Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
válasz Csoknyai #250 üzenetére
1. hogy valahogy vért kell vennie
2. bőrőn keresztül vér nélkül hogy lehetne ezt?
3. egy tűvel a csuklódba szeretnél mászkálni, mert ha órába akarod a vérhez valahogy "hozzá kell férni" és azt csak tűn, vagy műanyag csövön keresztül lehet,nem?
4. Én is erről álmodom, de nem a mi időnkbe lesz ez sztemTigris, tigris, csóvafény...
-
Sandorf
csendes tag
Sziasztok!
Én sajnos mostanában lettem tagja az I.-es diabét táborának. Olvasgattam az eddigieket és nekem abban kellene kis segítség, hogy Dcont Personal Optimum mérőm van és a mért adatokat szeretném számítógépre vinni. Infraportom is van "csak" szoftveresen nem tudom hogy kell lekezelni.
Segítségeteket köszönöm!
Szép napot. -
cellpeti
nagyúr
-
őstag
A dcont.hu oldalon keresztül lehet a legegyszerűbben megoldani. Ha nincs kódkártyád, akkor hívd fel őket, szerintem adnak ha már megvan a LiteLink.
A másik (offline) megoldás a DiaTransfer program. Elvileg fent van az oldalukon, ha nincs ott akkor keress meg priviben...)
Én az első verziót javasolnám, egész jól használható az oldal!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
őstag
válasz cellpeti #256 üzenetére
Megintcsak a dcont.hu alapján:
a szolgáltatás használatához szükséges LiteLink Mini USB eszközt & telepítési útmutatót
a Dcont.hu szolgáltatás aktiválási Dcont.hu kártyáját
A csomagnak nem része a vércukormérő készülék, a számítógép és az internet előfizetés.
A Dcont.hu kezdőcsomag ára bruttó 2.000,- Ft.
Az ár tartalmazza az ÁFA összegét.szerk.: A LiteLink-et már nem is találom az E77 oldalán...
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Sandorf
csendes tag
válasz PhoenixK #257 üzenetére
Igen, de én "csak" excelbe szeretném tovább feldolgozni, akkor is kell dcont regisztráció? Azt hittem, hogy a készülékből kimenteni ki lehet az anyagot ingyen!
Arra gondoltam, hogy ha kitudom menteni akkor amiket találtam táblázatos, grafikonos megoldásokat továbbfejlesztem, magamra szabom. Nekem is jobban tetszik a digitális napló.
Tehát maga a készülékből történő adatmentés érdekelne.
A dcont oldalon nem találtam erre szoftvert, ott csak eladni szeretnének! -
Sandorf
csendes tag
válasz cellpeti #263 üzenetére
igazából annyira nem kötött le a cikk. Egy széthajtható telefon volt a képen amire emlékszem. Próbáltam megkeresni, de...
Nagy munka mellett én is megprobálkoztam azzal hogy telóra átküldöm az adatokat és legalább ott kezelem, vagy akár diagramot is készíthetek, de még sikertelen vagyok. -
cellpeti
nagyúr
Az ismerősöm ilyen progit ír, ami offline. Annyi a gáz, hogy az a progi se fogja tudni beolvasni a készülékről. De csak azért, mert sima infrával nem működik a vércukorszintmérő és a gép közötti kapcsolat. Vagy igen? Ha igen, akkor bele tudná írni azt is a programba, hogy olvassa ki az adatokat.
Amit ketten ötleteltünk eddig:
- napi, havi, évi diagram rajzolása
- inzulinmennyiségek beállítása
- testtömeg, napi szénhidrát, HbA1c érték beírása
- leletek feltöltése a programba - mindegy egy helyen lenne
- profilok létrehozása(ha több cukros van a családban)
- jelszóval védett profilok (esetleg gyerekek ellen)
- nyomtatható, táblázatba rendezett vércukor értékek
- visszakereshető adatok, naptárral, esetleg megjegyzés mező szerint (mivel adatbázissal rendelkező progi lesz)
- hipo- és hiperglikémiai értékek megadása és átszínezése a jobb láthatóság miattÖtleteket szívesen várok/várunk.
