- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
mostmár ezt is tom, asztem az is degauss, mert tök uazt csinálja indításkor némelyik
-
Drótszamár
őstag
5.1-es hangcuccom van, center kb. 70 centire a moncsitól, mélynyomó 1 méterre, és az egyik kis 5W-os jószág olyan 30 centire. Ha ki vannak kapcsolva, akkor is van a hangfalaknak 0mágneses sugárzása? Mert már úgy is kipróbáltam, a jelenség dettó ugyanaz, de ha rávesztek, elköltöztetem innen őket egy próba erejéig...
UHH 30 centi? Az én tv-men már az meglátszik, ha 1 méternél közelebb kerül hozzá a mélynyomó. (alá kerül)
-
khalox
őstag
5.1-es hangcuccom van, center kb. 70 centire a moncsitól, mélynyomó 1 méterre, és az egyik kis 5W-os jószág olyan 30 centire. Ha ki vannak kapcsolva, akkor is van a hangfalaknak 0mágneses sugárzása? Mert már úgy is kipróbáltam, a jelenség dettó ugyanaz, de ha rávesztek, elköltöztetem innen őket egy próba erejéig...
A 30cm az nagyon közel van...
-
Waterman
aktív tag
-
Flashy
veterán
a hangfalban állandó mágnes van
-
Flashy
veterán
Ha rövidíti az élettartamot a degauss, akkor miért van néhány monitorban aaz h. minden indításkor degaust csinál?
Tv-kben nincs degauss, de falusi TV szerelő is rendelkezik olyan cuccal ami helyrehozza.
szerintem is hangfal, vagy hasonló tekercselt, nagy áramos cuccli lehet a dologban, (vagy pl. a Zatomreaktor
))nem csinálnak a monitorok degausst indításkor, hanem valahogy el kell indulniuk és úgy indulnak hogy nincsenek áram alatt aztán eccercsak áram alatt lesznek. a degauss is ezt csinálja, csak menet közben veszi le az áramot a monitor bizonyos részeiről.
-
Sirpi
senior tag
-
Drótszamár
őstag
-
khalox
őstag
-
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
Ha rövidíti az élettartamot a degauss, akkor miért van néhány monitorban aaz h. minden indításkor degaust csinál?
Tv-kben nincs degauss, de falusi TV szerelő is rendelkezik olyan cuccal ami helyrehozza.
szerintem is hangfal, vagy hasonló tekercselt, nagy áramos cuccli lehet a dologban, (vagy pl. a Zatomreaktor
)) -
khalox
őstag
-
khalox
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Én úgy használom a gépet, hogy az ágy végében van, de az ágy felé a monitor háta néz alapállapotban, viszont ha 180 fokkal elforgatom a moncsit, akkor ágyból lehet pl. tv-zni, filmet nézni. Cordless egér+billel tök praktikus. A moncsi típusa HP 92 (19'' CRT). Na, szóval a gond, hogy minden 180 fokos elforgatás után a képernyö jobb oldala elszínezödik, lilás lesz, viszont a degauss helyrehozza. Innen oda, meg onnan ide is ez van. A kérdésem, hogy a kb. napi egyszeri degauss árt-e a moncsinak, a másik, hogy rossznak tekinthetö-e a monitor attól, hogy ezt mindig meg kell csinálni vele. Már olyan 3 éves, gari nincs rá és ettöl függetlenül szuperül müxik..
Figyi, nincs ott a közelében valami hangfal?
-
Sirpi
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Én úgy használom a gépet, hogy az ágy végében van, de az ágy felé a monitor háta néz alapállapotban, viszont ha 180 fokkal elforgatom a moncsit, akkor ágyból lehet pl. tv-zni, filmet nézni. Cordless egér+billel tök praktikus. A moncsi típusa HP 92 (19'' CRT). Na, szóval a gond, hogy minden 180 fokos elforgatás után a képernyö jobb oldala elszínezödik, lilás lesz, viszont a degauss helyrehozza. Innen oda, meg onnan ide is ez van. A kérdésem, hogy a kb. napi egyszeri degauss árt-e a moncsinak, a másik, hogy rossznak tekinthetö-e a monitor attól, hogy ezt mindig meg kell csinálni vele. Már olyan 3 éves, gari nincs rá és ettöl függetlenül szuperül müxik..
-
_Lacos_
tag
Hi!
TV-t nemtudjátok, hogy lehet lemágnesezni ?, mert foltokban elszíneződések vannak rajta . -
khalox
őstag
Vagy nyomj egy PAUSE-t, ha annyira kíváncsi vagy a géped paramétereire a töltőképernyőn...
-
KovacsUr
addikt
-
bitfarkas
őstag
Nem hinném, hogy a degauss miatt bármiről is lemaradsz. Amikor, közvetlenül bekapcsolás után megtörténik a lemágnesezés, még nincs elektronáram.
-
inertia
csendes tag
Mit akarsz látni bekapcsolás után? A legegyszerűbb az, hogy kihúzod a kábelt, asszem ilyenkor bekapcsol, aztán indít, majd kábel bedug.
-
proximus
senior tag
Srácok nem tudjátok hogy LG775FT monitoroknál ki lehet -e kapcsolni valahogy a degauss -t ? (, csak
mert pl. minden újraindítás után csinálja és 1. idővel idegesítő tud lenni
2. pont a lényeget nem látom bekapcs után) -
footy
addikt
-
vernyul
tag
-
footy
addikt
Szóval kell ezt rendszeresen csinálni,vagy nem?
-
bitfarkas
őstag
-
leontm
tag
és ha nem kelet felé néz a képernyő, az milyen szimptómákkal jelentkezik?
-
KovacsUr
addikt
Lehet erősáramú vezeték a falban, lift, szomszéd atomreaktora stb
-
Pacák
senior tag
-
MaUser
addikt
-
KovacsUr
addikt
-
rog
addikt
-
bitfarkas
őstag
Biztosan hallottál már a föld mágneses teréről, meg az elektronáramlás keltette mágneses terekről is.

-
footy
addikt
Ezt nem kell így havonta csinálni meg ilyenek?
-
Elrood
őstag
Anyám LG monitora olyan 3 havonta egyszercsak szivárványszínben ponpázik az egész képernyő, persze egyszínű háttér ellenére. Degass után minden renben megy.
Kérdés: Látszólag minden ok nélkül miért állítódik el? -
emvy
félisten
-
MaUser
addikt
-
gericooper
aktív tag
eltávolítja a mágneses erőterek által okozott színtorzításokat.mondjuk hangszórók, trafók tekercsek....
-
gericooper
aktív tag
=lemágnesezés
-
footy
addikt
Ja a tipusa Samtron 76e.
-
footy
addikt
Mit jelent a monitornál a fenti(degauss) dolog ,a kézikönyvben valami mágnesezés semlegesítése van.Ja és mire jó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

))