Szia
Szia koszonom a privatot dbius. Ismertem a linket az alapjan csinaltam mindent. Sajnos a ramok nem mennek tobbet 258-nal. Erdekes 258-on lefut a superPI 259-en meg mar nem jon be az xp. Vegigprobaltam az osszes feszt 2.6-2.8 V-ig idoziteseken lazitottam kicsit egesz nap probaltam de ennyi. Hat ugy latszik szerencsetlen vagyok ehhez. Direkt azert rendeltem ezeket a memokat mert ujjak. Meg csak a neweggen lattam. De hat megint nem fogtam ki Nem baj de az opteron 170 nagyon jonak tunik. Alapfeszen 2671 gyari hutovel. Azert ez nem rosz szerintem. Na kinek kell a g.skill?
Byez all.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- Tudástár OpenZFS a mindennapokra
- Bemutató LEGO 75252 - UCS Star Destroyer
- Bemutató Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
- Bemutató CTC Bizer Dual Nozzles 3D Printer
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] OpenZFS a mindennapokra
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [Lenry:] "Ott nincs optika!"
- [Re:] [Intruder2k5:] Padavan firmware Xiaomi Mi Router 3G és ASUS RT-AC57U routerekhez.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
attika80
(aktív tag)

M3kk
(őstag)
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231021
Ezeket probaltad? Elvileg ezeken is UCCC van..
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

attika80
(aktív tag)
Szia
Nem probaltam azokat. Ilyeneket akartam venni de lattam, hogy megvan az uj g.skill. Gondoltam jobb lesz ettol de tevedtem Hat nem tudom lehet fel kene hivnom a newegget. Mondom nekik hogy eleg sokat vasaroltam mar mostmar kuldjenek valami normalisat is.
Mindegy megrendelem ezeket is ugy tunik. Az a baj, hogy az uj g.sill-rol sehol nem talalok semmit
Bye

M3kk
(őstag)
Hat ezzel az utobbival a kiserletezes is olcsobb..
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"

dbius
(addikt)
ne olyan gyorsan ezekkel a rendelésekkel (bár a Te dolgod és pénzed)
Itt van egy ramocska, ezzel nem kell különösebben aggódni, hogy tudod-e húzni 300 fölé... (igaz, cseppet drágább, és csak 2*512 mb)
[link]
Sajnálom, hogy nem jött be ez a ram sem...
A procid nem semmi viszont...
M3kk: az általad linkelt ramokkal én játszadozom éppen...

M3kk
(őstag)
Azthittem masvalamivel jatszadozol eppen
Nekem a corsair tccd -k 2.54V on 300 on 2.5 4 3 7 1T , a tobbi a leheto legagreszivebben stabil De akarok valtani 2 Gigara.. Mennyiert tudsz szerezni olyan ramot?

dbius
(addikt)

attika80
(aktív tag)
Szia
Igazabol jo lenne az a ram amit linkeltel, de nekem 2x1gb-kell sajna. A sakkelemzeshez kell a sok ram Azert koszi
Szia
Ui: Nincs tax az online shopokban. Annyiba kerul amennyi irva van.
[Szerkesztve]

M3kk
(őstag)
Par allamba rab@sznak azert valami % ot Attika , nem irtad mennyi lenne az expert.. ; szervezhetsz gskillt is
[Szerkesztve]

Balika911
(nagyúr)
Csak hogy tisztán lássak, ezek azok az új GSkill-ek: [link]?

attika80
(aktív tag)
ahham ezek. Szia

dbius
(addikt)
Thx, ezt eddig nem tudtam!

attika80
(aktív tag)
[link]
Valami ilyesmi meg probalkozom

Balika911
(nagyúr)
Hmm...vajon ezek is UCCC-sek? A tapasztalataid alapján úgy látom, maradok majd a korábban kinézett GSkill szériánál. (A fekete borda is jobban teszik rajt. )
2,9V-al nem próbáltad ki?

attika80
(aktív tag)
nem probaltam 2.9-en lehet megnezem majd ott is vegul is miert ne igen uccc.
[Szerkesztve]

Csaba....
(senior tag)
Nemrég teszteltem én is egy 3700+-t, az nálam 2970 MHZ-t ment stabilan. Mondjuk még tudtam volna adni neki egy kis feszt (1,7V-t) és akkor ment volna 3100 mhz-t is, de az élettartam is egy fontos szempont.
Ez a narancs mem. slot érdekes. Lehet, hogy ezért nem ment nekem a G.Skill ZX 494 mhz-nél többet? Hétfőn kapok egyet és akkor kipróbálom a dolgot.
Egyébként nekem a G.Skill UCCC (HZ) el sem indult anno az Ultra-D-vel, csak a narancs mem. slotban.
[Szerkesztve]

Csaba....
(senior tag)
Az könnyen lehet ám, hogy az opteron miatt nem megy a ram rendesen.

attika80
(aktív tag)
Szia
Na mondjuk ezt nem tudtam. Miert mi a baja a g.skill-nek az opteronommal? Akkor meg kene probalni mas procival? Vagy megveszed a g.skill-t?
Na amugy a 2664 stabil viszont ez felett nagyon meleg lesz a proci es hibazik sajna
Tehat kell az a viz ugy nezem.
Byez

Csaba....
(senior tag)
Hello!
Az X2-vel és az Opteronokkal kevesebbet mennek a ramok jóval, mint pl.: egy 3700+-al.
Nálam most van egy Corsair Platinum 2X1 GB. Ez megy az X2-mel a citrom slotban 560 mhz-t, (majd kipróbálom, hogy a másik slotban mit tud )Ha gondolod cserélhetünk.
Milyen hűtőt használsz? Nekem most egy Cooler Master Hyper 6+ van, aminek azonnal kivágtam a gyári hűtőjét, mert nagyon hangos volt. Helyette vettem rá egy TT 12cm-st, így most 1,59V-n nekem 35C Windowsban, terhelve 53-54C.
[Szerkesztve]

gyurmanc
(tag)
Sziasztok.
Számításotok szerint mennyi ideig lesz létjogosúltsága a 939 foglalatos DFI VENUS lapnak?
Már csak azért kérdem, ne hogy úgy járjak vele mint a régebbi PC800 ramokkal. Nagy jövő elé nézett azt eltűnt a palettáról.
Azért teszem fel ezt a kérdést mert az A64-esek klubja topicban szóba jött, hogy nem sok jövője van ennek a foglalaltnak mert jön az új AM2 proci. Szeretnék én is venni egy ilyen deszkát de nem 1-2 évre hogy utána lehessen megint cserélni.
Melyik a legjobb poci és ram párosítás ebben a lapban amit jól lehet húzni?
Köszönettel a válaszokat.

Balika911
(nagyúr)
Ez sem feltétlenül igaz, hiszen ott van például YODA mester ([link]), akinek volt 144-es, 165-ös Opteronja, 3700+-os SanDiego-ja, most úgy látom, 3800+-os X2-vel nyomja, s mindegyik proci mellett 600MHz-en hajtotta a RAM-okat.
Persze, ha a Venus nem szereti az Opteron-t, akkor más a helyzet, de miért is ne szeretné?
Szerintem be kellene tesztelni másik slot-ban és/vagy 2,9V-on azokat a GSkill-eket!
gyurmanc: Sajnos egy, de két év múlva méginkább maximum egy erős felső-középkategóriás konfigot építhetsz erre a lapra!
Addigra új platformok, új processzorok, új technológiák jönnek be és válnak elérhetővé a piacon, s akármilyen kiváló is ez a DFI lap, ezekkel nem fog tudni versenyre kelni.
[Szerkesztve]

#gab_
(őstag)
procik: a64 Venice 3000+/3200+ és 3700+ Sandiego
a64x2: 3800+/ 4200+ /4400+ Toledo
ram : G.skill /Mushkin/OCZ
[Szerkesztve]

Whaskes
(senior tag)
azt a kis figurát mellékelik hozzá? mert akkor kell egy ilyen lap!!!
|87 104 97 83 107 101 83| "Itt nincs rasszizmus, de igény lenne rá!" [muszály, egyenlőre, helység, szallag] Az ön bankkártyáját az ATM elnyelte, tájékoztassuk a Microsoftot a felmerülő problémáról?

