Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer

veterán

válasz Penty #7827 üzenetére

"Még majd neki kell esnem a rxvt-unicode beállításának is (hol kezdjem el?)"

Arch Wiki: Rxvt-unicode
    URxvt Customization and Optimization with Xresources

Én a demon-client mód miatt szeretem igazán (gyors, alacsony fogyasztás) és a bővíthetőség miatt (perl extensions). De ha esetleg ez nem szempont és fontosabb az egyszerűbb konfigolhatóság, a többféle (unicode) karakter támogatás és a több, mint 256 szín, akkor a termite is egy elég jó terminál emulátor.

PDF-re én a zathurát használom.

Ha komolyan gondoljátok a vim-centrikusságot, akkor a Firefox alá ajánlott felrakni a Vimperator nevű addont, így nagyon nagy mértékben billentyűvel is könnyen vezérelhető lesz a böngésző, ráadásul eltünteti a sallangot is, jól konfigurálható, egyéni parancsokkal bővíthető, szóval ez is olyan cucc, amin kell egy kicsit dolgozni, de kifizetődő. :)

A másik alternatíva a qutebrowser: egyszerű konfig fájl, önálló böngésző (azaz nem Firefox addon/fork), jelenleg Webkit alapú, de a fejlesztő nagyon aktív, a nyár végére megkapja QtWebEngine-t (lényegében a Blink motor). (Igaz, hogy ettől nem lesz lightweight, de a kompatibilitási és biztonsági okok miatt szükséges a modern motor használata. A jövőben talán a Mozilla Servo-ját fogja használni, ha egyszer elkészül.)

Vim kezdőknek hasznos videók lehetnek: Vim training class 1-2: [link]

Amúgy ha esetleg kellene még segítség/támpont valakinek konfig ügyben, itt van a konfigjaim repója, de érdemes a githubon is keresni, nagyon sok konfig (dotfile) lelhető fel mindenféle programhoz, lehet ihletet meríteni belőlük. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés