- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Köszi a segítséget.
Amit még nem teljesen értek, hogy ha az APU elméletileg csak 1866-ig kezeli, akkor hogyhogy feljebb is tudom állítani? Akkor miért van odaírva hogy 1866?
Illetve elméletileg az alaplapom tudja az XMP-t, mégsem jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy a RAM-om ami van, abban nincsenek XMP "adatok" úgymond?
-
MasterMark
titán
Egyelőre ez lett:
A tRC-t automatikusan 54-re állította, de azt olvastam, hogy ez a tRP és a tRAS összege, vagy nagyobb kell legyen, ezért 45-re raktam. Memtest lefut, Win alatt probléma nincs.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #4914 üzenetére
Hát végülis megy 2400-on. Az időzítéseket még feljebb tolta. Most megy a mem test.
De mostmár érdekel a többi is.
-
MasterMark
titán
Na próbálgattam húzni kicsit.
A feszt 1.6-ra állítottam, a szorzót 21.33-ra állítottam.
Itt a MemTest-ben miért lesz kevesebb az érték. A különbség csak a BCLK-nál van. Az micsoda pontosan, és miért kevesebb a MemTest alatt?
Az időzítések mennyire fontosak? Most auto-n hagytam, ami így kijött az mennyire jó / nem jó?
szerk.: Egyébként a teszt végigment hiba nélkül.
-
MasterMark
titán
Üdv
Gondoltam lehetne húzni kicsit a RAM-jaimat, mert olvastam hogy általában simán mennek nagyobb frekvencián mint ami rá van írva.
A kérdés az, hogy ezt hogy kell csinálni új gépen.
Én le vagyok maradva a P4-es időkben, ahol még az FSB-t kellett húzni, és az arányt állítgatni.
Csináltam pár képet az UEFI-ben. Kicsit olvasgattam a topikban, de nálam nincs XMP, csak ez a memória szorzó. Akkor ezt kellene feljebb állítani?
Kép1 Kép2 Kép3Az APU ugye 1866-ost kezel gyárilag. Ettől még lehet feljebb húzni a RAM-okat? Kapásból 2133-ra állítani vajon jó ötlet?
És még egy utolsó, ettől elveszik a garancia a RAM-ra, vagy az alaplapra, vagy az APU-ra?
szerk.: Ja igen, a RAM-ok HyperX 4GB FURY DDR3 1866MHz CL10 HX318C10FW/4 2x4 GB Dual Channel-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest