Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz bambano #166524 üzenetére
Semmi köze hozzá, de csak úgy tudja megoldani a támogatást, ha bevonja őket, náluk vannak a fogyasztási adatok.
Szerintem ez egy teljesen korrekt megoldás, hogy aki kevesebbet fogyaszt, az kevesebbet fizet. Aki meg egy szint felett többet fogyaszt, az fizessen többet. Ez a fogyasztás alapú támogatásos megoldás direkt így van kitalálva. Mondhatná azt is, hogy akkor mindenki fizesse a piaci árat, aztán meg mi alapján dőlne el, hogy ki kap támogatást és ki nem.
Így mindenki kap egy bizonyos szintig. -
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz gps76 #165365 üzenetére
Ezt így most nem igazán értem. Akkor a ház és a régi táp az marad? Mert az ilyen Fujitsu márkagépekbe nem igazán szereltek nagy tápokat. A 1030 az beéri 30-40W-al, de mondjuk amit írtál RTX 2060 az kb 160W-körül van.
Ha új CPU-n gondolkozol, akkor új alaplap, + DDR4-es memória is kelleni fog, és akkor új VGA. Ehhez akkor kellene még valami jobbféle 500W-os táp is.
A Ryzen 5 3600 és az RTX 2060 jó választás amúgy, bele 32GB DDR4-es ram, egy olcsóbb alaplap. Pár évig biztosan ellesztek vele. -
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #164137 üzenetére
Pedig ez így teljesen jó, mert ott helyben a postán is intézheted az MVM-es ügyeket, nem kell beutazni a vidékieknek Debrecenbe az állandó irodába.
Berettyóban is így van, 2 napon délelőtt vagy délután egy ablaknál lehet intézni az MVM-es ügyeket, így a postai ügyintézést nem zavarja, mert a többi ablak megy.
A biztosítást meg kötelező nekik ajánlani, nekem is szokták, de mondom, hogy nem kérem és ennyi. -
belinho
senior tag
válasz diablo1984 #163147 üzenetére
Ha keveset használod akkor jó lehet, viszont nagyobb családnál, ahol 2-3 naponta megy, vagy kisgyerekeseknél, ott hamar "csapágyas lesz"
-
belinho
senior tag
válasz bul07 #162682 üzenetére
Cegléd 38 ezer fős település, Újfalu 14 ezer. Tesco szinte kong az ürességtől. A Lidl és a Penny ami nagyon jól megy, Sparból is nagyon hamar szabadulsz. Privát, CBA több bolttal,
DM is bezárt, mert a Rossmann megölte.
Aldi helyében én biztosan nem ide jönnék, de szinte biztos is, hogy nem fognak jönni.
Szoboszló a fürdő miatt, turizmus miatt, meg +10 ezer ember az meg bőven elbírja a 3 bevásárlóközpontot.
A határ közelsége miatt meg így is rengetegen átjárnak az olcsóbb cuccok, kaja miatt Kaufland stb..., de ezt te tudod a legjobban..
Olyan cég fog jönni, ami nincs a környéken pl bútoráruház, Mömax,XXXLlutz,Jysk stb...
Ha kiderül mindenképp írok.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz bul07 #162678 üzenetére
Egy kis virágbolt van most a sarkon. Az Aldit nagyon régóta mondják már, de évek óta nem lett belőle semmi. Nagyon sokáig hirdették a területet, de a borsos ár miatt nem igen kellett senkinek. Az Aldit én ki is zárnám a túloldalt levő Penny Market és a Spar közelsége miatt is, meg van már LIDL, Tesco, CBA, Privát és kis boltok, ennyit nem tart el a város. Pletyka szinten volt már KFC, Mcdonalds is, de legújabban valamelyik országos bútoráruház is szóba került. Az eladó tábla lekerült, a hatalmas fát is kivágták a telek közepén, szóval valami készül. Ha megtudom majd írok.
-
belinho
senior tag
válasz aldebaran #160682 üzenetére
Nem ezt kérdeztem, de mindegy...
Asusnál van Fan Xpert 4 vagy Q-fan control Uefi-ben,nem tudom melyik van nálad. Ott saját magadnak testre szabhatod hány foknál kapcsoljon be vagy hány %-on menjen bármelyik venti. De ahogy láttam vannak választható gyári profilok is.
Csinálj egy manuális profilt, és akkor nem kell a szoftver sem hozzá, és mehet a Win11. -
belinho
senior tag
Halihó!
USB-s ventilátort szeretnék kókányolni, javítani.
Van egy ilyen a képen látható USB kábelem egy egérből. A ventinek van egy piros és fekete kábele.
A piros és a mellette levő fekete kábelt kell összekötni a venti 2 kábelével szín-szín szerint, vagy a piros és a másik szélen levő fekete kábelt?
Előre is köszönöm! -
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #156482 üzenetére
1050TI-ról váltottam vissza GTX970-re. A GTX 970 hiába régibb mégis jóval erősebb mint a 1050Ti, inkább a 1060-al van egy szinten a GTX 970. A 1050Ti a GTX960-szint felett van picivel.
Minél újabb annál időtállóbb és kevesebb a fogyasztás is. Régebbi kártyát inkább csak nagyon jó áron érdemes venni. Én is egy 1060-at mondanék, azzal már elég jól el lehet játszogatni. -
-
belinho
senior tag
válasz vlevi #154809 üzenetére
Nekem is van régebbi Microsoft egér a notihoz, ami szintén sokat van használva, de annak semmi baja. Az volt a baj, hogy nem olcsó egér, jól le volt akciózva, kuponom is volt, így szinte fillérekért jutottam hozzá a G203 Prodigy gamer egérhez, egyből 2db-ot is vettem.
Nálam eljátszották a bizalmat, ha a következő márka is szar lesz, olyat se veszek többet.
Ha jó régi lenne, akkor aláírom, hogy elhasználódik, de kb 2 éves, csak én használom és messze vagyok a 10 millió kattintástól. Lehetne ezekbe tenni minőségibb Japán kapcsolót is, akár drágábban, de nem. -
belinho
senior tag
válasz Sanki #154804 üzenetére
Cserélve lett nálam is mondjuk ugyanolyan típusú Omron-ra hogy biztos jó legyen, de egy idő után azzal is előjött. Ha elkezd duplán klikkelni jól megfújom és elmúlik.
Biztos lehet bele venni jobb kapcsolót, de én már nem fogok. Amíg megy addig használom, aztán új egér jön majd, de az már nem Logi lesz az biztos. -
belinho
senior tag
válasz robag93 #154801 üzenetére
Nekem G203 van ugyanez a hiba, hiába cseréled újra elő fog jönni. Szar az egész, soha többet nem veszek Logitech egeret, mindkettő ugyanilyen csinálja. Fújj be a gomb alá 2-3x erősen, rögtön helyre fog jönni, mintha új lenne. Aztán pár hónap és újra előjön a dupla klikk, fújás után újra elmúlik majd újra előjön a hiba. Én is sajnáltam kidobni elég jól összeszoktunk már, de sok más Logitech tulaj is kínlódik ezzel a hibával, külföldi Logitech fórumban ajánlották, azt hittem csak szivatnak, de tényleg működik.
-
belinho
senior tag
válasz Shummo #147523 üzenetére
Valószínűleg azért küldtek genetikai tesztre, hogy megállapítsák genetikailag is a betegséget.
Sokan hordozzák a hibás gént, és lehet meg sem betegszenek, ezért nem mérvadó a teszt.
Lehet én is hordozom a hibás gént, de hiába mennék dokihoz tünetmentesen, nem fog papírt adni az adókedvezményhez csak a teszt alapján. -
belinho
senior tag
válasz Pyttawrx #146955 üzenetére
Pedig ez teljesen ugyanaz az eset, csak más jellegű szolgáltatás. Attól mert Aryes nem kér el 10 ezret a megbeszélésért, attól még lehet egy rohadt jó zenész, és ha őt választod egy csuda jó lakodalmat zenél majd le neked a zenekarával. Sőt, Aryes még akár olcsóbb ajánlatot is adhat neked mint a többiek, akik 10 ezret kérnek el már a megbeszélésért, és még a megbeszélés árát sem fogja neked kiszámlázni. Mert Aryes egy okos és jó zenész, és tudja ha olcsóbban dolgozik és jól, akkor híre megy, és rohadt sok kuncsaftja lesz.
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146945 üzenetére
Hagyjuk tényleg, bármit írok felesleges, állandóan azt keresed mibe tudsz belekötni.
Másnak meg jól megcsinálják és semmi baja nincs a tömésével, erre csak ezt tudom mondani, nyilván vannak negatív tapasztalatok is.
"Hogyne bukna, mert helyetted egy fizetős melót is megcsinálhatott volna."
Vagy nem, mert úgy osztotta be a betegeket. Ezt honnan tudod megmondani? Vagy hamarabb befejezett egy kezelést, vagy az egyik páciens lemondta az időpontját, és betett oda. Vagy eleve a munkaidő vége felé adott időpontot amikor már tudja hogy nem szoktak lenni.
-
belinho
senior tag
válasz RandomName #146942 üzenetére
Attól mert kifizetted a konzultációt, vagy elmentél egy ingyenes konzultációra az miért lenne röghözkötés?
Kikérhetem több szakember véleményét is, én döntök, hogy melyik orvost választom. -
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146941 üzenetére
Ember, eleve időpontra mész, valószínűleg akkor és azért, mert abban az időpontban nincs páciense. Nem veszem el senkitől a helyet, nem bukik pénzt rajtam.
Az első konzultáció meg nem 1-2 órás megbeszélés."Úgy, hogy egyáltalán semmi garancia nincs rá, hogy utána nála fogod megcsináltatni?"
Nincs rá garancia, de ha meg igen, akkor már van egy fizető páciense. Ennyi!Hihetetlenül egy negatív ember vagy te, a fogszabályozás komoly dolog, gondolom azért kapott valaki fogorvosi diplomát, hogy majd elrontsa az ember fogait.
Olcsóbban dolgozik és jól, híre megy, több páciense lesz a későbbiekben, jóval több haszna lesz mint aki drágábban dolgozik, kevés pácienssel. Mit nem lehet ezen érteni? Te szeretsz többet fizetni, vagy drágábban venni a dolgokat. -
belinho
senior tag
válasz Pyttawrx #146935 üzenetére
Onnan indultunk, hogy a srác mondta, hogy felhívtak egy dokit és 10 ezer Ft-ba kerül az első alkalom. Erre mondtam, hogy akkor nézzen szét máshol is, mert sok helyen akár ingyenesen is megnézik. Erre le lettem támadva, hogy a szakemberek idejét meg kell fizetni.
Egyedül Aryes értette eddig, hogy miről beszélek. -
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #146926 üzenetére
Nekem ezt ne mond Cs1csó, én már végigcsináltam ezt, tudom miről van szó. Olvass vissza, itt azon ment a vita, hogy ez mennyibe fog kerülni. Lehet jóval drágábban is végigcsinálni egy fogszabályozós kezelést, az eredmény ugyanaz lesz. Ahol már egy konzultációért is elkérnek egy nagyobb összeget, ott valószínűleg már a tömés is drágább lesz, a többiről pedig még szó sem volt.
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146922 üzenetére
Látom még mindig nem érted, pontosan, hogy erről szól az egész, a pénzről. Attól, hogy valamelyik szakember jóval drágábban dolgozik mint a másik, az még nem jelenti azt, hogy jobb szakember és az eredmény is jobb lesz. Nem arról van szó, hogy nem akar az ember fizetni, hanem arról hogy mennyit fogsz kifizetni a munka végén.
-
belinho
senior tag
Ezért beszélnek mindig csillagászati összegekről, mikor fogszabályozásról van szó. Vannak viszont korrekt szakemberek, akik nem a lehúzásra mennek, hanem tényleg gyógyítani akarnak. Kár volt hozzászólnom az egészhez, de mint fogszabályzós segíteni akartam, menjen mindenki oda ahova akar, fizessen amennyit akar. Megcsinálják ugyanazt a fogsort pár százezerért, de akár 1,5 millióért is.
-
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146911 üzenetére
Látom továbbra sem érted, mindegy én feladom. Megpróbálom utoljára egy "faék" egyszerű példával elmagyarázni, ha megérted-megérted, ha nem-nem.
Bemész egy ruha vagy cipőboltba, szeretnél felpróbálni pár cipőt vagy ruhát, majd megkéred az eladót, hogy hozzon neked ebből a ruhából-cipőből ilyen méretet, erre ő azt mondja, persze 2 ezerért keresek neked méretet.
Te egyből adod neki a 2 ezret? Vagy sarkon fordulsz?
Vagy nem mond semmit és odaviszi, te felpróbálsz ezt-azt, de végül úgy döntesz mégsem jó vagy nem tetszik és ott nem veszel semmit, erre az eladó, szia uram foglalkoztam veled, fizesd már meg az időmet, adj 2 ezret.
A te eszmefuttatásod szerint akkor ez így teljesen normális dolog!
Ha szeretsz ilyen helyeken vásárolni, akkor hajrá!
Semmibe nem kerül az eladónak, hogy odahozza neked a méretet, ahogy a fogdokinak sem az, hogy belenéz a szádba, első alakalommal.
Én értem, hogy te mire gondolsz, hogy foglalkozott velem és ennek ára van, de vannak olyan dolgok, amiért nem szoktak- illik pénzt kérni, ha nagyon tényleges munka nincs mögötte. -
belinho
senior tag
válasz sto1911 #146898 üzenetére
Azt értsd meg, hogy sok helyen, sok fogszabályozó fogorvosnál az első konzultáció ingyenes, nem kérnek pénzt, mert semmi konkrétum nem történik. Belenéz, kell a fogszabályzó, a lyukas fogakat tömni kell, valószínűleg minimum 1-2 év lesz, és ha tényleg komolyan gondolod, akkor adnak egy beutalót panoráma röntgenre. Ezt konzultáció nélkül is tudom, aki már ezért elkér 10 ezret, ott a szabályozás is egy vagyon lesz, nem arról van szó, hogy nem akar fizetni az ember.
A második konzultáció, amikor tényleg eldöntöd, hogy belevágsz, amikor már lenyomatot vesznek, elkészül a röntgen, elkészítik majd a tervet, hogy a röntgen és a lenyomat alapján milyen készüléket lehet egyáltalán felrakni, mert te hiába akarsz kivehetőt, ha fix-et kell felrakni. Na ilyenkor már gond nélkül fizet az ember, mert látom a tényleges munkát mellette, csak az a nem mindegy, hogy mennyit fizetsz, mert aki már a semmiért is elkért 10K-t az már ilyenkor még mélyebben a zsebedbe fog nyúlni. Az meg hogy minél többet elkérnek, az nem garancia a munka minőségére.
Aryes fodrászos hasonlatával élve, ha elmész egy fodrászhoz,hogy új frizurát szeretnél, még nem vág semmit, de ha fizetsz pár ezrest, akkor elmondja, hogy ilyen meg olyan sérót tudna neked vágni. Másik fodrász meg ezt elmondja neked ingyen, aztán a te döntésed melyiket választod.Az a fodrász, amelyik már a tervezetért is pénzt kért, az nagy valószínűséggel a frizurádat is felárasan fogja vágni.
Remélem érted már mire gondolunk. -
belinho
senior tag
válasz ViragL #146876 üzenetére
Szinte semmi nem történik az első konzultációnál. Megnézik, tényleg kell, és elmondják mire lehet számítani, ha bevállaljuk a fogszabályzót, sok helyen ezért is ingyenes.
Korrekt dolog, hogy tájékoztatta, hogy ennyi lenne, nekem az nem tetszett, hogy már ezt is felszámolják.
Mintha szeretném a kocsit újrafestetni, elviszem, és kérnék egy ajánlatot mennyi lenne, és azt mondja ránézek de az már 5 ezer lesz. -
belinho
senior tag
válasz DrBubo77 #146866 üzenetére
Az már régen rossz, ha még semmit sem csinálnak, de már kérik a pénzt, olyan helyen a gatya is rá fog menni.
Esetleg hívd fel, és kérdezd meg, ha jól emlékszem nekem ingyenes volt, elmentem, megnézte, aztán elmondta milyen lehetőségek vannak, ha belevágok. 10-12 éves korig általában ilyen kivehetőt szoktak adni, az meg nem vészes árban. -
belinho
senior tag
válasz DrBubo77 #146858 üzenetére
Én Dr Jurás Melindához jártam, Debrecenben van magán rendelője is, végtelenül kedves.
Ez a láthatatlan csak azoknak rakható fel, akinek kis eltérés van a fogsorában, nagyobb eltérés esetén már jön a fix ragasztott drótos- íves szabályzó. Ez a helyzettől függően akár 2évig is fent lehet vagy tovább, utána jön a retenciós ív, amit szintén hordani kell.
Fel kell rakni alsóra-felsőre, hogy tökéletes legyen a harapás,szóval alapból 2ív. 6-7 hetente járni kell ellenőrzésre, rögzítő gumi cserére, ív cserére stb, ellenőrizni hogy áll a dolog. El kell menni egy konzultációra ami általában mindenhol ingyenes, és ott általában a doki megmondja milyen típusút ajánl és kb mennyivel kell számolni. Van fém-kerámia, láthatatlan, fix, kivehetős, az árak is úgy változnak. -
belinho
senior tag
válasz bul07 #145612 üzenetére
Az már reggel 8-ra tele van, ott nem lehet megállni amióta eltörölték a fizetős parkolást.
Többször vásároltam a DM-ben, és mindig szívtunk a parkolással.
Az Erste bank épülete meg kicsi lenne, nem tudom hol lett volna jó, de ott a főút mellett halálra volt ítélve, pedig szerettük. -
belinho
senior tag
válasz bul07 #145598 üzenetére
Ha nem ott nyitják meg a DM-et ahol, akkor a bolt még ma is nyitva lenne. Nem tudtál parkolni az üzlet közelében. Gyalogosan meg állandóan várni kellett a jelzőlámpánál, ezért sokan a Rossmannt választották.
Este 18.00 után pedig tényleg kihal a város, ezt aláírom, a mozin kívül nem sok szórakozási lehetőség van. -
belinho
senior tag
válasz Real Ghoost #145580 üzenetére
Aki teheti menjen el!
A Bihari Rockmaraton 1 napján is felléptek a srácok itt Berettyóban, és marha jó kis koncert volt. Kb ilyen lesz, sajnos munka miatt most nem mehetek. Jó szórakozást annak, aki el tud menni. -
belinho
senior tag
válasz sto1911 #145331 üzenetére
Szerintem nem mindegy ki mennyi támogatást kap, mert aki kap, és azért nem keveset kap az már jól jár. Itt rohadtul az szívta meg, aki például egyedülálló, vagy valamilyen okból nem lehet gyereke, vagy most még nem is akar. Vagy fiatal pár, és szeretne összeköltözni, lakást venni gyerek nélkül. Nekik is ugyanannyiért fognak mindent adni nuku támogatás nélkül.
-
belinho
senior tag
válasz headhunter #143906 üzenetére
Nem is tudtam, hogy adott be pályázatot. Sajnálom, hogy elhallgatott a rádió, kölyök korom óta ez szólt,ami nem most volt, még partner rádió és más neveken futott anno.
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz bul07 #142221 üzenetére
Írtam, hogy attól függ hogyan nézzük. Ha úgy nézed, ahogy az RTL írja, hogy érkezett 4,3 millió és van 3,8 millió regisztrált, akkor persze, hogy több oltóanyag van már az országban, mint regisztrált. Viszont minden regisztráltnak 2 adagot kell beadni, szóval kell még minimum 3,3 millió, ami nem kevés, főleg ha állandóan azt hangoztatják, hogy az ígértnél jóval kevesebb érkezik, hiába jön folyamatosan. Ha itt lesz "fizikailag" a 7,6millió, akkor lehet majd agyalni, hogyan tovább, de fognak még regisztrálni vagy jelentkezni biztosan.Később meg már lehet a gyerkőcöket is oltani kell-lehet majd. Vagy ha hoznak valami szabályt ahogy a riportban is van, hogy csak akkor......ha be vagy oltva. Korai még ezen aggódni, hogy ránk rohad a vakcina.
-
belinho
senior tag
válasz bul07 #142213 üzenetére
Most ez is attól függ, hogy honnan nézzük. A 2,5 millió beoltottból, 1,6 millió ember még vár a 2. oltásra. 1,3millió a regisztráltak közül még semmit nem kapott, szóval nekik kell még 2,6 millió db vakcina. Szóval ha jól számolom csak a regisztráltaknak kell még 4,2 millió vakcina.
Nem fogják vadászni az embereket még jó ideig, mert lesz kit beoltani bőven. Csak a regisztráltaknak be lehet adni 7,6milliót, amiből eddig 3,4millió van beadva.Akkor lesz majd érdekes a dolog, ha beadják az utolsó regisztráltnak is a 2. adagot.
De még azt sem tudják pontosan megmondani, hogy meddig nyújt védelmet a beadott oltóanyag a komolyabb megbetegedés ellen, szóval lehet ezt is ismételni kell majd, mint az influenza elleni oltást. -
belinho
senior tag
válasz diablo1984 #142023 üzenetére
Nem akarok belefolyni ebbe, az én meglátásom szerint amire local1 gondol az-az, hogy vannak akik kapnak támogatást, és vannak, akik semmit, nem egységes ez az egész, és ezáltal valahol igazságtalan. Ahol van gyermek nyilván kapjanak többet, de ahol nincs ott
senki nem kap semmit vagy nem jogosult semmire, azért az szerintem is igazságtalan.Én pl ismerek olyan a 30-as éveiben járó egyéni vállalkozót, akinek novemberben be kellett záratnia az üzletét. Ketten vannak a feleségével, aki szintén dolgozik. A sok munka miatt a gyereket még nem vállalták be, dolgoznak, hogy előrébb jussanak.
Jelenleg a feleség keresetéből élnek ketten, a családtámogatást nem tudják igénybe venni, mivel nincs még gyerkőc, a srác pedig semmilyen bértámogatásban nem részesülhet egyéni vállalkozóként,önhibáján kívül nem tud dolgozni. -
belinho
senior tag
válasz Aryes #137758 üzenetére
Ezt a szép kis oklevelet magadnak nyugodtan odaadhatod, de mindjárt csinálok egy szövegértelmezési diplomát is neked.
Azt írtam, hogy nem véd meg, csökkenti annak az esélyét, hogy elkapd és megfertőzz másokat ezért tették kötelezővé, meg ezért hordatják mindenkivel, ennyi a lényeg.
Részemről a téma zárva. -
belinho
senior tag
válasz Aryes #137746 üzenetére
"Ha egy fertőzöttön van maszk, akkor te nem kapod el."
Ez így nem igaz.
Az emberek nagy része ilyen gagyi maszkot hord, ami nem szűr teljesen, a nagyobb cseppeket kiszűri, az apróbbakat nem. Ráadásul nem is tudják hordani normálisan, vagy az orra, vagy a szája van kint, leveszi , visszateszi , nem mos kezet, összefogdos mindent stb, gyakorlatilag mintha nem is hordaná.
Az ilyen otthon gyártott maszkok pláne, sőt még az orvosi sem zárnak légmentesen, nem simul rá az arcodra, és be tudod szívni a levegőben levő cseppeket, ahogy kifelé is áramlik belőle ha köhögsz, tüsszentesz.
Szóval hordhatod éjjel nappal, akkor is elkaphatod. Tökéletes védelmet az nyújt ha nem érintkezel senkivel, nem fogsz meg semmit,vagy nem mész sehova, amit nem tudsz kivitelezni. -
belinho
senior tag
válasz zsolti1debre #137733 üzenetére
Ahova nem kötelező, oda nem vettem fel eddig sem. Nem a maszkon fog múlni, hogy elkapod vagy nem. Sokan felveszik üzletbe belépve, kijön leveszi egyből. Egész nap a pofán kéne tartani.
-
-
belinho
senior tag
Üdv!
Ezek az új korlátozó intézkedések mikor lépnek életbe?
Elmondott mindent, de hogy mikortól azt nem.
Lehet még menni postára maszk nélkül, vagy hétvégén már minden szórakozóhely csak 11-ig lesz nyitva? -
belinho
senior tag
válasz pomorski #137315 üzenetére
Tudomásom szerint nincs fagyizó Berettyószentmártonban.
Berettyóújfaluban ajánlom a bíbor kávézó melletti fagyizót.
A csavaros fagyi isteni, egy kis adag 250Ft, de az is akkora, mint máshol egy nagy. Gömbösből meg vannak igazi különlegességek, mint a Bounty, fügés karamell, capuccino, szilvás marcipán stb... -
belinho
senior tag
Üdv!
Presszóba, kávézóba, étterembe, sörözőbe ilyen kiülős részre lehet menni 11körül 65év alattiaknak?
Vagy ez a korlátozás rájuk már nem vonatkozik?
Élelmiszerbolt, drogéria stb azt tudom hogy nem, de a fentiek?[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz kugli #134533 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, hogy ebben a helyzetben mi szükség van erre a 13.havi nyugdíj bevezetésére. Sok tízezer ember vesztette vagy fogja elveszteni a munkáját, akik termelnek.
Szerintem őket kellene segíteni, pl hogy megemeljük a munkanélküli összegét, vagy kitoljuk 6 hónapra, amíg találnak munkát vagy javul a helyzet.
Nincs bajom a nyugdíjasokkal se a kormánnyal, de ebben a helyzetben szerintem ez luxus. -
belinho
senior tag
válasz Cs1csó #134100 üzenetére
Nézőpont kérdése, nekem és a családnak rohadt rossz ez így, de szerintem nem vagyunk egyedül,meg szerintem a boltosokkal is ki lett tolva rendesen.
Azt kérik minden öreg maradjon otthon, most meg mennek majd és megfertőzik egymást tömegesen.
Azért az is gáz szerintem, hogy bezáratnak mindent 15-ig, csak a létfontosságú boltok tarthatnak nyitva, bezzeg a dohánybolt az nyitva tart éjjel-nappal, és ha jól tudom a kaszinók is. -
belinho
senior tag
válasz bul07 #134092 üzenetére
Nem tudom ki találta ezt ki, de szerintem nagyon rosszul lett ez megtervezve.
Az öregek már zöld hajnalban fent vannak nyugodtan mehetnének ők vásárolni, piacolni korábban, a fiatalok nagy része úgyis reggelig alszik.
Szerintem pont fordítva kellett volna, de biztosan én vagyok a hülye. -
belinho
senior tag
válasz Atomantiii #132372 üzenetére
Csak poén volt, hogy vegyél egy telefont, és hívd fel őket, és kérdezd meg.
Telefonboltban ilyen kábelt nem kapsz, szerintem azt sem tudnák megmondani mi az, nem mai technika.
A Hobby elektronikában biztosan kapsz. -
belinho
senior tag
válasz zolikaDB #131983 üzenetére
Nekem ilyen van 2db 3TB-os Toshiba vinyókkal. ASMedia chipes. 12TB-ig kezel vinyókat, szóval ha később nagyobbat raksz bele, akkor sem lesz baj. Ár-érték arányban szerintem a legjobb. Nem szakad meg, nem veszti el a jelet. Nem aktív hűtős, nyáron azért melegszik ez is.
Csendes-nem rezonál. Ha új vinyót raksz bele, akkor először külön formázd meg, és aztán tedd bele a rackbe. Mert ha a rackben formázod, és aztán gépbe rakod, akkor nem látja, csak USB-n. Szóval ha fix lesz, akkor még ez sem probléma, de jó tudni (saját tapasztalat). -
belinho
senior tag
válasz kungzi #131834 üzenetére
Japán technika, mi sosem leszünk ezen a szinten.
Meg az emberek hozzáállása-mentalitása.
2percet késett a Sinkanzen, a Japán közlekedési miniszter felajánlotta a lemondását!
Nálunk Szalainé Eleonóra a BKV munkatársa aki 2,7milliót keresett havonta a 200ezres nyugdíja mellé 100milliós végkielégítést utalt ki magának a veszteséges BKV-tól.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz SunyaMacs #127025 üzenetére
A 42-es főúton, a 39-es km-nél Berettyóújfalunál, egy kamion műszaki mentése miatt a főutat lezárták. Kerülni Sáp - Bakonszeg- Bihartorda érintésével lehet. Kedves Olvasónk jelezte, hogy be van dugulva Berettyóújfalu belvárosa, a jelzőlámpák nem működnek, rendőrök irányítják a forgalmat. Aki teheti kerüljön!
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz zolikaDB #125553 üzenetére
Azt próbáld már meg azért, hogy csinálsz egy bios resetet, és utána dugod rá az SSD-t a lapra.
A vezérlőt állítsd át UEFI-ben Legacy-ról, nem tudom min van most, de AHCI legyen a beállított
Ha látja, akkor nyomj egy új Win 10-et formázással tiszta telepítéssel.
Asus lapoknál szokott ez lenni, általában már a pendrive-ot sem látja amiről telepíteni akarok.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz lappy #118252 üzenetére
Valami ilyesmire lenne szükségem.
Csak olyan kell, amit nyugodt szívvel be is lehet kötni a szekrénybe, hogy minden védve legyen, ne csak a kazán.
Neten nem nagyon találni semmit feszültség stabilizátor, feszültség szabályzóra.
Beszéltem közben egy szerelővel, nem is olyan egyszerű a dolog, meg lehet oldani, csak már meg az Amperral van valami, hogy egyszerre nem mehet majd több cucc. -
belinho
senior tag
válasz mezis #118245 üzenetére
Sokféle cucc van, a garázs is elektromos, annak pl semmi bajal. Mosógép 220v-240V gondolom ennek se tenne jót üzem közben a 250V.
Nagyon random fordul elő, de nem akarok 2évente panel-t cserélni a kazánban, meg új mikrót venni stb...
Teljesen új a villamos hálózat 8éve épült a társasház, 2 Efi relé van, 1x32A.bul07!
Pontosan erről beszélek, bár szerintem magas az alap 243, ehhez jön egy kis ingadozás, és megvan a baj, mondjuk ha 220 vagy 230 lenne alapból, akkor még talán elviselhető lenne az ingadozás, de 240felett már sok az a pici is.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Üdv!
Nekem valami olyan kellene, ami az egész lakást levédi, szóval a villanyóra után lenne bekötve, az efi és a kismegszakítók elé-után.
A kazánhoz az első túlfesz után vettem ezt a konnektorba dugható védőt, de nem kapcsolt le és megint oda a panel, a kazán a legérzékenyebb 230v-os, és folyamatosan kapja a 243-at, 2évig bírta, most megint off.Kisebb dolgok is meghaltak, de azokat sikerült megcsináltatni, vagy garanciáztatni. Van aminek semmi baja, de ha meghal a 200ezres TV akkor azt ki fogom bírni röhögés nélkül.
Valami olyan kellene nekem, ami stabilan tartaná a 230V-ot. Olvastam valami túlfesz elleni védelmi reléről, ami lekapcsol 240felett ha több jön, de mivel itt 241-243 jön alapból, akkor meg nem lenne áram, mert állandóan lekapcsolna, ha jól értelmezem.
Azóta döglődik minden, amióta egy pékség költözött ide, a szomszédok is panaszkodnak, másnál is van probléma a társasházban. Anno volt kint az EON, de nem találtak semmit. Gondolom mikor lekapcsolja a sütőt akkor van egy lökés a hálózatban felugrik a fesz 250v-ra és az nálunk jelentkezik és viszi az érzékeny dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Üdv!
Villanyos témában kellene egy kis segítség. Nem nagyon vagyok otthon a témában, de szerintem érteni fogjátok. A lényeg az lenne, hogy szeretném ha a lakásba bejövő feszültség fix 230V lenne.
2x-er döglött meg a gázkazán 3év alatt, 2 panelcsere, 100ezer forint, meg kisebb elektronikai berendezések is áldozatul estek.
A kazánszerelő rámért, és azt mondta, a túl magas feszültség miatt van 243v-ot mért a bejövő ágon, szerinte emiatt döglenek meg, főleg ha van egy kis ingadozás, és felugrik, akkor viszi az erre érzékeny berendezéseket.Szünetmentes ideális lenne, de azt nem vennék minden konnektorba, elég hülyén nézne ki. Túlfeszültségvédő nem ér semmit, nem működött.
Elmű szerint 230v +-10% a feszültség, és ezt el kellene viselnie az elektromos berendezéseknek, szóval ott hiába reklamálnék.
Hamarosan hívok egy szerelőt, csak szeretném körbejárni a témát, hátha fordult már elő hasonló valakinél és ha igen hogyan-mivel oldotta meg.
Előre is köszönöm! -
-
belinho
senior tag
válasz bul07 #106797 üzenetére
Ez a gyerek nagyon messze áll a hackeléstől, de ezt ő is lenyilatkozta.
Informatikai alapismeretei vannak, még egyetemre se jár, nem is tanulhatta komolyan a programozást stb..Ha tanultál weblapfejlesztést, akkor te is kiszúrhatsz hibákat, ahogy én is kiszoktam, ez a rendszer hibája, mégsem vagyok hacker.
-
belinho
senior tag
Sajnálom szegény gyereket, a média nagyon felkapta ezt a BKK-s e-jegy mizériát is.
Már kész hacker-t csináltak belőle, miközben annyit tett, hogy az online felületen a végösszegnél szerkeszthetőek maradtak a karakterek és bármilyen összeget be lehetett írni.
Jelezte a hibát, és még őt jelentik fel, meg hacker kész vicc az egész.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
válasz bucihost #103806 üzenetére
Van bolti eladó és konyhai kisegítő is, egy próbát mindenképp megér!
Ki kell keresni a berettyóújfalui kirendeltséget, mert nem lehet közvetlenül linkelni.[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Otthonra én már lézert vennék, ha nem nyomtatsz ipari mennyiségben, akkor nagyon sokáig elég lesz.
Itthon nekem is egy HP tintás van, de én keveset nyomtatok, de sokszor beszárad emiatt, töltögetést sem bírja már a patron, az utángyártott is drága bele, ami néha szintén rossz. Persze mikor sürgős lenne a nyomtatás akkor kell kínlódjak vele. Kivágnám már a francba az egészet.
Szóval szerintem lézer, a brother-t meg hagyd meg scannel-ni. -
-
belinho
senior tag
Üdv!
Adott egy gép, proci Celeron D320 2,4Ghz, 1GB memó és Win7 op rendszer.
Tudom, hogy nem egy világbajnok gép, de alap dolgokra net, zene, word. stb tökéletes lenne.
Win7 feltelepült, viszont a proci állandóan 100%-on pörög.
A windows gazdafolyamat használja, semmi más nem fut, net sincs rajta jelenleg, és mégis 100%
A vga egy integrált ati 9100SE IGP, amit nem támogat a win7, csak mint szabványos grafikus adaptert, így emiatt talán a procival számoltat mindent, másra nem tudok gondolni.
Esetleg valami ötlet? -
belinho
senior tag
válasz rambo4ésfél #81509 üzenetére
Köszi az infót!
Remélem lesz még -
belinho
senior tag
Üdv!
Elméletileg újra kapható lesz a limitált fehér csokis balaton-bumm az egyik nagy kedvencem!
Esetleg nem látta valaki már valahol a polcokon Debrecenben ( Spar-Lidl-Tesco-Penny vagy valamelyik üzletben)? -
-
belinho
senior tag
válasz Zola007 #78201 üzenetére
Délután már 2X-er lett hívva a drága ügyfélszolgálat. Bejött a robothang, majd elnavigált a hibabejelentésig, ahol közölte a drágám, hogy jelenleg túlterhelt az ügyfélszolgálat hívását próbálja meg később
Holnap újra hívjuk őket!
PLaci58!
Nincs se SID se jelszó, szóval nem tudok beütni semmit, így nem is lehet regisztrálni a modemet!
Ezt várnánk e-mail-en![ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Segítség UPC ügyben!
Kolleginánál bekötötték a UPC netet+ a TV-t!
Nem volt otthon munka miatt, a szomszéd segített.
Hazament TV van, viszont nincs internet!
PC szerint van, Wifi is van, viszont ha elindítja a böngészőt, akkor feljön valami modem regisztrációs oldal, ami zöld pipa, majd átvált piros felkiáltójelre, okostelefon is csatlakozik, mégsincs net.
Szóval van is net, de mégsincs!A szerelő nem hagyott semmi papírt, csak a Wifi hálózat nevét és a jelszót, meg hogy majd küldenek egy e-mail-t, ami azóta sem érkezett meg.
Ez normális és e-mail-ben fog megérkezni a modem regisztrációs felhasználónév és jelszó, vagy ennek menni kéne egyből a szerelés után? -
-
belinho
senior tag
lappy köszönöm
Így szoktam én is, ahogy a leírás van.br.rak!
Mi az a bride mode?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- CES 2025: idén sem lesz hiány MSI notebookokból
- További aktív témák...