M3kk
(őstag)
Tobb haveromnak is volt gondja opteronnal es TCCD vel.. winbondal , es uccc vel siman ment.. tccd vel win alatt nem volt stabil .. hiaba a dosos memtestbe nem volt hiba...

M3kk
(őstag)
nem

Csaba....
(senior tag)
Arra gondolok konkrétan, hogy pl.: az én G.Skill ZX-m is, ami nálam 494 mhz-t ment max stabilan, az westlake-nek az E4 3500+-al 510 mhz-n stabil volt, és sajnos ez nem egyedi eset.
Tényleg ki kellene próbálnia a másik slotban is Attikának.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

Adrián29
(aktív tag)
Sziasztok.Ennek az alaplapnak nincsen a Corsair ramokkal problámája?
Mert rendeltem 2*1Gb Corsairt,és nem szeretném ha akkor derűlne ki,hogy nem passzolnak együtt...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv:Adrián

Csaba....
(senior tag)
Hello!
Nincsen. Nekem 2X1 GB XMS Platinum van benne, és tökéletesen megy. (Ultra-D-ben nem ment)

Adrián29
(aktív tag)
Előbb kihagytam,hogy pontosan milyen tipusu ramra gondolok:
Corsair Twinx2048-4400pro 2*1GB
Köszi a gyors választ,remélem ezzel a tipussal is minden ok lesz majd.
Adrián

attika80
(aktív tag)
Sziasztok
Nos kiprobaltam citrom slot-ban is a ramokat. Ugyan az a helyzet, a 2.9V segitett picit 263-ig tudtam vele menni. Szoval ez sem egy nagyon jo hir Viszont amit nem ertek 1.312 volton 2664 stabil ket prime futott viszont ez felett meg magasabb fesszel is hibazik. Most 2860-on megy 1.440 volton 39 fok a proci a smart guardian szerint inditok ket primet es ahogy eleri a smart szerint a 42 fokot rogton hibazik, de egesz este ment igy sakkoztattam egesz este nem fagyott, semmi nem tortent, ahogy felkeltem szepen sakkozott
Most ez a gyari hutonek koszonheto? Vagy ne varjak sokat a vizhutotol sem?
Ui: Nem tud valaki chipset hutoblokkot erre a lapra, amit lehet amerikaban is kapni? Alphacool-t nem lehet itt kapni. Aki tud valamit az szoljon pls
[link]
Byez

Rajjmen
(aktív tag)
Sziasztok...
Na végre eljutottam oda, hogy tudtam húzni a procit...
Az eredmény: jelen pillanatban 280MHz 8-szoros szorzó mellett, így 2240MHz-n megy a procim, a ramok 3-5-5-10-1T mellett 280MHz-n mennek... Memteszt hiba nélkül végigment ezen a frekin...
300MHz 7-szeres szorzó mellett is még beindult a Windows, de ott már hibázott...
Most már kb. 4 órája megy a gép semmi gond sincs vele... Emellett 42°C a proci és 38°C az alaplap...
A tesztelést még folytatom az este folyamán és ha lesz még vmi újdonság akkor megírom...
Ja és én is a narancs foglalatban használom a RAM-kat...
Rajjmen

dbius
(addikt)
Gratula!
A memóriáid igen tiszteletreméltó sebességen futnak, ahhoz képest, hogy 400-ra vannak hitelesítve! (tccd chipes???)
No, a 3200-es procid alapjáraton 10*200-on megy. A procidban szerintem elég erős tartalékok lehetnek még, próbáld meg visszaosztott rammal húzni tovább, vagy magasabb szorzó, alacsonyabb fsb, és akkor mehet a rammal szinkronban, mert úgy tűnik bírja az is azért...
(10*240-en szerintem ki is próbálhatod, alapfeszen, aztán ha nem lenne stabil, akkor mindig egy szintet lépj tovább).
Szerintem a memóriád hibázik már ekkora sebességen (300), nem a proci, úgyhogy oszd vissza 166-ra, aztán húzhatod tovább a procit!
Csak így tovább!
Üdv!

Rajjmen
(aktív tag)
Hali...
Köszi szépen...
A ramom nem tccd chipes..., bár úgy vettem, hogy a srác azt mondta megy 300-n...
Az éjjel még próbálgattam 9*270-n, a rendszer rendesen ment, bár a prime az már az első tesztsoron kibodta magát... De míg ment (kb 2 órát) addig a rendben volt semmi gond nem volt a rendszerrel...
Mindezek alatt megnéztem az alubordákat és az összes csak enyhén langyos volt...
42°C főlé nem ment a proci az everest szerint...
Majd hétvégén folytatom a tuningot... És küldöm a további beszámolókat...
Rajjmen

dbius
(addikt)
hmmm. hova tűnt mindenki? Tán gyönyörködtök a lapba...
Rajjmen: A tuningot inkább lentről felfelé próbáld, több lesz a sikerélményed...
Attika80: Nincs másik procid (régi gépedből), amit átrakhatnál a venusba, megnézni, hogy azzal mit mennek ezek az új gskillek, ill. a crucial ramjaid???

Rajjmen
(aktív tag)
Megfogadom a tipped, bár én hétköznap, max a képeket tudom nézni, merthogy csak a hétvégén tudok a gép elé kerülni...
Addig nem tudok miről beszámolni...
Amúgy nekem nincs nagy tapasztalatom a húzással kapcsolatban, mert ez az első configom ahol ennyi mindent kell állítani és én meég csak puhatolózok a témában...
Szép lassan majd csak alakul vhogy...
Ha lesz vmi, akkor írok...
Rajjmen

attika80
(aktív tag)
Szia. Eladtam a sogoromnak a 3200+ tehat nem hiszem hogy ideadna. Felti mar ilyenkor a cuccait. De elvagyok ezekkel a g.skill-ekkel visszaosztom kicsit es majdhogynem aslapfeszen viszi az opteron a 2750-et. Most ennyin haszxnalom bar a prime hibazik 30 perc utan kb. mindig 50 fok felett everest szerint. Smartguardian nekem kb 6 fokkal kevesebbet mert mintr az everest. Megrendeltem egy danger den chipset hutoblokkot a heten felteszem a viszet. Beszamolok majd rola.
Bye

attika80
(aktív tag)
Szia
Nagyon brutal memonak tunnek ezek. Nem is ertem miert nem vettem en ezt eszre Uj modulok biztos azert. Na mind1 szerintem benevezek en is ilyenekre. Szerintem nem lesz gondod vele Dfi infinity-vel teszteltek 287Mhz-n 3-4-3-7-en docogtek. Lehet a venusban meg jobb lesz
Sok sikert hozza.
Bye
[Szerkesztve]

Adrián29
(aktív tag)
Köszi!Épp ezért rendeltem ez a tipust meg.Kiváncsi lennék ezzel a memmel,alaplappal,meg egy FX 60 procival mit birna...
Lehet meg kéne oldanom ezt a problémát.
Üdv:Adrián

Adrián29
(aktív tag)

Adrián29
(aktív tag)
Ááá most nézem a számozésát az alaplapnak.
Látom neked 727.
Nekem 726.
Sógorok lettünk)
Üdv

Csaba....
(senior tag)
Tegnap teszteltem egy Ultra-D alaplapot. Igaz, hogy az alaplap hibás volt, de a Corsair memória, ami az én Ultra-D-mel nem ment gyönyörűen elindult vele.
Még szerencse, hogy a DFI ilyen kompatibilis.

Csaba....
(senior tag)
Hello!
Elvileg mennie kell. Mennyibe kerül egy ilyen jó kis memória?

Rajjmen
(aktív tag)
Hi...
Megnéztem az enyém a 725-s
Rajjmen

dbius
(addikt)
Bizony bizony...
mennyiért lehet amúgy fx60-at szerezni??? ezt abszolút nem néztem, de gondolom aranyárba valahol...

#gab_
(őstag)
230-250k
de az egy 2.6ghzes X2
[Szerkesztve]

Rajjmen
(aktív tag)
Akkor jól vesztik az árukat, egy hónapja hwsw-n vett egy srác 324K-ért...
Amúgy sok sikert a procihoz...

#gab_
(őstag)
324k?
Jézusom egy 4800+os a64x2 kb 150k es siman megy 2.6on
[Szerkesztve]

dbius
(addikt)
Anyám.....
azért ez megütött rendesen...
amúgy