- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iscsu
tag
Okoskodva (de 7440 ex-tulajként): nem lehet, hogy (esetleg használtan vette, és) neki az mSata/WWAN foglalatban van az SSD, a HDD helyén meg csak valami placeholder?
-
iscsu
tag
Ha az USB elkészítése megy (angolul), utána nem is kell érteni, tényleg egyszerű. Az egész nincs annyi idő, mint egy Windows telepítés. Miután elindul, bedugsz egy pendrive-ot, és ha felismeri, nyertél (feltéve, ha nem az oldalsó portban volt a Linuxos pendrive, mert akkor már a boot alatt nyertél
).
-
iscsu
tag
válasz
tvamos #60767 üzenetére
Nekem ezt egy 7440 játssza (W8.1), amikor dokkon van. Nekem 0.75/0.71GHz a kedvenc, de láttam már 0.2GHz-t is. Annyira idegesítő, hogy már gyorsindításon van egy ThrottleStop, ilyenkor azzal megmozdítva a szorzót (és egy idő után a TS kikapcsolása után is) működik tovább.
-
iscsu
tag
Urak, ha esetleg valaki belefutna ebbe a problémába, itt a megfejtés: korábban telepítve volt a Dell Command Power Manager, és Cool profilra volt állítva. Ami érdekes, hogy azóta újra lett húzva a gép, és a PM nem került fel.
Újra felraktam, és egy profil ide-oda váltás után helyrejött minden. Cool és Quiet profil esetén 16x a max SpeedStep szorzó, amit enged, itt volt a gond. -
iscsu
tag
Sziasztok,
ugyan egyre inkább OS függőnek tűnik, de hátha belefutott már valaki a problémába. A nyűgöm:
Lati E7440, 4300U, W8.1: a CPU szorzó nem megy 16x fölé. Prime95, AIDA stress test, semmi nem hozza ki belőle.
Ötlet? -
iscsu
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott itt már a "coil / cpu whine" jelenséggel? Igazából egyik se pontos megnevezés, egy magas, vinnyogó hangról van szó, amit valószínűleg valamelyik alkatrész kelt valami piezoelektromos effektus hatására. Valami ilyesmi, ez a legjobb dokumentáció, amit találtam róla.
Egy E7440-el futottam bele (csak töltőn produkálja) és ha épp csend van, akkor kicsit az agyamra tud menni.Több helyen írják, hogy a C3 C4 state-ek kikapcsolásával orvosolható, ez nálam nem jött be. Ilyennel vajon foglalkoznak gariban? Más tapasztalt már ilyet, akár más típussal?
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!