Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Az utolsó közös út
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacuha10
csendes tag
válasz
PcNetKalmar #14041 üzenetére
Fentebbi hozzászólást nem ide szántam, hanem egy témába vágó hozzászólás alá írtam, mégis ide került. Nem tudom miért.
Eredetileg ide írtam: http://prohardver.hu/tema/dell_notebookok/hsz_14041-14041.html
-
pacuha10
csendes tag
válasz
Épp most vettem a vaterán potom pénzért egy Dell Inspiron 510m gépet. Hibásként vettem, de végül elindult és nagyritkán egy-egy lefagyáson kívül nincs vele gondom. Azóta is használom.
Az első ami feltűnt, hogy van a gép alján egy matrica csík a service tag számmal, de a a dell honlapján driver keresésekor ismeretlen számként kezelte a rendszer. Puff nekiPedig ez a szám volt írva a bios-ba is. Be tudtam lépni a biosba, de semmilyen paramétert nem engedett megváltoztatni(pl rendszeridő). Végig tudtam lépni a a menü oldalain slussz. Kivert a víz. Elkezdtem keresgélni a fórumokban és találtam egy progit amit futtatva kitöröltem a service tag számot a biosból és utána mindent állíthattam. Végül a gép működik, de nincs benne service tag. Biost is a buheráló progival frissítettem. Szóval cuminak indult a dolog, de némileg javult a helyzet. Most már csak egy szerelőt kell találnom aki megnézi az usb csatiját mert nem működik. Egy pcmcia usb port van bedugva és azzal működik. Sajnos az alaplapi nem jó.
-
Chaser
legenda
válasz
Látom vágod a dell warranty dolgot
Vettem használtan egy inspiront, azon az oldalon is leellenőriztem amit linkeltél, 2009.01.13-án gyártották, 2009.01.14-én adták el EU-ban, garancia vége 2013.01.13. NBD. Ez ha jól sejtem házhoz jövős következő munkanapon és nekem se anyag, se szervíz díjat nem kell fizetnem. A service tag rajta van a hátulján és BIOS-ban is. Az egyik zsanér nem az igazi, kicsit lötyög, ez szted garis probléma?
-
SzaboZE
addikt
válasz
Alapban igazad van, de sajnos nagyon sok gépnek gyárilag lejön vagy lekopik a matricája, főleg a D sorozatnál. A gép garanciája a BIOS-ban található service tag alapján állapítható meg ez esetben. Ha viszont a gép tönkrement és nem indítható abban az esetben a matrica hiányában nem állapítható meg a gyáriszám, így nincs garancia. Ebben az esetben eredeti számlával még mindig lehet igazolni a gép eredetét a szervíz felé.
A másik vonal az, ha egy gépet építettek akár új, akár használt alkatrészekből (pl delles is van refurbised kategória létező gyáriszámmal!) vagy nem kap delles gyáriszámot, ebben az esetben a garancia nemléte is tiszta sor. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem érdemes a gépet megvenni, csak számolni kell az esetleges javítások költségével. Ezt persze korrekten illik előre jeleznie az eladónak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe gar
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP Probook i5-7th, 8/128 Notebook
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest