Hirdetés

Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz vjpeti #45518 üzenetére

    Aki újonnan épít ki magának egy rendszert, annak mit számít, hogy a nagyon régi üvegekkel nem lesz minden funkció elérhető?

    Egyébként a Canon-nal ellentétben a Nikon gépek a legelső F-bajonettes objektívekkel is kompatibilisek (leszámítva pár tüköraknába mélyen benyúló halszemet). Legfeljebb nem lesz autofókusz, esetleg fénymérés. Ettől függetlenül használhatóak.

    Amikor a Canon bajonettet váltott (1987), akkor mechanikusan is inkompatibilissé váltak a régi objektívek. FD bajonettes (1971-ben bevezetve) objektívet semmilyen EF(-S) bajonettes gépen nem tudsz használni. FL bajonettes gépen nem használható FD és későbbi objektív. Ezzel szemben akár a legelső F bajonettes Nikonra (Nikon F) is felrakhatod a legújabb Nikkorokat. (Mindez egyébként az eladásokon is látszik. A Canon nem azért adott el sokkal több objektívet, mint a Nikon, mert annyira sűrűn jöttek ki a jobbnál jobb konstrukciók, hanem mert a felhasználók rákényszerültek a teljes objektívpark cserére. Szóval Nikon esetén legalább részleges kompatibilitás van már több mint ötven éve. Egy kis kézi fókuszba meg nem hal bele senki.

Aktív témák