Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1009) dbius válasza gandalf (#1008) üzenetére


dbius
veterán

hmmm, van egy olyan sanda gyanúm, hogy az odd divisor correct enabled állásban van a biosban (genie bios settings - dram settingsen belül van, feltéve, hogy március 30-i, vagy április 6-i bios van a lapon, az alap biosban nincs ilyen opció)

Nos, ha enableden van, akkor páratlan szorzónál a ramot hiába állítod 1:1-re a procival, nem fog annyin menni a ram, csak kisebb frekin! - enabled esetén páros szorzónál megy 1:1-ben a proci és ram, csak páratlannál nem!)

A feles szorzóval szintén van vmi, ott is kap egy nagyobb osztót a ram, de ennek nem néztem pontosabban utána, mivel ilyet soha nem használtam és nem is fogok.

Visszább olvashatsz erről - pl, mikor azt hittem hogy wr-t értem el amikor ddr 626-on ment a ramom 2*1 gigás kit.... aztán kiderült, hogy az odc enableden volt, és valójában jóval kisebb frekin ment a ram -, ill. a nagy dfi topicban írtam erről egy hosszabb lélegzetvételű valamit :)

Amúgy megnézheted cpu-z-vel is a ram frekit, 1.33.1-es verziótól felfelé ismeri az odc-t a progi, tehát ha enableden van, akkor is helyes ram frekit fog megjeleníteni!

Ill. a64info és az a64tweaker is ismeri ezt a funkciót!

Üdv,

dbius

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.