Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Megtaláltam a kis kapcsolópanel driver-ének legutolsó verzióját: acerhk, de:
"not working on Medion MD97600 with Ubuntu 14.04 -
seems not to work on machines/kernels using NX-protection of the CPU"
A kérdéses gép pedig pont ez lenne. Az NX nem tiltható le a BIOS-ból. Talán a kernel forgatásakor lehetne kikapcsolni, de az most nem igazán alternatíva.Esetleg ha fizikailag rövidre lehetne zárni két PIN-t a NYÁK-on.
Szerk.: AHA! ragasztó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Nem egyszerű eset.

Telepítettem az rfkill-t és a list paranccsal ugyan azt mondja, mint a kernel log, hogy hardware kapcsoló blokkolja a rádiót. Észrevettem, hogy azóta a BIOS-ba is visszaállt a vonatkozó kapcsoló "last state"-ről "disabled"-re (átböktem, de később megint visszamászott, korábban ezt még nem figyeltem meg) és most már az Ubuntu Live környezetben sem lehet életre kelteni a WiFi-t.
Elnyomozgattam addig, hogy valószínűleg az acerhk kernel modul (Acer HotKeys) tudná átbillenteni a kapcsolót, ez viszont nem érhető el Jessie-re. De amúgy régóta nincs már meg Ubuntu-ra sem, így gondolom azért működött korábban, mert a BIOS mindig a Windows óta hurcolt feloldott állapotban hurcolászta tovább a kapcsoló állapotát, míg valamelyik Linux disztró a driver betöltésekor letiltott állapotban inicializálta és azóta fixen tiltott. A BIOS-ba pedig sajnos nincs olyan, hogy fixen engedélyezett állapot, csak kikapcsolja, vagy változatlanul hagyja. -
janos666
nagyúr
Van arra ötlet, hogy mitől ragadhat be az Intel 2200GB WiFi adapter AirPlane módban Debian 8.2-n? Windows-al és Ubuntu-val is működött, sohasem kellett megnyomni a kapcsolót, de most megkerestem és mindhiába nyomkodom.
Ez egy öreg gép és ezt leszámítva hihetetlen szépen fut rajta ez az OS.
A firmware-t már telepítettem a WiKi alapján. -
janos666
nagyúr
A legújabb Debian test verzióban hogy lehet lazítani/letiltani a Vino titkosítást, vagy melyik Windows-ra is elérhető VNC Viewer tud hozzá kapcsolódni, ha alapértelmezésen marad?
Már unásig google-öztem a dolgot, de nem találtam választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)