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Szerintem infra és infra között nincs különbség. Ugyan azzal a jellel dolgozik, maga a software dönti el, hogy hogy kell használnia. Tehát ha veszel/ vagy kapsz kölcsön valakitől egy infrát (pl egy notebook amiben alapból van), és letöltöd a hozzá való progit, akkor mennie kell.
Ha valaki csinál egy progit, amibe fel lehet vinni annyi adatot, amiket Peti leírt, szerintem ingyenessé kell tenni, ezzel is könnyítve a cukorbetegek dolgát. De ezt már a fejlesztő dönti el úgyis
Sok sikert a progihoz Peti, remélem sikerül összehozni, mert ahogy olvastam, tényleg hasznos lesz. Az infrás dolgot nem tudom hogy lehetne megoldani, mert ha nem tévedek, akkor minden merőhöz más progit használnak, tehát a kompatibilitást kellene megoldani valahogy.
-
Sandorf
csendes tag
válasz e`404|aNgeL #269 üzenetére
igen az előttem szólóval több mindenbe egyet értek.
Sajnos/szerencsére a pénzről csak szám van és talán ezért maradok egész életembe "csak" egy tanár, de jól érzem magam.
Nekem is dcont personal opt készülékem van. már itt van az asztalomon az infra este igyekszem kipróbálni és tudósítok.
További szép napot! -
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz cellpeti #272 üzenetére
Lehet ezzel akarják ösztönözni az embereket, hogy ne legyenek lusták kiírni az adatokat, vagy ha mérnek, akkor egyszerre írják is fel.
Sose próbáltam összekötni a mérőmet sz.géppel, mindig kiírtam az értékeket kézzel. Régebben mindig mérés után már írtam is a kis füzetembe, de azóta kicsit ellustultam
De mondjuk nem értem, miért kell ennyire megbonyolítani az összekötés, meg hogy miért ilyen drágák ezek a dolgok, mikor úgyis csak egyre több cukorbeteg lesz :S Kicsit unfair-nek tartom ezt, de biztos nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel, meg az is biztos, hogy van olyan, aki nem ért velem egyet ezzel. Valahogy meg kell kerülni a rendszert
-
cellpeti
nagyúr
válasz e`404|aNgeL #274 üzenetére
minden a pénzről szól...és szerintem ezzel össze is foglaltam a dolgokat. Sokkal jövedelmezőbb, évek,évtizedeken át megvetetni az emberekkel az életükhöz fontos, elhagyhatatlan gyógyszereket, mint meggyógyítani őket. Ebbe van a pénz. Én nem mondom 2x se, hogy nem tudják gyógyítani a Diabetes-t. Biztos vagyok benne, hogy tudják, csak nem akarják kiteríteni a "szennyest". Mint mondottam, mert ebben van a nagy lé
-
Csoknyai
csendes tag
Ha esetleg valakinek van Androidos telefonja:
[link] -
Csoknyai
csendes tag
válasz cellpeti #276 üzenetére
Akkor nem én vagyok paranoid, vagy nem csak én :-)
Sosem értettem, hogy elvileg "pár sejtről" van szó, amit lehet, hogy egy tűvel be lehetne ültetni. Ha kilökődik akkor kilökődik, max egy tűszúrást bukik az ember.
Ez így valószínűleg nagyon laikusan, sőt bután hangzik, viszont az érdekes, hogy a diab gyógyítására még csak próbálkozások sincsenek.
Mondjuk az alternatív energiákat se nagyon forszírozzák, pedig ha 40-50 éve átálltunk volna akkor ma nem lenne ennyi gond. -
cellpeti
nagyúr
Megrendeltem LiteLink-et.
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Megjött a LiteLink USB, de nem tölti fel az adatokat sehogyse. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell?
-
cellpeti
nagyúr
válasz PhoenixK #287 üzenetére
Na a DiaTransfer is csak 15 vagy 4 napot ismer fel.
Néha azt írja ki, hogy: " A fogadott adatok hibásak".
Lehet marad az Excel-es módszer, de jó lenne rájönni erre a netes dologra is, meg a diatransfer se lenne rossz. Nem értem mi lehet a gebasz
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Most este próbálkoztam vele, erre 1db mérést vitt fel Pedig 3x mértem ma is.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki, aki kevert inzulint ad magának tollal, és csak napi 2 alkalommal (ebből gondolom, hogy 12 órás hatású inzulin)?
Keresztapámnak pár hónapja váltották a fecskendős (két fajtát kellett neki felszívni fecskendőbe, azt is napi 2 alkalommal kellett adnia) inzulinról erre a tollal beadós kevert inzulinra. Humulin M3 az inzulin típusa ha jól tudom. Reggel negyed 8 - fél 8 között kell neki beadni, és este negyed 6 körül. ha kifogy a patron, akkor este ki szokta cserélni, és ilyenkor, mikor új patront kezd, azt tapasztalta, hogy ha reggel beadja, akkor 11 - fél 12 körül nagyon elnyomja, leviszi a cukrát. De annyira, hogy hiába iszik tejet, eszik mellé cukrot is, akkor is leviszi 1,6 körülre. Pár hete annyira elnyomta, hogy bátyámmal ketten mentünk gyorsan, hogy visszatornásszuk a cukrát. Már el is ájult, és vagy háromnegyed órába telt, mire magához tért, akkor is kellett fél liter tej neki.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Nem jöttünk rá még semmi okosságra ezzel kapcsolatban, gondoltam megkérdezlek titeket is, hátha volt már ilyen valakinek.Üdv.
Gábor -
cellpeti
nagyúr
válasz e`404|aNgeL #295 üzenetére
Írány a kezelőorvos, mert ő tudja beállítani a súly és más egyébb adatok alapján. Ne játszatok nagyon, mert rossz vége lesz. Tej helyett, cukros víz, illetve a vésztartalékos injekció. Nekem sincs olyan, habár én még nem jártam így, de nekem is vennem kell.
Tehát írány az orvos. Itt adhatnak tanácsot, de nem ismerjük az "előéletét", hogy milyen cukrai vannak, mire kell odafigyelni, hány kiló, mennyi szénhidrát van előírva, hogy fogyasztja, hány étkezésre, hogy reagál a beadott egységekre, mivel minden ember másként.
Esetleg azt meg lehet próbálni, hogy kevesebbet adni.
-
e`404|aNgeL
csendes tag
válasz cellpeti #296 üzenetére
A szabályzáson már túl van, már kevesebbet ad, mint amit legelőször felírtak neki. Ha még kevesebbet ad, akkor meg már magasabbak a cukrai. De ebből tényleg orvos lesz, mert nem szeretnénk, hogy ez miatt ott maradjon valahol.
Cukros vízzel próbáltuk az elején felvinni neki a cukrot, abból itattunk vele elég sokat, de nem akart hatni...mikor érezte hogy rosszul van, akkor megitta a tejet ami volt neki otthon (majdnem fél litert), és a cukros víz nem akart hatni, ezért gyorsan vettem tejet, és attól negyed óra alatt rendbe jött szerencsére.
Mondtam már neki, hogy menjen az orvosához vele, de nem akart, mert állítólag kicsit hülye Én még nem találkoztam azzal az orvossal, de muszáj lesz elmennie, mert mi se, meg remélem ő se így akarja folytatni.Köszi a gyors választ.
-
cellpeti
nagyúr
válasz e`404|aNgeL #297 üzenetére
minden orvos hülye, mert megtilt dolgokat. De hidd el, csak a javára válhat. Az nem lehet, hogy nem evett eleget? Attól fordulhat még elő, hogy beadja, de nem eszik
-
cellpeti
nagyúr
válasz e`404|aNgeL #299 üzenetére
tűt cseréli a patron cserénél? milyen tollal adja? 1E-vel levegőtleníti a patront? Jól adagolja a toll az adott inzulint, nem régi a toll és már kicsit ratyi? Orvos tud felírni új tollat, ha kell, meg azt hiszem jár is talán 2-3 évente új. Persze valamennyit fizetni kell bele, de e gond kiküszöböléséért és hogy ne legyen több ilyen sztem megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest