- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
zenwalk #8717 üzenetére
Ha megnézed a külső ház specifikációját, akkor ott van, hogy 30 perc teljesen inaktív állapot után automatikusan készenléti módba vált. Ami PC-n és Macen egy asztali operációs rendszerrel működni is fog rendesen, ellenben ettől eltérő környezetben már nem feltétlen. De az már nem az eszköz, hanem az utóbbi környezet "hibája"...
Egyébként ott van a hdparm, azzal manuális módon megoldható az eszköz altatása. Akár időzíteni is lehet, amiről az RPi topikban volt szó bővebben. Érdemes amúgy ezekbe a topikokba benézni, előre megírt szkripteket is lehet találni ilyen célra (példa).
-
válasz
zenwalk #8717 üzenetére
Nincs mit, sokat nem érsz vele ezek szerint a külső meghajtó problémáddal.
King szakira írj privit szerintem, mert nem tudom ide be szokott-e olvasni. Ő nagy szaktudora a külső és minden egyéb meghajtóknak, hátha kapásból mondja, mikre számíthatsz.Nézegesd meg az írásait is.
King Unique különböző adathordozókon végzett tesztjeinek blogjai
-
válasz
zenwalk #8715 üzenetére
Nem pontosan értem azt, hogy pörög a vinyód! Annak célszerű valamennyire, de ha nagyon úgy érzed, nézd át ezt a pár hsz-t, vagy a processek vizsgálata vagy a HDD beállításai hátha hasznodra lesznek.
A default opciói nem okozhatják a gondot, de kipróbálhatod a tegnap említett opciókkal.
Mondjuk van benne I/O opció, ami miatt nem használnám a defaultot:
async
- I/O nem szinkronizáltan történik.*********************************
Ha a külső HDD-d USB-s, akkor akár elég korlátozottak lehetnek a lehetőségeid, a smart-ot sem biztos, hogy kezeli.....
-
válasz
zenwalk #8710 üzenetére
/media/ubyegon/TORRENTEK ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
/media/ubyegon/Data ext4 noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0Nekem így vannak ezer éve, igaz ezek között van értelmetlen is. A defaults szerintem sok opció, ezt meg nem is láttam még:
x-systemd.device-timeout
- ez mire kell neked? hálózati erőforrás, már látomdefaults - Az adott fájlrendszer alapértelmezett csatolási opciói kerülnek használatra. Ezek például az ext4 esetén: rw, suid, dev, exec, auto, nouser, async
nekem ez ellentétes a defaultban lévőkkel
nosuid - Meggátolja az suid és sgid bitek működését.
nodev - Nem értelmezi a speciális blokkeszközöket a fájlrendszeren. -
zenwalk
senior tag
válasz
zenwalk #8708 üzenetére
ezekkel a beállításokkal az a baj,hogy ha nincs csatlakoztatva a hdd akkor indításkor 90 másodpercet vár, majd hibát dob :
Dependency failed for /mnt/megosztas
Dependency failed for Local File Systemés emergency modeba lép ( osmc-ről van szó egyébként)
Közben megtaláltam archwikin
Elég a nofail opció, vagy kell a noauto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=30 is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Túra és kirándulás topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest