatt kimaradt a labor, majd évekig elsunnyogtam. Most ellenben már kellett és túl magas volt az érték. Anno 14-es cukorral leptem meg magam. Sok évig az egészséges szint környéke ment. 2018-ban már enyhén magasabb volt, ami '19-ben és '20-ban tovább emelkedett. Mára sikerült rekordot döntenem. :( Az akkori 9.2-ről ma 9.8 ra "fejlődtem". (HbA1c) Jelenleg feles mennyiséget eszem, Már visszament valamennyit, de szakorvoshoz csak január 7.-re tudtam időpontot kapni. A teljes koplalás nekem nem jön be, viszont annyi év után csak most olvastam, hogy az izmoknak, ha dolgoznak nem kell inzulin. Igyekszem minél többet mozogni, csak a lábam is fáj, meg lassan hatvan leszek és ezért nem olyan egyszerű edzésbe állni. Viszont egy kis tekerés a szobabiciklin, amennyit bírok, szedi szépen le a cukromat a mérések szerint. Azaz jobb a másik végén is megragadni a lehetőséget, a mozgás sokat segít, persze enni azért kell, csak nem szénhidrátot. Igazából persze nyilván nem zsírral kent szalonnát, de kevés hús, sok zöldség "nagyobb mennyiségben" sem kalóriabomba. Éhség ellen napraforgót török/magolok, relatíve nem emészthető jól, és 10-15 dkg eltart egész nap.

Új hozzászólás Aktív témák