- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
Notes
senior tag
Ha a formon létrehozok egy GroupBox-ot arra utólg bármit rá tudok pakolni, de ha egy előtte már meglévő elemet (pl. button) akarok egérrel ráhúzni akkor ''alá'' kerül. Mit csinálok rosszul?
-
Notes
senior tag
Sziasztok!
Report-ot gyártok éppen. Két Paradox táblából szedem ki az adatokat, két Query-vel (pl. Q1,Q2) Az a gondom, hogy (tudtommal) a QuickRep-nek csak egy DataSet jellemzője lehet, így az egyik Query nem érvényesül, csak amelyik ide be van állítva. A másikhoz tartozó QRDBText egyszerűen nem jelenik meg, illetve a QRExpr nullát ad vissza. Hogy lehet ezt megoldani? -
Notes
senior tag
Köszi! Végre életet leheltél a fórumba!
Végül így oldottam meg (Thx to prog.hu community!):
Begin
Close;
Clear;
Add('SELECT *');
Add('FROM TranzTabla');
Add('WHERE (Datum>= :KezdDatum) AND (Datum<= :VegDatum)');
If LekerdFelhComboBox.ItemIndex>0 Then
Add ('AND (Felhasznalo= '+ Quotedstr(LekerdFelhCombobox.text)+')');
If LekerdPartnerComboBox.ItemIndex>0 Then
Add ('AND (Partner= ' + Quotedstr(LekerdPartnerCombobox.text)+')');
If LekerdCimletCombobox.Itemindex>0 Then
Add ('AND '+ VPDataModule.TranzTabla.Fields[(LekerdCimletComboBox.ItemIndex)+5].FieldName +' is not null');
Prepare;
ParamByName('KezdDatum').AsDate:=LekerdDatePicker1.Date;
ParamByName('VegDatum').AsDate:=LekerdDatePicker2.Date;
Open;
end;
end;
Ez egy DBGrid-re irányítva hibátlanul működik. De ha a Query-t egy Reportra teszem és annak az OnPreview eseményekor hívom meg a fenti kódot, akkor mindig csak a feltételeknek elsőként megfelelő rekord jelenik meg, de az annyiszor, ahány rekord megfelel az SQL statement-nek. Nem tudom ez így érthető-e?
Az egyik könyvben azt olvastam, hogy a Query-hez kapcsoljak DataSource-t is. Minek? Lehet közvetlenül is hivatkozni rá nem? -
Notes
senior tag
No elkezdtem SQL-ezni. A SELECT utasítás egyszerűségéből fakadó sikerélmények után ( :) ) Kicsit elakadtam. Az alábbi kód a form-on lévő ComboBox-ok adatai alapján szűri a táblát. Pontosabban nem szűri... 'Parameter 'Felhaszn' not found-al leáll futás közben. Mit rontottam el?
With Query1, SQL Do
Begin
Close;
Clear;
ParamByName('Felhaszn').AsString:=LekerdFelhComboBox.Text;
ParamByName('Partn').AsString:=LekerdPartnerComboBox.Text;
ParamByName('KezdDatum').AsDate:=LekerdDatePicker1.Date;
ParamByName('VegDatum').AsDate:=LekerdDatePicker2.Date;
Add('SELECT *');
Add('FROM TranzTabla');
Add('WHERE (Datum>= :KezdDatum) AND (Datum<= :VegDatum)');
If LekerdFelhComboBox.ItemIndex>0 Then
Add ('AND (Felhasznalo= :Felhaszn)');
If LekerdPartnerComboBox.ItemIndex>0 Then
Add ('AND (Partner= :Partn)');
Open;
end;
end;
Illetve átolvastam 3 könyvet, de a Prepare helyes használatát nem sikerült megértenem (leginkább akkor működik minden jól, ha nem használom...) Erről is jó lenne egy kis útbaigazítás.
Köszi!
[Szerkesztve] -
Notes
senior tag
Tud valaki olyan progit ami Delphi kódbol csinál UML-t? Tudom, hogy fordítva illenen, dehát... ez van na!
(Google-t ismerem, de nincs időm próbálgatni ezeket az UML kriétöröket, ha van valakinek jól bevált... plíz!) -
Notes
senior tag
Milyen ID-ket?
De ha már itt tartunk ez az egész Form arról szól, hogy egy táblából feltöltök combobox-kat (mezőnként egy box), aztán egy lekérdez megnyomásásval a user csak azokat a rekordokat kapja vissza egy reportban, amiknek a tartalma megegyezik a comboboxok tartalmáva. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, mert egy dátumtól-ig szűrés mindenképpen van a többi szűrés viszont csak akkor, ha a combobox előtti checkbox-ot kipipálja a felhasználó. Na képzelheted azt az Acces ágat az OnFilterRecord eseménykezelőben... mire azt összehozom... Azt hiszem erre mondják, hogy tipikus SQL megoldást kívánó dolog, de azt nem vágom. Valami ötlet? -
Notes
senior tag
-
Notes
senior tag
Na jó azt hiszem, inkább a táblából feltöltök egy sima ComboBox-ot. Az kicsit rugalmasabb jószág.
-
Notes
senior tag
akarmiDBComboBox.ItemIndex:=-1;
Undeclared identifier 'ItemIndex'-et kapok. Csak a sima ComboBox-nál van ItemIndex?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- VR topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest