- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Nem azt mondtam, hogy ne buzergáljad, csak azt, hogy akkor a legjobb az nf2-k teljesítménye, ha az alap órajelek megegyeznek. Ergo az osztót 3/3,4/4,5,5 stb-re állítsd, így ugyan a memóriád nem fut maxon, a rendszer teljesítménye viszont jobb lesz, mint különböző frekik mellett. Időzítések 333-on kb. jók, viszont ha mégis próbálkozol az aszinkron hajtással, akkor ez az 5-2-2-2 tuti hogy nem lesz jó, először állítsd by spd-re, aztán mehet az osztóval a freki emelése. Mindenképpen szánj időt a korrekt stabilitás- és teljesítménytesztek lefuttatására, végül is ezek döntik el, mi a legjobb beállítás. Tuninggal, nf7-tel kapcsolatos topicból meg tényleg van úgy pár ezer, használd a keresőt, sok hasznosat megtudhatsz a a lapodról, meg úgy általában.
Ahogy Lenin elvtárs is megmondta: úcsicja,úcsicja,úcsicja...
Szerkesztek, ha mán kérdezted: proci/mem 4/5, akkor a mem 25%-kal megy gyorsabban, mint a proci, a proci pedig 20%-kal lassabb, mint a mem. Matek érettségin majd figyelj erre!
[Szerkesztve] -
Hani
aktív tag
Próbáld ki, aztán egy Benchmark, hogy rájöjj, mit is sikerült csinálni.
NF7-nél a beállításokat a BIOS-ban Softmenu III alatt találod meg.
CPU Operating Speed: User Define-re, aztán hajrá.
External Clock-ot emelgeted, a Multiplier marad (2600+ -nál asszem 11.5)
Az AGP freq fix 66 marad.
A CPU FSB/DRAM Ratio-nál választgatod az értékeket, mellette zárójelben ki kell írnia, hogy ez épp mennyi MHz (Ha jól emlékszem)
Sok szerencsét.
Ja, lehet, hogy nem stimmelnek teljesen a szövegek, de így emlékszem, úgyhogy nem nagyon térhet el. -
ALI_G
veterán
nézz be az ABIT NF7 topicba, ott az alaplaphoz hozzáértők vannak, főleg
linket nem vágom fejből -
-
BluEyes
őstag
A lapodon a memóriasebességet lehet állítani egy osztó (proci/memória) kiválasztásával. Pl. ha 4:5 az arány, akkor a memória 25%-kal megy gyorsabban, mint a proci fsb kétszerese. De ne szarakodj vele, a legjobb teljesítményt így adja le, ahogy van.
Szóba jöhet még az időzítés (memory timing) piszkálása, de inkább ne bántsd, nem számottevő a gyorsulás. Vagy lassulás...
Szvsz a tuningra fordított időt fordítsd ismeretszerzésre inkább, abból nem lehet baj.
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Nem lehet csak simán megadni hogy mennyi legyen??
Az én alaplapomon úgy van hogy lehet válogatni órajelek között illetve valahol ott az arányokat is lehet állítani...(talán)
A tied most szinkronon van ha nem tévedek...
Az alul látható gép otthon van a koliban cak egy régebbi letöltős gép előtt ülök...
Fejből nem tudom nekem csak a ram órajelet kellett változtatni hogy 400 on menjen habár nem annyin hajtom...
Ha minden igaz kell lenni egy olyan beállításnak hogy DRAM CLOCK és ott 400-ra pöckölöd és kész... -
BOOSTER
aktív tag
BIOS-ban kell átállítani azt hogy hol fejből nem tudom...
De nem értem minek kell neked hogy 400-on mennyen a ram holott az FSB jóval kevesebb?? -
lacafaca
addikt
valaki! help! hogyan lehet húzni a ramot? nekem 2600+amd mellett 3200as ramok vannak/dual/ az everest csak 333mhz ramsebességet mér. hogyan lehet 400 ra vinni? az fsb-t a proci miatt csak 170 ig lehet emelni.( fsb emelése nélkül nem megy?)
Új hozzászólás Aktív témák
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest